Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Novice

Prosto delovno mesto

Prosto delovno mesto

Faze oblikovanja prostega delovnega mesta

29.1.2014

Samo 20 odstotkov prostih delovnih mest bo javno oglaševanih. Kadar se to zgodi, to pomeni, da podjetje potrebuje delavca hitro in da precej natančno ve, kaj bo ta oseba počela pri delu. Kje pa se zgubi ostalih 80% prostih delovnih mest?

Več »
Brezposelni smucajo ceneje

Brezposelni smucajo ceneje

Brezposelni in njihovi otroci smučajo ceneje

14.1.2013

Zaposlitveni portal MojeDelo.com in smučarski center Rogla razumeta stisko tistih, ki so ostali brez zaposlitve. Zato smo se dogovorili, da vsem brezposelnim in tudi njihovim otrokom, ob sredah ponudimo smučarske vozovnice po nižji ceni. Pri portalu smo se za sodelovanje pri projektu odločili predvsem z mislijo na otroke, ki so zaradi vse večjega števila brezposelnih, prikrajšani za številne (zimske) radosti.

Več »
Še vedno brez zaposlitve?

Še vedno brez zaposlitve?

10 razlogov zakaj niste dobili zaposlitve

8.1.2013

Vsak pozna koga, ki je iskal zaposlitev celo večnost. No, morda ste ta oseba celo vi. Niso vedno delodajalci krivi, včasih je krivda, zakaj niste dobili službe, tudi na vaši strani. 

Več »
Aktivno iskanje zaposlitve

Aktivno iskanje zaposlitve

Da bo 2013 najboljše leto za iskanje zaposlitve

3.1.2013

Zakorakali smo v leto 2013. Prenovljeni, sveži in polni energije. Torej pripravljeni na iskanje nove zaposlitve. Sedaj je pravi čas, da poiščete prvo, novo ali boljšo zaposlitev. Začnite leto aktivno in do poletja boste že na novem delovnem mestu. Za lažji začetek pa nekaj namigov, ki vam lahko koristijo pri iskanju službe.

Več »
Cas za karierno revizijo

Cas za karierno revizijo

Čas za karierno revizijo

10.10.2012

Konec leta nastopi čas za revizijo – osebno, strokovno in poslovno. Na podlagi ugotovitev, do katerih nas pripeljeta pregled in analiza celoletnega dogajanja in delovanja, pa se lahko lotimo snovanja in kovanja novih načrtov. Pri tem si je, upoštevajoč lastne ambicije, želje, hrepenenje in pričakovanje, pa tudi možnosti in sposobnosti, priporočljivo izoblikovati prioritetno lestvico za leto, ki trka na vrata.

Več »
Veseli dicember

Veseli dicember

Čas za karierno revizijo in nove izobraževalne možnosti

11.12.2012

December je mesec, ko se večina ljudi ozre v preteklost, strne najpomembnejše dogodke preteklega leta in zazre v prihodnost. Kaj smo naredili dobro in kaj bi lahko izboljšali? December je tudi mesec, ko sprejemamo novoletne zaobljube in se odločimo, da bomo izkoristili možnosti za pridobivanje novih znanj. Nekaj vam jih ponujamo v nadaljevanju!

Več »
Imate tremo?

Imate tremo?

Trema – naša (ne)ljuba sopotnica

7.12.2012

Ko se to, kar bi naj bilo vrhunec neštetih ur vloženega dela, spremeni v strah pred lastnim neuspehom – se ne vdajte.

Več »
Poišcite zaposlitev

Poišcite zaposlitev

Psihologija iskanja dela

6.12.2012

Iskanje dela je lahko zelo adrenalinska zadeva. Nekaj časa se vam veliko dogaja, najdete več primernih prostih delovnih mest, dogovorite se za kar nekaj intervjujev. Potem pa kar naenkrat pride obdobje »mirovanja«, ko ne najdete pravih priložnosti, nihče vas noče sprejeti na intervju. Zopet dobite veliko priložnost, intervju za sanjsko službo, kvalificirate se v ožji izbor. Na koncu zmanjka le »pika na i« – izberejo vašega protikandidata.

Več »
Iskanje zaposlitve

Iskanje zaposlitve

Trg zaposlitev vs. trg del

6.12.2012

Na trg dela smo se navadili gledati kot na »trg delovnih razmerij«, torej trg zaposlitev. Slovenska zakonodaja (Zakon o delovnih razmerjih), pa tudi večina zakonodaj drugih držav sem šteje pogodbe za nedoločen ali določen čas, kjer se »delavec prostovoljno vključi v organiziran delovni proces delodajalca in v njem za plačilo, osebno in nepretrgano opravlja delo po navodilih in pod nadzorom delodajalca«. 

Več »
Coaching

Coaching

Predstavitev poslovnega coachinga - sreda, 12. december 2012

6.12.2012

Poslovni svet - tako v Evropi, kot v ZDA - uporablja tehnike in teorije coachinga za povečanje poslovne učinkovitosti posameznikov in izboljšanja konkurenčnosti podjetij. Na predstavitvi poslovnega coachinga se boste seznanili z načini in s področji, kjer vam New Code NLP poslovni coaching lahko pomaga pri doseganju vaših poslovnih ciljev in odpravljanju poslovnih težav.

Več »
Poglejte še

Karierne storitve
Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev
Selby & Mills psihometrični test
Ponudba izobraževalnih programov
Vprašaj strokovnjaka
Prijava na Zavod za zaposlovanje