Poletni karierni restart

16.7.2020


Pozdravljeno poletje in z njim sonce, morje in peščene plaže. Zagotovo imate že seznam vseh destinacij, ki bi jih radi obiskali in vseh aktivnosti, ki bi jih radi doživeli. Kaj pa vaš karierni razvoj? Poletje je namreč idealen čas za premislek o kariernih ciljih in vam tako predstavlja veliko priložnost za osvajanje novih znanj.

Konkurenca na trgu je manjša

Če vsi razmišljajo, da poletje ni pravi čas za iskanje službe, pomeni, da je na trgu avtomatsko manj konkurence. Bodite izjema – ko drugi uživajo na plaži in ne razmišljajo o službi, izstopite iz množice in začnite kontaktirati podjetja, ki so vam zanimiva tudi, če (še) nimajo odprtih delovnih mest.


Kadroviki so manj zaposleni

Pričakujte nekaj več povratnih sporočili o odsotnosti, a znotraj delovnika so načeloma vsi manj zaposleni kot običajno. Dodaten čas ponuja več možnosti, da se posvetijo vaši prošnji in jo kvalitetneje pregledajo.


Mreženje je lažje

V obdobju, ko je delovnih nalog manj, imajo tudi vaši kontakti, ki ste jih pridobili tekom let mreženja, več časa, da se z vami srečajo. Primite telefon v roke in povabite jih na kavo. Kontakti so vaše najmočnejše orožje v bitki za novo službo.


Izobraževanja so vedno prava pot

Želite napredovati ali morda poiskati službo na drugem področju? Udeležite se izobraževanj, s katerimi boste lažje dosegli svoje cilje.


Vzemite si čas, da se bolje spoznate

Eden izmed načinov, da se s potrebami potencialnih delodajalcev čim bolje ujamete, je poznavanje vaših osebnostnih lastnosti. Pri tem so vam lahko v pomoč rezultati opravljenega psihometričnega testiranja. Gre za poglobljen in obširen vprašalnik, ki zajema 190 vprašanj, s katerim dobite objektiven vpogled v vaše kompetence in osebnostne lastnosti. Izpostavite svoje osebnostne lastnosti, ko se predstavljate delodajalcem in tako hitreje pridobite pozornost kadrovikov in še uspešneje najdite najbolj primerno delovno okolje zase.

Opravite psihometrično testiranje brezplačno - izkoristite promocijsko kodo PoletjeJeTu!, ki velja do 31.8.2020.


Oblikujte akcijski plan za naslednjih pet let

Oblikujte akcijski plan za svojo kariero. Določite si cilj in delovno mesto, na katerem želite delati. Naj bo ta cilj čim bolj specifičen, ne le »želim delati v marketingu«, ampak »želim biti skrbnik ključnih strank«, ne le »želim delati v IT«, ampak »želim biti produktni vodja na področju programske opreme«. To bo vaš glavni cilj, h kateremu stremite. Nato mu dodajte še manjše cilje. Vsem ciljem dodajte tudi časovni okvir oziroma skrajni rok do kdaj jih želite doseči. To vam bo pomagalo pri načrtovanju in sledenju vašemu glavnemu cilju.


Med iskanjem zaposlitve je nujno potrebno izstopati iz množice. To je med poletjem, ko vsi vaši konkurentje uživajo v raznih poletnih aktivnosti in niso pozorni na trg dela, najlažje. Razmišljanje, da niste optimalni kandidat in, da zagotovo obstaja nekdo primernejši za želeno delovno mesto, je popolnoma zgrešeno. Tudi, če ima vaš konkurent kakšno veščino ali izkušnjo več, bodo delodajalci, ki jih boste kontaktirali navdušeni nad vašim pristopom.


Izberi področje dela