Življenjepisi

Image

7 napak, ki vas v življenjepisu naredijo stare

Vaš življenjepis je ogledalo vas samih – seveda pa si ne želite, da delodajalci o vas menijo, da vam je, tako kot v vašemu življenjepisu, pretekel rok trajanja. V naslednjih besedah lahko izveste, ali vaš življenjepis potrebuje osvežitev.

več »
Image

Kako prikriti luknje v življenjepisu?

Nekateri izmed razlogov bodo vedno bolj sprejemljivi od drugih, a vseeno moramo poskrbeti za to, da povodi za premor ne bodo zapisani v vašem življenjepisu. V primeru, da se vam zdi, da je razlog pomemben za vašega delodajalca in bo pripomogel k službi, pa to na kratko zapišite v motivacijskem pismu.

več »
Image

Poenostavite iskanje zaposlitve v treh korakih

Kot iskalec zaposlitve boste prepotovali pot, ki bo vodila čez veliko vzponov in padcev. Da bi ta proces potekal kar se da gladko in brez težav, si preberite, kako si iskanje zaposlitve razdeliti v tri faze: priprava, iskanje, zaključna faza.

več »
Image

Kakšen je primeren format življenjepisa?

Recimo, da je vaš življenjepis posodobljen, urejen in dopolnjen s ključnimi besedami, da bo lahko zavzel visoko mesto na lestvici kandidatov. Zadnje, kar si želite, je, da si vrata zaprete še preden ste si jih dodobra odprli – shranite življenjepis v napačnem formatu.

več »
Image

Majhne spremembe v življenjepisu – veliki preobrati v karieri

Kadroviki in direktorji dobro vedo, kaj iščejo pri kandidatih, zato vas lahko nekaj napačnih besed in napak v življenjepisu stane možnosti za službo. Četudi se vam bo zdelo, da ste spisali odlično prijavo, boste dobili (če sploh) negativen odgovor v stilu »hvala, a ne, hvala« in spraševali se boste, kje ste ga polomili.

več »
Image

Enostavni triki do boljšega življenjepisa

Vsi že na pamet vemo, da je dober življenjepis ključen pri premagovanju konkurence. Ne zadoščajo le kvalifikacije in sposobnosti, temveč je pomembno tudi, kako predstavimo informacije in na kakšen način je organizirana vaša oblika življenjepisa. Bolj jasen in bolj strjen je, boljši je. Optimizacija življenjepisa z namenom izboljšanja kohezivnosti je pomemben korak, če želite, da bo delodajalec prebral vašo zgodbo in vas smatral kot primernega za razpisan položaj.

več »
Image

Vrnimo se k osnovam pisanja življenjepisa

Če ste eni tistih, ki že nekaj časa brezupno iščete zaposlitev, ste zagotovo prišli do zaključka, da je tekmovalnost in konkurenca v današnjem poslovnem svetu zares ostra in intenzivna.

več »
Image

10 načel pisanja prošenj profesionalnih piscev CV-jev

Vzemite si čas, da raziščete delodajalčevo organizacijo, nato pa temu primerno preuredite vsako pisno prošnjo. Če prikažete, da nekaj veste o podjetju, s tem ponazorite, da ste pozorni na delodajalca.

več »
Image

Kakšen je dober življenjepis?

O življenjepisih je bilo prelitega že veliko črnila, kljub temu pa iskalci še vedno pošiljajo izdelke, ki so takoj izločeni iz izbora.

več »
Poglejte še

Karierne storitve

Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev Selby & Mills psihometrični test Ponudba izobraževalnih programov Vprašaj strokovnjaka Svetovanje pri pripravi CV-ja