Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Lieferantensteuerer (m/w/d) / Kontrolor nabave (m/ž)

15.5.2019
MAHLE Filtersysteme Austria GmbH
Avstrija
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

SPLOŠNO O PODJETJU

MAHLE je vodilni mednarodni razvojni partner in dobavitelj za avtomobilsko industrijo ter pionir za mobilnost prihodnosti. S svojo paleto izdelkov se skupina odziva na vsa bistvena vprašanja, povezana s tehnologijami pogonskih sistemov in klimatskih naprav – za pogone z motorji z notranjim zgorevanjem in za e-mobilnost. Leta 2017 je prodaja skupine znašala približno 12,8 milijarde evrov. Skupina, ki je prisotna v več kot 30 državah s 170 proizvodnimi lokacijami, se ponaša s približno 78.000 zaposlenimi.

GLAVNE DEJAVNOSTI

Skupina je eden treh glavnih svetovnih dobaviteljev sistemov za mobilne aplikacije na področju motorne tehnologije, filtracije, elektrike/mehatronike in toplotnega upravljanja.

VIZIJA IN POSLANSTVO

Naš strateški cilj je postati tehnološka gonilna sila za učinkovito mobilnost. En delodajalec. Mnogo inovativnih izdelkov z najrazličnejših področij. To je MAHLE. Smo vodilni mednarodni dobavitelj avtomobilski industriji. Naši izdelki za motorje z notranjim zgorevanjem in njihove periferne sisteme ter rešitve za električna vozila ponujajo odgovore na vsa bistvena vprašanja, povezana s tehnologijami pogonskih sistemov in klimatskih naprav.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Vsi zaposleni v podjetju MAHLE vsak dan delamo skupaj za prihodnost. Uspeh je tradicija. Tudi danes nas vodijo lastni uspehi. Kot vodilno podjetje na globalnih trgih smo simbol za strokovno znanje, izkušnje, kakovost in mednarodno raznolikost – pa cenimo individualne dosežke vsakega posameznika. Naša najpomembnejša prednost: velikost našega podjetja. Mednarodnost in priložnosti, po katerih se odlikujejo večje korporacije, združujemo z domačim okoljem in povezanostjo majhnega podjetja z dolgoletno tradicijo. Zato se podjetje MAHLE lahko posveti vsakemu zaposlenemu posebej. Ker so s hierarhičnega vidika vsi zaposleni enakovredni, lahko vsak posameznik prevzame osebno odgovornost, kar se od njega tudi pričakuje.

Izberite podjetje MAHLE in pričakalo vas bo delovno okolje, prežeto z medsebojno povezanostjo, spoštovanjem in naklonjenostjo. Uberite svojo pot – z nami.

PLANIRANO ŠTEVILO ZAPOSLENIH PO PODROČJU DELA

Administracija
Elektrotehnika, elektronika, telekomunikacije
Kadrovanje, HR
Marketing, PR
Proizvodnja
Računalništvo, programiranje
Računovodstvo, revizija
Strojništvo, metalurgija, rudarstvo
Tehnične storitve
Transport, nabava in logistika
Upravljanje, svetovanje, vodenje

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Bi radi okrepili ekipo? To radi slišimo. Iščemo nekoga, ki nenehno stremi k novostim, je poln energije in deli našo strast do tehnologije. Nekoga, ki pooseblja pojme »ekipni duh«, »ustrežljivost« in »spoštovanje«. Nove vsestranske in iznajdljive člane družine MAHLE, ki so obenem tudi medkulturno osveščeni, zanesljivi in z obema nogama na tleh. Na kratko: iščemo ljudi, kot ste vi, ki želijo s svojim zagonom oblikovati prihodnost.

Bi radi v mednarodnem okolju delili svoje zamisli? Iščete priložnost za izjemno profesionalno napredovanje? Si želite razširiti svoja obzorja in spoznati še druga področja? Če ste na vprašanja odgovorili pritrdilno, potem ste oseba, ki jo iščemo: idealen sodelavec podjetja MAHLE.

Zdaj pa ste na vrsti vi. V našem centru za zaposlovanje izberite vstopno delovno mesto na področju, ki vas zanima, in nam pošljite prošnjo za zaposlitev.

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

Seveda so naša pričakovanja res visoka – vendar v zameno ponujamo še več. Navsezadnje delo svojih zaposlenih cenimo in jim to tudi pokažemo. Tudi vi ste lahko deležni ugodnosti z najrazličnejših področij storitev, ki jih ponujamo.

Drug z drugim in drug za drugega. Takšen je naš življenjski moto, ko jo treba uskladiti poklicno in zasebno življenje. Ne glede na to, ali govorimo o prostočasnih dejavnostih ali prilagodljivem delovnem času – skrbimo za individualne potrebe svojih zaposlenih in jih podpiramo v vsaki življenjski situaciji, v kateri se znajdejo.

Zaposleni, ki veliko delajo, morajo skrbeti za svoje zdravje. Z veseljem vas bomo podprli pri zdravem življenjskem slogu s svojimi vsestranskimi ukrepi in programi za promocijo zdravja. Navsezadnje nam je mar za vaše zdravje.

 • Športne ekipe podjetja
 • Brezplačne zdravstvene storitve, npr. cepljenja in pregledi vida
 • Kampanje, namenjene osveščanju o zadevah, kot so obvladovanje stresa in ergonomija na delovnem mestu
 • Svetovalne storitve v zvezi z zdravjem in socialo
 • Zdravnik podjetja, ki je vedno na voljo

NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

Izdelki podjetja MAHLE so nameščeni v vsako drugo vozilo na svetu, komponente in sistemi podjetja MAHLE pa že desetletja žanjejo uspehe na vseh svetovnih dirkališčih. Inovativni izdelki podjetja pa se ne uporabljajo samo na cesti – tudi v stacionarnih sistemih, premičnih strojih ter v železniškem prometu, pomorstvu ter v aeronavtiki in vesoljski tehnologiji.

Naša paleta izdelkov, namenjenih osebnim in gospodarskim vozilom, je odličen pokazatelj naših edinstvenih sistemskih kompetenc, saj obravnava vsa bistvena vprašanja, povezana s tehnologijami pogonskih sistemov in klimatskih naprav – od motornih sistemov, filtracije, elektrike/mehatronike do toplotnega upravljanja.

BONITETE PODJETJA

V letnem pogovoru z zaposlenimi se bomo skupaj z vašim nadrejenim pogovorili o vaših odgovornostih, preteklem ekipnem delu in prihodnjih spremembah. Imeli boste tudi priložnost, da izrazite lastne zamisli o svoji prihodnji poklicni poti. Skupaj se bomo nato odločili, kateri razvojni ukrepi vam bodo najbolj pomagali pri doseganju ciljev, povezanih z vašo kariero.

Za dejavnosti za usposabljanje, o katerih se bomo dogovorili, se lahko prijavite v naši bazi na intranetu, kjer boste našli tudi več ponudb, ki vam bodo pomagale pri nadaljnjem poklicnem in osebnem razvoju.

Development Engineer (m/w)

Wir mögen es, wenn unsere Mitarbeiter Ziele haben. Was ist mit Ihnen? Sind Sie bereit, mit Ihren Aufgaben zu wachsen? Wir von MAHLE sind ein international führender Entwicklungspartner und Zulieferer der Automobilindustrie sowie Wegbereiter für die Mobilität von morgen. Unser Produktportfolio deckt alle wichtigen Fragestellungen entlang des Antriebsstrangs und der Klimatechnik ab – für Antriebe mit Verbrennungsmotor gleichermaßen wie für die Elektromobilität. Heute arbeiten rund 79.000 Mitarbeiter an über 160 Standorten und in 16 großen Entwicklungszentren an innovativen Produkten.

Fachwissen einbringen, Ideen entwickeln und Verantwortung übernehmen. Bei der MAHLE Filtersysteme Austria GmbH am Standort St. Michael ob Bleiburg als

Lieferantensteuerer (m/w/d)

Möchten Sie verantwortungsvolle Aufgaben übernehmen?

 • Rollierende Beschaffungsplanung und Materialdisposition
 • Engpasssteuerung sowie Ein- und Auslaufsteuerung
 • Verbesserung der Lieferperformance mit Lieferanten (Lieferservice, Logistik-Reklamationen)
 • Rollierende Optimierung der Bestandsreichweiten
 • Aktive Mitarbeit an Optimierungsprojekten

Überzeugen Sie uns – fachlich und persönlich.

 • Erfolgreich abgeschlossene kaufmännische oder technische Ausbildung auf Maturaniveau, idealerweise mit mehrjähriger spezifischer Berufserfahrung
 • PC-Fitness (MS-Office, SAP-Kenntnisse von Vorteil)
 • Gute Englisch-Kenntnisse
 • Kommunikations- und Durchsetzungsstärke sowie Verhandlungsgeschick und Engagement

Wir bieten Ihnen exzellente Entwicklungschancen, die individuell auf Sie zugeschnitten sind. Dafür sorgen wir mit regelmäßigen Feedback-Gesprächen und einem vielfältigen Weiterbildungsprogramm. Gute Leistung wissen wir zu schätzen. Deshalb möchten wir langfristig mit Ihnen arbeiten: Wir fördern nicht nur gezielt Ihr Potenzial, sondern bieten Ihnen eine leistungsbezogene Vergütung und flexible Arbeitszeitmodelle für Ihre unterschiedlichen Lebensphasen. Gehen Sie Ihren Weg – mit uns.

Hier geht es zur Online-Bewerbung

Frau Madelaine Wallner steht Ihnen unter der Rufnummer +43 (0) 4235/5050-2060 für Fragen zur Verfügung.

Einstiegsgehalt ab 36.045,52 € brutto p.a. (exkl. Zulagen und Überstunden) mit der Bereitschaft zur Überzahlung abhängig von beruflicher Qualifikation und Erfahrung.

Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

Wir mögen es, wenn unsere Mitarbeiter Ziele haben. Was ist mit Ihnen? Sind Sie bereit, mit Ihren Aufgaben zu wachsen? Wir von MAHLE sind ein international führender Entwicklungspartner und Zulieferer der Automobilindustrie sowie Wegbereiter für die Mobilität von morgen. Unser Produktportfolio deckt alle wichtigen Fragestellungen entlang des Antriebsstrangs und der Klimatechnik ab – für Antriebe mit Verbrennungsmotor gleichermaßen wie für die Elektromobilität. Heute arbeiten rund 79.000 Mitarbeiter an über 160 Standorten und in 16 großen Entwicklungszentren an innovativen Produkten.

Fachwissen einbringen, Ideen entwickeln und Verantwortung übernehmen. Bei der MAHLE Filtersysteme Austria GmbH am Standort St. Michael ob Bleiburg als
Lieferantensteuerer (m/w/d)

Möchten Sie verantwortungsvolle Aufgaben übernehmen?
- Rollierende Beschaffungsplanung und Materialdisposition
- Engpasssteuerung sowie Ein- und Auslaufsteuerung
- Verbesserung der Lieferperformance mit Lieferanten (Lieferservice, Logistik-Reklamationen)
- Rollierende Optimierung der Bestandsreichweiten
- Aktive Mitarbeit an Optimierungsprojekten

Überzeugen Sie uns – fachlich und persönlich.
- Erfolgreich abgeschlossene kaufmännische oder technische Ausbildung auf Maturaniveau, idealerweise mit mehrjähriger spezifischer Berufserfahrung
- PC-Fitness (MS-Office, SAP-Kenntnisse von Vorteil)
- Gute Englisch-Kenntnisse
- Kommunikations- und Durchsetzungsstärke sowie Verhandlungsgeschick und Engagement

Wir bieten Ihnen exzellente Entwicklungschancen, die individuell auf Sie zugeschnitten sind. Dafür sorgen wir mit regelmäßigen Feedback-Gesprächen und einem vielfältigen Weiterbildungsprogramm. Gute Leistung wissen wir zu schätzen. Deshalb möchten wir langfristig mit Ihnen arbeiten: Wir fördern nicht nur gezielt Ihr Potenzial, sondern bieten Ihnen eine leistungsbezogene Vergütung und flexible Arbeitszeitmodelle für Ihre unterschiedlichen Lebensphasen. Gehen Sie Ihren Weg – mit uns.

Hier geht es zur Online-Bewerbung

Frau Madelaine Wallner steht Ihnen unter der Rufnummer +43 (0) 4235/5050-2060 für Fragen zur Verfügung.

Einstiegsgehalt ab 36.045,52 € brutto p.a. (exkl. Zulagen und Überstunden) mit der Bereitschaft zur Überzahlung abhängig von beruflicher Qualifikation und Erfahrung.

Kaj pričakujemo

Kaj nudimo

Izberi področje dela