Strinjam se Želim izvedeti več Zavrnem

Novice

Prijateljstvo

Prijateljstvo

Prijateljstvo v službi je možno, a zna biti tvegano

5.12.2012

Prijateljstvo je za večino ena od najpomembnejših stvari v življenju. A ko se dva prijatelja znajdeta v odnosu šef – podrejeni ali postaneta poslovna partnerja, lahko še tako lepe skupne spomine nadomestijo spori in užaljenost.

Več »
Image

Od genija do norca je majhen korak

29.1.2014

Miselni orehi, ki si jih vsakodnevno zastavljamo na delovnem mestu in jih sproti tremo, pripomorejo k temu, da intelektualna sposobnost ne pada prehitro, temveč raste. O inteligenci smo se pogovarjali s prof. Valentinom Bucikom in Zoranom Lukežičem.

Več »
Crowdfunding

Crowdfunding

Crowdfunding – alternativna oblika zbiranja zagonskega kapitala

29.1.2014

Crowdfunding je novost na področju zbiranja zagonskih sredstev. Ustreznega slovenskega izraza sicer nimamo, v praksi pa gre za zbiranje denarja s pomočjo posameznikov preko spleta. Gre za donacije, kar pomeni, da podpornik v projektu nima lastniškega deleža. Zato so tudi donacije precej nižje v primerjavi s finančnimi injekcijami klasičnih investitorjev.

Več »
Nosecnost in služba

Nosecnost in služba

Vrnitev – kako jo olajšati?

3.12.2012

Ženske lahko lahko po rojstvu otroka težave pri ponovnem vstopu na trg dela. Zgodi se, da se vrnejo v službo, nadaljevati pa morajo na nižji ravni, kot pa so jo zapustile. Kako naj se ubranijo tem trendom? Zakaj še vedno zaslužijo manj kot moški?

Več »
Image

Oblecite se priložnosti primerno

31.1.2012

December je mesec, ko se večina zaposlenih udeleži vsaj enega poslovnega srečanja, zabave ali večerje. To je dogodek, ki ga po navadi organizira podjetje – delodajalec ali poslovni partnerji. Večina takrat poseže po poslovno elegantnih krojih v črnini, nekatere drznejše predstavnice ženskega spola pa nadenejo tudi divjo rdečo. Tako je december tudi mesec, ko se večina pred omaro vedno znova sprašuje vprašanje, kot leto dni prej: »Kaj naj oblečem? Kaj sem oblekla lani?«

Več »
Delo v tujini

Delo v tujini

Zaposlitev v tujini – kaj je nujno vedeti?

29.1.2013

Pravila glede zaposlovanja in opravljanja storitev na svojem ozemlju ureja vsaka država v lastnem pravnem redu, pomembni pa so tudi sklenjeni meddržavni sporazumi. Pri zaposlovanju tujcev so pogosto postavljene različne omejitve in zahtevana delovna dovoljenja, ovire pa nastajajo tudi ob vprašanju priznavanja dosežene izobrazbe in pridobljenega poklica.

Več »
Obleka za uspeh

Obleka za uspeh

Poslovna obleka naredi človeka

29.11.2012

Vsaka obleka ni primerna za vse priložnosti. Ni primerno, če pridemo na proglasitev zmagovalcev na športni prireditvi v strogi temni obleki, s strogo kravato in v lakastih čevljih, s tujko temu rečemo »overdressed«, in nasprotno, če pridemo na zelo pomemben sestanek v športnih copatih in srajci brez kravate, čemur s tujko rečemo »underdressed«. So tudi meje prilagajanja. Tudi za oblačenje velja, da potrebujemo nekaj občutka in okusa. 

Več »
Podjetništvo

Podjetništvo

Kako iz s.p. v d.o.o.?

28.11.2012

V praksi se pogosto pojavlja potreba, da se samostojni podjetnik (v nadaljevanju podjetnik) preoblikuje v drugo pravno organizacijsko obliko gospodarskega subjekta. Pri tem govorimo o statusnem preoblikovanju, to je postopek, ko se podjetnik preoblikuje v gospodarsko družbo.

Več »
Psihometricno testiranje

Psihometricno testiranje

Psihološki testi: Pravilno ni enako ustrezno

27.11.2012

Danes vsako podjetje, ki se resno ukvarja s človeškimi viri, pred dokončnim izborom kandidatov za določeno delovno mesto izvede psihološko testiranje. Mnogi v tem vidijo le priložnost za zaslužek svetovalcev in pametno razglašajo, da tako ali tako vedo »pravilne« odgovore. Ampak pri psiholoških testih ne gre za nabiranje točk in ne za pravilne ali nepravilne odgovore.

Več »
Zdravje na delovnem mestu

Zdravje na delovnem mestu

Račun za nezdravo življenje pride čez leta (2.del)

26.11.2012

»Ferrari« v poslovnem svetu, potrebujete »najboljše gorivo« (kakovostno prehrano) in »servis« (vadbo in počitek)

Več »
Poglejte še

Karierne storitve
Priročnik Kako uspešno iskati zaposlitev
Selby & Mills psihometrični test
Ponudba izobraževalnih programov
Vprašaj strokovnjaka
Prijava na Zavod za zaposlovanje