Pazljivo pri izbiri delodajalca

21.12.2022


Sicer je res, da ste oseba, ki se ponuja na trgu delovne sile, a to ne pomeni, da si ne smete poiskati delodajalca, ki bo z vami ravnal dobro. Zato smo identificirali nekaj značilnosti, ki so stalnica med odličnimi oziroma uglednimi delodajalci in jih lahko prepoznate tudi sami na naslednjem razgovoru za delo.

Prvi sklop značilnosti obsega posebne ugodnosti, kot so konkurenčno plačilo, podpora za duševno zdravje in prilagodljive možnosti dela, medtem ko drugi zajema zdravo kulturo podjetja – močne vrednote, nenehno učenje, zadovoljne zaposlene in dobro komunikacijo.

Med razgovorom za delo bodite pozorni, kakšno filozofijo ima organizacija, pri kateri bi se želeli zaposliti, glede posebnih ugodnostih za delavca ter ali goji zdravo kulturo podjetja. Če niste prepričani, si lahko pomagate z naštetimi primeri.


Konkurenčno plačilo

Vsakršno filozofiranje je tukaj odveč – na trgu dela bi morali delodajalci ponujati konkurenčne plače. Če se podjetje lahko pohvali z mizami za ročni nogomet in brezplačnimi zabojčki sadja in zelenjave, hkrati pa zmanjša nadomestila svojim zaposlenim, je to znak, da je bolje iskati drugje.

Socialna varnost

Pandemija je razkrila, kako zelo trhla so lahko tla pod nogami delavcev, kadar so v ospredju ugodnosti ali zgolj pravice. Po doživetem v obdobju 2020–2022 delavci pričakujejo, da bodo njihovi delodajalci pazili nanje, kar naj bi zajemalo ugodnosti, kot so pokojninski načrt oz. dodatni sklad, dodatna invalidsko in življenjsko zavarovanje itn. Če vaš bodoči delodajalec nima posluha za socialno varnost svojih zaposlenih, je morda treba razmisliti, ali si ga kot zaposlovalca sploh želite.

Skrb za dobro psihično počutje zaposlenih

Glede na povečano število obolenj, ki so posledica vse večjega stresa, predvsem pa primerov izgorelosti na delu, številna podjetja duševno zdravje svojih delavcev obravnavajo resneje kot kadar koli. Delodajalci, ki se zavedajo pomembnosti dobrega psihičnega počutja svojih zaposlenih, so začeli sprejemati ukrepe za razširitev dostopa do storitev in orodij za izboljšanje duševnega zdravja, saj se dobro zavedajo pomena za kulturo in produktivnost podjetja. Podjetja, ki bodo zagotavljala zanesljivo podporo duševnemu zdravju in zanj izkazovala posebno skrb, bodo v letu 2023 najverjetneje izstopala.

Hibridni in prožni načini dela

Podjetja, ki prisluhnejo svojim zaposlenim, že zagotavljajo (in bodo tudi v prihodnje) prožne načine dela, pa tudi orodja za delo na daljavo. Pandemija je dokazala, da sta prožnost delovnega mesta in zmožnost urejanja urnika v povezavi z delom pravzaprav nujna za zadovoljstvo delavcev. Zato bodo hibridni in prožni načini dela ena trajnih sprememb na delovnem trgu, pri čemer delavci navajajo možnost dela na daljavo kot drugo najvišjo prioriteto, saj tako lahko opravljajo svoje delo, hkrati pa utegnejo postoriti zadeve, ki jih zanimajo.

Pozanimajte se tudi glede samega delovnega okolja in se prepričajte o ustreznosti vašemu načinu dela – so to pisarne odprtega tipa? Kako poteka sodelovanje med oddelki? Potekajo sestanki v živo ali na daljavo?

Močne vrednote

Kadar nekdo zamenja službo ali kariero, pogosto slišimo, da odhaja, ker si v življenju želi početi nekaj bolj smiselnega. Delo v podjetju, ki kot eno od prioritet našteva prispevek k boljšemu svetu, je lahko korak v pravo smer. V osnovi lahko preverite, kako se je to podjetje obneslo med pandemijo, kako se je odzvalo na potrebe v skupnosti in kako je prilagodilo svoje politike, delovne strukture in ugodnosti za zaščito in podporo zaposlenih.

Številne organizacije imajo v svojih vizijah zapisane navdihujoče izjave o poslanstvu, vendar dejanja govorijo glasneje kot besede: poiščite dokaze, da podjetje te vrednote tudi živi in uteleša, ne zgolj propagira na svojih spletnih straneh in družbenih omrežjih.

Poudarek na nenehnem učenju in dodatnem izpopolnjevanju

Če je delodajalcu mar do zaposlenega, potem bo veliko vlagal v njegovo usposabljanje in razvoj. Živimo v svetu, kjer so pomembne veščine in znanja, zato si delavci ne morejo privoščiti, da bi njihovi nabori spretnosti zastareli. Poiščite delodajalce, ki vam omogočajo dodatna izobraževanja, imajo medoddelčne programe usposabljanja in omogočajo interno mentorstvo ter 'coaching'.

Varni zaposleni so zadovoljni zaposleni

Obstajajo trije preprosti načini za oceno stopnje zaupanja in zadovoljstva v podjetju.

  1. Upoštevajte stopnjo fluktuacije zaposlenih

Nizek pretok zaposlenih običajno nakazuje precej zdravo delovno kulturo. Srečni ljudje ostanejo. Na drugi strani pa je visoka fluktuacija lahko kazalnik notranjih težav ali delodajalca, ki ne ceni svoje delovne sile. 

  1. Preberite ocene nekdanjih zaposlenih

Če nekdanji zaposleni govorijo o svojem minulem podjetju, delu in delodajalcih pozitivno, vam to pove veliko. 

  1. Zatecite se k družabnim medijem

Na ta način lahko ljudi posamično in poglobljeno povprašate o njihovih izkušnjah v tej organizaciji.




Poznate podjetje, ki ustreza naštetim merilom? Se vam je katero v letu 2022 posebej vtisnilo v spomin? 
Glasujte za najuglednejšega delodajalca, osvojite lepe nagrade in pomagajte pri izbiri delodajalca.

ODDAJTE SVOJ GLAS




Nedvoumen način komuniciranja

Komunikacija z delodajalcem je že od nekdaj pomembna. Če je bil razgovor preprost in razumljiv, je to dober znak; še toliko bolj, če ste prejeli odgovore na vprašanja glede morebitne nove zaposlitve. Da bi bili prepričani, pa lahko povprašate o ravnanju podjetja z interno komunikacijo v povezavi z varnostnimi protokoli COVID in politikami vrnitve na delo med pandemijo ter o ravnanju v prihodnje (česa so se naučili).

Dober delodajalec svojim zaposlenim zagotavlja zdravo in varno delovno okolje, za tovrstna vprašanja pa bo imel tudi pripravljene odgovore.


Če boste pri iskanju svoje (nove) službe ali kariere upoštevali nekaj opisanih točk, ne boste imeli težav pri zaposlitvi v podjetju, ki bo cenila delovno etiko in predanost. 


Nasvet je za vas napisala: ekipa MojeDelo.com

Preberite tudi:

1. Poskrbite za svoje duševno zdravje na delovnem mestu
2. Služba, ki osrečuje – mit ali resnica?
3. Empatija na delovnem mestu

Bodite na tekočem z našimi kariernimi nasveti!

Prejemajte jih tedensko v vaš e-nabiralnik – registrirajte se.


Izberi področje dela