Sportina Bled, d.o.o.

 SPLOŠNO O PODJETJU

Skupina Sportina je eden izmed vodilnih ponudnikov v segmentu maloprodaje ter distribucije modnih izdelkov na trgu jugovzhodne (JV) Evrope. 

 Sportina Group v številkah 

Sportina je v skoraj 30 letih, iz družbe, ki je začela z eno trgovinico na Bledu, zrasla v družbo, ki posluje v 9 državah JV Evrope (Slovenija, Hrvaška, BiH, Srbija, Črna Gora, Kosovo, Romunija, Makedonija in Bulgarija) Obvladujemo več kot 90 blagovnih znamk v različnih cenovnih segmentih, s čimer smo največji na trgu JV Evrope. Naša prodajna mreža zajema več kot 250 trgovin v regiji, s čimer smo ena izmed družb, ki ima največjo prodajno mrežo na področju oblačil in mode. Smo ponosni sodelavci več kot 2.000 zaposlenim in študentom.

 VIZIJA IN CILJI

Poslanstvo Sportine je približati modo vsakemu, poskrbeti, da se bomo z njeno pomočjo vsi počutili bolje, in da iz vsakega posameznika izvabimo najboljšo in najbolj ustvarjalno različico. Želimo, da bo svet z modo lepši in srečnejši. Vizija Sportine je, da postane visoko učinkovit trgovec z modnimi izdelki. Z modo želimo navdihniti ustvarjalnost, zabavo in strast. Sportina bo postala del podzavesti vsakega, ki mu moda predstavlja del življenja. Sportina podpira podjetniški duh, prijateljstvo in zaupanje. Vztrajamo na odličnemu razmerju med srečo posameznika in uspešnostjo v podjetnosti.

Sportina smo družina, ki šteje več kot 2.000 srčnih sodelavcev, ki jih povezuje podjetniški duh, premikanje meja, predvsem pa strast do mode, dela in življenja.  

 DELOVNO OKOLJE SPORTINE

  • V Sportini so samostojni, samoiniciativni in proaktivni kadri zelo cenjeni – delo, ki ga nudimo zaposlenim omogoča, da so krojači svoje usode in lastnega razvoja. 
  •  Samostojno delo, vpliv na rezultate in s tem povezane nagrade so del naše podjetniške kulture. Vsakdo ima možnost, da predstavi svoje poslovne ideje ali predloge za izboljšave, najboljše projekte tudi podpremo, da jih predlagatelji uresničijo.  
  • Moda je postala hitra in visoko konkurenčna industrija, v kateri se trendi spreminjajo hitreje kot letni časi. Zato je tudi naše delo dinamično in naša ključna skrb, da dosežemo ciljno prodajo še pred razprodajami. Na naš uspeh vplivajo najrazličnejši faktorji, od vremena do razpoloženja kupcev. Vse to morajo naši zaposleni razumeti in izkoristiti v prid podjetja in zadovoljstva naših strank.  Zato je vsak posameznik ključen člen naše družine, ki se vede kot gospodar trgovine in podjetnik, ki se trudi za doseganje zastavljenih ciljev, zadovoljstvo strank in kolegialno vzdušje med sodelavci.  
  • Srčnost je naša najmočnejša točka, sodelavci si med seboj stojimo ob strani, se znamo poveselit in si priskočit na pomoč, ko je potrebno stopiti skupaj in doseči naslednji mejnik. Sportina je družina. 
  • Z našimi zaposlenimi želimo teči na dolgi rok. Pogodba za nedoločen čas, varnost zaposlitve in vlaganje v razvoj zaposlenih so naša stalna praksa.

 O SPORTINI BLED D.O.O.

Matično slovensko podjetje, Sportina Bled d.o.o., ustanovljeno leta 1990, je svojo prvo maloprodajno enoto odprlo na Bledu, danes 30 let kasneje pa že vrsto ohranja mednarodni sloves enega najboljših partnerjev za preko 90 mednarodnih modnih znamk. Tako Sportini Bled, že dolga leta distribucijo blagovnih znamk zaupajo Grupacije kot so Giorgio Armani, Hugo Boss, Antony Morato, Tom Tailor, Jack& Jones, Burrbery, Superdry in mnogi drugi. 

V mnogih letih sodelovanja z mednarodnimi modnimi blagovnimi znamkami, je Sportina Bled pridobila neprecenljivo znanje tako iz maloprodaje kot iz ustvarjanja ter upravljanja z blagovnimi znamkami, kar nam je omogočilo širjenje preko meja na tuja tržišča. Sportina je bila pionirska družba na področju upravljanja z blagovnimi znamkami, v času od ustanovitve je bilo ustvarjenih mnogo delovnih mest, ki prej v Sloveniji ali na drugih trgih sploh niso obstajali.  

Poleg tujih mednarodnih blagovnih znamk pa Sportina Bled na mednarodnem nivoju od leta 2009 trži tudi lastno blagovno znamko, katere izdelki nastopajo pod imenom Marx. Lastna blagovna znamka je v celoti zasnovana v Sloveniji, kar omogoča družbi višjo dodano vrednost. Poleg lastne modne blagovne znamke oblačil Marx, pa je Sportina Bled lansirala na mednarodni trg tudi dva pomembna koncepta modnih trgovin, oba mednarodno registrirani blagovni znamki. 

To sta blagovna znamka koncept prestižne trgovine XYZ ter blagovna znamka koncept modne trgovine Sportina.  

Poleg same maloprodaje blagovnih znamk, pa Sportina Bled vrši tudi distribucijo le teh. Samo v Sloveniji je Sportina Bled partner preko 50 veleprodajnih kupcev, ki potem za lasten račun v svojih maloprodajnih enotah na področju Slovenije tržijo blago, ki jim ga dobavlja Sportina Bled. 

Dolgoletne izkušnje in neprecenljivo znanje, ki si ga je Sportina Bled ustvarila tokom svojega delovanja, pa Sportini Bled omogoča ne le podporo, razvoj in rast pri lastni maloprodaji in razvoju lastnih blagovnih znamk, temveč tudi pri trženju znanja.

 SPORTININE KLJUČNE PREDNOSTI

1. Ugodnosti 

 • Za vse sodelavce ugodni nakupi oblačil veljajo skozi vse leto.  

• Ne samo, da prvi izvemo za prihajajoče modne trende, ampak jih lahko tudi prvi preizkusimo.  

• Svojim sodelavcem zaupamo, da bodo svoje delo opravili v dogovorjenih rokih in kakovosti. Kjer narava dela dopušča, lahko zaposleni izkoristijo prednosti fleksibilnega delovnega časa in zaupanja svojih nadrejenih. 

• V kolikor vas premami želja po spremembi ali se zaradi osebnih okoliščin želite preseliti, vam v Sportini nudimo možnost relokacije dela. 

 2. Plačilo  

• Redno in zanesljivo plačilo. 

• Transparentne nagrade za preseganje ciljev. 

• Variabilno nagrajevanje glede na rezultate (več vrst – individualno, timsko). 

• Konkurenčna plača za trgovce in ostale ključne profile. 

 3. Kariera  

• Možnosti osebnega in kariernega razvoja. V Sportini ima vsakdo možnost, da srka novo znanje in raste tako profesionalno, kot osebnostno. Naši zaposleni, so pri konkurenci cenjeni kot zelo izobražen in zaželen kader. 

• Širok dostop do znanja in praks svetovnih modnih znamk. 

• Podpora in razvoj za neizkušene sodelavce. 

• Proaktivnost, zanesljivost in preseganje ciljev te lahko v Sportini pripeljejo zelo daleč. Ponosni smo na naše interne zgodbe o uspehu – od prodajalke do komercialne direktorice, od študentskega dela do vodje poslovalnice, od prodajalke do buyerke in še mnogo drugih.

 • S sodelavci želimo teči na dolge proge.