Calcit d.o.o.

SPLOŠNO O PODJETJU

Calcit je specialist za proizvodnjo najkakovostnejših kalcijevo‐karbonatnih pigmentov, polnil in granulatov, ki so nepogrešljiva sestavina v številnih industrijah in gradbeništvu.

V preteklih treh desetletjih je podjetje pridobilo pomemben položaj na evropskem trgu. Smo eden vodilnih dobaviteljev suspenzij (slurryjev) za papirno industrijo, kjer ustvarimo skoraj 80 % prodaje. Cenijo nas tudi v industriji barv in umetnih mas, kamor dobavljamo naravno suhe in oplaščene pigmente. Kemične in fizikalne lastnosti surovine omogočajo široko uporabnost naših proizvodov tudi na številnih drugih področjih, vse od steklarstva, prehrambne industrije, farmacije, kmetijstva, ekologije gradbeništva in drugih. Calcit je v tujini priznan kot visokokakovosten, zanesljiv in fleksibilen dobavitelj karbonatnih proizvodov. Vsako leto v odstotkih dosegamo dvomestno rast poslovanja.

Sedež podjetja se nahaja v Stahovici pri Kamniku. Skupino Calcit sestavljajo trije proizvodni obrati, ki se nahajajo v Sloveniji, na Hrvaškem in Nizozemskem, ter lastna bogata nahajališča rude. Najsodobnejša tehnološka oprema, odlične logistične povezave in visoko kvalificirana delovna sila zagotavljajo enoten Calcitov standard na vseh lokacijah. Vsak obrat dosega najvišja merila kakovosti, učinkovitosti in okoljevarstva. Temelj razvoja in raziskav v podjetju je sodoben razvojni in analizni laboratorij, naše znanje pa dopolnjujejo tesni stiki z vodilnimi inštituti in univerzami doma in v tujini.

Podjetje Calcit je že vse od nastanka močno vpeto v lokalno okolje in sledi načelom dobrega soseda. Biti dober sosed pomeni prevzeti odgovornost ne le za naravno okolje, v katerem podjetje deluje, temveč tudi vračati lokalni skupnosti. V podjetju Calcit to počnemo s podporo lokalnemu športu, kulturi, umetnikom, gasilskim društvom in številnim projektom, ki pomagajo graditi našo lokalno življenje.

SLEDITE NAM

  • LinkedIn 
Calcit d.o.o.
Stahovica 15
1242 Stahovica
https://www.calcit.si/

Dejavnost:
Gradbeni material; Rudnine in kamnine; Kamnoseštvo


Podjetje Calcit je specialist za proizvodnjo najkakovostnejših kalcijevo-karbonatnih pigmentov, polnil in granulatov. Na evropskem trgu je drugi največji dobavitelj slurryjev za papirno industrijo ter pomemben proizvajalec naravnih suhih in oplaščenih pigmentov za proizvajalce barv in plastike. Širok proizvodni program ponuja tudi surovine za vse druge veje industrije in gradbeništva.
Število zaposlenih:
150 do 199 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):
Calcit ni le eno najuspešnejših slovenskih podjetij, temveč tudi eden večjih zaposlovalcev v regiji. V svojih vrstah imamo mlad, izobražen, a hkrati zelo izkušen kader. Skupaj zaposlujemo več kot 300 ljudi, kar 30 % njih pa je vpletenih v razvoj novih kalcijevo-karbonatnih produktov in učinkovitih proizvodnih procesov.

V Calcitu smo zavezani nenehni rasti in širitvi, zato se v naši sredini vedno najde mesto za odločne, samoiniciativne in ambiciozne posameznike, ki si želijo odgovornega dela, hkrati pa so predani vsakodnevnemu učenju in širjenju znanja. Cenimo timsko delo, medsebojno sodelovanje in povezovalnost.

ZAKAJ CALCIT?

Ljudje na prvem mestu
Smo sodobno, visokotehnološko podjetje, ki prisega na usklajeno rast podjetja in zaposlenih. Zavedamo se, da so prav zaposleni glavni nosilci našega znanja, zato ljudi postavljamo na prvo mesto. Podpiramo in spodbujamo razvoj mladih potencialov. Verjamemo v cilje, odgovornost in timsko delo. 

Karierna rast in mednarodne priložnosti
Smo hitro rastoče podjetje, ki je s proizvodnjo prisotno že v treh državah, v Evropi pa je eden vodilnih ponudnikov kalcijevega karbonata na trgu. Zaposlenim ponujamo priložnosti za poslovni in osebni razvoj v stikih s kupci širom Evrope in dlje. Običajno je, da se med kariero zaposleni preizkusijo na različnih področjih in napredujejo znotraj podjetja. Verjamemo, da se najbolj zanimive karierne poti in priložnosti skrivajo prav znotraj Calcita.

Raznolikost talentov, odgovornost in odprta komunikacija
Naš cilj je izkoristiti potencial slehernega posameznika v podjetju in vsake delovne ekipe. Izkušnje so nas naučile, da samo različni ljudje v različne ekipe prinašajo bistvene novosti. Vsakodnevno vlagamo napor, da v podjetju ustvarjamo edinstveno kulturo, kjer imajo vsi priložnost biti koristni in prepoznani za svoja prizadevanja. Kultura našega podjetja temelji na odprti komunikaciji in vključenosti vseh zaposlenih. Odgovornost pride s prvim dnem zaposlitve.

Sprejemamo izzive
Z rastjo podjetja raste tudi naša strast po novostih. Spremljamo trende in spodbujamo uvajanje inovativnih dobrih praks. Nenehno si prizadevamo za sveže ideje, zato smo vselej v iskanju kandidatov, ki bodo brez strahu prevzeli pobudo pri delu.

#CalcitFamily
Spodbujamo razvoj drug drugega. Nenehno se učimo. Radi se družimo. Delimo si ljubezen do športa. Najraje pa to povežemo v več letnih druženj – od smučanja, kolesarjenja, jadranja in še in še. 

NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

Calcitov proizvodni program obsega razgibano paleto granulatov, polnil in pigmentov, ki se uporabljajo v proizvodnji papirja, barv, zidnih premazov in fasad, stekla, plastičnih izdelkov, gume, talnih oblog, tesnil, umetnega usnja, prehrane, krmil, zdravil, pa tudi za nevtralizacijo kislin, dimnih plinov in zemljišč.

Gradbeni agregati se uporabljajo pri pripravi betona in asfalta ter kot nasipni in tamponski material za ustroje cest, nasipe, izravnave terena in utrjevanje tal na različnih gradbiščih.

Naše proizvodi so zbrani pod blagovnimi znamkami HydroPlex, CoverPlex, CalPlex, PolyPlex in Terazzo.

Želimo biti najboljši v tem, kar počnemo, kar je včasih lahko tudi stresno. Da bi lahko učinkovito delali, vam na Calcitu ni treba skrbeti za dolgoročnost vaše zaposlitve, redno in stimulativno plačilo ter redna izobraževanja. Za to poskrbimo mi. Zaposleni pa imate znotraj Calcita velike priložnosti za razvoj kariere in osebnostno rast.