Raziskava Ugled delodajalca 2022: zakaj je res pomembno, da sodelujete?
Image

Razkrivamo vse, kar morate vedeti, da bi razumeli, zakaj je raziskava Ugled delodajalca tako pomembna za vas, kaj laskavi naziv Ugledni delodajalec prinaša in kako s sodelovanjem v raziskavi prav vi oblikujete trg dela. Spodbujamo vas, da spodnje informacije uporabite ne le za boljše razumevanje trga dela, ampak tudi pri izbiri svojega bodočega oziroma potencialnega delodajalca. Na vašo odločitev namreč vpliva še marsikaj drugega kot le višina ponujenega plačila.Zakaj morate še danes sodelovati v raziskavi Ugled delodajalca?

Na podlagi dolgoletnih raziskav, tudi v sodelovanju z Universum Global, vodilnim evropskim podjetjem na tem področju, smo pri MojeDelo.com uspeli izluščiti, kateri so tisti dejavniki, ki so zaposlenim najpomembnejši in na podlagi katerih ocenjujete delodajalce, ali so ugledni ali ne.

S pomočjo teh dejavnikov lahko delodajalci gradijo na ugledu svojega podjetja, saj z vašim prispevkom pridobijo celotno sliko. Izvedo na primer, na katerih področjih so močni in kam bi morali usmerjati več svoje pozornosti v primerjavi s konkurenčnimi podjetji in vašimi asociacijami. Tako je raziskava Ugled delodajalca pomembna tudi za vas in ne samo za delodajalce, saj s svojim prispevkom pravzaprav preoblikujete trg dela na bolje in to glede na svoje prioritete.


ODDAJTE SVOJ GLASUgled delodajalca je del blagovne znamke podjetja in v veliko primerih odloča, ali si boste posamezno podjetje izbrali za svojega delodajalca. Pri tem so vam pomembni 4 večji sklopi dejavnikov, kako pa jih prepoznavate in ocenjujete, razkrivamo v nadaljevanju. Posamezne dejavnike si oglejte s klikom na posamezni gumb.

 

 

 

 


Kako s sodelovanjem v raziskavi Ugled delodajalca preoblikujete trg dela na bolje?

Delodajalcem je mar, kako jih ocenjujete in katere dejavnike pri tem upoštevate. Če jih vi dojemate kot ugledne delodajalce z dobro grajeno blagovno znamko, lahko to močno pripomore k uspešnosti, učinkovitosti in poslovanju podjetij. Ugledni delodajalec je namreč laskavi naziv, ki izbranim podjetjem prinaša številne ugodnosti:
  • Boljši izkoristek proračuna
  • Več kvalitetnih prijav na zaposlitvene oglase
  • Boljše razmerje med zaposlitvijo/zavrnitvijo kandidatov
  • Zaposleni v podjetju ostanejo dlje časa
  • Rast prihodkov in povečanje dobička
OBLIKUJTE TRG DELAUGLED DELODAJALCA 2021


Laskavi naziv Najuglednejši delodajalec 2021 si je prislužilo farmacevtsko podjetje Lek, d. d., ki zasluge za uspešen preboj skozi leto, polno preizkušenj, pripisuje ravno svojim motiviranim zaposlenim in kulturi v podjetju, na kateri gradijo že leta. Preverite, kateri delodajalci so v preteklih letih pridobili laskavi naziv Ugledni delodajalec.


Viri:
  • LinkedIn Whitepaper, Why your employer brand matters
  • Talent attraction barometer 2012 (How does your organisation approach employer branding?)
  • Mastering HR challenges in a two-speed world