Spremembe na trgu dela in v načinu dela v Sloveniji: odziv podjetja Vzajemna
Image

Kakšne so trenutne prilagoditve delodajalcev?

Pogovarjali smo se s podjetji Gen-I, Mercator, Novartis v SlovenijiSPAR, Symphony Retail AI in Vzajemna.


V nadaljevanju preberite intervju s predstavnikom iz podjetja Vzajemna.

1. Kako se v vašem podjetju odzivate na spremembe v delovnem okolju?

Skupina za ravnanje v času koronavirusa na Vzajemni je že nekaj časa pred razglasitvijo pandemije v RS sprejemala preventivne ukrepe za začšito in varovanje naših zaposlenih (osveščanje o higieni, izogibanje večjemu številu ljudi, bolj pogosto čiščenje in razkuževanje prostorov...), tako da smo bili na nastalo situacijo pripravljeni in ob razglasitvi pandemije takoj sprejeli vse potrebne ukrepe za zaščito naših zaposlenih.

3. Kako uspešni ste pri organizaciji dela od doma? Oziroma dela v trenutnih razmerah? Kako skrbite za zdravje svojih zaposlenih?

Ob razglasitvi pandemije in tudi na podlagi odzivov iz zunanjega okolja (vedenje strank do obiskov zavarovalnih zastopnikov) ter zaščite naših zaposlenih, smo prodajno mrežo poslali na čakanje na delo; za dela, ki jih je bilo možno opravljati od doma pa smo že predhodno preverili vse potrebne resurse in dostope, tako da ti procesi nemotoma delujejo. Vsem zaposlenim je zagotovljeno varstvo pri delu, saj je veliki večini omogočeno delo od doma, vsekakor pa še vedno ohranjamo stik s strankami preko klicnega centra in dežurnih komercialistov na sedežih poslovnih enot.


Ne spreglejte tudi intervjujev s podjetji Geni-I, Mercator, Novartis v SlovenijiSPAR in Symphony Retail AI.