Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Življenjepisi

Image

Skrivnosti kadrovikov: Pričakujem tak življenjepis!

Vas zanima, kaj vsebuje strokovno pripravljen življenjepis? Ti so sestavljeni tako, da kadroviku ponudijo natanko tisto, kar ga zanima. Kot pravijo, bog je v podrobnostih, zato (v primeru, da boste dele strokovno pripravljenega življenjepisa vključili v svojo predstavitev) v svojo predstavitev vključite vse podatke, ki jih vključuje ta struktura življenjepisa.

več »
Image

Prva tretjina šteje!

Tablica, pametni telefon, prenosni računalnik… Vi povejte, kaj vam je ljubše. Si je pa v današnjem svetu vsekakor težko predstavljati dneve brez enega od teh izumov, ki jih lahko kadarkoli odnesete s seboj kamorkoli. S tem v mislih se lahko zavedamo, da napredna tehnologija v veliki meri vpliva tudi na iskalce zaposlitve in delodajalce.

več »
Image

Naj vaš življenjepis izpolni vse želje delodajalca

Fiktiven oglas za delo: V podjetju zaposlimo nasmejanega vodjo oddelka v trgovini s smislom za prodajo in izkušnjami v vodenju ekipe sodelavcev. Osebnostne lastnosti: komunikativnost, odgovornost, optimističnost, smisel za vodenje, prodajna naravnanost, motiviranost.

več »
Image

7 trikov, ki jih preprosto morate poznati

Splet je poln različnih življenjskih trikov, ki vam olajšajo gospodinjska opravila, učenje, omogočajo, da ostanete zbrani dlje časa ali samoorganizirani ter si povečate produktivnost pri reševanju problemov. Pa vendar, ali obstaja seznam trikov, ki vam olajšajo pot do sanjske zaposlitve? Ali obstajajo, tako kot na računalniku, bližnjice tudi pri življenjepisu, s katerimi ne bi potrebovali vedno znova in znova skozi iste postopke?

več »
Image

6 mnenj, ki si jih ustvarijo delodajalci po branju življenjepisov

Delodajalci so v svoji karieri videli in prebrali že nešteto življenjepisov in lahko se strinjamo, da so v tem tako izkušeni, kot so izkušeni naši karierni svetovalci na MojeDelo.com (nedolžen namig). Vas zanima, kakšno mnenje o kandidatih si ustvarijo na podlagi zapisanih besed?

več »
Image

Življenjepis iskalca zaposlitve 45+

Delodajalcem se predstavite s svoje najboljše perspektive – s poudarjanjem svoje izkušenosti in zrelosti! Osvežite svoj življenjepis in ne poudarjajte datumov in letnic.

več »
Image

Kako se opisati v 140 znakih?

Desetletje nazaj, leta 2006, so Lordi zmagali na Evrosongu s svojo metal pesmijo Hard Rock Hallelujah, leta 2006 se je Črna Gora odcepila od Srbije in postala samostojna republika, leto 2006 pa je bilo tudi leto, ko je Twitter začelo svoje uspehe na področju socialnih omrežij. Se vam zdi, kot da se je zgodilo včeraj? Se počutite stari?

več »
Image

Kako vam lahko Facebook pomaga pri iskanju službe?

Priznajmo si, da Facebook še veliko časa ne bo dosegel takega renomeja pri iskanju zaposlitve, kot ga ima LinkedIn, a stvari se premikajo na bolje in z vsakim korakom smo morda bližje službi, ki si jo želimo. Veste, da vam Facebook lahko pomaga in olajša iskanje zaposlitve?

več »
Image

Znate uporabljati LinkedIn v njegove prave namene?

LinkedIn se lahko pohvali s skoraj 400 milijoni uporabniki na svetovni bazi, kar ga naredi največjo profesionalno socialno omrežje na svetu. In s tem, ko ga kadroviki in podjetja neprestano uporabljajo za iskanje novih zaposlenih, se mu tak ugled le še viša. Kako vam lahko LinkedIn pomaga pri iskanju zaposlitve? Ali poznate vse njegove trike in zmožnosti?

več »
Image

Spletna stran namesto življenjepisa?

Trg dela in množica kandidatov za prosta delovna mesta postajata vedno bolj konkurenčna. Se lahko kosate z njimi? Seveda se, le pravi način morate izbrati. Življenjepis je eden izmed medijev, o katerem smo že veliko pisali in podali že veliko nasvetov. A v tem članku vam predstavljamo nov način konkuriranja med kandidati – osebno spletno stran.

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja