Namestnik vodje poslovne enote (m/ž) osrednjeslovenska regija

25.11.2022
Lidl Slovenija d.o.o. k.d.
Osrednjeslovenska regija
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

 SPLOŠNO O PODJETJU

Smo trgovska veriga s prehrambnimi in neprehrambnimi izdelki, ki svojo dejavnost hitro in uspešno širi po svetu. Rezultat te izjemne širitve, ki nam je prinesla naslov najbolj dinamičnega evropskega trgovca, predstavlja največja mreža trgovin v 30 državah. Skupina Lidl je del skupine Schwarz in ima sedež v mestu Neckarsulm v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg.

 GLAVNE DEJAVNOSTI

Lidl Slovenija je na slovenski trg vstopil leta 2007 s 15 poslovalnicami. Vse od takrat dosegamo izjemno rast in danes pozdravljamo kupce v 63-ih poslovalnicah po celi Sloveniji. Številne nagrade in certifikati, ki smo jih prejeli v preteklih letih, so potrdilo naše uspešnosti, zavzetosti in predanosti, da zagotavljamo le najboljše za naše kupce, naše zaposlene in naše poslovne partnerje.

VIZIJA IN CILJI

V središču naše dejavnosti so vedno kupci. Držimo se preprostega načela: ponujamo najvišjo kakovost po ugodnih cenah. S ponudbo, ki obsega več kot 1.700 izdelkov, si podobno kot drugod po Evropi tudi v Sloveniji prizadevamo popolnoma uresničiti pričakovanja kupcev.

Zavedamo pa se tudi, da je ena izmed ključnih sestavin za uspeh povezana ekipa, ki dobro sodeluje. Zadovoljni in motivirani sodelavci ustvarjamo delovno okolje, v katerem živimo skupne vrednote in uresničujemo cilje.

Vrednote, ki odražajo našo poslovno kulturo so:

  • uspešnost,
  • dinamičnost,
  • poštenost,
  • skrbnost in
  • povezanost.

ORGANIZACIJSKA STRUKTURA IN KLIMA

Kljub dejstvu, da smo kot del skupine Schwarz, tudi del ogromne strukture, ki mora delovati kolektivno in usklajeno, se trudimo, da znotraj posamezne enote ustvarjamo prijetno delovno okolje, ki spodbuja samoiniciativnost, zavzetost, zadovoljstvo in veselje pri delu. Spodbujamo spoštljivo, redno, neposredno in konstruktivno komunikacijo med sodelavci. Skrbimo za dobre odnose, ki temeljijo na medsebojnem spoštovanju. Pomemben poudarek dajemo naši kulturi vodenja, odnosu do kupcev, sodelavcev in naših poslovnih partnerjev. Verjamemo, da je izobraževanje in usposabljanje najpomembnejša investicija, ki jo lahko ponudimo našim zaposlenim. Vsakega novega sodelavca strokovno in intenzivno uvajamo v delo in pripravljamo za njegovo vlogo v podjetju. Programi izobraževanj zaposlenim v našem podjetju omogočajo, da se razvijajo na osebnem in poklicnem področju, ponujamo pa jim tudi možnost karierne poti v tujini. Karierni razvoj zaposlenih nam je namreč zelo pomemben, zato še posebej pozdravljamo idejo internih razpisov ter kariernih premikov, ki zaposlenim omogočajo napredek, s tem pa tudi nove razsežnosti uspehov ter zadovoljstva na delovnem mestu.

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Od novih sodelavcev pričakujemo visoko motiviranost, odločnost, prodornost, fleksibilnost, vztrajnost, prepričljiv nastop in sposobnost dela v skupini. Poleg tega si pri sodelavcih želimo pripravljenosti na učenje in izobraževanje na različnih področjih poslovanja, samozavesten nastop ter dobre komunikacijske in analitične sposobnosti. V ospredje postavljamo poslovno razmišljanje in usmerjenost k strankam. Pri delu od sodelavcev pričakujemo odlično organiziranost, zagon in veselje do dinamičnega dela.

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

Ustvarjamo prijetno delovno okolje, ki temelji na zanimivih delovnih nalogah, rednem in pravičnem plačilu ter zaupljivih in spoštljivih odnosih. Dobri izhodiščni pogoji, nadaljnje osebne razvojne možnosti ter možnost usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja so pri nas samoumevni. Naše sodelavke in sodelavce podpiramo pri njihovem osebnem in poklicnem razvoju, zato smo oblikovali različne programe usposabljanj in izobraževanj. Ker smo del velike mednarodne skupine, imamo enkratno možnost, da sodelujemo v mednarodnih projektih, kar nam omogoča prenos znanja in dobrih praks. Velik poudarek dajemo letnim razgovorom, s katerimi se oceni uspešnost preteklega dela in določijo razvojni cilji za prihodnost, med zaposlenimi pa redno izvajamo tudi raziskavo zadovoljstva.

Usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja za zadovoljstvo naših zaposlenih je pri nas izrednega pomena. Tako smo v okviru certifikata Družini prijazno podjetje sprejeli različne ukrepe, ki našim sodelavcem pomagajo pri usklajevanju dela in družine. Poskrbeli smo tudi za dodatno pokojninsko zavarovanje za vse svoje zaposlene, saj smo pristopili k II. pokojninskemu stebru – dodatnemu pokojninskemu zavarovanju, v okviru katerega sodelavcem vplačujemo mesečno premijo za pokojninski sklad. Poudarjamo pomen zdravja in zdravega načina življenja, zato v okviru promocije zdravja izvajamo širok nabor aktivnosti, ki prispevajo k bolj zdravemu načinu življenja sodelavcev.


NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

V naših trgovinah vas bo pričakal pester izbor mlečnih izdelkov, globoko zamrznjenih jedi, svežega mesa, sadja in zelenjave, kruha ter ostalih živil. Poleg znanih blagovnih znamk boste lahko izbrali tudi izdelke kakovostnih lastnih blagovnih znamk.

Sortiment vedno znova dopolnjujemo s privlačnimi in cenovno ugodnimi neprehrambnimi artikli za gospodinjstvo, šport in prosti čas, tekstilnimi izdelki in belo tehniko, kar nam omogoča uspešno prilagajanje potrebam naših kupcev.

Z izkušenimi, strokovno usposobljenimi sodelavci zagotavljamo, da kupci nakupujejo v vedno urejenih in prijaznih trgovinah, ki se odlikujejo po visoki funkcionalnosti in preglednosti.


Skladiščnica / skladiščnik

Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

Je prevzemanje odgovornosti izziv, ki si si ga vedno želel/-a?

Želiš postati cenjen/-a član/-ica enega vodilnih in najhitreje rastočih evropskih trgovcev? Kot namestnica ali namestnik vodje poslovne enote (m/ž) boš zagotavljal/-a nemoteno delovanje naših poslovalnic. Nadzoroval/-a boš vse procese dnevnega poslovanja in samoiniciativno reševal/-a vsakodnevne izzive. Vsakodnevno boš vpet/-a v vse prodajne procese in aktivnosti v poslovalnici.

Odgovorno boš vodil/-a skupino sodelavcev in skrbel/-a za to, da boste skupaj dosegali zastavljene cilje. Za dosego maksimalne učinkovitosti boš motiviral/-a svoj tim in jim predajal/-a svoje znanje ter izkušnje.

Da smo na pravi poti, dokazuje visoka stopnja zadovoljstva zaposlenih in pridobljena certifikata Družini prijazno podjetje ter Top zaposlovalec leta 2022.

Tvoje naloge
samostojno vodenje poslovalnice v primeru odsotnosti vodje poslovne enote,
poznavanje vseh nalog in odgovornosti, ki sodijo v sklop delovnega mesta prodajalec (m/ž),
vsakodnevna vpetost v prodajne procese in aktivnosti v poslovalnici,
opravljanje vseh nalog in odgovornosti, ki sodijo v sklop delovnega mesta prodajalec (m/ž),
omogočanje prijetnih in enostavnih nakupov za kupce,
zagotavljanje uspešne in vzpodbudne delovne klime,
vodenje in razvoj svojih sodelavk in sodelavcev,
odgovornost za prodajne kazalnike, pripravo delovnega načrta in izvedbo inventur,
uspešno organiziranje optimalne količine zalog,
zagotavljanje higienskih standardov,
dosledno izvajanje dela v skladu s prodajnimi načeli podjetja.

Kaj pričakujemo

najmanj IV. stopnja izobrazbe,
spoštljiv odnos do kupcev in sodelavcev,
vodstvene in organizacijske izkušnje ali kompetence,
dobre komunikacijske sposobnosti,
samozavesten nastop in usmerjenost k ciljem,
samoiniciativnost in odgovornost pri delu,
zmožnost uspešnega samostojnega in timskega dela,
vozniški izpit B kategorije,
potrdilo o nekaznovanosti.

Kaj nudimo

ustrezno strokovno podporo pri opravljanju nalog že od samega začetka,
sodobno in varno delovno okolje v mednarodno uspešnem podjetju,
odgovorno in raznoliko delo,
delo za polni delovni čas (40 ur tedensko),
možnost kariernega napredka,
zaposlitev za nedoločen čas s poskusno dobo 6 mesecev,
mesečno plačilo, ki je nad slovenskim povprečjem v trgovinski dejavnosti:
v 1.letu zaposlitve osnovna bruto plača za 40 ur tedensko znaša 1.800 EUR bruto/mesec;
vsako nadaljnje leto zaposlitve se plača samodejno zviša vse do zadnje, 5. stopnje, kjer osnovno plačilo za 40 ur tedensko znaša najmanj 2.200 EUR bruto/mesec
7,96 EUR povračila stroškov za prehrano na delovni dan in povračilo stroškov prevoza na delo v skladu s KP dejavnosti trgovine Slovenije,
neenakomerno razporejen delovni čas (s pričetki v dopoldanskih in popoldanskih terminih), 14 dni vnaprej znan urnik dela,
vplačilo v 2. pokojninski steber (po 6 mesecih zaposlitve),
družabne aktivnosti in ugodnosti za zaposlene (kartica ugodnosti, letni piknik zaposlenih, novoletna zabava, vsakoletno brezplačno letovanje za otroke v Pacugu, družinski dan,...).


Verjamemo vate, zato se prijavi in pokaži svoj karierni potencial.

*v primeru tehničnih težav, nam piši na mail zaposlitev@lidl.si in ti z veseljem priskočimo na pomoč.

Izberi področje dela