Življenjepisi

Image

Počitnice izkoristite za posodabljanje življenjepisa

V 17c. členu Zakona o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti je navedeno, da mora biti brezposelna oseba na razpolago za zaposlitev in dosegljiva zavodu vsak delovni dan tri ure dnevno na naslovu stalnega prebivališča ali na naslovu, za katerega se dogovori z zavodom. Dolgočasno, ste ravnokar pomislili. Mi pa vidimo to kot priložnost, da se posvetite svojemu življenjepisu!

več »
Image

Koliko je vaš življenjepis ugleden v očeh delodajalca?

V sredo, 9. marca, je podjetje Moje delo d.o.o. že tradicionalno podelilo nagrado najuglednejšemu delodajalcu na slovenskem trgu dela. Letos je zmago domov odneslo podjetje Krka. Pri iskanju zaposlitve žal ni pomembno le, kateri je najboljši delodajalec, temveč je ključno tudi to, da v življenjepisu pokažete, kako ugledni ste vi sami, in se tako predstavite kot svoja lastna blagovna znamka.

več »
Image

Neprebojni načrt iskalca zaposlitve: življenjepis zavarovalniškega agenta

Zavarovalniški agent je oseba, ki prodaja zavarovanja. A da bi to znal, mora najprej obvladati prodati sebe. Jezik mora biti podmazan tako v živo kot na papirju, a da bi direktorja oz. kadrovsko službo zavarovalniške agencije lahko prepričali še preden vas spozna in prepozna vaše prodajne sposobnosti, morate napisati življenjepis, ki bo kar klical po razgovoru.

več »
Image

Čas je za prevetritev življenjepisa

Ideja o tem, da bi začeli svojo novo karierno pot, je zelo vznemirljiva in zanimiva, a poraja se nam vprašanje, kako našo željo, strast in izkušnje premestiti v življenjepis? Na srečo lahko to storite z dovolj veliko dozo entuziazma, in če se le malo povprašate o vaši preteklosti, ste na dobri poti do spremembe.

več »
Image

Življenjepis iskalca zaposlitve 45+

Delodajalcem se predstavite s svoje najboljše perspektive – s poudarjanjem svoje izkušenosti in zrelosti! Osvežite svoj življenjepis in ne poudarjajte datumov in letnic.

več »
Image

6 mnenj, ki si jih ustvarijo delodajalci po branju življenjepisov

Delodajalci so v svoji karieri videli in prebrali že nešteto življenjepisov in lahko se strinjamo, da so v tem tako izkušeni, kot so izkušeni naši karierni svetovalci na MojeDelo.com (nedolžen namig). Vas zanima, kakšno mnenje o kandidatih si ustvarijo na podlagi zapisanih besed?

več »
Image

Naj vaš življenjepis izpolni vse želje delodajalca

Fiktiven oglas za delo: V podjetju zaposlimo nasmejanega vodjo oddelka v trgovini s smislom za prodajo in izkušnjami v vodenju ekipe sodelavcev. Osebnostne lastnosti: komunikativnost, odgovornost, optimističnost, smisel za vodenje, prodajna naravnanost, motiviranost.

več »
Image

Prva tretjina šteje!

Tablica, pametni telefon, prenosni računalnik… Vi povejte, kaj vam je ljubše. Si je pa v današnjem svetu vsekakor težko predstavljati dneve brez enega od teh izumov, ki jih lahko kadarkoli odnesete s seboj kamorkoli. S tem v mislih se lahko zavedamo, da napredna tehnologija v veliki meri vpliva tudi na iskalce zaposlitve in delodajalce.

več »
Image

Pričakujem tak življenjepis!

Vas zanima, kaj vsebuje strokovno pripravljen življenjepis? Ti so sestavljeni tako, da kadroviku ponudijo natanko tisto, kar ga zanima. Kot pravijo, bog je v podrobnostih, zato (v primeru, da boste dele strokovno pripravljenega življenjepisa vključili v svojo predstavitev) v svojo predstavitev vključite vse podatke, ki jih vključuje ta struktura življenjepisa.

več »
Image

Življenjepis, ki vas bo popeljal na zaposlitveni razgovor

Vas zanima, kaj vsebuje strokovno pripravljen življenjepis? Ta je sestavljen tako, da kadroviku ponudi natanko tisto, kar ga zanima. Življenjepis je vaše samostojno marketinško orodje, uporabljeno, da bi pridobili zaposlitveni razgovor. Podatki v življenjepisu se posredujejo na kratek in jedrnat način, osredotočeni so h kariernim ciljem in naslovljeni na specifičnega delodajalca.

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja