Življenjepisi

Image

Kaj mora vsebovati življenjepis managerja hotela?

Manager hotela je odgovoren za usklajeno delovanje vseh področij hotela, zato mora imeti dobro razvite socialne, organizacijske, vodstvene in poslovne sposobnosti, ki jih mora znati predstaviti tudi na papirju in s tem že na prvi pogled prepričati kadrovike, da je primeren za opravljanje delovnih nalog za razpisano delovno mesto. Kaj mora življenjepis vsebovati in kako se najbolje »prodati«, si preberite v nadaljevanju…

več »
Image

Življenjepis sezonskega receptorja

Začelo se je aktivno obdobje sezonskih delavcev na turističnih destinacijah. Pred nekaj dnevi smo vam že predstavili najbolj tipične sezonske zaposlitve, tokrat pa opisujemo vsakega posameznika. Za vse tiste, ki bi se radi preizkusili kot hotelski receptor, je tu nekaj nasvetov, na kaj morate biti pozorni v prijavi na prosto delovno mesto.

več »
Image

7 trikov, ki jih preprosto morate poznati

Splet je poln različnih življenjskih trikov, ki vam olajšajo gospodinjska opravila, učenje, omogočajo, da ostanete zbrani dlje časa ali samoorganizirani ter si povečate produktivnost pri reševanju problemov. Pa vendar, ali obstaja seznam trikov, ki vam olajšajo pot do sanjske zaposlitve? Ali obstajajo, tako kot na računalniku, bližnjice tudi pri življenjepisu, s katerimi ne bi potrebovali vedno znova in znova skozi iste postopke?

več »
Image

Video vsebina kot odločilen element za uvrstitev v ožji izbor

Ste že pomislili, da bi svoj standarden življenjepis dopolnili z zanimivimi video vsebinami? Danes vam tehnologija omogoča, da se takorekoč brez stroškov posnamete in kreirate svoj življenjepis ali del le-tega in ga (če se na prosto delovno mesto prijavljate preko elektronske pošte) priložite svojemu standardnemu izdelku. Zagotovo boste izstopili iz množice!

več »
Image

Fotografi, delajte na svojem portfelju!

Po socialnih omrežjih smo priča vsakodnevnim oglasom za fotografe, ki se poskušajo promovirati na razne načine. Priznajmo si – fotografov je vedno več in trg dela je vedno bolj nasičen s ponudbo takšnih in drugačnih ljudi, ki svoje sposobnosti delijo z drugimi. Zapisa ne želimo posvetiti kvaliteti teh, temveč bi radi izpostavili glavno, in sicer, kako naj si fotograf najde pravo zaposlitev. Rešitev je v portfelju!

več »
Image

Moji hobiji so…

Kako potekajo vaši dnevi? Ali se po službi odpravite takoj domov in tam preživite preostanek popoldneva/večera ali ste si omislili hobi ali obveznost, ki vam izpopolnjuje proste delovnike? Kaj mislite, da bolj privlači delodajalca pri pregledu življenjepisov – oseba, ki poleg ne zapiše nobenega hobija in živi za službo ali oseba, ki se zna sprostiti in pozna svoje interese? 1. april je med drugim tudi dan, ko vsaj enkrat v letu hodimo peš v službo? Ste takrat naredili nekaj zase?

več »
Image

»Kaj ste pa počeli eno leto?«

Prvi odsek v življenjepisu, kjer napišete vaše osebne in kontaktne podatke, je bolj pomemben, kot se vam mogoče zdi. V tem odstavku morda pritegnete ali odvrnete delodajalca, da vas povabi na zaposlitveni razgovor. Kaj je tisto, čemur se raje izognite in kaj raje zapišite?

več »
Image

Osebnostne lastnosti: tipično ženske

Med procesom iskanja službe se ženske velikokrat počutimo diskriminirane in odrinjene od poslovnega sveta, ki največkrat pripada moškim. Vendar se na razpisano delovno mesto lahko večinoma prijavijo vsi kandidati, ki posedujejo določena znanja, ne glede na spol. Priznajmo si – za kateri poklic bomo prej spisale življenjepis? Za ravnatelja šole ali učiteljico? Za vodjo lokala ali za natakarico? Za kuharja ali pomočnika kuharja?

več »
Image

Poročeni, samski… je to sploh pomembno?

Pred khm leti sem spremljala mojo mamo, ko je iskala novo zaposlitev in pošiljala prošnje po podjetjih, in takrat me je prosila, naj ji pregledam in popravim morebitne napake v življenjepisu. Še zdaj se spomnim esejskega tipa življenjepisa, ki je v prvem odstavku vključeval »…poročena, mati dveh odraslih otrok…« in že takrat mi je mama razložila, da je to, da sva s sestro že odrasli, njena velika prednost.

več »
Image

8 najpogostejših napak pri pisanju osebne predstavitve

Življenjepis je vaš prodajni prospekt s katerim kupcem (podjetjem) prodajate samega sebe. Vaša predstavitev mora biti pripravljena pravilno – predstavlja namreč prvo orožje vsakega iskalca zaposlitve. Z življenjepisom naredite prvi vtis, če je pa ta slab, lahko izgubite priložnost za osebni razgovor z osebo, ki odloča, koga bo podjetje zaposlilo. Da bo vaš prvi vtis dober, vas opozarjamo na najpogostejše napake pri sestavljanju življenjepisa in vam podajamo nasvete, kako se jim izogniti.

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja