dm drogerie markt d.o.o.

AKTUALNA DELASPLOŠNO O PODJETJU

dm drogerie markt velja za eno izmed največjih drogerijskih podjetij v srednji in vzhodni Evropi, ki v ospredje svojega delovanja postavlja potrebe svojih strank in zadovoljstvo sodelavcev. Zgodovina podjetja, ki ima danes svoje prodajalne v 13 državah po Evropi, sega v leto 1973. Celotni dm koncern zaposluje več kot 62.000 sodelavcev, stranke pa lahko nakupujejo v več kot 3.670 prodajalnah.

Podjetje dm Slovenija je bilo ustanovljeno leta 1992, leto kasneje pa se je odprla prva prodajalna v ljubljanskem BTC-ju. Danes po več kot 25 letih delovanja podjetje na upravi, v logističnem centru in v prodajalnah zaposluje več kot 700 sodelavcev, kupcem pa v več kot 80 dostopnih, modernih in privlačnih prodajalnah ponuja prijetno nakupovalno izkušnjo v 50 krajih po Sloveniji. 

»Kupujem tam, kjer nekaj veljam« je dm obljuba, ki postavlja v središče človeka v vsej njegovi edinstvenosti – kot kupca ali kot sodelavca. dm ima za vsakogar pravo ponudbo, ki poudari njegovo individualnost. Z obsežno paleto izdelkov in storitvami najvišje kakovosti, strokovnim in prijaznim svetovanjem sodelavcev dm na dostopnih lokacijah živi svojo filozofijo. 


GLAVNE DEJAVNOSTI

Ponudba v dm prodajalnah obsega 21.000 različnih aktualnih drogerijskih izdelkov s področij nege telesa, dišav, nege in oblikovanja las, izdelkov za otroke in malčke, gospodinjstva, prehrane, zdravja, malih živali in foto storitev. Podjetje poseben poudarek namenja naravni kozmetiki in zdravi prehrani. Svojo raznoliko ponudbo dm dopolnjuje z 29 lastnimi blagovnimi znamkami z različnih področij. Odlično razmerje med kakovostjo in ceno izdelkov dm znamk so prepoznali tudi uporabniki in jim pri testiranjih v sklopu Zveze potrošnikov Slovenije podelili odlične ocene. Izdelke dm znamke redno testirajo tudi neodvisni inštituti, kjer dosegajo odlične rezultate.

VIZIJA IN CILJI

Dolgoročni cilj podjetja je s svojo ponudbo blaga, izdelkov in storitev plemenititi, zadovoljevati in presegati potrebe, želje in pričakovanja kupcev, obenem pa sodelavcem nuditi najboljše možnosti za razvoj. dm si kot kolektiv želi delovati družbeno odgovorno in predstavljati zgled v svojem okolju.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

dm želi vsem svojim sodelavcem dati možnost, da se lahko učijo drug od drugega, se med seboj družijo in priznavajo individualnost posameznika. Sodelavce povezujejo in vodijo dm vrednote: empatija, odgovornost, optimizem in samoiniciativnost. 

AKTUALNA DELA
KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Vsak sodelavec je odgovoren za soustvarjanje podobe podjetja in vzdušja na delovnem mestu, saj skupaj tvorimo celoto. Spoštljiv in pošten medsebojni odnos je osnova ter hkrati temelj vzajemnosti in uspešnega dela. Pri tem je pomembna tudi osebna urejenost, ki ustvari prvi vtis. 

Vzajemen in spoštljiv odnos do sodelavcev, kupcev, poslovnih partnerjev in družbe nasploh je ključnega pomena pri ustvarjanju dolgoročnih in uspešnih sodelovanj. Te vrline pričakujemo tudi od novih sodelavcev.

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

Skrb za ljudi, odgovorno delovanje in osebna iniciativa vsakega posameznika spodbujajo načelo individualnosti in osebne odgovornosti: človek je v podjetju dm v središču pozornosti. To načelo drži tako za kupce kot za sodelavce. Vsem sodelavcem želimo omogočiti, da spoznajo delovanje podjetja v vsem svojem obsegu, ter vsakomur zagotoviti občutek, da ga pri opravljanju nalog obravnavamo objektivno. 

V podjetju ponujamo veliko zanimivih možnosti za zaposlitev sodelavcev z različnimi znanji in interesi. Poleg zanimivega in dinamičnega dela ponujamo odprto in kreativno delovno okolje, ki spodbuja strokovni in osebni razvoj. Vsi sodelavci imajo priložnost za karierni razvoj, med katerim pridobivajo različne spretnosti, izkušnje in znanja, ki prispevajo k večji kompetentnosti. Razvoj individualne kariere je prilagojen vsakemu posamezniku.

Zavedamo se, da sta za uspešno poslovanje in razvoj podjetja pomembna ustrezno znanje in usposobljenost vseh naših sodelavcev, zato jim dm omogoča udeležbo na pestrem programu eksternih in internih usposabljanj, obenem pa jim nudi tudi prvo drogerijsko izobraževanje v Sloveniji pod imenom dm akademija. Gre za 1. program nacionalne poklicne kvalifikacije za drogerista v Sloveniji. Udeleženci po uspešno zaključenem programu prejmejo naziv dm drogeristka oz. dm drogerist, ki je vpisan v register SOK (slovensko ogrodje kvalifikacij).

Pri ravnanju s sodelavci si prizadevamo za doseganje najvišjih standardov: 

  • biti dober in zgleden delodajalec,
  • delovati odgovorno,
  • svoje sodelavce spodbujati k aktivnemu in zdravemu življenjskemu slogu.

Cenimo mnenje sodelavcev o zadovoljstvu na delovnem mestu in tako vsakih 5 let izvajamo ankete o zadovoljstvu. Predstavljamo vam utrinke rezultatov zadnje ankete: 

dm sodelavci pravijo…

AKTUALNA DELA
NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

dm prodajni program vključuje več kot 21.000 izdelkov tako lastne blagovne znamke kot tudi vodilnih blagovnih znamk iz področja kozmetike, zdrave prehrane, otroških in gospodinjskih izdelkov. Z 29-imi dm znamkami največji izbor izdelkov lastne blagovne znamke ponuja na segmentih lepote, naravne kozmetike, prehrane iz ekološke pridelave, gospodinjstva in otroške nege. Zvestobo svojih kupcev dm nagrajuje z dm active beauty programom zvestobe.

AKTUALNA DELA
BONITETE PODJETJA

dm se zaveda pomembnosti svojih sodelavcev, ki s svojim kakovostnim delom plemenitijo potrebe kupcev. So ključ uspeh podjetja, zato jim posveča veliko pozornosti. dm sodelavcem so na voljo ugodnosti:

  • Možnost strokovnega in osebnega razvoja na pestrem programu internih in eksternih usposabljanj.
  • Skrb za zdravje in varno delo sodelavcev v okviru aktivnosti, ki se izvajajo na področju Promocije zdravja na delovnem mestu (redni zdravniški pregledi, redna razgibavanja in masaže na delovnem mestu, usposabljanje s področja prve pomoči in požarne varnosti, zagotavljanje ergonomsko urejenega delovnega okolja ipd.).
  • V modernih in dobro opremljenih kuhinjah so na voljo brezplačni napitki (hladni in topli) in sezonsko sadje.
  • Neformalna druženja dm-ovcev za krepitev dobrih medsebojnih odnosov (družinski dan, miklavževanje za otroke, prednovoletna zabava, piknik).
  • Možnost testiranja izdelkov dm znamke.
  • Darilo ob rojstvu otroka
  • Nadpovprečno izplačilo regresa in božičnice.