Življenjepisi

Image

Kakšen je primeren format življenjepisa?

Recimo, da je vaš življenjepis posodobljen, urejen in dopolnjen s ključnimi besedami, da bo lahko zavzel visoko mesto na lestvici kandidatov. Zadnje, kar si želite, je, da si vrata zaprete še preden ste si jih dodobra odprli – shranite življenjepis v napačnem formatu.

več »
Image

Majhne spremembe v življenjepisu – veliki preobrati v karieri

Kadroviki in direktorji dobro vedo, kaj iščejo pri kandidatih, zato vas lahko nekaj napačnih besed in napak v življenjepisu stane možnosti za službo. Četudi se vam bo zdelo, da ste spisali odlično prijavo, boste dobili (če sploh) negativen odgovor v stilu »hvala, a ne, hvala« in spraševali se boste, kje ste ga polomili.

več »
Image

Enostavni triki do boljšega življenjepisa

Vsi že na pamet vemo, da je dober življenjepis ključen pri premagovanju konkurence. Ne zadoščajo le kvalifikacije in sposobnosti, temveč je pomembno tudi, kako predstavimo informacije in na kakšen način je organizirana vaša oblika življenjepisa. Bolj jasen in bolj strjen je, boljši je. Optimizacija življenjepisa z namenom izboljšanja kohezivnosti je pomemben korak, če želite, da bo delodajalec prebral vašo zgodbo in vas smatral kot primernega za razpisan položaj.

več »
Image

Vrnimo se k osnovam pisanja življenjepisa

Če ste eni tistih, ki že nekaj časa brezupno iščete zaposlitev, ste zagotovo prišli do zaključka, da je tekmovalnost in konkurenca v današnjem poslovnem svetu zares ostra in intenzivna.

več »
Image

10 načel pisanja prošenj profesionalnih piscev CV-jev

Vzemite si čas, da raziščete delodajalčevo organizacijo, nato pa temu primerno preuredite vsako pisno prošnjo. Če prikažete, da nekaj veste o podjetju, s tem ponazorite, da ste pozorni na delodajalca.

več »
Image

Kakšen je dober življenjepis?

O življenjepisih je bilo prelitega že veliko črnila, kljub temu pa iskalci še vedno pošiljajo izdelke, ki so takoj izločeni iz izbora.

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja