Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Življenjepisi

Image

10 stvari, ki jih raje izpustite

Priprava življenjepisa je lahko za nekoga mačji kašelj, za druge pa težka naloga. Lahko pobrskate po spletu, a tam boste našli tudi nekaj nasvetov, ki vam več ne koristijo, saj so zastareli. V redu, naučili ste se že, kaj vključiti v vaš življenjepis, ampak ali ste se pozanimali tudi o tem, čemu se morate izogniti?

več »
Image

Življenjepis kulturnika – kako ga prilagoditi razmeram?

Življenjepis osebe, ki išče zaposlitev v kulturi, se bo vsekakor razlikoval od tistega »navadnega«, ki ga pošiljamo za delo v pisarni ali na terenu. Življenjepis kulturnika mora izražati posameznikovo osebnost, posameznikove sposobnosti in izjemno nadarjenost, ki ga je prelevila v to, kar je sedaj – v uspešnega kulturnika, ki lahko z veseljem pokaže svoje dosežke in se z njimi tudi pohvali.

več »
Image

8 najpogostejših napak pri pisanju osebne predstavitve

Življenjepis je vaš prodajni prospekt s katerim kupcem (podjetjem) prodajate samega sebe. Vaša predstavitev mora biti pripravljena pravilno – predstavlja namreč prvo orožje vsakega iskalca zaposlitve. Z življenjepisom naredite prvi vtis, če je pa ta slab, lahko izgubite priložnost za osebni razgovor z osebo, ki odloča, koga bo podjetje zaposlilo. Da bo vaš prvi vtis dober, vas opozarjamo na najpogostejše napake pri sestavljanju življenjepisa in vam podajamo nasvete, kako se jim izogniti.

več »
Image

Najpogostejše laži v življenjepisu

Katere so najpogostejše laži, ki jih, nič hudega sluteč, zapišemo v življenjepis? Nekateri jim pravijo bele laži, saj so velikokrat nedolžne. A ne glede na to, kako močno nedolžne so, vsako laž se lahko odkrije in ko se to zgodi, smo na slabšem, kot smo bili na začetku.

več »
Image

5 mitov življenjepisa razkritih

Zaposlitveni postopki so se v zadnjem desetletju spremenili in razvili. Kljub temu, da se je in se še bodo spreminjali, pa med kandidati za službo ostaja nekaj mitov, v katere verjamejo. Tu smo, da jih podremo.

več »
Image

Spremenite svoj življenjepis v magnet za razgovore

Vaš življenjepis bi moral delodajalcu povedati kdo ste, kako pomembni bi bili za podjetje in kje oz. kako ste bili uspešni. Če vam med iskanjem zaposlitve ne uspe pridobiti nobenega razgovora kljub temu, da ste ubrali že veliko poti do službe, je mogoče čas, da razmislite o spremembi življenjepisa.

več »
Image

Štiri največje napake v vašem življenjepisu

Ali je vaš življenjepis zadosti prilagodljiv, da ga lahko posodabljate s podatki o vaših kariernih uspehih? Vi in vaša kariera se neprestano razvijata, tako se mora tudi vaš življenjepis. Če delate katerokoli od štirih spodaj naštetih napak, je čas, da jih popravite.

več »
Image

Življenjepis v barvah

Vaš življenjepis je resda najbolj primeren v črno-beli obliki, a obstajajo mesta in vrstice, kjer barve pomenijo veliko. Črno-bele televizije so namreč že zdavnaj mimo. Vse okoli nas je v barvah, le življenjepisi se jim izogibajo. Barve nam pomagajo izražati naše močne strani in povezati se z delodajalcem, saj so efektiven medij, s katerim izstopate v množici enakih. A le, če jih uporabljate pametno.

več »
Image

Kviz – kakšen je vaš življenjepis?

Sledi 10 znakov, ki kažejo, ali vašemu življenjepisu manjka oblikovna dodana vrednost. Oblika je pomembna, tudi pri življenjepisu. Način, kako oblikujete Wordov dokument, je pomemben tudi pri tem, ali vas bo delodajalec opazil ali ne.

več »
Image

Kako uporabljati vzorčne življenjepise?

Ko se enkrat soočimo s pisanjem življenjepisa, je pomembno, da izbiramo prave besede, ki opisujejo nas in naše lastnosti. A to zna biti včasih enako težko, dolgotrajno in naporno, kot če slaboviden išče svoja očala v temnem prostoru ali ženska išče ključe od avta v svoji torbici.

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja