Prijava na zavod za zaposlovanje

Zavod za zaposlovanje - Prijava

Kako lahko koristim vse možnosti, katere mi na
Zavodu za zaposlovanje ponujajo?

Kaj o Zavodu vas še zanima?

Prijava na Zavod za zaposlovanje

Glavno vprašanje, katerega si moramo zastaviti ob prijavi na Zavod za zaposlovanje je; Kako lahko koristim vse možnosti, katere mi slednji ponuja in kako lahko te izkoristim do te mere, da izkoristim prav ves potencial, ki mi je na voljo.

Odgovor je na srečo zelo preprost. Popolnoma boste Zavod za zaposlovanje izkoristili šele takrat, ko se boste prijavili v enega izmed dveh evidenc, ki so vam na razpolago. Vedeti moramo namreč to, da brez prijave v eno ali drugo evidenco žal ne moremo koristiti večino pravic, katere se nam ponudijo ob brezplačnem vpisu.

Vpis v katero evidenco je najbolj primeren zame?

Glede na vaše trenutno trenutno zaposlitveno stanje se lahko vpišete ali v:


Evidenca brezposelnih oseb: bazo, v katero se lahko vpišete, če ste trenutno brez zaposlitve, če ste pripravljeni zaposlitev aktivno iskati in slednjo ob ponujeni priložnosti tudi sprejeti in če želite uveljaviti pravico do denarnega nadomestila za primer brezposelnosti.


Evidenca iskalcev zaposlitve: bazo, v katero se vpišete, če se ne morete vpisati v evidenco brezposelnih oseb pa bi vseeno radi pomoč, katero nudi Zavod za zaposlovanje. Prijavite se lahko tudi če ste že zaposleni, pa je vaša zaposlitev ogrožena. Vpis v evidenco je možen tudi, če ste upokojenec, študent, dijak ali kakorkoli drugače “brez statusa”. Vpis v to evidenco vam tako omogoča, da vam Zavod za zaposlovanje pomaga z iskanjem zaposlitve, preden postanete brezposelni.

Kako se lahko prijavim na zavod?

Možnosti za prijavo na Zavod za zaposlovanje je več. Če bi se radi izognili množici ljudi in čakanju v vrsti na kakšnem Uradu za delo, se lahko prijavite tudi elektronsko. Prav tako lahko na izbrani Urad za zaposlovanje tudi po pošti pošljete izpolnjen obrazec za prijavo ali pa se na kateremkoli uradu za delo zglasite osebno.

Zavod za zaposlovanje sponka

Dobro je vedeti

Kaj bo vaš prvi korak, če potrebujete pomoč pri Zavodu za zaposlovanje? Prijava v eno izmed evidenc, ki vam omogoči dostop do vseh ugodnosti, katere Zavod ponuja.

Več o zavodu:


Zavod za zaposlovanje programi

Kakšni so Programi zavoda za zaposlovanje, ki so mi na voljo?

Zavod za zaposlovanje pomoč

Želite poznati vse Oblike pomoči Zavoda za zaposlovanje, ki jih lahko izkoristite pri iskanju zaposlitve

Zavod za zaposlovanje za podjetja

Kako do dela s Programi zaposlovanja?