Operater v klicnem centru - DARS - Družba za avtoceste RS
Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Operater v klicnem centru

10.8.2018
DARS - Družba za avtoceste RS
Ljubljana
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

SPLOŠNO O PODJETJU

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS) je bila ustanovljena konec leta 1993 kot javno podjetje v obliki delniške družbe. Leta 2004 je bil sprejet Zakon o Družbi za avtoceste v Republiki Sloveniji, ki je družbi omogočil položaj delniške družbe kot gospodarske družbe po zakonu, ki ureja gospodarske družbe. Družba je v 100 % lasti Republike Slovenije. Dejavnost organizacije, vodenja gradnje, vzdrževanja in upravljanja avtocest izvaja na podlagi pogodbenega razmerja z državo. Organi družbe so skupščina, nadzorni svet in 5-članska uprava.

Družba ima nekaj več kot 1.200 zaposlenih, ki dejavnost opravljajo v organizacijskih enotah po vsej državi. Konec leta 2017 družba upravlja skupno 617,6 km avtocest in hitrih cest, 139,8 km priključkov, 22,2 km razcepov, 26,6 km počivališč ter 9,8 km drugih cest.

GLAVNE DEJAVNOSTI

Glavna dejavnost DARS:

­- prostorsko načrtovanje in umeščanje avtocest v prostor

- ­izvajanje gradnje avtocest

- ­izvajanje gradnje avtocest

VIZIJA IN CILJI

“Povezani v prihodnost”

Vodilo sedanjega in prihodnjega delovanja DARS je povezljivost v vseh možnih oblikah. Vizija družbe je usmerjena:

- ­na uporabnike, s katerimi smo povezani v skrbi za njihovo varnost, zanesljivost in udobje na njihovi poti

- ­­na trajnostni razvoj družbe in celotnega njenega okolja, s katerim smo povezani v skrbi za še bolj učinkovito in uspešno delovanje, kot tudi v odgovornem odnosu do vseh naših deležnikov: lastnika, poslovnih partnerjev, lokalne skupnosti, širšega evropskega prostora, naravnega okolja, itd. in povezovanju s sorodnimi institucijami;

- ­na potrebe zaposlenih, s katerimi smo povezani z namenom zagotavljanja varnega, ustvarjalnega in zanimivega delovnega okolja.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

V organizacijski kulturi DARS so globoko zasidrane vrednote: varnost, odgovornost, spoštovanje in razvoj. Tako je v klimi podjetja prisotna visoka raven odgovornosti do dela in kakovosti opravljenega dela. Spoštovanje pa je tisti temelj, ki odgovornost in kakovost pri delu podpira. Zaposleni so predani vrednoti varnost, ki jo s svojim skrbnim odnosom v delu zagotavljajo tako za uporabnike avtocest kot tudi za sodelavce, ki svoje delo opravljajo v nevarnem okolju, to je na cesti. Ceni se znanje in težnja po stalnem razvoju, zato družba zaposlenim v veliki meri omogoča pridobivanje novega znanja in razvoj osebnih ter profesionalnih kompetenc. Spodbuja se dobra medsebojna komunikacija, timsko delo in sodelovanje. Zaposleni so motivirani in zavzeti ter čutijo pripradnost družbi.

DELOVNA MESTA, KATERA ŽELIMO ZAPOLNITI

Administracija 11
Računalništvo, programiranje 4
Elektrotehnika, elektronika, telekomunikacije 5
Gradbeništvo, arhitektura, geodezija 9
Komerciala, prodaja 7
Osebne storitve in varovanje 10
Računalništvo, programiranje 3
Računovodstvo in revizija 5
Tehnične storitve 27
Transport, nabava in logistika 3

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Za vsako delovno mesto v družbi se opredljena zathevana znanja in kompetence, ki omogočajo uspešno opravljanje dela. Na splošno pa od vsakega novega sodelavca pričakujemo, da:

- nenehno sledi razvoju na strokovnem področju, v katerem se je izobraževal,

- ­je sposoben svoje znanje prenesti v delo in ga deliti s sodelavci,

- ­je odprt za pridobivanje novih znanj in veščin v okviru dela,

- ­je sposoben sprejemati usmeritve in navodila za delo s strani nadrejenih,

- ­je sposoben sodelovanja pri delu s starostno in izobrazbeno različnimi sodelavci,

- ­ima sposobnosti in ustrezne lastnosti za delo v skupini,

- ­je sposoben prevzemati odgovornost,

- ­je samoiniciativen in inovativen,

- ­ga vodijo podobne vrednote oziroma vrednote, ki podpirajo vrednote naše družbe.

KAJ PONUJATE SVOJIM SODELAVCEM?

Družba DARS je dobro poznana in zelo uspešna gospodarska organizacija v Sloveniji. Ima strateško vlogo pri funkcioniranju gospodarstva z zagotavljanjem učinkovitega pretoka blaga in ljudi z ustreznim vzdrževanjem in upravljanjem avtocestnega omrežja. Glede na navedeno imajo sodelavci družbe zagotovljeno stabilno delovno okolje, v okviru katerega lahko dolgoročno razvijajo svoj strokovni in osebnostni potencial na različnih delovnih področjih. Sodelavcem se v ta namen omogoča dodatna izobraževanja in usposabljanja, s katerimi nadgrajujejo in izpopolnjujejo svoje znanje in veščine. Za lažje usklajevanje zahtev dela in osebnega ter družinskega življenja družba sodelavcem omogoča koriščenje različnih ukrepov v okviru polnega certifikata Družini prijazno podjetje. Dobro in kakovostno opravljanje dela se nagrajuje v obliki dodatka k plači kot nagrajevanje delovne uspešnosti. Prav tako družba na letni ravni prepoznava in nagrajuje sodelavce, ki so pri delu dosegli posebne rezultate, pokazali visok nivo prizadevnosti in požrtvovalnosti pri opravljanju dela ali reševanju nastalih problemov.

OPIS PRODUKTOV

Družba DARS izvaja naslednje storitve:

- načrtuje in organizira gradnjo novih avtocestnih odsekov,

- vzdržuje in upravlja z obstoječimi avtoceste,

- upravlja s prometom in prometno varnostjo na avtocestah,

- pobira cestnino za uporabo avtocest s prodajo vinjet za osebna vozila in cestninjenjem tovornih vozil.

BONITETE PODJETJA

Čisti prihodki od prodaje 2016: 372.161.638

Čisti poslovni izid poslovnega leta 2016: 102.448.010

Poslovni izid iz poslovanja 2016: 163.583.049

Donosnost na kapital (ROE) 2016: 3,9 %

Povprečna bruto plača 2016: 1.887 EUR

Arhitekt poslovnih rešitev


Družba DARS d.d. je v 100-odstotni lasti Republike Slovenije. Podjetje z nekaj več kot 1.200 zaposlenimi trenutno upravlja skupno 610 km avtocest in hitrih cest, 163 km priključkov in razcepov, 27 km počivališč ter 7 km drugih cest.

Poslanstvo
S sodobnimi pristopi in odgovorno do okolja optimiziramo pretočnost prometa ter zagotavljamo varnost in udobnost na slovenskem avtocestnem omrežju.

Operater v klicnem centru (m/ž)


Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji d. d., Ulica XIV. divizije 4, 3000 Celje, objavlja:

prosto delovno mesto Operater v klicnem centru (m/ž), v Področju cestninjenja, Center cestninskega sistema, Klicni center.

Pogoji za zasedbo delovnega mesta:

 • srednje tehniško in drugo strokovno izobraževanje/srednja strokovna izobrazba, srednje splošno izobraževanje/srednja splošna izobrazba ali srednje tehniško in drugo strokovno ter splošno izobraževanje/srednja strokovna in splošna izobrazba, drugje nerazporejeno (Klasuis: 15001, 15002 ali 15099),
 • dobra usposobljenost za delo z orodji MS Office,
 • vozniški izpit B kategorije,
 • višja raven znanja 2 tujih jezikov – B1,
 • poznavanje poslovne korespondence,
 • komunikativnost,
 • natančnost in zanesljivost,
 • doslednost,
 • potrpežljivost,
 • sposobnost dela v timu,
 • osebna urejenost.

Želena funkcionalna znanja:

 • znanje dodatnih tujih jezikov (vsaj A2),
 • znanja s področja telefonskega komuniciranja,
 • znanje s področja komuniciranja s težavnimi uporabniki.

Vsebina delovnega mesta - naloge: posredovanje informacij o cestninjenju (ECS, vinjete,…), svetovanje uporabnikom pri pridobivanju medijev (OBU, vinjet,..) ter njihovi pravilnim namestitvi in uporabi, svetovanje in nudenje pomoči uporabnikom pri uporabi spletnega portala ECS in odpravljanju težav, povezanih z delovanjem OBU, svetovanje in/ali sodelovanje pri reševanju reklamacij, svetovanje in/ali nudenje pomoči uporabnikom aplikacij ECS, vnašanje in obdelovanje podatkov v aplikacijah informacijskega sistema, vodenje evidenc in pripravljanje poročil.

Delovno razmerje se sklene za določen čas enega (1) leta iz razloga začasno povečanega obsega dela, s polnim delovnim časom in 3 - mesečnim poskusnim delom.

Lokacija dela: Ljubljana 

Ponudbe z življenjepisom, opisom dosedanjih delovnih izkušenj in kopijami dokazil o izpolnjevanju pogojev, prosimo, pošljite v štirinajstih (14) dneh po objavi na naslov izpostave družbe: DARS d.d., Dunajska cesta 7, 1000 Ljubljana, s pripisom »Služba za upravljanje s kadri« ter navedbo »Prijava na delovno mesto Operater v klicnem centru (m/ž)«.


Datum objave: 10.08.2018
Datum poteka objave: 24.08.2018


Ne odlašaj!
Še 6 dni za prijavo.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji d. d., Ulica XIV. divizije 4, 3000 Celje, objavlja:

prosto delovno mesto Operater v klicnem centru (m/ž), v Področju cestninjenja, Center cestninskega sistema, Klicni center.

Vsebina delovnega mesta - naloge: posredovanje informacij o cestninjenju (ECS, vinjete,…), svetovanje uporabnikom pri pridobivanju medijev (OBU, vinjet,..) ter njihovi pravilnim namestitvi in uporabi, svetovanje in nudenje pomoči uporabnikom pri uporabi spletnega portala ECS in odpravljanju težav, povezanih z delovanjem OBU, svetovanje in/ali sodelovanje pri reševanju reklamacij, svetovanje in/ali nudenje pomoči uporabnikom aplikacij ECS, vnašanje in obdelovanje podatkov v aplikacijah informacijskega sistema, vodenje evidenc in pripravljanje poročil.

Kaj pričakujemo

Pogoji za zasedbo delovnega mesta:
- srednje tehniško in drugo strokovno izobraževanje/srednja strokovna izobrazba, srednje splošno izobraževanje/srednja splošna izobrazba ali srednje tehniško in drugo strokovno ter splošno izobraževanje/srednja strokovna in splošna izobrazba, drugje nerazporejeno (Klasuis: 15001, 15002 ali 15099),
- dobra usposobljenost za delo z orodji MS Office,
- vozniški izpit B kategorije,
- višja raven znanja 2 tujih jezikov – B1,
- poznavanje poslovne korespondence,
- komunikativnost,
- natančnost in zanesljivost,
- doslednost,
- potrpežljivost,
- sposobnost dela v timu,
- osebna urejenost.

Želena funkcionalna znanja:
- znanje dodatnih tujih jezikov (vsaj A2),
- znanja s področja telefonskega komuniciranja,
- znanje s področja komuniciranja s težavnimi uporabniki.

Kaj nudimo

Delovno razmerje se sklene za določen čas enega (1) leta iz razloga začasno povečanega obsega dela, s polnim delovnim časom in 3 - mesečnim poskusnim delom.


Lokacija dela: Ljubljana


Ponudbe z življenjepisom, opisom dosedanjih delovnih izkušenj in kopijami dokazil o izpolnjevanju pogojev, prosimo, pošljite v štirinajstih (14) dneh po objavi na naslov izpostave družbe: DARS d.d., Dunajska cesta 7, 1000 Ljubljana, s pripisom »Služba za upravljanje s kadri« ter navedbo »Prijava na delovno mesto Operater v klicnem centru (m/ž)«.


Datum objave: 10.08.2018
Datum poteka objave: 24.08.2018

Izberi področje dela