Življenjepisi

Image

Česa kadrovik v vaših dokumentih ne želi videti?

Dokumenti, ki jih pošiljamo kadrovnikom, so namenjeni enemu cilju – pridobitvi osebnega srečanja. Predstavljajte si, da ste izkušen tržnik. Ti bodo svoji potencialni stranki poslali zgolj informacije, ki jo bodo pripravile do tega, da ga sprejme na sestanek. Na srečanju v živo pa bo dober tržnik predstavil vse, kar stranko o produktu zanima.

več »
Image

Življenjepis svežega diplomanta

Sedaj, ko imate diplomo v žepu, ste prepričani, da ste od vašega izbranega študija pridobili neko določeno uporabno znanje iz vašega študijskega področja. Na vrsti je zahtevna naloga: kako prenesti vaše študijske izkušnje v svet praktičnega dela?

več »
Image

Življenjepis pa kar na podstrešje

Mnogi izmed nas z veseljem pogledamo slike iz otroških časov in se spominjamo trenutkov, ko smo bili še brez skrbi, opazujemo, kako so mame takrat dekorirale dom, starinska zofa, daljinec v prozorni vrečki, kičasta miza, gobelini na stenah… Vsega tega več ni, ker so se naše mame odločile, da bodo dom posodobile. Če so se lahko mame ločile od folije na daljincu in začele slediti trendom, zakaj torej mi še vedno vztrajamo s staromodnim življenjepisom?

več »
Image

5 poti do efektivnega življenjepisa

Pisanje življenjepisa je več kot le naštevanje izkušenj in kompetenc. Je tudi sposobnost, da svoje življenje predstavite na jasen način in kot profesionalec – vključujoč spretnosti, kvalifikacije in karierne cilje. Kakorkoli že – dolgi odstavki, obsežni seznami ali irelevantni hobiji ter interesi so del slabega življenjepisa, saj hitro odvrnejo pozornost bralca na napačne stvari.

več »
Image

Kako do profesionalnega življenjepisa?

Življenjepis je vaš ključni marketinški material – to si zapomnite! Kdaj ste nazadnje natisnili prijavo za delo in jo preko navadne pošte poslali delodajalcu? Vsekakor je tak način prijave manj pogost v teh časih. In veliko pogosteje se zgodi, da objavljena prosta delovna mesta prebrskamo na internetnih portalih, namesto v časopisih.

več »
Image

Kronološka vs. funkcijska oblika življenjepisa

Najlažje je odpreti Google in v iskalno vrstico vpisati geslo »pravilna oblika življenjepisa«. A le zato, ker je informacije lahko najti, to še ne pomeni, da so posodobljene. Eden izmed najpogostejših nasvetov, ki nam jih delijo vsepovprek, je, da uporabljamo kronološko obliko življenjepisa, kjer zadnje delovne izkušnje zapišemo na prvem mestu, in ne funkcijske oblike, ki opisuje vaše sposobnosti in izkušnje ne glede na časovno zaporedje.

več »
Image

Ključne fraze in besede v življenjepisu

Vsak dober življenjepis sledi 4 pravilom priprave življenjepisa; vsebovati mora osebne podatke iskalca zaposlitve, njegova znanja in izobrazbo, delovne izkušnje in mogoče najvažnejše: biti mora zanimiv!

več »
Image

7 napak, ki vas v življenjepisu naredijo stare

Vaš življenjepis je ogledalo vas samih – seveda pa si ne želite, da delodajalci o vas menijo, da vam je, tako kot v vašemu življenjepisu, pretekel rok trajanja. V naslednjih besedah lahko izveste, ali vaš življenjepis potrebuje osvežitev.

več »
Image

Kako prikriti luknje v življenjepisu?

Nekateri izmed razlogov bodo vedno bolj sprejemljivi od drugih, a vseeno moramo poskrbeti za to, da povodi za premor ne bodo zapisani v vašem življenjepisu. V primeru, da se vam zdi, da je razlog pomemben za vašega delodajalca in bo pripomogel k službi, pa to na kratko zapišite v motivacijskem pismu.

več »
Image

Poenostavite iskanje zaposlitve v treh korakih

Kot iskalec zaposlitve boste prepotovali pot, ki bo vodila čez veliko vzponov in padcev. Da bi ta proces potekal kar se da gladko in brez težav, si preberite, kako si iskanje zaposlitve razdeliti v tri faze: priprava, iskanje, zaključna faza.

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja