Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Novice

Zaposlitve na Poljskem

Zaposlitve na Poljskem

Postopki prijave na prosto delovno mesto v EGP: Poljska

3.9.2012

Iskalec zaposlitve se po navadi odzove na zaposlitveni oglas, ki ga posamezni delodajalec objavi na javnem zavodu za zaposlovanje (regionalnem in lokalnem uradu), v časopisu, na radiu, spletu itd.

Več »
Priporocila in reference

Priporocila in reference

Nasveti za preverjanje pisnih priporočil

31.8.2012

S preverjanjem verodostojnosti referenc lahko zmanjšate tveganje za izbiro napačnega kandidata. Naslednji nasveti vam lahko pomagajo pri boljši končni odločitvi o tem, koga zaposliti.

Več »
Delo in zaposlitev v Avstriji

Delo in zaposlitev v Avstriji

Postopki prijave na prosto delovno mesto v EGP: Avstrija

31.8.2012

Postopek prijave v Avstriji je odvisen od zahtevanih kvalifikacij. Pri nizkokvalificiranih delih se po objavi prostega delovnega mesta v časopisu ali spletu prvi stik opravi po telefonu. Vendar pa se vedno pogosteje uporabljajo prijave po spletu. Poskušajte se dogovoriti za razgovor. Ko bo podjetje opravilo razgovor z vsemi prosilci, vas bo obvestilo o rezultatih razgovora. 

Več »
Psihološka testiranja

Psihološka testiranja

Psihološki testi – pot do boljše selekcije

30.8.2012

Kadroviki smo motivirani, da med kandidati za zaposlitev (ali napredovanje) izberemo čim boljše. Želimo kandidata, ki se bo ujel z ekipo in bo uspešen na konkretnem delovnem mestu. Poleg intervjujev si pri odločitvi lahko pomagamo tudi s psihološkimi testi.

Več »
Prosta delovna mesta na Norveškem

Prosta delovna mesta na Norveškem

Postopki prijave na prosto delovno mesto v EGP: Norveška

30.8.2012

Najpogostejši postopek na Norveškem je prijava na objavljeno prosto delovno mesto, vendar lahko pošljete tudi prijavo na lastno pobudo.

Več »
Pogajanja o placi

Pogajanja o placi

Kdaj in kako razpravljati o plači med razgovorom?

29.8.2012

Vaš morebitni delodajalec vas gleda naravnost v oči in vam postavi vprašanje, ob katerem se začnete nemirno zibati na stolu: »Kakšno plačilo pričakujete? Prosim, če vsaj okvirno poveste znesek.

Več »
Po službo na Nizozemsko

Po službo na Nizozemsko

Postopki prijave na prosto delovno mesto v EGP: Nizozemska

29.8.2012

Na Nizozemskem se postopek prijave začne, ko delodajalec objavi prosto delovno mesto. Podjetje objavi prosto delovno mesto, če se širi ali če uslužbenec, ki je prej delal na tem delovnem mestu, odhaja ali bo premeščen.

Več »
Izberite pravo zaposlitev

Izberite pravo zaposlitev

Imate več ponudb za delo – kaj pa zdaj?

28.8.2012

Imeti možnost izbire med več ponudbami za zaposlitev istočasno je dandanes »sladki problem«, ki bi ga večina od nas želela imeti. Kdo ga ne bi? Vendarle, če v takšnem položaju ne ravnate ustrezno, si lahko brez potrebe zaprete vrata do perspektivnih delodajalcev, kjer bi se lahko nekega dne zaposlili in to vse zaradi tega, ker bi jim v danem trenutku na neustrezen način povedali, da so na drugem mestu med vašimi preferencami za zaposlitev.

Več »
Placo ste zaslužili

Placo ste zaslužili

Izterjava plač in ostalih prejemkov iz zakona o delovnih razmerjih

28.8.2012

Prejemki iz delovnega razmerja do katerih je upravičen delavec so plača in nadomestila plače, povračilo stroškov v zvezi z delom (malica, prevoz na delo, stroški v zvezi s službenim potovanjem), regres za letni dopust, jubilejne nagrade v skladu s kolektivno pogodbo, odpravnina ob upokojitvi in odpravnina ob prenehanju delovnega razmerja, kadar delovno razmerje preneha iz razlogov na strani delodajalca.

Več »
Prosta delovna mesta na Malti

Prosta delovna mesta na Malti

Postopki prijave na prosto delovno mesto v EGP: Malta

28.8.2012

Prosta delovna mesta so po navadi objavljena na internetu. Zainteresirani kandidati se lahko prijavijo na načine, ki jih navede delodajalec. Delodajalec za prvi razgovor prosilce navadno pokliče po telefonu. Potem sledi osebni razgovor. Največkrat se zaposlitev začne v enem mesecu po objavi prostega delovnega mesta.

Več »
Poglejte še

Karierne storitve
Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev
Selby & Mills psihometrični test
Ponudba izobraževalnih programov
Vprašaj strokovnjaka
Prijava na Zavod za zaposlovanje