Skupina Emil Frey

 SPLOŠNO O PODJETJU

Skupina Emil Frey 
Naš cilj je od nekdaj biti najboljši. Ob tem smo postali tudi eni največjih. 
Že skoraj sto let je glavno vodilo Skupine Emil Frey biti najboljši v skrbi za vaš avto. 
Ta cilj si je leta 1924 postavil švicarski mehanik in dirkač Emil Frey, ko je odprl svojo prvo servisno delavnico za osebna vozila in motocikle. Sledile so še številne poslovalnice, servisi, logistični centri za nadomestne dele, izobraževalni centri ter finančne in zavarovalniške pisarne za avtomobilski trg. 
V tem času je Emil Frey postal eden večjih evropskih trgovcev z avtomobili. Kljub svojemu mednarodnemu delovanju in usmerjenosti v upravljanje več blagovnih znamk je Emil Frey v svojem jedru še vedno družinsko podjetje s tradicionalnimi vrednotami, ki jih pri svojem delu izkazujejo tako lastniki, člani družine Frey, kakor tudi naši zaposleni. 
Emil Frey v Sloveniji s ponosom sledi tem vrednotam. 

Emil Frey v Sloveniji 
Zgodovina podjetja Emil Frey v Sloveniji 
V Sloveniji delujemo od leta 2016, ko smo od Skupine PSA Peugeot Citroën prevzeli lastništvo družb za uvoz in distribucijo vozil Peugeot, Citroën in DS za slovenski in bosanski trg. Slovenski Emil Frey se je pomembno razširil leta 2020 s spajanjem več velikih slovenskih avtomobilskih trgovcev in distributerjev; odtlej poleg P Automobil Import in C Automobil Import pod skupno streho delujejo tudi Autocommerce, AC-Mobil, Star import, Emil Frey Avtocenter,  Avto Triglav, Frey services  in Adimo. 
Emil Frey v Sloveniji zaposluje več kot 500 zaposlenih s povprečno starostjo 45 let in obsega 22 odstotkov slovenskega avtomobilskega trga.
Poleg prodaje novih in rabljenih vozil ter ponudbe zanesljivih poprodajnih storitev za kar 12 avtomobilskih znamk postaja Skupina Emil Frey logistični center za nadomestne dele in shranjevanje pnevmatik z velikim skladiščem, središče bogatih zaposlitvenih možnosti za različne profile v avtomobilistični branži, center znanja za izobraževanja, servisiranje in vzdrževanje električnih vozil … 

 VIZIJA IN CILJI

Naši sodelavci so naša največja vrednost. S svojo strokovnostjo, ustvarjalnimi zamislimi in predanostjo prav naši zaposleni največ pripomorejo k uspehu podjetja. 
Ustanovitelj Emil Frey je že leta 1955 zapisal: »Samo zadovoljni zaposleni so zanesljivi in predani zaposleni.« S tem je poudaril zadovoljstvo sodelavcev. 

Zadovoljstvo zaposlenih v Skupini Emil Frey dosegamo z: 
 • vzpostavljanjem odličnih delovnih razmer, 
 • širokimi kariernimi možnostmi, 
 • prijetnim delovnim okoljem in 
 • bogatimi možnostmi za nadaljnje usposabljanje. 
 • Redno zaposlujemo na področju avtomobilizma in prodaje, pa tudi v drugih zaposlitvenih segmentih. 

 ZAKAJ JE TAKO EDINSTVENO PRI NAS?

 • Delo za eno izmed 12 priznanih avtomobilskih znamk
 • Možnost kariernega razvoja znotraj Skupine Emil Frey v Sloveniji
 • Praktično usposabljanje v času šolanja
 • Mentorstvo, ki ga nudimo vsem novo zaposlenim
 • Možnost štipendiranja in študentskega dela
 • Urejeno in stabilno delovno okolje
 • Izobraževanje 
 • Idejnik, kjer lahko vsak zaposleni prispeva svoje ideje
 • Delo z najnovejšo tehnologijo in orodji
 • Stimulativno nagrajevanje
 • Spodbujamo sodelovanje in odprto komunikacijo
 • Dodatne ugodnosti za zaposlene
 • Skrbimo za pravo mero druženja

Družba je bila ustanovljena leta 1992 kot uradni distributer avtomobilov znamke Honda Motor Co. v Sloveniji, kasneje se je družbi pridružila blagovna znamka Mitsubishi Motors

V juniju 2020 se je družbi, tedaj še v sklopu maloprodajne funkcije, z odprtjem prvega salona DS STORE  na slovenskem tržišču pridružila še znamka DS Automobiles.

Poslanstvo AC-Mobil-a je skozi distribucijsko in maloprodajno funkcijo kvalitetno zastopanje blagovnih znamk Honda in Mitsubishi Motors na slovenskem trgu, ohranjanje in graditev ugleda ter skrb za kvalitetne prodajne in poprodajne storitve, z namenom zagotavljanja zadovoljstva kupcev in doseganja dolgoročne navezanosti oz. zvestobe blagovni znamki.

P AUTOMOBIL IMPORT

Zgodovina podjetja P Automobil Import sega v 70. leta prejšnjega stoletja, ko je prodaja vozil Peugeot potekala preko dveh pooblaščenih prodajalcev in uvoznika s sedežem v Beogradu. Leta 1991 je nov uvoznik, t.j. podjetje Claas v Ljubljani, začel vzpostavljati prodajno mrežo v Sloveniji. Leta 1997 je družba Automobiles Peugeot ustanovila predstavništvo v Ljubljani, ki je bilo zadolženo za razvoj prodaje v Sloveniji in na Hrvaškem. Konec leta 1998 je bila sprejeta odločitev o ustanovitvi podjetja Peugeot Slovenija. Podjetje je začelo poslovati maja 1999. Februarja 2016 je podjetje dobilo novega lastnika, Emil Frey Group, in prešlo iz sistema filiale v sistem uvoznika. P Automobil Import je uvoznik za vozila znamke Peugeot za Slovenijo in BiH. Vozila Peugeot spodbujajo intenzivna čustva in stimulativne vozniške izkušnje. S svojim dizajnom, estetiko, dinamiko, inovativnostjo in zagotavljanjem vrednosti zagotavljajo osnovne vrednote znamke Peugeot.

C AUTOMOBIL IMPORT

Začetki podjetja C Automobil Import segajo v leto 1996, ko je PSA Automobiles ustanovil podjetje Citroën Slovenija z namenom distribucije vozil, rezervnih delov in storitev Citroën preko neodvisne mreže in svoje lastne maloprodaje.  Zato je Citroën Slovenija prevzel del aktivnosti podjetja Cimos d.o.o., ki je bil predhodno uvoznik za Citroën v Kopru. Leta 2012 se je podjetje Citroën Slovenija uspešno preselilo v Ljubljano. Blagovna znamka Citroën je v samem osrčju avtomobilskega trga že od leta 1919 in se je uveljavlja kot ljudska znamka v najbolj plemenitem smislu besede, katere glavni vir navdiha so ljudje in njihov način življenja. Njene nazore poudarja slogan znamke "Inspired by You", poosebljajo pa jih vozila, ki se ponašajo z edinstvenim dizajnom in vzornim udobjem. Od ostalih avtomobilskih znamk za širok krog potrošnikov se Citroën loči tudi po edinstvenih izkušnjah, ki jih nudi svojim strankam.

Avto Triglav d.o.o., Ljubljana je generalni zastopnik in distributer vozil Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep in Abarth za Slovenijo ter pooblaščeni distributer rezervnih delov za te znamke.

Podjetje je na slovenskem trgu avtomobilov prisotno od leta 1996. Skupaj z zaposlenimi in s pooblaščenimi prodajno-servisnimi centri dosega visoko mesto med glavnimi akterji na slovenskem trgu avtomobilov. Prodajna in servisna mreža deluje v skladu z zahtevami, standardi in tradicionalnimi vrednotami skupine Stellantis ter s tem zagotavlja visoko kakovost storitev in najboljšo obravnavo strank.

Leta 2020 je Avto Triglav d.o.o., Ljubljana postal del mednarodnega trgovskega podjetja, ki se ukvarja s trgovino in servisiranjem vozil – Emil Frey Holding AG s sedežem v Švici in v Sloveniji deluje pod okriljem družbe Emil Frey Automobil Holding Ljubljana. 

Družba Avto Triglav se nenehno trudi izboljševati procese poslovanja, tako notranje kot zunanje. Kakovost dela se odraža v dobri organizaciji, povezanosti vseh poslovnih procesov, odnosih do kupcev in poslovnih partnerjev, dostopnosti storitev, odgovornosti za kakovost blaga in storitev ter v odzivanju na zahteve trga in posameznikov. V našem delu in odnosu do poslovnih partnerjev in strank sledimo načelu, ki ga je ustanovitelj Emil Frey leta 1935 v svojem pismu poslal vsem svojim strankam, v njem pa obljubil le vrhunsko strokovno storitev po ugodnih cenah.

STAR IMPORT 

Podjetje Star Import, d.o.o. je uradni zastopnik znamk Mercedes-Benz in smart za osebna in lahka dostavna vozila v Sloveniji.
 
V podjetju sledimo viziji znamke »Najboljše ali nič«, zato smo si postavili visoke standarde, s katerimi krepimo blagovno znamko Mercedes-Benz na slovenskem trgu.
V skladu s korporativnimi vrednotami in z ekipo zaposlenih, ki delajo s strastjo, se zavzemamo za odličnost ter našim strankam in poslovnim partnerjem zagotavljamo celovito podporo. 

Naše uspehe gradimo skupaj z našimi zaposlenimi, ki so naš največji kapital in hkrati ključni nosilci naše poslovne strategije. Gre za vrhunske strokovnjake, ki še tako zahtevne naloge opravijo z odliko, pri svojem delu pa so deležni sodelovanja z izkušenimi domačimi in tujimi strokovnjaki in možnostjo aktivnega sodelovanja z vodilnim proizvajalcem vozil na svetu. 

Podjetje Star Import, d.o.o., je del Skupine Emil Frey, ki v Sloveniji združuje 9 podjetij, 12 avtomobilskih znamk in več kot 500 zaposlenih.

Podjetje Autocommerce, d.o.o je družba, ki na slovenskem trgu težkih tovornih vozil, specialnih vozil in avtobusov zastopa blagovne znamke Mercedes-Benz, Setra, Fuso, Omniplus in Unimog.

Obenem nudimo veliko izbiro originalnih nadomestnih delov, olj in pnevmatik. V Autocommerceu vam poleg prodaje gospodarskih vozil nudimo tudi storitve: servisiranje težkih tovornih in specialnih vozil ter avtobusov, prodajo originalnih delov, obnovljivih delov Mercedes-Benz, motornih olj in izdelkov za nego Mercedes-Benz ter izdajo homologacijskih potrdil in potrdil o izvoru blaga, CEMT potrdil in L potrdil.

S celovito ponudbo prodajnih in poprodajnih storitev uresničujemo želje naših kupcev. Želje in zahteve kupcev pa so osnovna gonilna sila prilagajanja poslovnih procesov v poslovanju podjetja. Sistematični pristop, ki ga obravnava standard ISO nam je pri tem vodilo in pomoč. Naše delo je usmerjeno in organizirano po principu nenehnega izboljševanja.

Pri naših zaposlenih cenimo odličnosti, ustvarjalnost in predanost. Spodbujamo timsko delo, omogočamo številne možnosti učenja in raznolike karierne priložnosti, sodelovanja z izkušenimi strokovnjaki in stik z mednarodnim okoljem. 

FREY SERVICES

Podjetje opravlja podporo vsem zgoraj naštetih podjetjem in sicer za njih opravlja dejavnost financ, računovodstva in informatike ter združuje aktivnosti razvoja prodajno servisne mreže ter HR.

EMIL FREY AVTOCENTER

Bogato znanje, predanost vrednotam in vizija postati najboljši avtomobilski trgovec v Sloveniji dajejo podjetju Emil Frey Avtocenter d. o. o. verodostojnost, zaradi katere mu zaupajo številne svetovno priznane avtomobilske znamke. 
Pomemben del švicarske skupine Emil Frey, ki je leta 2020 pod isto streho združila pet velikih slovenskih distributerjev in trgovcev z vozili ter s tem postala eden največjih uvoznikov in trgovcev z vozili v Sloveniji, je tudi lastna maloprodajna družba Emil Frey Avtocenter, ki ima pod svojim okriljem tako množične kot premijske znamke in sodobna prodajno-servisna središča v Ljubljani, Celju, Mariboru in Kopru.

Emil Frey Avtocenter tako v sedmih lastnih prodajno-servisnih centrih skrbi za prodajo in vzdrževanje kar ducata priznanih avtomobilskih znamk: Abarth, Alfa Romeo, Citroën, DS, Fiat, Fiat Professional, Honda, Jeep, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Peugeot in Smart ter s tem svojim strankam zagotavlja celovito ponudbo.
Imenitno zapuščino na slovenskem avtomobilskem trgu Emil Frey Avtocenter neprestano plemeniti z vrednotami največjega švicarskega avtomobilskega trgovca in pri tem sledi cilju postati najboljši, kar se zrcali tudi v odgovornem ravnanju strokovnih in predanih sodelavcev.
 

 KAJ NUDIMO?

Našim zaposlenim nudimo celo vrsto bonitet, zagotavljamo ravnovesja med službo in zasebnim življenjem, omogočamo premičen delovni čas, držimo se načela, da je delovnik dolg 8 ur. Spodbujamo športno in družbeno odgovorno udejstvovanje zaposlenih, skrbimo za zdravo delovno okolje in zaposlene razvajamo z majhnimi pozornostmi ob različnih priložnostih.