Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Življenjepisi

Image

Spletna stran namesto življenjepisa?

Trg dela in množica kandidatov za prosta delovna mesta postajata vedno bolj konkurenčna. Se lahko kosate z njimi? Seveda se, le pravi način morate izbrati. Življenjepis je eden izmed medijev, o katerem smo že veliko pisali in podali že veliko nasvetov. A v tem članku vam predstavljamo nov način konkuriranja med kandidati – osebno spletno stran.

več »
Image

Video vsebina kot odločilen element za uvrstitev v ožji izbor

Ste že pomislili, da bi svoj standarden življenjepis dopolnili z zanimivimi video vsebinami? Danes vam tehnologija omogoča, da se takorekoč brez stroškov posnamete in kreirate svoj življenjepis ali del le-tega in ga (če se na prosto delovno mesto prijavljate preko elektronske pošte) priložite svojemu standardnemu izdelku. Zagotovo boste izstopili iz množice!

več »
Image

Fotografi, delajte na svojem portfelju!

Po socialnih omrežjih smo priča vsakodnevnim oglasom za fotografe, ki se poskušajo promovirati na razne načine. Priznajmo si – fotografov je vedno več in trg dela je vedno bolj nasičen s ponudbo takšnih in drugačnih ljudi, ki svoje sposobnosti delijo z drugimi. Zapisa ne želimo posvetiti kvaliteti teh, temveč bi radi izpostavili glavno, in sicer, kako naj si fotograf najde pravo zaposlitev. Rešitev je v portfelju!

več »
Image

Moji hobiji so…

Kako potekajo vaši dnevi? Ali se po službi odpravite takoj domov in tam preživite preostanek popoldneva/večera ali ste si omislili hobi ali obveznost, ki vam izpopolnjuje proste delovnike? Kaj mislite, da bolj privlači delodajalca pri pregledu življenjepisov – oseba, ki poleg ne zapiše nobenega hobija in živi za službo ali oseba, ki se zna sprostiti in pozna svoje interese? 1. april je med drugim tudi dan, ko vsaj enkrat v letu hodimo peš v službo? Ste takrat naredili nekaj zase?

več »
Image

»Kaj ste pa počeli eno leto?«

Prvi odsek v življenjepisu, kjer napišete vaše osebne in kontaktne podatke, je bolj pomemben, kot se vam mogoče zdi. V tem odstavku morda pritegnete ali odvrnete delodajalca, da vas povabi na zaposlitveni razgovor. Kaj je tisto, čemur se raje izognite in kaj raje zapišite?

več »
Image

Koliko je vaš življenjepis ugleden v očeh delodajalca?

V sredo, 9. marca, je podjetje Moje delo d.o.o. že tradicionalno podelilo nagrado najuglednejšemu delodajalcu na slovenskem trgu dela. Letos je zmago domov odneslo podjetje Krka. Pri iskanju zaposlitve žal ni pomembno le, kateri je najboljši delodajalec, temveč je ključno tudi to, da v življenjepisu pokažete, kako ugledni ste vi sami, in se tako predstavite kot svoja lastna blagovna znamka.

več »
Image

Osebnostne lastnosti: tipično ženske

Med procesom iskanja službe se ženske velikokrat počutimo diskriminirane in odrinjene od poslovnega sveta, ki največkrat pripada moškim. Vendar se na razpisano delovno mesto lahko večinoma prijavijo vsi kandidati, ki posedujejo določena znanja, ne glede na spol. Priznajmo si – za kateri poklic bomo prej spisale življenjepis? Za ravnatelja šole ali učiteljico? Za vodjo lokala ali za natakarico? Za kuharja ali pomočnika kuharja?

več »
Image

Čas je za prevetritev življenjepisa

Ideja o tem, da bi začeli svojo novo karierno pot, je zelo vznemirljiva in zanimiva, a poraja se nam vprašanje, kako našo željo, strast in izkušnje premestiti v življenjepis? Na srečo lahko to storite z dovolj veliko dozo entuziazma, in če se le malo povprašate o vaši preteklosti, ste na dobri poti do spremembe.

več »
Image

Neprebojni načrt iskalca zaposlitve: življenjepis zavarovalniškega agenta

Zavarovalniški agent je oseba, ki prodaja zavarovanja. A da bi to znal, mora najprej obvladati prodati sebe. Jezik mora biti podmazan tako v živo kot na papirju, a da bi direktorja oz. kadrovsko službo zavarovalniške agencije lahko prepričali še preden vas spozna in prepozna vaše prodajne sposobnosti, morate napisati življenjepis, ki bo kar klical po razgovoru.

več »
Image

Počitnice izkoristite za posodabljanje življenjepisa

V 17c. členu Zakona o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti je navedeno, da mora biti brezposelna oseba na razpolago za zaposlitev in dosegljiva zavodu vsak delovni dan tri ure dnevno na naslovu stalnega prebivališča ali na naslovu, za katerega se dogovori z zavodom. Dolgočasno, ste ravnokar pomislili. Mi pa vidimo to kot priložnost, da se posvetite svojemu življenjepisu!

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja