Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

April na zaposlitvenem portalu MojeDelo.com

objavljeno 19.12.2013
Image

Kot je že v navadi, smo tudi tokrat pripravili pregled številk in ostalega dogajanja na zaposlitvenem portalu pretekli mesec (april 2012).

Po pričakovanjih je število prostih delovnih mest nekoliko upadlo, saj so praznični zaključek aprila in začetek maja, izkoristili tudi delodajalci. Verjamemo, da bosta prihajajoča meseca ponovno postregla z višjim število aktualnih zaposlitev, potem pa od sredine julija do sredine avgusta ponovno pričakujemo zatišje. Glede na pretekla leta ne gre pričakovati kakšnega drastičnega upada zaposlitvenih oglasov, saj avgust navadno ni mesec z najnižjo številko v tekočem letu.

Če pogledamo še nekoliko dlje v prihodnost, je že tradicionalno največ zaposlitveni h priložnost v mesecu oktobru (to je tudi mesec, ki je v zgodovini edini presegel magično mejo 1000 oglasov). Naj omenimo še tole, da je poletje najboljši čas za iskanje zaposlitve. Že res, da je večina delodajalcev na dopustu, vendar je tam tudi večina iskalcev zaposlitve, zato kandidatom svetujemo, da pospešeno iščejo novo službo, ko je na trgu najmanj konkurence.

Pa se vrnimo k aktualnim številkam. Lepo vreme in dela prosti dnevi so iskalce zvabili izza računalnikov, kar se je poznalo tudi na obisku. Vseh obiskovalcev je bilo na portalu nekaj čez pol milijona (530.445), od tega 175.445 unikatnih obiskovalcev, ki so pregledali 2.590.059 strani in se v povprečju na spletnem portalu zadržijo slabe štiri minute (3:53).

Največ prometa še vedno ustvarijo iskalniki (43%), sledijo kliki na posamezne oglase preko e-obveščevalcev (39%), ostali iskalci zaposlitve pridejo na portal direktno oziroma preko partnerskih strani. Največkrat so kandidati v spletni iskalnik Google v preteklem mesecu vpisali iskalne termine moje delo, mojedelo, zaposlitev, prosta delovna mesta, delo zaposlitev in zavod za zaposlovanje.Poglejte še

Elementi celostne podobe (.ai, .eps, .jpg)