Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Novice

Študentsko delo

Študentsko delo

Študentsko delo

11.12.2012

S prvim junijem 2012 so precej dražje dajatve študentskega dela. Vlada je, v sklopu Zakona o uravnoteženju javnih financ, ki je bil objavljen v Uradnem listu št. 40 dne 30.5.2012, posegla tudi na to področje. V 130. členu določa višino in delitev koncesijske dajatev, ki je po novem 23% (prej 12%) od osnove honorarja študenta.

Več »
Dnevi zaposlovanja

Dnevi zaposlovanja

Evropski dan zaposlovanja naj bi privabil obiskovalce tudi preko spleta

4.9.2012

Evropski dan zaposlovanja bo potekal 6. oktobra v Bruslju. Neke vrste zaposlitveni sejem, ki ga skupaj organizirata Evropska komisija in Eures, je ena največjih tovrstnih prireditev v Evropi, na kateri se srečajo iskalci zaposlitve, delodajalci in kadrovski strokovnjaki iz vse Evrope. Po velikosti je primerljiv z zaposlitvenem sejmom MOJE DELO, ki bo letos potekal že desetič.

Več »
Ste za delo na domu?

Ste za delo na domu?

Delo od doma

4.1.2013

Vsaj deset procentov zaposlenih v Združenih državah Amerike vsaj enkrat na teden svoje delo opravlja od doma. Takih, ki delajo od doma večino časa, pa je že več kot štiri procente. Kar je posebej zanimivo pri tej obliki dela je to, da so ti delavci navadno bolj produktivni od kolegov, ki delo opravljajo na lokaciji podjetja. Tako namreč kaže raziskava, ki so jo pripravili na univerzi Stanford.

Več »
Prijava na delo na Portugalskem

Prijava na delo na Portugalskem

Postopki prijave na prosto delovno mesto v EGP: Portugalska

4.9.2012

Najpogostejši postopek prijave je še vedno odgovarjanje na zaposlitvene oglase, objavljene v (dnevnih in tedenskih) časopisih ali drugih medijih, na primer v zaposlovalnih središčih, agencijah za začasno delo in zasebnih agencijah, strokovnih in poslovnih združenjih, veleblagovnicah, občinah, župnijah in drugih javnih zgradbah ter vedno pogosteje na spletnih zaposlitvenih portalih. Odgovarjanje je lahko različno: z navadno pošto, e-pošto ali po telefonu.

Več »
Izkužnje pomagajo pri iskanju zaposlitve

Izkužnje pomagajo pri iskanju zaposlitve

Kandidati + 45, izkoristite svoje izkušnje in zrelost!

3.9.2012

Sta vam znana izraza trajni presežek ali stečaj podjetja? Vas ob misli nanju zajame val neprijetnih občutkov? To nista usodni prelomnici. Jezo, ki ste jo doživeli, če ste izgubili delo zaradi zgoraj naštetih vzrokov, preusmerite v pozitivno smer in verjemite v novo zaposlitev!

Več »
Zaposlitve na Poljskem

Zaposlitve na Poljskem

Postopki prijave na prosto delovno mesto v EGP: Poljska

3.9.2012

Iskalec zaposlitve se po navadi odzove na zaposlitveni oglas, ki ga posamezni delodajalec objavi na javnem zavodu za zaposlovanje (regionalnem in lokalnem uradu), v časopisu, na radiu, spletu itd.

Več »
Priporocila in reference

Priporocila in reference

Nasveti za preverjanje pisnih priporočil

31.8.2012

S preverjanjem verodostojnosti referenc lahko zmanjšate tveganje za izbiro napačnega kandidata. Naslednji nasveti vam lahko pomagajo pri boljši končni odločitvi o tem, koga zaposliti.

Več »
Delo in zaposlitev v Avstriji

Delo in zaposlitev v Avstriji

Postopki prijave na prosto delovno mesto v EGP: Avstrija

31.8.2012

Postopek prijave v Avstriji je odvisen od zahtevanih kvalifikacij. Pri nizkokvalificiranih delih se po objavi prostega delovnega mesta v časopisu ali spletu prvi stik opravi po telefonu. Vendar pa se vedno pogosteje uporabljajo prijave po spletu. Poskušajte se dogovoriti za razgovor. Ko bo podjetje opravilo razgovor z vsemi prosilci, vas bo obvestilo o rezultatih razgovora. 

Več »
Psihološka testiranja

Psihološka testiranja

Psihološki testi – pot do boljše selekcije

30.8.2012

Kadroviki smo motivirani, da med kandidati za zaposlitev (ali napredovanje) izberemo čim boljše. Želimo kandidata, ki se bo ujel z ekipo in bo uspešen na konkretnem delovnem mestu. Poleg intervjujev si pri odločitvi lahko pomagamo tudi s psihološkimi testi.

Več »
Prosta delovna mesta na Norveškem

Prosta delovna mesta na Norveškem

Postopki prijave na prosto delovno mesto v EGP: Norveška

30.8.2012

Najpogostejši postopek na Norveškem je prijava na objavljeno prosto delovno mesto, vendar lahko pošljete tudi prijavo na lastno pobudo.

Več »
Poglejte še

Karierne storitve
Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev
Selby & Mills psihometrični test
Ponudba izobraževalnih programov
Vprašaj strokovnjaka
Prijava na Zavod za zaposlovanje