Življenjepisi

Image

Česa ne smete zapisati v svoj življenjepis

Profesionalno napisan življenjepis je ključ do uspeha pri iskanju zaposlitve. Poudariti mora vaše spretnosti, izkušnje, delovno zgodovino in pomembne dosežke, da bi bralci dobili čim boljši vpogled v to, ali ste primerni za zapolnitev prostega delovnega mesta ali ne.

več »
Image

Kako se opisati v 140 znakih?

Desetletje nazaj, leta 2006, so Lordi zmagali na Evrosongu s svojo metal pesmijo Hard Rock Hallelujah, leta 2006 se je Črna Gora odcepila od Srbije in postala samostojna republika, leto 2006 pa je bilo tudi leto, ko je Twitter začelo svoje uspehe na področju socialnih omrežij. Se vam zdi, kot da se je zgodilo včeraj? Se počutite stari?

več »
Image

4 napake pri kreativnih prijavah

Zasledili ste popolno delo za vas in radi bi skočili iz množice ljudi, ki se bodo na delovno mesto prijavljali z dolgočasnimi življenjepisi. Želite si izstopati in hkrati v glavi že sestavljate kreativen življenjepis, ki bo impresioniral delodajalca in kadrovika, ki bo bral vašo prijavo. Pa vendar lahko med ustvarjanjem naredite marsikatero napako, zato si preberite, kako se jim lahko izognete.

več »
Image

4 koraki do življenjepisa v marketingu

Kot nekomu, ki se želi zaposliti v marketingu, vam je verjetno že znano, da je osebna znamka vas ali podjetja še kako pomembno orožje za dosego cilja. Če se pri prijavi na delo poslužujete enake strategije, kot na delovnem mestu, vam je jasno, da se morate že v življenjepisu pokazati kot oseba, ki se v vsem razlikuje od drugega, v sebi predstaviti svojo vrednost in pomen v podjetju.

več »
Image

Dal sem odpoved – kaj napisati v življenjepis?

Pride čas, ko se zaposleni več ne počutijo dobro v svoji koži na delovnem mestu in pride čas, ko jim delo več ne predstavlja takega izziva, kot jim ga je ponujalo na začetku zaposlitve. Takrat je potrebno skočiti iz cone udobja in se odločiti, da boste odšli ter poskusili nekaj novega – v tem primeru je najprej potrebno dati odpoved in se na karseda lep način posloviti od svoje stare službe. Kako pa bodoči delodajalci gledajo na to, da ste starega vodjo zapustili?

več »
Image

Besede, ki jih morate v življenjepisu čim prej argumentirati

Verjetno se vam življenjepis z vsemi tistimi dodatnimi besedami, ki se slišijo lepo, a ne povejo nič, zdi popolnoma sprejemljiv, a ravno to so tiste napake, ki jih delodajalci ob prebiranju opazijo in, ki jih odvrnejo od vas. Verjemite – življenjepis se ravno tako lepo bere (oz. še lepše) brez balasta, kot z njim, zato si preberite, katere besede do odvečne in katere morate čim prej odstraniti iz svoje predstavitve.

več »
Image

Napake v življenjepisu, ki vas stanejo razgovora

Življenjepis je napogosteje vaš prvi kontakt z potencialnim bodočim delodajalcem, zato je pomembno, da z njim karseda odlično prebijete led in se izkažete v najboljši luči. Je vaša priložnost, da spoznate nadrejenega in se mu podrobno predstavite na razgovoru. A kljub temu kadroviki v prejetih prošnjah najdejo kopico napak, ki se jim je bolje izogniti.

več »
Image

Spremenite svoj življenjepis v magnet za razgovore

Vaš življenjepis bi moral delodajalcu povedati kdo ste, kako pomembni bi bili za podjetje in kje oz. kako ste bili uspešni. Če vam med iskanjem zaposlitve ne uspe pridobiti nobenega razgovora kljub temu, da ste ubrali že veliko poti do službe, je mogoče čas, da razmislite o spremembi življenjepisa.

več »
Image

5 korakov do zglednega življenjepisa

Življenjepis je prvi dokument, s katerim vas delodajalec opazi. Njegovo ustvarjanje navsezadnje ni enostavna naloga, saj je potrebno misliti tako na vsebino kot na videz dokumenta, saj se je veliko lažje prebijati skozi urejene vrstice, kot pa skozi oblikovno šibke odstavke.

več »
Image

5 kreativnih življenjepisov, s katerimi boste izstopali

Strokovnjaki vedno svetujejo, da prijavo na delovno mesto prilagodite naravi dela in naj življenjepisi, ki jih pošiljate naokrog, ne bodo za vse pozicije enaki. Potrebno jih je prilagoditi tako delovnim nalogam, podjetju, zahtevanim izkušnjam itd. »Kako?«, nas boste vprašali, »saj nismo grafični oblikovalci, ki bi obvladali različne oblike in imeli glavo polno idej.« Sploh ni nujno, da imate oblikovalska znanja, dovolj je samo, da pustite domišljiji proste roke in čakate, kam vas lahko privede.

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja