Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Novice

Image

Oblecite se priložnosti primerno

31.1.2012

December je mesec, ko se večina zaposlenih udeleži vsaj enega poslovnega srečanja, zabave ali večerje. To je dogodek, ki ga po navadi organizira podjetje – delodajalec ali poslovni partnerji. Večina takrat poseže po poslovno elegantnih krojih v črnini, nekatere drznejše predstavnice ženskega spola pa nadenejo tudi divjo rdečo. Tako je december tudi mesec, ko se večina pred omaro vedno znova sprašuje vprašanje, kot leto dni prej: »Kaj naj oblečem? Kaj sem oblekla lani?«

Več »
Delo v tujini

Delo v tujini

Zaposlitev v tujini – kaj je nujno vedeti?

29.1.2013

Pravila glede zaposlovanja in opravljanja storitev na svojem ozemlju ureja vsaka država v lastnem pravnem redu, pomembni pa so tudi sklenjeni meddržavni sporazumi. Pri zaposlovanju tujcev so pogosto postavljene različne omejitve in zahtevana delovna dovoljenja, ovire pa nastajajo tudi ob vprašanju priznavanja dosežene izobrazbe in pridobljenega poklica.

Več »
Obleka za uspeh

Obleka za uspeh

Poslovna obleka naredi človeka

29.11.2012

Vsaka obleka ni primerna za vse priložnosti. Ni primerno, če pridemo na proglasitev zmagovalcev na športni prireditvi v strogi temni obleki, s strogo kravato in v lakastih čevljih, s tujko temu rečemo »overdressed«, in nasprotno, če pridemo na zelo pomemben sestanek v športnih copatih in srajci brez kravate, čemur s tujko rečemo »underdressed«. So tudi meje prilagajanja. Tudi za oblačenje velja, da potrebujemo nekaj občutka in okusa. 

Več »
Podjetništvo

Podjetništvo

Kako iz s.p. v d.o.o.?

28.11.2012

V praksi se pogosto pojavlja potreba, da se samostojni podjetnik (v nadaljevanju podjetnik) preoblikuje v drugo pravno organizacijsko obliko gospodarskega subjekta. Pri tem govorimo o statusnem preoblikovanju, to je postopek, ko se podjetnik preoblikuje v gospodarsko družbo.

Več »
Psihometricno testiranje

Psihometricno testiranje

Psihološki testi: Pravilno ni enako ustrezno

27.11.2012

Danes vsako podjetje, ki se resno ukvarja s človeškimi viri, pred dokončnim izborom kandidatov za določeno delovno mesto izvede psihološko testiranje. Mnogi v tem vidijo le priložnost za zaslužek svetovalcev in pametno razglašajo, da tako ali tako vedo »pravilne« odgovore. Ampak pri psiholoških testih ne gre za nabiranje točk in ne za pravilne ali nepravilne odgovore.

Več »
Zdravje na delovnem mestu

Zdravje na delovnem mestu

Račun za nezdravo življenje pride čez leta (2.del)

26.11.2012

»Ferrari« v poslovnem svetu, potrebujete »najboljše gorivo« (kakovostno prehrano) in »servis« (vadbo in počitek)

Več »
Zdravje na delovnem mestu

Zdravje na delovnem mestu

Račun za nezdravo življenje pride čez leta (1.del)

23.11.2012

Račun za nezdravo življenje pride čez leta in lahko izprazni še tako polne žepe. Hrana in redna aktivnost imata izredno velik vpliv na nivo energije, počutje in samopodobo. Če hočete biti »Ferrari« v poslovnem svetu, potrebujete »najboljše gorivo« (kakovostno prehrano) in »servis« (vadbo in počitek).

Več »
Javno nastopanje

Javno nastopanje

Javno nastopanje

22.11.2012

Nastopanje pred publiko je za ogromno ljudi podobno najhujšim sanjam. Javno nastopanje je lahko prava nočna mora. A se ga da z nekoliko potrpežljivosti in vztrajnosti kar dobro naučiti. Redko kdo se rodi z zmožnostjo brezhibnega javnega nastopanja. V veliki meri je ta kvaliteta posledica trdega dela.

Več »
Kariera

Kariera

Napake in nasveti za kariero

21.11.2012

Napake se dogajajo vsakomur. Angleži bi rekli: "Shit happens!" To, da se dogajajo, tako v službi kot v zasebnem življenju, je nekaj povsem normalnega, saj se le malo napak zgodi z namenom.

Več »
Službeni pogovori

Službeni pogovori

Telefon in posel

20.11.2012

Znate komunicirati na daljavo? Menite, da se lahko na drugi strani žice obnašate pretirano sproščeno in nonšalantno, ker vas praviloma nihče ne vidi? Motite se, saj v hudomušni izjavi izumitelja telefona izpred dobrih sto let, da ima črna slušalka oči in ušesa, še vedno tiči kanček resnice.

Več »
Poglejte še

Karierne storitve
Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev
Selby & Mills psihometrični test
Ponudba izobraževalnih programov
Vprašaj strokovnjaka
Prijava na Zavod za zaposlovanje