Življenjepisi

Image

Spremno pismo – napake in polomi

Spremna pisma so vsekakor dvorezen meč – po eni strani se z njimi prodajate delodajalcu in želite dobiti zaposlitev, po drugi strani pa si ne želite izpasti preveč arogantni in samovšečni. Želite si, da delodajalec ve, da ste navdušeni nad ponujenim delovnim mestom, hkrati pa ne želite, da misli, da ste vzhičeni ali celo obupani. Najbolje je, če bo vaše spremno pismo izražalo enostavnost in efektivnost. Kako do tega priti, si preberite v članku.

več »
Image

Spremno pismo, vaša vstopnica do intervjuja!

Če želite narediti bolj osebni vtis pri prijavi na razpisano delovno mesto, je spremno pismo tisto, kar potrebujete. Spremno pismo je lahko vaš uvod v prijavo, namenjen je spodbuditvi bralca, da temeljito prebere vaš priložen življenjepis.

več »
Image

Kaj vključiti v dopis podjetju?

Vaš dopis podjetju (prošnja, ponudba za delo itd.) bo uspešnejši, če bodo podatki v njem reševali kadrovikov problem. Kateri je ta problem, morate izbrskati sami. To je lahko pomanjkanje ustreznih sodelavcev, neustrezni kandidati brez izkušenj, ki so se prijavili na delo, ali pa pomanjkanje sodelavcev z določenim znanjem, kar je ključno.

več »
Image

7 nasvetov za boljše spremno pismo

Ne obstaja druga možnost, da bi lahko naredili dober prvi vtis. Razpisi za prosta delovna mesta po navadi funkcionirajo tako, da delodajalci od vas pričakujejo prijavo v elektronski obliki, le redki so tisti, ki zahtevajo prošnjo, poslano po navadni pošti. Zato je ravno spremno pismo tisto, ki ga delodajalec najprej prebere in si z njegovo pomočjo ustvari vtis o vas.

več »
Image

6 načinov, kako obrniti brezposelnost sebi v prid

Ekonomska kriza je za seboj pustila ljudi, ki so zaradi nje izgubili službo in nekaj let ostajali doma, iskali novo zaposlitev in se vsakič znova pobirali na noge, ko so prejeli (ali sploh ne) negativen odgovor iz strani delodajalca, ki so mu poslali prijavo za razpisano delovno mesto. Zdaj, ko je kriza bolj kot ne minila, je čas, da pokažete, česa vsega ste sposobni in čas brezposelnosti obrnete sebi v prid tako, da boste že v življenjepisu pokazali, da niste le počivali, temveč se samoinicativno razvijali.

več »
Image

Življenjepis turističnega vodnika naj izstopa!

Konkurenca med turističnimi vodniki je velika, zato je pomembno, da izstopate! Po tem, ko opravite izpit na Gospodarski zbornici Slovenije, se za vas šele začenja boj za službe in vseživljenjsko učenje. Bodite drugačni od enakih, ustvarite pozitiven prvi vtis. Kot turistični vodnik imate malo morje možnosti, da vaš življenjepis naredite na kreativen in drugačen način.

več »
Image

Kaj mora vsebovati življenjepis managerja hotela?

Manager hotela je odgovoren za usklajeno delovanje vseh področij hotela, zato mora imeti dobro razvite socialne, organizacijske, vodstvene in poslovne sposobnosti, ki jih mora znati predstaviti tudi na papirju in s tem že na prvi pogled prepričati kadrovike, da je primeren za opravljanje delovnih nalog za razpisano delovno mesto. Kaj mora življenjepis vsebovati in kako se najbolje »prodati«, si preberite v nadaljevanju…

več »
Image

Življenjepis sezonskega receptorja

Začelo se je aktivno obdobje sezonskih delavcev na turističnih destinacijah. Pred nekaj dnevi smo vam že predstavili najbolj tipične sezonske zaposlitve, tokrat pa opisujemo vsakega posameznika. Za vse tiste, ki bi se radi preizkusili kot hotelski receptor, je tu nekaj nasvetov, na kaj morate biti pozorni v prijavi na prosto delovno mesto.

več »
Image

7 trikov, ki jih preprosto morate poznati

Splet je poln različnih življenjskih trikov, ki vam olajšajo gospodinjska opravila, učenje, omogočajo, da ostanete zbrani dlje časa ali samoorganizirani ter si povečate produktivnost pri reševanju problemov. Pa vendar, ali obstaja seznam trikov, ki vam olajšajo pot do sanjske zaposlitve? Ali obstajajo, tako kot na računalniku, bližnjice tudi pri življenjepisu, s katerimi ne bi potrebovali vedno znova in znova skozi iste postopke?

več »
Image

Znate uporabljati LinkedIn v njegove prave namene?

LinkedIn se lahko pohvali s skoraj 400 milijoni uporabniki na svetovni bazi, kar ga naredi največjo profesionalno socialno omrežje na svetu. In s tem, ko ga kadroviki in podjetja neprestano uporabljajo za iskanje novih zaposlenih, se mu tak ugled le še viša. Kako vam lahko LinkedIn pomaga pri iskanju zaposlitve? Ali poznate vse njegove trike in zmožnosti?

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja