Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Novice

Pogajanja o placi

Pogajanja o placi

Kdaj in kako razpravljati o plači med razgovorom?

29.8.2012

Vaš morebitni delodajalec vas gleda naravnost v oči in vam postavi vprašanje, ob katerem se začnete nemirno zibati na stolu: »Kakšno plačilo pričakujete? Prosim, če vsaj okvirno poveste znesek.

Več »
Po službo na Nizozemsko

Po službo na Nizozemsko

Postopki prijave na prosto delovno mesto v EGP: Nizozemska

29.8.2012

Na Nizozemskem se postopek prijave začne, ko delodajalec objavi prosto delovno mesto. Podjetje objavi prosto delovno mesto, če se širi ali če uslužbenec, ki je prej delal na tem delovnem mestu, odhaja ali bo premeščen.

Več »
Izberite pravo zaposlitev

Izberite pravo zaposlitev

Imate več ponudb za delo – kaj pa zdaj?

28.8.2012

Imeti možnost izbire med več ponudbami za zaposlitev istočasno je dandanes »sladki problem«, ki bi ga večina od nas želela imeti. Kdo ga ne bi? Vendarle, če v takšnem položaju ne ravnate ustrezno, si lahko brez potrebe zaprete vrata do perspektivnih delodajalcev, kjer bi se lahko nekega dne zaposlili in to vse zaradi tega, ker bi jim v danem trenutku na neustrezen način povedali, da so na drugem mestu med vašimi preferencami za zaposlitev.

Več »
Placo ste zaslužili

Placo ste zaslužili

Izterjava plač in ostalih prejemkov iz zakona o delovnih razmerjih

28.8.2012

Prejemki iz delovnega razmerja do katerih je upravičen delavec so plača in nadomestila plače, povračilo stroškov v zvezi z delom (malica, prevoz na delo, stroški v zvezi s službenim potovanjem), regres za letni dopust, jubilejne nagrade v skladu s kolektivno pogodbo, odpravnina ob upokojitvi in odpravnina ob prenehanju delovnega razmerja, kadar delovno razmerje preneha iz razlogov na strani delodajalca.

Več »
Prosta delovna mesta na Malti

Prosta delovna mesta na Malti

Postopki prijave na prosto delovno mesto v EGP: Malta

28.8.2012

Prosta delovna mesta so po navadi objavljena na internetu. Zainteresirani kandidati se lahko prijavijo na načine, ki jih navede delodajalec. Delodajalec za prvi razgovor prosilce navadno pokliče po telefonu. Potem sledi osebni razgovor. Največkrat se zaposlitev začne v enem mesecu po objavi prostega delovnega mesta.

Več »
Zaposlitev preko telefona?

Zaposlitev preko telefona?

Navezovanje stikov z delodajalci preko telefona

27.8.2012

Navezovanje stikov z delodajalci preko telefona je lahko vaša osrednja metoda navezovanja kakovostnih stikov, če jo znate ustrezno uporabljati. Telefonski pogovor je mnogo bolj oseben kot pisno navezovanje stikov; omogoča zastavljanje vprašanj in postopno grajenje dogovorov. Četudi boste naleteli na podjetje, ki ne išče novih sodelavcev, boste na ta način pridobili veliko novih poznanstev in uporabnih podatkov.

Več »
Iskalec zaposlitve

Iskalec zaposlitve

Temeljni koraki vsakega iskalca zaposlitve

27.8.2012

Učinkovito iskanje zaposlitve pomeni, da vsak dan naredite nekaj v ta namen. Bolj ko boste aktivni in iznajdljivi pri iskanju dela, prej ga boste našli. Katere pristope in metode lahko uporabite, da izboljšate vaše rezultate?

Več »
Zašcitite intelektualno lastnino

Zašcitite intelektualno lastnino

Kreativci, izkoristite brezplačno svetovanje s področja intelektualne lastnine

27.8.2012

Urad Republike Slovenije za intelektualno lastnino ponuja serijo brezplačnih individualnih svetovanj s področja intelektualne lastnine za posameznike, ki svoje delo opravljajo na področju kreativnih industrij. Poudarek svetovalnice je na znamkah, modelih in avtorskih pravicah.

Več »
Poišcite primerno službo

Poišcite primerno službo

Preko samospoznavanja do želene službe

24.8.2012

Ugotoviti, kaj je tisto, kar dejansko iščete pri delu, ni vedno preprosto. Če želite dobiti službo, v kateri boste uživali, morate predhodno ugotoviti, katero delo bi dejansko opravljali z veseljem.

Več »
Zaposlitev na Madžarskem?

Zaposlitev na Madžarskem?

Postopki prijave na prosto delovno mesto v EGP: Madžarska

27.8.2012

Večina prostih delovnih mest se zapolni prek poznanstev, vendar pa je tudi pri objavljenih veliko raznolikosti. Večina oglasov je objavljenih v časopisih, ki se tiskajo s tem namenom, ali na spletu.

Več »
Poglejte še

Karierne storitve
Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev
Selby & Mills psihometrični test
Ponudba izobraževalnih programov
Vprašaj strokovnjaka
Prijava na Zavod za zaposlovanje