Zakaj se odločiti za karierno svetovanje?

10.3.2021


Vaš življenjepis ima manj kot 30 sekund časa, da prepriča kadrovika. Bo v tem času kadroviku uspelo prepoznati vaš potencial iz vašega življenjepisa?

0:27
Iz vaše prijave na delovno mesto mora biti takoj vidno, kdo ste in kaj hočete. Kadroviki namreč v povprečju za branje prijave namenijo le 30 sekund in v tem času morajo prepoznati vaš potencial.

Delodajalec išče nekoga, v katerem bi prepoznal potencial za dosego njegovega cilja. Zato je pomembno, da prepoznate kaj lahko s svojimi kompetencami doprinesete k podjetju. Na življenjepis morate gledati kot prodajno besedilo, s katerim delodajalcu ponujate rešitev.


Izvedite, kako izboljšati svojo prijavo na izbrano delovno mesto


Vsak delodajalec ima v mislih predstavo idealnega kandidata. Iz kupa prijav na delo, ki jih prejme, bo po hitrem pregledu izbral tiste kandidate, ki ustrezajo njegovi predstavi idealnega kandidata. Če vaš življenjepis ni pripravljen tako, da ustreza temu, potem praktično nimate nobene možnosti, da dobite to delovno mesto. 

Preverite, kako lahko izboljšate vaš življenjepis in obiščite HR specialista MojeDelo.com. Z napotki in nasveti za razvoj vaše kariere vam bo pomagal Aleš Kavčič, ki se že najmanj deset let ukvarja z analizo življenjepisov ter področjem kariernih ciljev in osebnostne vizije.

Karierno svetovanje, ki traja vsaj eno uro, vključuje pregled in analizo vašega sedanjega življenjepisa. Vaš življenjepis boste s pomočjo svetovalca  uskladili z vašimi željami in cilji ter ga ob enem prilagodili ciljnemu delovnemu mestu. Svetovalec vam bo poleg tega podal še konkretne informacije, ki vam bodo pomagale narediti nov korak v vaši karieri. Vse to za ceno 25 EUR.


Izberi področje dela