Življenjepisi

Image

Dal sem odpoved – kaj napisati v življenjepis?

Pride čas, ko se zaposleni več ne počutijo dobro v svoji koži na delovnem mestu in pride čas, ko jim delo več ne predstavlja takega izziva, kot jim ga je ponujalo na začetku zaposlitve. Takrat je potrebno skočiti iz cone udobja in se odločiti, da boste odšli ter poskusili nekaj novega – v tem primeru je najprej potrebno dati odpoved in se na karseda lep način posloviti od svoje stare službe. Kako pa bodoči delodajalci gledajo na to, da ste starega vodjo zapustili?

več »
Image

Besede, ki jih morate v življenjepisu čim prej argumentirati

Verjetno se vam življenjepis z vsemi tistimi dodatnimi besedami, ki se slišijo lepo, a ne povejo nič, zdi popolnoma sprejemljiv, a ravno to so tiste napake, ki jih delodajalci ob prebiranju opazijo in, ki jih odvrnejo od vas. Verjemite – življenjepis se ravno tako lepo bere (oz. še lepše) brez balasta, kot z njim, zato si preberite, katere besede do odvečne in katere morate čim prej odstraniti iz svoje predstavitve.

več »
Image

Napake v življenjepisu, ki vas stanejo razgovora

Življenjepis je napogosteje vaš prvi kontakt z potencialnim bodočim delodajalcem, zato je pomembno, da z njim karseda odlično prebijete led in se izkažete v najboljši luči. Je vaša priložnost, da spoznate nadrejenega in se mu podrobno predstavite na razgovoru. A kljub temu kadroviki v prejetih prošnjah najdejo kopico napak, ki se jim je bolje izogniti.

več »
Image

Spremenite svoj življenjepis v magnet za razgovore

Vaš življenjepis bi moral delodajalcu povedati kdo ste, kako pomembni bi bili za podjetje in kje oz. kako ste bili uspešni. Če vam med iskanjem zaposlitve ne uspe pridobiti nobenega razgovora kljub temu, da ste ubrali že veliko poti do službe, je mogoče čas, da razmislite o spremembi življenjepisa.

več »
Image

5 korakov do zglednega življenjepisa

Življenjepis je prvi dokument, s katerim vas delodajalec opazi. Njegovo ustvarjanje navsezadnje ni enostavna naloga, saj je potrebno misliti tako na vsebino kot na videz dokumenta, saj se je veliko lažje prebijati skozi urejene vrstice, kot pa skozi oblikovno šibke odstavke.

več »
Image

5 kreativnih življenjepisov, s katerimi boste izstopali

Strokovnjaki vedno svetujejo, da prijavo na delovno mesto prilagodite naravi dela in naj življenjepisi, ki jih pošiljate naokrog, ne bodo za vse pozicije enaki. Potrebno jih je prilagoditi tako delovnim nalogam, podjetju, zahtevanim izkušnjam itd. »Kako?«, nas boste vprašali, »saj nismo grafični oblikovalci, ki bi obvladali različne oblike in imeli glavo polno idej.« Sploh ni nujno, da imate oblikovalska znanja, dovolj je samo, da pustite domišljiji proste roke in čakate, kam vas lahko privede.

več »
Image

Kreativni življenjepisi preko socialnih medijev

Pisali smo že o tem, da je naša spletna podoba na socialnih medijih enako pomembna kot tista, ki jo kažemo v prijavi na razpisano delo. Pa vendar ni le podoba tista, ki nam pomaga do dobljene službe, temveč lahko preko socialnih medijev ustvarimo tudi kreativne življenjepise, s katerimi bomo prepričali kadrovike in delodajalce.

več »
Image

Koraki do suverenega iskanja zaposlitve

Ne glede na karierno področje, znanje in izkušnje posameznikov, ki se spopadajo z iskanjem zaposlitve, pri vseh je moč zaznati določeno mero stresa, ki ga ob tem doživljajo. Ne zavedajo se namreč, da je stres, pritisk in skrb v bistvu njihova največja težava, saj jim zamegli zbrano mišljenje ter upočasni proces.

več »
Image

Poslal sem napačen življenjepis! Kaj lahko storim?

V želji, da bi se bodočim delodajalcem pokazali v čim boljši luči in jih prepričali v to, da so naše izkušnje, sposobnosti in osebne karakteristike idealne za razpisano delovno mesto, poskušamo ob vsaki prijavi prilagoditi življenjepis in spremno pismo. Idejo popolnoma pozdravljamo, se pa tudi zavedamo, da se v tej naglici rado zgodi, da v priponki po nesreči podamo napačen življenjepis.
več »
Image

5 velikih napak v življenjepisih, ki jih videvajo kadroviki

Kadroviki v podjetjih se na dnevni ravni srečujejo z visokim številom življenjepisov, ki prihajajo na njihove naslove. Nekateri od njih so vzor vsem kandidatom, drugi pa vsebujejo napake, ki smo jih združili v Velikih 5, da bi se jim lažje izognili, preprečili njihovo romanje v koš za smeti in tako ostali v igri za vabilo na razgovor.
več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja