Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Življenjepisi

Image

Spremenite svoj življenjepis v magnet za razgovore

Vaš življenjepis bi moral delodajalcu povedati kdo ste, kako pomembni bi bili za podjetje in kje oz. kako ste bili uspešni. Če vam med iskanjem zaposlitve ne uspe pridobiti nobenega razgovora kljub temu, da ste ubrali že veliko poti do službe, je mogoče čas, da razmislite o spremembi življenjepisa.

več »
Image

5 korakov do zglednega življenjepisa

Življenjepis je prvi dokument, s katerim vas delodajalec opazi. Njegovo ustvarjanje navsezadnje ni enostavna naloga, saj je potrebno misliti tako na vsebino kot na videz dokumenta, saj se je veliko lažje prebijati skozi urejene vrstice, kot pa skozi oblikovno šibke odstavke.

več »
Image

5 kreativnih življenjepisov, s katerimi boste izstopali

Strokovnjaki vedno svetujejo, da prijavo na delovno mesto prilagodite naravi dela in naj življenjepisi, ki jih pošiljate naokrog, ne bodo za vse pozicije enaki. Potrebno jih je prilagoditi tako delovnim nalogam, podjetju, zahtevanim izkušnjam itd. »Kako?«, nas boste vprašali, »saj nismo grafični oblikovalci, ki bi obvladali različne oblike in imeli glavo polno idej.« Sploh ni nujno, da imate oblikovalska znanja, dovolj je samo, da pustite domišljiji proste roke in čakate, kam vas lahko privede.

več »
Image

Kreativni življenjepisi preko socialnih medijev

Pisali smo že o tem, da je naša spletna podoba na socialnih medijih enako pomembna kot tista, ki jo kažemo v prijavi na razpisano delo. Pa vendar ni le podoba tista, ki nam pomaga do dobljene službe, temveč lahko preko socialnih medijev ustvarimo tudi kreativne življenjepise, s katerimi bomo prepričali kadrovike in delodajalce.

več »
Image

Koraki do suverenega iskanja zaposlitve

Ne glede na karierno področje, znanje in izkušnje posameznikov, ki se spopadajo z iskanjem zaposlitve, pri vseh je moč zaznati določeno mero stresa, ki ga ob tem doživljajo. Ne zavedajo se namreč, da je stres, pritisk in skrb v bistvu njihova največja težava, saj jim zamegli zbrano mišljenje ter upočasni proces.

več »
Image

Poslal sem napačen življenjepis! Kaj lahko storim?

V želji, da bi se bodočim delodajalcem pokazali v čim boljši luči in jih prepričali v to, da so naše izkušnje, sposobnosti in osebne karakteristike idealne za razpisano delovno mesto, poskušamo ob vsaki prijavi prilagoditi življenjepis in spremno pismo. Idejo popolnoma pozdravljamo, se pa tudi zavedamo, da se v tej naglici rado zgodi, da v priponki po nesreči podamo napačen življenjepis.
več »
Image

5 velikih napak v življenjepisih, ki jih videvajo kadroviki

Kadroviki v podjetjih se na dnevni ravni srečujejo z visokim številom življenjepisov, ki prihajajo na njihove naslove. Nekateri od njih so vzor vsem kandidatom, drugi pa vsebujejo napake, ki smo jih združili v Velikih 5, da bi se jim lažje izognili, preprečili njihovo romanje v koš za smeti in tako ostali v igri za vabilo na razgovor.
več »
Image

Življenjepis v barvah

Vaš življenjepis je resda najbolj primeren v črno-beli obliki, a obstajajo mesta in vrstice, kjer barve pomenijo veliko. Črno-bele televizije so namreč že zdavnaj mimo. Vse okoli nas je v barvah, le življenjepisi se jim izogibajo. Barve nam pomagajo izražati naše močne strani in povezati se z delodajalcem, saj so efektiven medij, s katerim izstopate v množici enakih. A le, če jih uporabljate pametno.

več »
Image

Štiri največje napake v vašem življenjepisu

Ali je vaš življenjepis zadosti prilagodljiv, da ga lahko posodabljate s podatki o vaših kariernih uspehih? Vi in vaša kariera se neprestano razvijata, tako se mora tudi vaš življenjepis. Če delate katerokoli od štirih spodaj naštetih napak, je čas, da jih popravite.

več »
Image

5 mitov življenjepisa razkritih

Zaposlitveni postopki so se v zadnjem desetletju spremenili in razvili. Kljub temu, da se je in se še bodo spreminjali, pa med kandidati za službo ostaja nekaj mitov, v katere verjamejo. Tu smo, da jih podremo.

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja