XAL SVETILA d.o.o.

SPLOŠNO O PODJETJU

XAL svetila, proizvodnja d.o.o. je hčerinska družba skupine XAL in se uvrščamo med najbolj inovativna podjetja v svoji branži. Dejavnost družbe je proizvodnja naprav in opreme za razsvetljavo, najpomembnejše skupine izdelkov pa so reflektorji ter površinska in profilna svetila. Svetila in svetlobne sisteme razvijamo sami in jih prek lastne svetovne distribucijske mreže prodajamo v več kot 90 državah. Podjetje XAL Svetila d.o.o. kot najpomembnejše evropsko hčerinsko proizvodno podjetje proizvaja izključno za koncern XAL. Bistveni element za uspeh podjetja je močna internacionalizacija. Družba ima dobro razvito globalno distribucijsko mrežo in je zastopana na treh celinah oziroma v več kot 90 državah. Poslujemo v skladu s standardi ISO 9001, ISO 14001 in ISO 45001. Naše izdelke odlikujeta vrhunska kakovost in nadpovprečna stopnja inovativnosti. XAL ima več kot 50 registriranih patentov in modelov.

GLAVNE DEJAVNOSTI

Dejavnost družbe je proizvodnja naprav in opreme za razsvetljavo. Najpomembnejše skupine proizvodov so reflektorji, površinske ter profilne svetilke. 

VIZIJA IN CILJI

Postati vodilno podjetje na trgu z vidika inovacij, in sicer s hitrim in še posebej kakovostnim uvajanjem nove tehnologije v nove produkte. 

Naš cilj je ponuditi rešitve razsvetljave, ki se odlikujejo z visoko uporabnostjo strank. Ustvarjamo izdelke, ki so odlični na področju osvetljevanja, energetske učinkovitosti, kakovosti, oblike, montaže in vzdrževanja.

Naše vrednote:

 • Usmerjenost k strankam – prilagajmo se našim strankam
 • Osebna zavezanost – motivirano in usposobljeno osebje kot osnova za uspeh
 • Odprtost – pogovarjamo se med seboj
 • Prilagodljivost – odprti smo in pripravljeni na spremembe
 • Zanesljivost – držimo svojo obljubo
 • Poslovni uspeh – zagotavlja trajnostno blaginjo in razvoj
 • Odgovornost – ni nam vseeno!

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Uspeh podjetja je vsota uspehov zaposlenih. Tisti, ki se strinjajo s to idejo, vedo, kako pomembno je spodbujati kulturo podjetja, ki zaposlenim omogoča ne le doseganje trajnega uspeha, ampak jih tudi aktivno spodbuja. V podjetju XAL smo si zastavili prav ta cilj.

Zahteva spoštovanje do dela vsakega posameznika, pa tudi široko paleto razvojnih priložnosti, odprto komunikacijo in sprejemanje odgovornosti. “Stavimo” na organizacijsko strukturo z malo hierarhičnimi ravnmi in na zaupanje v naše zaposlene. Na ta način optimalno spodbujamo samostojnost in ustvarjalnost pri delu. 


XAL SVETILA d.o.o.
Nemčavci 75
9000 Murska Sobota
http://www.xal.com/

Dejavnost:
Svetila


XAL svetila, proizvodnja d.o.o. je hčerinska družba skupine XAL in se uvrščamo med najbolj inovativna podjetja v svoji panogi. Dejavnost družbe je proizvodnja naprav in opreme za razsvetljavo. Najpomembnejše skupine proizvodov so reflektorji, površinske ter profilne svetilke. Svetila in svetlobne sisteme razvijamo sami in prodajamo preko lastne svetovne distribucijske mreže v več kot 90 državah. Skupina skupaj zaposluje več kot 1.200 oseb.
Število zaposlenih:
200 do 249 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

V podjetju XAL svetila d.o.o se zavedamo, da so vloge, ki jih imamo v delovnem procesu različne, vendar enako pomembne. Uspehe dosegamo skupaj, s trdim delom, odgovornostjo, vztrajnostjo in nadpovprečno predanostjo.

Iščemo sodelavce, ki so usmerjeni k iskanju novih rešitev, pri svojem delu so proaktivni – ne čakajo zgolj navodila nadrejenih, pač pa z velikim pogumom predlagajo tudi svoje rešitve. Želimo, da se odlikujejo z veliko prožnostjo pri prilagajanju spremembam, da izpolnjujejo dane obljube in sprejemajo posledice svojih dejanj. 

Pričakujemo, da pri svojem delu vlagajo dodatno energijo, ki ustvarja navdušenje, pripadnost skupini in medsebojno zaupanje.


KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

 • Smo uspešno podjetje. Nudimo zanesljivo delovno okolje – varno zaposlitev!
 • Skrbimo za pozitivno in prijetno delovno okolje
 • Sprejemamo in izvajamo ukrepe, ki so usmerjeni v promocijo zdravega in aktivnega življenja 
o za vse zaposlene imamo na voljo vsak dan sveže sadje, 
o v prostorih obrata smo na različnih lokacijah postavili »vodne kotičke«, kjer zaposleni lažje dostopajo do sveže vode 
o svojim zaposlenim nudimo kakovostno in  raznoliko prehrano v novi, moderno opremljeni jedilnici 
 • Redno organiziramo in pripravljamo različne dogodke za sodelavce in njihove družine
o »Sommerfest« – poletni piknik za zaposlene in njihove družinske člane. Ob dobri pogostitvi in živi glasbi se udeleženci preizkusijo v športnih aktivnostih, igrah spretnosti, zaposleni pa tekmujejo v vlečenju vrvi  in se pri tem potegujejo za praktično nagrado ter prehodni pokal »XAL Sommerfest«.
o Sladoledni dan – poletna osvežitev za vse zaposlene v poletnih, vročih mesecih
o Vsako leto organiziramo zabavno prednovoletno srečanje, kjer ob prijetni glasbi in dobri hrani zaključimo koledarsko leto ob sproščenem kramljanju in zabavi s sodelavci
 • Našim sodelavcem omogočamo možnosti  za strokovno in karierno rast – vključujemo jih v interna in eksterna usposabljanja, izobraževanja
 • Svoje zaposlene pošteno plačujemo in nagrajujemo za uspešno opravljeno delo

NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

Sodobna zasnova razsvetljave zahteva maksimalno prilagodljivost - točno to, kar ponujamo z našimi inovativnimi novimi izdelki. Ne glede na to, ali je univerzalno uporabna ali prilagojena posameznim zahtevam: XAL razvija inteligentne svetlobne rešitve, ki vam omogočajo izjemno svobodo oblikovanja za izvajanje vaših projektov.