Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Življenjepisi

Image

6 skrivnosti odličnih življenjepisov

V poplavi življenjepisov ljudi, ki se prijavljajo na razpisano delovno mesto, se kadroviki in direktorji podjetij srečajo z marsičem. Z leti se poleg pridobljenih izkušenj naučijo tudi taktik, s katerimi čim hitreje pregledajo množico življenjepisov in naredijo »čistko« oz. selekcijo kandidatov. Kako jih prepričati, da ravno vas povabijo na razgovor? Sledi nekaj psiholoških trikov, ki vam bodo pomagali do službe.

več »
Image

Kaj vključiti v dopis podjetju?

Vaš dopis podjetju (prošnja, ponudba za delo itd.) bo uspešnejši, če bodo podatki v njem reševali kadrovikov problem. Kateri je ta problem, morate izbrskati sami. To je lahko pomanjkanje ustreznih sodelavcev, neustrezni kandidati brez izkušenj, ki so se prijavili na delo, ali pa pomanjkanje sodelavcev z določenim znanjem, kar je ključno.

več »
Image

8 načinov za zadnji pregled življenjepisa

Ko enkrat spišete svoj življenjepis do konca, je želja, da ga čim prej pošljete, ogromna. Pripravljeno imate tudi že spremno pismo in elektronsko sporočilo samo še čaka na gumb pošlji, na katerem že imate pripravljeno miško. V ekran buljite že veliko časa in res nimate niti želje niti energije, da bi buljili niti eno dodatno minuto. Ampak če dobro premislite, veste, da življenjepis potrebuje še zadnji pregled in morebitne popravke. Kako opraviti lekturo?

več »
Image

6 načinov, kako obrniti brezposelnost sebi v prid

Ekonomska kriza je za seboj pustila ljudi, ki so zaradi nje izgubili službo in nekaj let ostajali doma, iskali novo zaposlitev in se vsakič znova pobirali na noge, ko so prejeli (ali sploh ne) negativen odgovor iz strani delodajalca, ki so mu poslali prijavo za razpisano delovno mesto. Zdaj, ko je kriza bolj kot ne minila, je čas, da pokažete, česa vsega ste sposobni in čas brezposelnosti obrnete sebi v prid tako, da boste že v življenjepisu pokazali, da niste le počivali, temveč se samoinicativno razvijali.

več »
Image

7 nasvetov za boljše spremno pismo

Ne obstaja druga možnost, da bi lahko naredili dober prvi vtis. Razpisi za prosta delovna mesta po navadi funkcionirajo tako, da delodajalci od vas pričakujejo prijavo v elektronski obliki, le redki so tisti, ki zahtevajo prošnjo, poslano po navadni pošti. Zato je ravno spremno pismo tisto, ki ga delodajalec najprej prebere in si z njegovo pomočjo ustvari vtis o vas.

več »
Image

Za študente, ki končujejo študij: Kako napisati življenjepis

Življenjepis oz. osebna pisna predstavitev je marketinško orodje, ustvarjeno s ciljem pridobiti razgovor za zaposlitev. Podatki v življenjepisu se posredujejo na kratek in jedrnat način, osredotočeni so h kariernim ciljem in se nanašajo na specifičnega delodajalca.

več »
Image

Življenjepis, ki vas bo popeljal na zaposlitveni razgovor

Vas zanima, kaj vsebuje strokovno pripravljen življenjepis? Ta je sestavljen tako, da kadroviku ponudi natanko tisto, kar ga zanima. Življenjepis je vaše samostojno marketinško orodje, uporabljeno, da bi pridobili zaposlitveni razgovor. Podatki v življenjepisu se posredujejo na kratek in jedrnat način, osredotočeni so h kariernim ciljem in naslovljeni na specifičnega delodajalca.

več »
Image

Življenjepis turističnega vodnika naj izstopa!

Konkurenca med turističnimi vodniki je velika, zato je pomembno, da izstopate! Po tem, ko opravite izpit na Gospodarski zbornici Slovenije, se za vas šele začenja boj za službe in vseživljenjsko učenje. Bodite drugačni od enakih, ustvarite pozitiven prvi vtis. Kot turistični vodnik imate malo morje možnosti, da vaš življenjepis naredite na kreativen in drugačen način.

več »
Image

Kaj mora vsebovati življenjepis managerja hotela?

Manager hotela je odgovoren za usklajeno delovanje vseh področij hotela, zato mora imeti dobro razvite socialne, organizacijske, vodstvene in poslovne sposobnosti, ki jih mora znati predstaviti tudi na papirju in s tem že na prvi pogled prepričati kadrovike, da je primeren za opravljanje delovnih nalog za razpisano delovno mesto. Kaj mora življenjepis vsebovati in kako se najbolje »prodati«, si preberite v nadaljevanju…

več »
Image

Življenjepis sezonskega receptorja

Začelo se je aktivno obdobje sezonskih delavcev na turističnih destinacijah. Pred nekaj dnevi smo vam že predstavili najbolj tipične sezonske zaposlitve, tokrat pa opisujemo vsakega posameznika. Za vse tiste, ki bi se radi preizkusili kot hotelski receptor, je tu nekaj nasvetov, na kaj morate biti pozorni v prijavi na prosto delovno mesto.

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja