Mednarodni podiplomski program – Proizvodni inženiring – Projektni vodja 1 (m/ž)

1.10.2021
MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o.
Šempeter pri Gorici
m/ž
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

SPLOŠNO O PODJETJU

Skupina MAHLE je eden vodilnih svetovnih dobaviteljev v avtomobilski industriji. Okrog 79 000 zaposlenih na 160 proizvodnih lokacijah in v 16 razvojnih centrih po vsem svetu ustvarja inovativne rešitve za mobilnost prihodnosti. Vsako drugo osebno vozilo ima vgrajeno kakšno MAHLE komponento, inovativni izdelki družbe pa se uporabljajo tudi izven cest (na primer v gradbeni in kmetijski mehanizaciji ter logistični opremi, pomorski, letalski in železniški mehanizaciji).

MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o. je proizvodna družba z lastno razvojno-raziskovalno dejavnostjo. Usmerjeni smo v izdelke s področja mehatronike. Imamo sodobno opremljene laboratorije za raziskave in razvoj, pri proizvodnji pa uporabljamo visoko tehnološko opremo in moderne pristope. Smo družbeno odgovorno podjetje, saj sledimo trajnostnemu razvoju s stalnimi izboljšavami in najvišjo možno zaščito okolja ter zdravja in varnosti ljudi. Družba je bila ustanovljena leta 1960 in s trenutno skoraj 2000 zaposlenimi sodi med največje slovenske izvoznike in zaposlovalce v regiji. Del skupine MAHLE smo postali po prevzemu v letu 2014.

Za več informacij o skupini pojdite na https://www.mahle.com/.

Spremljajte objave MAHLE Electric Drives Slovenija tudi na Facebook strani https://www.facebook.com/mahleslovenia/

GLAVNE DEJAVNOSTI

Skupina MAHLE z izdelki za motorje z notranjim izgorevanjem in njihovimi preifernimi deli ter z rešitvami za električna vozila odgovarja na ključna vprašanja, vezana na tehnologijo pogonskih sistemov, klimatskih naprav, filtracije ter sistemov upravljanja toplote in mehatronike.

V MAHLE Electric Drives Slovenija d.o.o. v Šempetru pri Gorici razvijamo, proizvajamo in tržimo zaganjalnike, alternatorje ter električne pogonske in druge mehatronske sisteme. Imamo lastno razvojno raziskovalno dejavnost za področje mehatronike.

VIZIJA IN MISIJA

Skupina MAHLE želi prispevati k zmanjševanju emisij CO2 in tako k boljšemu okolju, zato ponuja inovativne rešitve, ki prispevajo k čistejšemu ozračju, manjši porabi goriva ter k užitku v vožnji. To vizijo zasledujemo pri oblikovanju vseh vrst pogonskih sistemov, ne glede na to, ali gre za motorje z notranjim izgorevanjem ali za električna vozila.

Naši cilji so zgrajeni na temeljih trajnih faktorjev, ki oblikujejo skupino MAHLE že od samega začetka: ne zadovoljimo se s tem, kar smo dosegli, ampak zaradi ljubezni do avtomobilov in tehnologije vedno stremimo k še boljšim rešitvam. Tako optimiziramo obstoječe tehnologije, razvijamo nove koncepte ter postavljamo vedno višje standarde v industriji.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Naša kultura - uspešni skupaj.

Velikost korporacije nam omogoča, da lahko povezujemo mednarodni prostor in priložnosti za večje posle s tradicijo in timskim delom lokalnega delovanja.

Inovacije zahtevajo ljudi, ki so sposobni razmišljati izven okvirov in skupaj najti prave ideje. V MAHLE naši zaposleni že od samih začetkov sodelujejo, da skupaj ustvarjajo uspeh. Tudi danes nas naprej še vedno poganja uspešnost. Kot vodilni na svetovnem trgu predstavljamo znanje, kakovost in mednarodno raznolikost - in cenimo dosežke vsakega posameznika. Sodelavcem omogočamo, da prevzamejo lastno odgovornost oziroma to od njih pričakujemo.

Kot družba prevzemamo tudi socialno odgovornost. Trajnost je del naše tradicije, saj stremimo k ustvarjanju dolgoročnih vrednot.

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Iščemo pozitivno naravnane in široko razgledane sodelavce, ki pri delu izkazujejo strokovnost, zavzetost, samoiniciativnost in samostojnost. Želimo sodelavce, polne energije in raziskovalce, ki so nad tehnologijo navdušeni tako kot mi. To so ljudje, ki vdihujejo življenje "timskemu duhu", "pripravljenosti pomagati" in "spoštovanju". Želimo, da novi člani družine MAHLE spoštujejo druge kulture ter so poleg tega zanesljivi in z nogami čvrsto na tleh. Na kratko: da so ljudje, ki želijo s svojim žarom sooblikovati prihodnost.

Velikost podjetja in raznolika področja dela nam omogočajo, da za vsakega kanidata najdemo ustrezno delovno mesto in mu tako ponudimo priložnost za oblikovanje kariere po njegovi meri.

Stopite na pot - skupaj z MAHLE

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

V MAHLE vas čakajo izzivov polne naloge v mednarodnih ekipah. Lahko boste optimizirali obstoječe tehnologije z inovativnimi rešitvami in razvijali nove koncepte, ne glede na poslovno enoto, ki ji pripadate znotraj skupine MAHLE. Kajti za nas je timsko delo več kot le izraz. Z novimi sodelavci boste raziskovali nove smeri in postavljali nove standarde.

V MAHLE se zavedamo, da uspeh izhaja iz znanja, izkušenj in prizadevanj sodelavcev, zato si prizadevamo za stalen razvoj znanja in kompetenc v podjetju. V ta namen zaposlenim ponujamo možnost izobraževanj, ki pripomorejo k strokovnemu in osebnemu razvoju, poskušamo pa jim tudi olajšati usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja.

Prve delovne izkušnje lahko v našem podjetju preko praktičnega usposabljanja ali študentskega dela pridobijo tudi dijaki in študenti, ki si tako oblikujejo osnovo za nadaljnji strokovni razvoj. Dijakom tehničnih šol ter študentom strojništva in elektrotehnike podeljujemo kadrovske štipendije.

NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

MAHLE izdelki so vgrajeni v vsakem drugem osebnem vozilu, sestavni deli in sistemi MAHLE pa že desetletja dosegajo uspehe tudi na dirkalnih stezah po svetu. Inovativni izdelki družbe se uporabljajo tudi izven cest.

Najbolj poznani izdelki MAHLE Electric Drives Slovenija so alternatorji, zaganjalniki in električni motorji oziroma pogonski sistemi. Smo nišni specialist in dobavitelj priznanim globalnim proizvajalcem kmetijske in gradbene mehanizacije (traktorji, kombajni, kopači), komercialnih vozil (kamioni, avtobusi), logistične opreme (viličarji) in električnih transportnih sredstev (golf vozički) ter v avtomobilski industriji (mehtronski sklopi za servo volane in druge mehatronske aplikacije).

BONITETE PODJETJA

Redna plača.

Stimulacija za dobro delo in inovativnost.

Božičnica in drugi dodatki.

Možnost izobraževanja.

Gradnja kariere v mednarodnem okolju.

Pozitivno delovno vzdušje.

Tehnolog vzdrževanja (m/ž)

Mednarodni podiplomski  program – Proizvodni inženiring – Projektni vodja 1 (m/ž)

Skupaj premikamo svet – in to že več kot 100 let. Kot vodilni mednarodni razvojni partner in sistemski dobavitelj avtomobilske industrije si pri MAHLE prizadevamo, da bi bila mobilnost vedno učinkovitejša, okolju prijaznejša, udobnejša in stroškovno učinkovitejša. V okviru svoje dvojne strategije razvijamo tako inteligentne motorje z notranjim zgorevanjem, ki uporabljajo vodik in druga nefosilna goriva, kot tudi tehnologije gorivnih celic in električno mobilnost. Z več kot 72.000 zaposlenimi, prisotnostjo na 160 proizvodnih lokacijah po svetu in v 12-ih razvojno raziskovalnih centrih, je družba MAHLE v letu 2019 ustvarila skoraj 9,8 milijard EUR prodaje. Postani del naše ekipe MAHLE! #StrongerTogether

Glavne pristojnosti:

 • Možnosti razvoja v strokovnjaka za napravo za končno preskušanje in celovito testiranje motorjev ter električno testiranje ali podporo pri izdelavi prototipov ali razvoju tehnologije prenosnih kalupov v obratu Šempeter (SLO)
 • Stvaritev in izboljšava tehničnih standardov naprave za končno preskušanje ali/in prenosnih kalupov v tesnem sodelovanju z oddelkom za raziskave in razvoj ter oddelkom za testiranje
 • Podpora pri načrtovanju proizvodnega koncepta ter posodobitev/dodelava med fazami procesa za razvoj proizvodov za avtomobilske pogonske sisteme v skladu z avtomobilskimi standardi in standardi proizvodnih sistemov MAHLE  
 • Obisk in revizija dobaviteljev strojev
 • Stvaritev in neprestana dodelava proizvodnje, opreme, logistike in embalažnih konceptov skozi celotno življenjsko dobo projekta.
 • Priprava in podpora delavnice MOP 
 • Validacija in izdaja proizvodnega koncepta
 • Zagotovitev proizvodnih zahtev in potrditev izvedljivosti (v zvezi s proizvodnim procesom) ter stvaritev seznamov zahtev za orodja in stroje
 • Priprava in izvedba predhodnega in končnega sprejema proizvodnih linij ter vodenje povečanja proizvodnje novih izdelkov
 • Usklajevanje načrtovanja orodij in opreme z dobavitelji in obratom
 • Strukturiranje vseh del, povezanih s proizvodnjo, glede na funkcijo, kakovost, stroške in časovni okvir
 • Izračun in določitev standardnih časov, stroškov orodja in zahtevani CAPEX
 • Izdaja nadzornega načrta, ki vključuje navodila za testiranje in posodobitev med procesom za razvoj proizvodov 
 • Izvedba analize tveganja/postopek FMEA (vključno z logistiko - FMEA)
 • Izdelava postopka in vzdrževanje sistema matičnih podatkov ter posodobitev MPET (orodje za proizvodni inženiring)
 • Zagotovitev proizvodne in strojne zmogljivosti ter njihovo uporabo
 • Zagotovitev nabave in sprostitev proizvodnih sredstev
 • Priprava in izvedba pred-serijske proizvodnje in IPA
 • Predlaganje uporabe novih proizvodnih tehnologij, vpeljava in spremljanje proizvodnih preskusov ter analiza rezultatov, npr. prenosni kalupi
 • Razvoj, usklajevanje, uvedba in spremljanje ukrepov za izboljšanje gospodarskega deleža in izboljšanje proizvodnih tehnologij

Kvalifikacije:

 • Magisterij iz elektrotehnike, strojništva, proizvodnega inženiringa, proizvodne tehnologije itd.
 • Temeljito procesno znanje s področja električnih preskusov/ elektroniki ali prenosnih/ vbrizgalnih kalupov 
 • Dobro poznavanje ustreznih proizvodnih tehnologij, npr. EOL testiranje ali prenosnih/ vbrizgalnih kalupov, sestavljanje rotorja itd.
 • Dobro organiziran pristop in dobra organizacija
 • Dobre vodstvene sposobnosti in dobre sposobnosti vodenja projektov
 • Visoka motivacija in pripravljenost na učenje
 • Pripravljenost na potovanje in bivanje v tujini (20-30% - odvisno od lokacije)
 • Zelo dobro znanje na področju električnih preskusov, elektronike in praktičnega reševanja problemov, vitke proizvodnje, SMED, nenehne izboljšave tehničnih standardov, razvojnih procesov in procesov razvoja izdelkov 
 • Nivo znanja angleščine: Strokovno znanje / aktivno ustno in pisno znanje angleškega jezika
 • Obvezno dobro poznavanje programa MS office (power point, excel, word)Vabimo vas, da nam pošljete pisno vlogo s podrobnim življenjepisom ter dokazili o izpolnjevanju pogojev v angleškem jeziku do 31.oktobra 2021 preko portala Mojedelo.com.

JOBS.MAHLE.COM

Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.

Opis delovnega mesta

Skupaj premikamo svet – in to že več kot 100 let. Kot vodilni mednarodni razvojni partner in sistemski dobavitelj avtomobilske industrije si pri MAHLE prizadevamo, da bi bila mobilnost vedno učinkovitejša, okolju prijaznejša, udobnejša in stroškovno učinkovitejša. V okviru svoje dvojne strategije razvijamo tako inteligentne motorje z notranjim zgorevanjem, ki uporabljajo vodik in druga nefosilna goriva, kot tudi tehnologije gorivnih celic in električno mobilnost. Z več kot 72.000 zaposlenimi, prisotnostjo na 160 proizvodnih lokacijah po svetu in v 12-ih razvojno raziskovalnih centrih, je družba MAHLE v letu 2019 ustvarila skoraj 9,8 milijard EUR prodaje. Postani del naše ekipe MAHLE! #StrongerTogether
Glavne pristojnosti:
• Možnosti razvoja v strokovnjaka za napravo za končno preskušanje in celovito testiranje motorjev ter električno testiranje ali podporo pri izdelavi prototipov ali razvoju tehnologije prenosnih kalupov v obratu Šempeter (SLO)
• Stvaritev in izboljšava tehničnih standardov naprave za končno preskušanje ali/in prenosnih kalupov v tesnem sodelovanju z oddelkom za raziskave in razvoj ter oddelkom za testiranje
• Podpora pri načrtovanju proizvodnega koncepta ter posodobitev/dodelava med fazami procesa za razvoj proizvodov za avtomobilske pogonske sisteme v skladu z avtomobilskimi standardi in standardi proizvodnih sistemov MAHLE
• Obisk in revizija dobaviteljev strojev
• Stvaritev in neprestana dodelava proizvodnje, opreme, logistike in embalažnih konceptov skozi celotno življenjsko dobo projekta.
• Priprava in podpora delavnice MOP
• Validacija in izdaja proizvodnega koncepta
• Zagotovitev proizvodnih zahtev in potrditev izvedljivosti (v zvezi s proizvodnim procesom) ter stvaritev seznamov zahtev za orodja in stroje
• Priprava in izvedba predhodnega in končnega sprejema proizvodnih linij ter vodenje povečanja proizvodnje novih izdelkov
• Usklajevanje načrtovanja orodij in opreme z dobavitelji in obratom
• Strukturiranje vseh del, povezanih s proizvodnjo, glede na funkcijo, kakovost, stroške in časovni okvir
• Izračun in določitev standardnih časov, stroškov orodja in zahtevani CAPEX
• Izdaja nadzornega načrta, ki vključuje navodila za testiranje in posodobitev med procesom za razvoj proizvodov
• Izvedba analize tveganja/postopek FMEA (vključno z logistiko - FMEA)
• Izdelava postopka in vzdrževanje sistema matičnih podatkov ter posodobitev MPET (orodje za proizvodni inženiring)
• Zagotovitev proizvodne in strojne zmogljivosti ter njihovo uporabo
• Zagotovitev nabave in sprostitev proizvodnih sredstev
• Priprava in izvedba pred-serijske proizvodnje in IPA
• Predlaganje uporabe novih proizvodnih tehnologij, vpeljava in spremljanje proizvodnih preskusov ter analiza rezultatov, npr. prenosni kalupi
• Razvoj, usklajevanje, uvedba in spremljanje ukrepov za izboljšanje gospodarskega deleža in izboljšanje proizvodnih tehnologij


Kaj pričakujemo

Kvalifikacije:
• Magisterij iz elektrotehnike, strojništva, proizvodnega inženiringa, proizvodne tehnologije itd.
• Temeljito procesno znanje s področja električnih preskusov/ elektroniki ali prenosnih/ vbrizgalnih kalupov
• Dobro poznavanje ustreznih proizvodnih tehnologij, npr. EOL testiranje ali prenosnih/ vbrizgalnih kalupov, sestavljanje rotorja itd.
• Dobro organiziran pristop in dobra organizacija
• Dobre vodstvene sposobnosti in dobre sposobnosti vodenja projektov
• Visoka motivacija in pripravljenost na učenje
• Pripravljenost na potovanje in bivanje v tujini (20-30% - odvisno od lokacije)
• Zelo dobro znanje na področju električnih preskusov, elektronike in praktičnega reševanja problemov, vitke proizvodnje, SMED, nenehne izboljšave tehničnih standardov, razvojnih procesov in procesov razvoja izdelkov
• Nivo znanja angleščine: Strokovno znanje / aktivno ustno in pisno znanje angleškega jezika
• Obvezno dobro poznavanje programa MS office (power point, excel, word)


Kaj nudimo

Vabimo vas, da nam pošljete pisno vlogo s podrobnim življenjepisom ter dokazili o izpolnjevanju pogojev v angleškem jeziku do 31 oktobra 2021 preko portala Mojedelo.comIzberi področje dela