Vsak zaposleni lahko prispeva predloge za izboljšanje delovnih procesov, izboljšave izdelkov in nove izdelke.

30.1.2018

Povej naprej

Pekarna Pečjak je družinska družba, in čeprav ima več kot 300 zaposlenih, so odnosi tesni in pristni. Družina, zaposleni in kakovost izdelkov so najpomembnejše vrednote družbe. Podjetje je znano kot dober zaposlovalec. Plače so redne in nad branžnim povprečjem, zaposleni prejemajo tudi božičnico, so udeleženi pri dobičku in imajo posebne ugodnosti pri nakupu izdelkov podjetja. O organizaciji, možnostih za razvoj in načrtovanje kariere ter zaposlovanju smo se pogovarjali z g. Silvestrom Pečjakom, direktorjem Pekarne Pečjak.

Pekarna Pečjak je vodilni proizvajalec zamrznjenih živil, visokokakovostnih testenin ter keksov, kruha in svežih slaščic. Ima največjo logistično mrežo v državi za dostavo izdelkov ter več kot 40 maloprodajnih enot in potujočih trgovin.Kakšne so odlike in veščine, ki jih v vašem podjetju najbolj prosperirate?

Cenimo ljudi, ki delajo kakovostno, skrbno in strokovno ter se dobro vključijo v kolektiv.

Kaj je po vaše največja konkurenčna prednost vašega podjetja na trgu delovne sile?

Plače pri nas so nad branžnim povprečjem in konstantno redno izplačane, prav tako so vedno plačani vsi prispevki. Finančnih ugodnosti za zaposlene je še več. Predvsem pa se nam zdi pomembno, da se zaposleni med seboj dobro razumejo in da radi hodijo v službo, saj so le tako lahko res lojalni, zato se zelo trudimo za njihovo zadovoljstvo. Vsi vodje in uprava smo vedno odprti za pogovor z zaposlenimi, ves čas komuniciramo med seboj in tako stalno tudi izboljšujemo delovne procese, delovne pogoje in naše izdelke.

Zakaj bi bilo vaše podjetje zanimivo za karierno usmerjenega posameznika? Kaj lahko nudite kakovostnim kadrom?

Zagotavljamo strokovno izobraževanje, ki je potrebno za posamezno delovno mesto, imamo pa tudi posluh za osebne želje zaposlenih glede izobraževanja. Ko se sprosti novo delovno mesto ali ko ves čas širimo poslovanje, napredovanja najprej ponudimo svojim zaposlenim.

Vsak zaposleni lahko prispeva predloge za izboljšanje delovnih procesov, izboljšave izdelkov in nove izdelke. Tako vodje kot uprava smo odprti do vseh predlogov in konstruktivnih kritik, saj se zavedamo, da le tako lahko ohranjamo visoko kakovost dela in dobro počutje v podjetju.

Za kakovostne in lojalne kadre so v našem podjetju odprte vse poti.

Kakšen profil kadrov boste potrebovali v obdobju naslednjih 5 let?

Vsekakor potrebujemo ljudi v proizvodnji in trgovini, saj se pospešeno širimo. V naslednjih letih pa bomo iskali tudi tehnologe, različne profile živilskih strokovnjakov in tudi administrativni kader.


Želite izvedeti več o podjetju?PREBERITE SI


Povej naprej

Izberi področje dela