Piškotki na portalu MojeDelo.com

Sodelavci zaposlitvenega portala MojeDelo.com z našimi uporabniki gradimo odnos, ki temelji na zaupanju in transparentnem poslovanju. V ta namen smo v nadaljevanju pripravili obsežne informacije o tem, kaj so piškotki, zakaj so potrebni in katere izmed njih uporablja zaposlitveni portal MojeDelo.com.

Osebni podatki so vsi podatki, ki identificirajo posameznika, kot na primer ime in priimek, naslov, elektronski naslov itd.. Vaše osebne podatke ne pridobivamo brez vašega prostovoljnega soglasja in posredovanja podatkov (vnos podatkov v za to predvidene obrazce z namenom prijave na prejemanja e-novic, registracijo na portalu MojeDelo.com, naročila plačljivih storitev portala MojeDelo.com itd.). Ob posredovanju vaših osebnih podatkov se strinjate z njihovo obdelavo v obsegu in z namenom, za katerega ste osebne podatke posredovali. Več o namenih obdelave si preberite v nadaljevanju.

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Nova zakonodaja, ki mora v praksi zaživeti do 15. junija 2013, lastnikom spletnih strani nalaga, da svoje uporabnike obvestijo o piškotkih, ki jih uporabljajo. Mi smo šli še korak dlje. Upoštevali smo priporočila informacijske pooblaščenke ter vam pripravili vse o tem, kaj piškotki sploh so, kakšen je njihov namen in kako z njimi upravljati.


Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, saj je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati promet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike.


Vse o piškotkih si preberite tukaj.