Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Video intervju

16.5.2018

Povej naprej

Sedaj lahko zaposlitveni intervju opravite kar od doma! Video intervju podjetjem omogoča, da kandidate prijavljene na prosto delovno mesto, spozna še preden prestopijo vrata podjetja.

Kaj sploh je Video intervju?

Video intervju vključuje video tehnologijo, s katero delodajalci pridejo do primernih kandidatov za zapolnitev novega delovnega mesta. Video tehnologija je edini medij komunikacije, kar predstavlja korak naprej v neverbalni komunikaciji, ki smo jo bili priča do zdaj (elektronska pošta, telefonski pogovori itd.), saj je osebni stik z nekom, ki bi se moral zaposliti v podjetju, izredno pomemben. Video intervjuji tako predstavljajo boljši način medsebojnega spoznavanja tako na verbalni kot na neverbalni ravni. 


Kako poteka?

Kadrovik vam bo postavil vprašanja o stroki, jezikovnih spretnostih, osebnosti,... Pomembno je, da pustite dober prvi vtis, da se vas bo kadrovik zapomnil in povabil na razgovor v podjetje.

Video intervjuja ne morete ustaviti, popraviti ali ponovno posneti. Zato je zelo pomembno, da na postavljena vprašanja odgovarjate čim bolj iskreno in prepričjivo. Na ta način bo kadrovik pridobil vpogled v vaš značaj, sposobnosti in komunikacijske spretnosti in se na podlagi tega odločil ali vas bo povabil na razgovor v podjetje.


Kako opraviti Video intervju?


  • Odzovi se na vabilo poslano na tvoj e-naslov s strani delodajalca.
  • Zagotovite si ustrezno spletno kamero in mikrofon.
  • Odgovorite na vprašanja postavljena s strani delodajalca


Želite prebrati več nasvetov o pripravi na video intervju ?

PREBERITE SI

Povej naprej

Izberi področje dela