Življenjepisi

Image

»Najbolj pomembni so podatki o izobrazbi in o delovnih izkušnjah«

Področje farmacije že nekaj let vztrajno raste in se razvija, posledično je potreba po novih kadrih vse večja, hkrati pa se odpirajo nova delovna mesta tam, kjer si deset let nazaj nismo niti predstavljali. Kako zaposlujejo v podjetju, ki v zadnjih letih velja za najuglednejšega delodajalca, in kako poteka selekcijski postopek pri njih? Pogovarjali smo se z g. dr. Borisom Dularjem, direktorjem Kadrovskega sektorja v Krki, tovarni zdravil, d. d., Novo mesto. Dr. Dular je del podjetja že od leta 1990 in njegove izkušnje na področju kadrovanja so zlata vredne.

več »
Image

Umetnost pisanja življenjepisov

Prav vsi smo bili ob pisanju življenjepisa že kdaj soočeni s praznim listom papirja, ko nismo vedeli, na kakšen način naj se predstavimo in kako naj razporedimo informacije o sebi. Na internetu lahko danes najdemo številne članke z nasveti, kako že ob prvem branju ustvariti dinamičen prvi vtis in se ločiti od konkurence.

več »
Image

7 korakov do karierne spomladanske čistke

Ste velik oboževalec pomladi in novih začetkov? Tako kot se doma lotite spomladanskega čiščenja, je prav, da čistko naredite tudi v svoji karieri.

Pomlad je idealen čas za evalvacijo in spremembe v karieri. Preberite si nekaj nasvetov, ki se vam bodo pomagali zbuditi iz zimskega spanca.

več »
Image

Ključni podatki v življenjepisu, ki vodijo do razgovora

Nova izobraževanja in dodatni nazivi niso nujno recept za novo zaposlitev. Čas je namreč, da posodobite svoj življenjepis in mu dodate nekaj ključnih detajlov, ki vas bodo vodili do razgovora.

več »
Image

Kako obrazložiti "luknje" v življenjepisu

Sestavljate kronološki življenjepis in s bojite, da se bo sogovornik »vpičil« v premor, ki ste ga imeli med dvema zaposlitvama? Ne glede na razlog, zakaj je prišlo do tega, morate imeti pripravljen odgovor na to.

več »
Image

Zmagovalna spremna pisma vodijo do želene službe

Spremno pismo, v katerega vložite veliko truda in je prilagojen podjetju, kjer se želite zaposliti, je prvi korak do odgovora. Ste v življenjepisu napisali, da imate dobre komunikacijske sposobnosti? Dokažite to tudi v spremnem pismu.

več »
Kako odgovoriti na najpogostejša vprašanja na razgovoru?

Kako odgovoriti na najpogostejša vprašanja na razgovoru?

Kako odgovoriti na najpogostejša vprašanja na razgovoru?

Ali ne bi bilo super, če bi natanko vedeli, kaj nas bo delodajalec na naslednjem razgovoru za prosto delovno mesto vprašal, mi pa bi točno vedeli, kaj mu moramo odgovoriti? Na žalost ne moremo brati misli, lahko pa strnemo najpogostejša vprašanja na intervjujih in pogledamo, kako lahko odgovorimo nanje.

več »
Image

Česa ne smete zapisati v svoj življenjepis

Profesionalno napisan življenjepis je ključ do uspeha pri iskanju zaposlitve. Poudariti mora vaše spretnosti, izkušnje, delovno zgodovino in pomembne dosežke, da bi bralci dobili čim boljši vpogled v to, ali ste primerni za zapolnitev prostega delovnega mesta ali ne.

več »
Image

Kako se opisati v 140 znakih?

Desetletje nazaj, leta 2006, so Lordi zmagali na Evrosongu s svojo metal pesmijo Hard Rock Hallelujah, leta 2006 se je Črna Gora odcepila od Srbije in postala samostojna republika, leto 2006 pa je bilo tudi leto, ko je Twitter začelo svoje uspehe na področju socialnih omrežij. Se vam zdi, kot da se je zgodilo včeraj? Se počutite stari?

več »
Image

Kako vam lahko Facebook pomaga pri iskanju službe?

Priznajmo si, da Facebook še veliko časa ne bo dosegel takega renomeja pri iskanju zaposlitve, kot ga ima LinkedIn, a stvari se premikajo na bolje in z vsakim korakom smo morda bližje službi, ki si jo želimo. Veste, da vam Facebook lahko pomaga in olajša iskanje zaposlitve?

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja