Raziskava zadovoljstva zaposlenih v Sloveniji
Image

Kaj je za vas pomembno pri menjavi delodajalca?

Zgoraj navedena raziskava je tudi pokazala, da ljudje trikrat bolj zaupajo mnenju in informacijam zaposlenih kot podjetjem samim. Ker je zaveza kariernega portala MojeDelo.com iskalcem zaposlitve zagotoviti verodostojne informacije o delodajalcih, smo se odločili, da letos prvič izvedemo tudi raziskavo o zadovoljstvu, motivaciji in zavzetosti zaposlenih v podjetjih na slovenskem trgu dela.
Za izvedbo raziskave smo izbrali »HappyIndex®/AtWork«.

O raziskavi

Z vašo pomočjo bomo po metodologiji francoskega podjetja ChooseMyCompany in Univerze v Parizu II merili zadovoljstvo zaposlenih po šestih sklopih:
  • strokovni razvoj,
  • spodbudno delovno okolje,
  • vodstvo,
  • priznanja in nagrade,
  • ponos ter
  • zadovoljstvo.

Vsa sodelujoča podjetja, katerih zaposleni so na delovnem mestu po vseh opazovanih kazalnikih zadovoljni, bodo prejela tudi certifikat »HappyIndex®/AtWork 2020«. Raziskavo bomo izvajali vsako leto in s tem opazovali tudi spremembe zadovoljstva zaposlenih v posameznem podjetju. Hkrati na trg uvajamo tudi nov standard za ocenjevanje zadovoljstva zaposelnih.

Francoska raziskava se izvaja od leta 2011, letno vključuje več kot 500 podjetij in je prisotna v več kot desetih državah.


Vam podjetje omogoča karierni razvoj? Lahko svoje delovne obveznosti brez težav usklajujete z zasebnim življenjem? Ste deležni kakšnih dodatnih ugodnosti? Uživate v vsakdanjem delu? Bi trenutnega delodajalca priporočili svojim prijateljem? To je le nekaj od osemnajstih vprašanj, za katera anktiranec oceni svoje zadovoljstvo z oceno od 1 do 5. 

Z neposrednimi in iskrenimi odgovori boste iskalcem zaposlitve pomagali pri izbiri potencialnega delodajalca. Vprašalnik je neodvisen in anonimen. Vaše podjetje ne bo nikoli imelo dostopa do posameznih podatkov.

Vabimo vas k izpolnjevanju MojeDelo.com vprašalnika o zadovoljstvu na vašem trenutnem delovnem mestu. Vprašalnik vam bo vzel med 5 do 10 minut vašega časa.
*Glassdoor: Brand. Influence. Hire How to Use Glassdoor to Recruit Great Talent Lunch and Learn.