Življenjepisi

Image

Novo leto, nov CV – kaj sodi v življenjepis in kaj ne?

Januar je mesec začetkov in kot nalašč, da obrnete nov list tudi na poklicni poti. Če iščete zaposlitev, je osvežitev vašega življenjepisa ali CV-ja ena od prioritet. Pri pisanju življenjepisa ni pomembno le, kaj vanj vključimo, ampak tudi česa ne.

več »
Image

Primeri uspešnega življenjepisa: Katero obliko izbrati?

Življenjepis, CV oz. osebna pisna predstavitev je marketinško orodje, ustvarjeno s ciljem povabila na razgovor za zaposlitev.

več »
Image

Kako do uspešne in učinkovite prijave na delovno mesto?

Iz vaše prijave mora biti takoj vidno, kdo ste in kaj hočete. Kadroviki namreč v povprečju za branje prijave namenijo le 30 sekund in v tem času morajo prepoznati vaš potencial.

več »
Image

Kako napišemo dober življenjepis in spremno pismo

Pisanje prijave na delovno mesto je lahko velik izziv. Težko je, dokler ne znamo opredeliti vsebine, ki jo želimo preliti na papir. Vsebina za pripravo CV-ja in spremnega pisma so naši cilji, kompetence in plan lastnega razvoja. Ko definiramo ta področja, postane pisanje prijave na delovno mesto enostavno in hitro. Praviloma bi moral iskalec svoje cilje kompetence in plane lastnega razvoja zastaviti pred začetkom kariere in jih dopolnjevati in nadgrajevati skozi celotno kariero.

več »
Image

»Najbolj pomembni so podatki o izobrazbi in o delovnih izkušnjah«

Področje farmacije že nekaj let vztrajno raste in se razvija, posledično je potreba po novih kadrih vse večja, hkrati pa se odpirajo nova delovna mesta tam, kjer si deset let nazaj nismo niti predstavljali. Kako zaposlujejo v podjetju, ki v zadnjih letih velja za najuglednejšega delodajalca, in kako poteka selekcijski postopek pri njih? Pogovarjali smo se z g. dr. Borisom Dularjem, direktorjem Kadrovskega sektorja v Krki, tovarni zdravil, d. d., Novo mesto. Dr. Dular je del podjetja že od leta 1990 in njegove izkušnje na področju kadrovanja so zlata vredne.

več »
Image

Umetnost pisanja življenjepisov

Prav vsi smo bili ob pisanju življenjepisa že kdaj soočeni s praznim listom papirja, ko nismo vedeli, na kakšen način naj se predstavimo in kako naj razporedimo informacije o sebi. Na internetu lahko danes najdemo številne članke z nasveti, kako že ob prvem branju ustvariti dinamičen prvi vtis in se ločiti od konkurence.

več »
Image

7 korakov do karierne spomladanske čistke

Ste velik oboževalec pomladi in novih začetkov? Tako kot se doma lotite spomladanskega čiščenja, je prav, da čistko naredite tudi v svoji karieri.

Pomlad je idealen čas za evalvacijo in spremembe v karieri. Preberite si nekaj nasvetov, ki se vam bodo pomagali zbuditi iz zimskega spanca.

več »
Image

Ključni podatki v življenjepisu, ki vodijo do razgovora

Nova izobraževanja in dodatni nazivi niso nujno recept za novo zaposlitev. Čas je namreč, da posodobite svoj življenjepis in mu dodate nekaj ključnih detajlov, ki vas bodo vodili do razgovora.

več »
Image

Kako obrazložiti "luknje" v življenjepisu

Sestavljate kronološki življenjepis in s bojite, da se bo sogovornik »vpičil« v premor, ki ste ga imeli med dvema zaposlitvama? Ne glede na razlog, zakaj je prišlo do tega, morate imeti pripravljen odgovor na to.

več »
Image

Zmagovalna spremna pisma vodijo do želene službe

Spremno pismo, v katerega vložite veliko truda in je prilagojen podjetju, kjer se želite zaposliti, je prvi korak do odgovora. Ste v življenjepisu napisali, da imate dobre komunikacijske sposobnosti? Dokažite to tudi v spremnem pismu.

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja