Zahvalno pismo

11.12.2017


Namen zahvalnega pisma je zahvala za čas, ki so vam ga posvetili v izbranem podjetju. Z dobro pripravljenim zahvalnim pismom pa seveda tudi krepite svojo kandidaturo. V pismu potrdite vaše zanimanje za delovno mesto, navedite še dodatne kvalifikacije, ki jih mogoče med intervjujem niste navedli. Pojasnite informacije, za katere mislite, da jih sogovornik ni pravilno razumel. Pismo naj bo kratko in jedrnato, z njim želite kadrovika le opozoriti nase, ne pa mu ponovno poslati prijave na delovno mesto.
Kdaj in komu naj pošljem zahvalno pismo?

Zaradi stroškov in časa, ki ga zahteva priprava le-tega, ga pošiljajte zgolj podjetjem, kjer bi radi delali in kjer se vam zdi, da imate realne možnosti za pridobitev mesta. Pošljite ga vsem, ki so vam kakorkoli pomagali in vsem, ki so sodelovali na intervjuju izbranega podjetja.

Zahvalno pismo pošljite najkasneje v 24 urah po intervjuju, najraje v tiskani obliki, če imate elektronske naslove ustreznih oseb, uporabite internet. Ne zahvaljujte se za intervju preko telefona. Pismo je manj agresivna oblika komunikacije, medtem ko s klicem zmotite željeno osebo. Če nimate razloga za klic, potem osebi kradete njen čas, kar vam lahko zameri.

Kaj vključim v zahvalno pismo?

1. Zahvala za sestanek

V pismu se zahvalite, ker so si v podjetju vzeli čas za vas in vas povabili na intervju. Potrdite zanimanje za delovno mesto.

2. Okrepitev kandidature

Izpostavite, kaj vas je v podjetju še posebej navdušilo in stvar navežite na svoja znanja in izkušnje, s katerimi bi lahko pripomogli k rasti in uspešnosti podjetja. Osvetlite točke intervjuja, ki so vam bile v prid. V kolikor se vam zdi, da ste na katera vprašanja reagirali neustrezno, na kratko ponovno odgovorite nanje.

3. Izgovor za klic:

Verjetno ste s podjetjem dogovorjeni, kdaj vam povedo svojo odločitev glede vaše kandidature. Vnesite rok v zahvalno pismo, v kolikor vas podjetje ne kontaktira do dogovorjenega datuma, potem imate izgovor, da podjetje pokličete in se pozanimate glede prijave.

Primer zahvalnega pisma


Janez Primer
Prijateljeva 8
1000 Ljubljana

Dobro Delo d.o.o.
Avenija Priložnosti 8
1000 Ljubljana

Ljubljana, 10. oktober 2016

Spoštovani g. Kadrovik,


veselilo me je, da ste me povabili na intervju, kjer sem imel priložnost bolje spoznati vaše podjetje in zaposlene v njem. Podjetje sem sicer dobro poznal že od prej, kljub temu pa sem bil navdušen nad vašim načinom izvajanja kontrole kakovosti.

Kot veste imam sam večletne izkušnje z implementiranjem kontrole kakovosti, vodil sem tudi projekt pridobivanja certifikata ISO 9001 v podjetju Kakovost d.o.o.. Te izkušnje mi bodo zagotovo koristile, če se dogovorimo za delovno razmerje.

Imam občutek, da na intervjuju nisem dovolj nazorno predstavil možnosti nastopa delovnega razmerja. V sedanjem podjetju imam odpovedni rok 3 mesece. Glede na to, da ste kot datum začetka aktualnosti delovnega mesta navedli december 2016, verjamem, da to ne predstavlja problema.

Kot sem razumel, me boste za nadaljnjo obravnavo kontaktirali v roku enega meseca, zato nestrpno pričakujem vaš čimprejšnji klic. Še enkrat hvala za razgovor.


S spoštovanjem,

Janez Primer


Več nasvetov in konkretnih primerov o pisanju zahvalnega pisma smo strnili v najbolj prodajan zaposlitveni priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev?


PREBERITE SI


Avtor: Ekipa MojeDelo.com


Izberi področje dela