Razgibajmo misli in telo
Image

Razgibajmo misli

 1. Reševanje križank in sudokujev
 2. Križanke in sudokuji dodobra razgibajo naše možgane, pripomorejo k širjenju besedišča, zmanjšujejo stres, očem ponudijo dobrodošel oddih od računalniških in TV zaslonov, po znanstvenih raziskavah pa tudi ohranjajo vaš um v formi. Udobno se namestite, najdite pisalo in se lotite dela.
 3. Brezplačna spletna predavanja in tečaji
  Dodatno izobraževanje je vedno dobrodošlo, zato se z veseljem poslužujemo brezplačnih spletnih tečajev in predavanj. Veseli smo, da je veliko fakultet, knjižnic in ponudnikov tečajev ponudilo svoje storitve brezplačno. Zdaj je pravi čas, da se naučite več o Bitcoinu, vsebinskem marketingu ali vsemu, kar ste si že dolgo želeli izvedeti! Nekateri muzejo ponujajo tudi spletni obisk – kdaj ste nazadnje obiskali Narodno galerijo?
 4. Računalniške igre
  Morda niso najbolj zdrava in priporočljiva oblika preživljanja prostega časa, so pa zagotovo zabavna. Pozabavajte se s športnimi igrami, strateškimi igrami, zgradite mesto, ali se preizkusite na katerem od svetovnih dirkališč za volanom hitrega avtomobila. Ustvarite lahko tudi tekmovanje s prijatelji ali drugimi družinskimi člani.
 5. Ustvarjanje v kuhinji
  Zakaj bi živeli samo od testenin in konzerviranih omak? Ne potrebujete veliko – le malo brskanja po spletu, sestavin in volje je potrebno, da tudi vi skuhate odlično večerjo ali sladico za celotno družino. Imate jajca, moko in sol? Pripravite domače testenine. Z dodatki bodo še veliko bolj okusne – mi trenutno prisegamo na svež čemaž.
 6. Prenova doma
  Vas pogled na zapuščen vrt spravi v slabo voljo? Vaše stene potrebujejo pleskanje? Imate dovolj svoje sedežne garniture? Izkoristite dneve in osvežite svoj dom. Na spletu poiščite ideje za obnovo doma in zavihajte rokave.

Razgibajmo telo

 1. Sprehodi, kolesarjenje in tek
  Če je vreme primerno, so sprehodi po službi odlična ideja. Svež zrak in narava veliko nam pomagata pri odklopu, seveda v okviru navodil prisotojnih organov. Druga možnost sta tudi kolesarjenje in tek, ali pa kombinacija vseh. Vso potrebno opremo in pripomočke pa lahko najdete na bolha.com.
 2. Videi za domačo vadbo
  Facebook, Instagram in Youtube so polni videov za domačo vadbo, med katerimi boste zagotovo našli nekaj primernega zase. Nekateri omogočajo vadbo celotni družini. Telesna aktivnost bo dobro dela vašemu telesu, pa tudi spali boste boljše.
 3. Hoja po stopnicah
  V kriznih časih je potrebno biti izviren. Če živite v bloku, vam stopnice ponujajo zanimivo možnost rekreacije. Koliko nadstropij lahko premagate? Preizkusite se, izziv ni tako zelo enostaven.
 4. Domače uteži
  Ste vajeni uteži v fitnes centrih in doma nimate primerne alternative? Z malo domišljije in lepilnega traku lahko ustvarite uteži, s katerimi boste ohranjali svojo telesno pripravljenost. Za pomoč se lahko obrnete tudi na bolha.com in si omislite nove pripomočke.
 5. Jutranja joga
 6. Joga pomaga izboljšati gibčnost, viša nivo energije, zmanjšuje stres, pospešuje metabolizem in ima še veliko drugih pozitivnih učinkov na telo. Mogoče je sedaj pravi čas, da jo preizkusite tudi vi.