Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Iskanje zaposlitve na portalu MojeDelo.com: marec 2012

objavljeno 19.12.2013
Image

Tako kot vsak mesec, smo tudi tokrat pripravili pregled številk, ki so jih zabeležili naši merilniki na zaposlitvenem portalu MojeDelo.com v preteklem mesecu (marec 2012).

Marca smo na portalu zabeležili natanko 631.701 obiskov. Seveda so nekateri iskalci zaposlitve portal obiskali večkrat. Glede na 198.588 unikatnih obiskovalcev lahko rečemo, da povprečen iskalec za novo službo pogleduje 3 krat mesečno. Skupno so obiskovalci pregledali 3.187.220 strani, kar v praksi pomeni dobrih 5 strani na posamezni obisk. Čas, ki ga iskalci zaposlitve preživijo na portalu, se je v primerjavi s februarjem nekoliko skrajšal (00:03:59).

Med obiskovalci seveda najdemo največ takih, ki se na portal vračajo iz meseca v mesec (80%), kar nas še posebej veseli pa je 20% takih, ki so v marcu naš portal obiskali prvič (seveda upamo, da ne zadnjič). Glavnina iskalcev zaposlitve, jasno, prihaja iz Slovenije (nekaj več kot 95%), sledijo iskalci iz Bosne in Hercegovine ter Srbije (oboji 0,7%). Sicer pa beležimo obisk iz 105-ih različnih držav.

Še vedno največ obiska preusmerijo spletni iskalniki (41.22%), tesno za petami pa jim je naš e-obveščevalec, ki poskrbi za 40.85% vseh obiskov. Med iskalniki premočno vodi Google (92% vsega prometa preko iskalnikov). Če izvzamemo vse mogoče kombinacije obeh besed iz naše domene, potem lahko vidimo, da iskalci največkrat na iskalnikih vpisujejo naslednje termine: zaposlitev, prosta delovna mesta, delo, najdi delo, delo zaposlitev, delovna mesta, moja zaposlitev, zaposlitve.Poglejte še

Elementi celostne podobe (.ai, .eps, .jpg)