Psihometrično testiranje - test, ki ve veliko o vas in vaši prihodnosti!

18.10.2019

Povej naprej

Je to delovno mesto pravo zame? Katere lastnosti me odlikujejo? V kakšnem okolju bom delal najbolj optimalno?

Osebnostne lastnosti in socialne kompetence postajajo vedno bolj pomemben dejavnik pri zaposlovanju. Psihometrično testiranje pomaga tako delodajalcem kot delavcem pri iskanju zaposlitve in osebnostnem razvoju.

Psihometrično testiranje zagotavlja strukturiran vpogled v delovanje, razmišljanje in vedenje posameznikov. V tujini že leta priznano orodje za načrtno zaposlovanja kadra, tudi v Sloveniji postaja vedno bolj priljubljeno. Psihometrično testiranje zaposlovalcem nudi odlično osnovo za ocenjevanje in razvoj kadrov, saj jim pomaga prepoznati močna in šibka področja (potencialnih) sodelavcev in njihove reakcije v različnih situacijah.

Test med drugim ocenjuje zmožnosti kandidata na področju organizacije dela ter strank in prodaje ter nudi vpogled v njegov osebni pristop, odnos do dela in sodelavcev. Podjetje lahko na osnovi teh ugotovitev in informacij lažje in bolj strukturirano presodi, kako bi se potencialni sodelavec znašel na delovnem mestu in v obstoječi ekipi. Vsekakor pa so to vse informacije, ki jih še kako potrebuje tudi vsak posameznik, da lahko doseže svoj karierni potencial in najde službo, ki ga bo izpolnjevala in osrečevala. Poiščite si takšno službo!


Zakaj psihometrično testiranje?

Čeprav mnoga podjetij že uporabljajo psihometrično testiranje, večina iskalcev zaposlitve prvič sliši za to metodo preverjanja potencialnih kadrov. Zato MojeDelo.com tudi posameznikom nudi možnost psihometričnega testiranja, da na enostaven način izvedo, kaj test razkriva o njihovih lastnostih in kompetencah. 

MojeDelo.com v sodelovanju z enim od vodilnih evropskih podjetij s področja psihologije in inovativnega razvoja Selby & Mills omogoča psihometrično testiranje, ki je v celoti zasnovano na spletu. Tako se lahko test reši kjerkoli in kadarkoli, rezultati testa pa bodo v le nekaj trenutkih dostavljeni na posameznikov mail. 

Vprašalnik je sestavljen iz 190 vprašanj, razdeljenih v 14 sklope. Pri reševanju ni pravih ali napačnih odgovorov ter ni časovnih omejitev, pomembni pa so iskreni odgovori, ki bodo pokazali dejansko sliko. Rezultati psihometričnega testiranja lahko iskalcu zaposlitve pomagajo bolje spoznati svoje kompetence (najbolj/najmanj razvite),  svoje osebnostne lastnosti in kakšne odnose ustvarijo na delovnem mestu ter kako delujejo znotraj delovnih ekip. Podporo pa nudi tudi pri izbiri primernih delovnih mest in področij dela. Promocijska koda je: MOJEkompetence. Uporabite jo in se spoznajte.


Povej naprej

Izberi področje dela