Komercialist na terenu za prodajo programa vodovod in ogrevanje

4.6.2024
Inpos d.o.o.
Celje
m/ž
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

SPLOŠNO O PODJETJU

V 30 letni zgodovini družbe smo iz nekaj kvadratov pisarniških prostorov, ter enim zaposlenim ustvarili visoko konkurenčno družbo z velikim številom strokovnjakov. Postali smo zelo prepoznavni tako v Sloveniji kot v tujini.

Danes SKUPINO INPOS sestavljajo 4 družbe:

 • Inpos, d.o.o., Celje
 • Inpos d.o.o, Beograd
 • Lesoprodukt d.o.o., Celje 
 • Mersteel SSC d.o.o., Naklo

V družbi Mersteel SSC ima INPOS 50% lastniški delež; glavna dejavnost pa je trgovina na debelo z metalurškimi izdelki in prodaja polizdelkov in storitev iz steel service centra. Nakup poslovnega deleža družbe Mersteel v letu 2019 posredno pomeni znatno anorgansko rast na področju veleprodaje metalurških izdelkov in potencialno koriščenje sinergij.  

V družbi Lesoprodukt je INPOS 25%, lastnik, preostanek pa je v lasti večinskega lastnika družbe Inpos. 

Skupaj navedene družbe na letni ravni ustvarijo preko 124 mio EUR realizacije in v zadnjem letu preko 4,3 mio EUR dobička iz poslovanja.

V omenjenih družbah je skupaj zaposlenih 397 sodelavcev. Komercialni kader je visoko kakovostno usposobljen za nabavo in prodajo proizvodov svetovno priznanih proizvajalcev. Naša kadrovska struktura je zelo raznolika, saj so med nami od doktorjev znanosti do ljudi z bogatimi komercialnimi ter trgovskimi izkušnjami. Med cca. 10.000 poslovnimi partnerji, predstavljajo tuji partnerji približno polovico.

V preteklih letih je INPOS zgradil 5 tehnično prodajnih centrov (Celje, Krško, Prevalje, Slovenska Bistrica in Sevnica) in 4 centre za razrez in oblikovanje lesa skupaj z ustreznimi skladiščnimi prostori. Družbi INPOS in Lesoprodukt razpolagata  s  skoraj 65 mio EUR premoženja, ki je financirano z 32 mio EUR kapitala. 

GLAVNE DEJAVNOSTI

INPOS d.o.o. je v slovenskem in mednarodnem prostoru prepoznaven kot uspešno trgovsko podjetje z raznovrstno ponudbo tehničnih izdelkov, storitev in svetovanja. Poslanstvo družbe je prodaja kvalitetnih tehničnih izdelkov industriji, podjetjem, obrtnikom, domačim mojstrom in končnim porabnikom katerim zagotavlja celovito oskrbo.

VIZIJA IN CILJI

INPOS je slovenska družba vpeta v mednarodni prostor z raznovrstno ponudbo tehničnih izdelkov, storitev in svetovanja. Poslanstvo družbe je prodaja kvalitetnih tehničnih izdelkov industriji, podjetjem, obrtnikom, domačim mojstrom in končnim porabnikom, katerim zagotavlja celovito oskrbo. Vizija družbe je postati eden vodilnih trgovcev s tehničnim blagom na celotnem območju Slovenije. Z učinkovito in dinamično veleprodajo in sodobnimi prodajnimi centri bo družba dosegalo odličnost in zanesljivost v oskrbi občanov in podjetij.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

V Inposu zaposleni soustvarjamo delovno okolje, ki spodbuja timski duh, sodelovanje, angažiranost, pozitivno naravnanost, z namenom krepiti kulturo udejstvovanja, razvijanja in sprejemanja sprememb. Podpiramo vse zaposlene, da dosežejo svoj polni potencial in skupaj pospešujemo razvoj in rast naše družbe. Naša organizacija je usklajena s poslovno strategijo in organizacijsko kulturo, ki temelji na angažiranih, dinamičnih, odgovornih in strokovno usposobljenih zaposlenih. Cenjene vrednote zaposlenih so strokovnost, zanesljivost in prijaznost, ki postajajo tudi odsev in prepoznavni znak celotnega podjetja. Zaposleni v Inposu so ponosni na svoje dosežke in verjamejo v uspešno prihodnost podjetja.INPOS, d.o.o., Celje
Opekarniška cesta 2
3000 Celje
https://www.inpos.eu/

Dejavnost:
Trgovina
Število zaposlenih:
250 do 499 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Zaposlujemo sodelavce, ki hočejo razvijati svoje potenciale v dinamični in ambiciozni družbi. Iščemo že izkušene strokovnjake ali ambiciozne začetnike, ki so se pripravljeni učiti, rasti in postati del Inposa. Od novega sodelavca pričakujemo, da pozna in razume vizijo ter strateške usmeritve podjetja ter spoštuje vrednote podjetja, kot tudi, da do sodelavcev in strank spoštljivo komunicira in s svojo naravnanostjo skrbi za ugled podjetja.

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

Naša osnovna skrb je vlaganje v razvoj sodelavcev, v njihovo karierno in osebno rast. Delovno okolje gradimo na spoštovanju, zaupanju, samoiniciativnosti in timskem delu. Naše delovanje vodijo spoštovanje do sodelavcev in okolja, odličnost pri delu ter zaupanje v partnerskih odnosih.

Zaposlenim v Inposu nudimo:
 • delo v dinamičnem podjetju
 • urejeno delovno okolje s stalnim izboljševanjem delovnih pogojev
 • možnost dolgoročne zaposlitve
 • delo v uspešnem in razvojno usmerjenem kolektivu
 • možnost za osebni in strokovni razvoj
 • poleg rednega plačila vas lahko ob preseganju zastavljenih ciljev še dodatno nagradimo
 • neformalna druženja: novoletna zabava, športna druženja…

NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

Naš prodajni program zajema izdelke metalurgije, gradbenega materiala, orodja, vijakov, okovja, vodovoda, ogrevanje, elektro materiala, kemije, barv, lesnih izdelkov, blaga za zaščito pri delu, embalaže, zelenega programa in široke potrošnje. Upravljamo preko 10 mio EUR zalog, ki jih predstavlja več kot 70.000 različnih izdelkov.

V povezani družbi Mersteel SSC je glavna dejavnost trgovina na debelo z metalurškimi izdelki in prodaja polizdelkov in storitev iz steel service centra.

Povezana družba Lesoprodukt je specializirani lesni trgovec, distributer tujih dobaviteljev za področje Slovenije, dela Avstrije in Hrvaške za mizarske repro-materiale in lesno industrijo ter proizvajalec polproizvodov za mizarske mojstre. Osnovna dejavnost družbe je trgovina na debelo z lesom, posredništvo pri prodaji lesa in lesnega materiala.

BONITETE PODJETJA

INPOS je s svojo dolgoletno prisotnostjo na trgu ugleden in zanesljiv delodajalec in partner. V letu 2019 je bil podjetju dodeljen Zlati certifikat bonitetne odličnosti. Bisnode Slovenija s certifikatom potrjuje, da podjetje dosega mednarodni standard bonitetne odličnosti in spada v zlati razred bonitetne odličnosti v Sloveniji, kar pomeni, da spada med najbolj zanesljive slovenske poslovne subjekte, ki so upravičeni do uporabe mednarodno priznanega statusa Zlata odličnost, ki je simbol standarda bonitetne odličnosti.

Sodelavec za področje marketinga

K sodelovanju vabimo:

Komercialista na terenu za prodajo programa vodovod in ogrevanje

Delo se opravlja na terenu.

Delovne naloge bodo: 

načrtovanje in izvajanje prodajnih in nabavnih strategij ter aktivnosti na programu vodovod in ogrevanje, prodaja in pospeševanje blaga na terenu, sistematična obdelava trga in iskanje novih prodajnih poti, zbiranje, analiziranje in vodenje vseh potrebnih informacij in evidenc o dobaviteljih in kupcih, spremljanje in analiziranje cen na prodajnem in nabavnem trgu, sestavljanje ponudb, predračunov in računov, pošiljanje atestov, cenikov, katalogov, propagandnega materiala, sodelovanje pri koordinaciji dobav, spremljanje plačil in terjatev po kupcih ter izterjava le teh, širitev in razvoj  prodajnega programa, reševanje reklamacij, sodelovanje pri pripravi prodajnih in marketinških akcij, redno in sistematično spremljanje dogodkov in trendov na trgu, aktivnosti konkurence, industrije, tehnologije in zakonodaje, izvajanje prodajne in cenovne politike programa, sodelovanje s sodelavci  drugih služb in oddelkov, skrb za stalno lastno izpopolnjevanje znanja in izobraževanje, druga dela po navodilih nadrejenega.

Od vas pričakujemo:

 • najmanj  V. stopnjo izobrazbe ekonomske ali druge tehnične ali ustrezne smeri
 • zaželjene predhodne izkušnje na področju terenske prodaje 
 • komercialna znanja in dobre pogajalske in prodajne sposobnosti
 • odlična komunikacija s strankami
 • urejenost, natančnost in doslednost
 • znanje enega tujega jezika
 • poznavanje dela z računalnikom

Nudimo vam:

 • zaposlitev za nedoločen čas s 6-mesečnim poskusnim delom
 • delo v uspešnem, dinamičnem in razvojno usmerjenem kolektivu
 • redno plačilo
 • možnost izobraževanj
 • urejeno delovno okolje
 • možnosti za karierni razvoj
 • druge ugodnosti za zaposlene
 • brezplačni parkirni prostor

Če vas odlikujejo: visoka motiviranost, samoiniciativnost, usmerjenost k cilju, odgovornost, vztrajnost, zmožnost dela v timu, ter pozitivna naravnanost, z veseljem pričakujemo vašo prijavo s predstavitvijo ter poudarkom na vaših dosedanjih delovnih izkušnjah, na e-naslov: zaposlitev@inpos.eu


Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.

Opis delovnega mesta

Delo se opravlja na terenu.

Delovne naloge bodo: načrtovanje in izvajanje prodajnih in nabavnih strategij ter aktivnosti na programu vodovod in ogrevanje, prodaja in pospeševanje blaga na terenu, sistematična obdelava trga in iskanje novih prodajnih poti, zbiranje, analiziranje in vodenje vseh potrebnih informacij in evidenc o dobaviteljih in kupcih, spremljanje in analiziranje cen na prodajnem in nabavnem trgu, sestavljanje ponudb, predračunov in računov, pošiljanje atestov, cenikov, katalogov, propagandnega materiala, sodelovanje pri koordinaciji dobav, spremljanje plačil in terjatev po kupcih ter izterjava le teh, širitev in razvoj prodajnega programa, reševanje reklamacij, sodelovanje pri pripravi prodajnih in marketinških akcij, redno in sistematično spremljanje dogodkov in trendov na trgu, aktivnosti konkurence, industrije, tehnologije in zakonodaje, izvajanje prodajne in cenovne politike programa, sodelovanje s sodelavci drugih služb in oddelkov, skrb za stalno lastno izpopolnjevanje znanja in izobraževanje, druga dela po navodilih nadrejenega.

Kaj pričakujemo

- najmanj V. stopnjo izobrazbe ekonomske ali druge tehnične ali ustrezne smeri
- zaželjene predhodne izkušnje na področju terenske prodaje
- komercialna znanja in dobre pogajalske in prodajne sposobnosti
- odlična komunikacija s strankami
- urejenost, natančnost in doslednost
- znanje enega tujega jezika
- poznavanje dela z računalnikom

Kaj nudimo

- zaposlitev za nedoločen čas s 6-mesečnim poskusnim delom
- delo v uspešnem, dinamičnem in razvojno usmerjenem kolektivu
- redno plačilo
- možnost izobraževanj
- urejeno delovno okolje
- možnosti za karierni razvoj
- druge ugodnosti za zaposlene
- brezplačni parkirni prostor

Če vas odlikujejo: visoka motiviranost, samoiniciativnost, usmerjenost k cilju, odgovornost, vztrajnost, zmožnost dela v timu, ter pozitivna naravnanost, z veseljem pričakujemo vašo prijavo s predstavitvijo ter poudarkom na vaših dosedanjih delovnih izkušnjah, na e-naslov: zaposlitev@inpos.eu.

INPOS, d.o.o., Celje
Opekarniška cesta 2
3000 Celje
https://www.inpos.eu/

Dejavnost:
Trgovina
Število zaposlenih:
250 do 499 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):

Izberi področje dela