Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Različni profili (m/ž)

8.11.2018
Vzajemna d.v.z.
Slovenija
m/ž
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

SPLOŠNO O PODJETJU

Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z., je z 860.000 zavarovanci največja specializirana zdravstvena zavarovalnica v Sloveniji. Poleg dopolnilnih zdravstvenih zavarovanj ponuja tudi ostala prostovoljna zdravstvena zavarovanja, kot npr. zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini in nezgodna zavarovanja. S pestro ponudbo novih storitev si prizadevamo zagotavljati zadovoljstvo svojih zavarovancev.

Vzajemna je bila ustanovljena s pravno-formalno ločitvijo prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja od obveznega zdravstvenega zavarovanja v okviru Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije leta 1999. Smo neprofitna zavarovalnica.

GLAVNE DEJAVNOSTI

Druga zavarovanja, razen življenjskega zavarovanja pomožne dejavnosti v zavarovalništvu in pokojninskih skladih

VIZIJA IN POSLANSTVO

NAŠA VIZIJA:

 • Prva izbira, kadar gre za zdravje
 • Prvi sogovornik, ko gre za preventivo, dolgo in kakovostno življenje. 
 • Prvi ponudnik zavarovanj, kadar gre za zdravstveno in osebno varnost. produktov

NAŠE POSLANSTVO:

 • Vzajemno za zdravje in zdravo življenje.

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

V Vzajemni smo zaposleni ciljno naravnani, vsi prispevamo k uresničevanju vizije in skupno zastavljenih ciljev iz Strateškega razvojnega programa za obdobje 2014 – 2018. Pri svojemu delu sledimo Kodeksu ravnanja delavcev Vzajemne in vrednotam Vzajemne, ki predstavljajo vodilo našega obnašanja pri uresničevanju začrtanih poti. Vrednote Vzajemne, ki smo jih zaposleni sami izbrali, so:

 • Strokovnost,
 • Poštenost,
 • Odgovornost,
 • Ustvarjalnost,
 • Spoštljivost,
 • Sodelovanje.

Radi sprejemamo nove izzive in sledimo spremembam. S svojim znanjem, usposobljenostjo in timskim delom se jim znamo hitro prilagoditi. Prevzemamo odgovornost za svojo strokovno rast in opravljeno delo.

V Vzajemni zaposlenim:

 • ustvarjamo stimulativno delovno okolje,
 • omogočamo stalno izobraževanje, sodelovanje v projektih,
 • omogočamo fleksibilen delovni čas,
 • izvajamo ukrepe za lažje usklajevanje poklicnega in družinskega življenja,
 • skrbimo za zdravo ter varno delovno okolje,
 • vplačujemo premijo za dodatno pokojninsko zavarovanje.

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

STROKOVNI RAZVOJ

Zavedamo se, da so zaposleni ključ do uspeha, zato stalno spremljamo razvoj in zadovoljstvo zaposlenih. Skrb za zaposlene razumemo kot dolgoročno naložbo.

Z vsemi zaposlenimi kvartalno opravimo pogovore. Pogovori so namenjeni pregledu doseženih ciljev in načrtovanju novih ter opredelitvi aktivnosti za krepitev in razvoj kompetenc. Vsak zaposleni ima natančno opredeljen lasten razvojni program in je seznanjen s pričakovanji delodajalca.

Zaposleni lahko napredujejo na podlagi doseganja rezultatov, vsekakor pa so pomembna tudi njihova vedenja, ki spodbujajo pozitivno organizacijsko kulturo. Spodbujamo in nagrajujemo tudi inovativnost zaposlenih. Naši zaposleni lahko sodelujejo tudi v drugih projektih, ki se izvajajo znotraj Vzajemne.

Posebno pozornost namenjamo mladim in tistim, ki se prvič srečajo z delom v zavarovalništvu ter jih sistematično uvajamo za čimprejšnje samostojno opravljanje dela.

Načelo učeče se organizacije je del naše organizacijske kulture, zato vsem zaposlenim omogočamo stalno izobraževanje doma in v tujini, v skladu s potrebami delovnih procesov. Med zaposlenimi spodbujamo notranji prenos pridobljenih znanj. Naši sodelavci aktivno sodelujejo v različnih interesnih združenjih in so s svojimi prispevki redni gostje različnih konferenc in drugih dogodkov.

PROJEKTI

Pretekli rezultati merjenja organizacijske kulture so pokazali, da smo zelo blizu vzpostavitvi moderne organizacijske kulture. V letu 2016 smo prvič izvedli merjenje Zavzetosti po Gallupovi metodi. Rezultati meritev so zelo spodbudni. Povprečna ocena zavzetosti zaposlenih nas uvršča med izjemno uspešna podjetja glede na zavzetost zaposlenih v primerjavi z drugimi slovenskimi podjetji.

 • Leta 2016 smo prejeli priznanje za HRM projekt 2016 (3. mesto).
 • V začetku leta 2015 je Vzajemna prejela prejela polni certifikat Družini prijazno podjetje.
 • V letu 2008 smo se uvrstili med sedem najboljših zaposlovalcev v Sloveniji v skupini velikih podjetij v okviru projekta Zlata Nit, ki ga je organizirala časopisna družba Dnevnik.
 • Istega leta je sledila uvrstitev med pet finalistov izbora »Najinovativnejša kadrovska praksa 2008« v okviru 1. Forumove kadrovske konference Založbe Forum Media s projektom »Akademija Vzajemne«.
 • Leta 2006 smo prejeli priznanje za najboljši HRM projekt leta 2006, to je »Vrednote Vzajemne« s strani organizatorja izbora, podjetja Planet GV, d.o.o.
 • Vzajemna ima polni certifikat Družini prijazno podjetje, v okviru katerega izvajamo ukrepe za lažje usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja.

DRUŽBENA ODGOVORNOST

Vzajemna v skladu s svojo organizacijsko obliko deluje po načelih vzajemnosti, solidarnosti in neprofitnosti, usmerjena pa je tudi k uresničevanju interesov članov. Zavarovalnica tradicionalno podpira projekte, ki so usmerjeni v zdravje, preventivne dejavnosti, šport in kulturo. S sponzorstvi in donacijami aktivno ustvarja priložnosti za razvoj v širšem družbenem okolju, si prizadeva za zdrav in kakovosten način življenja svojih zavarovancev in se trudi za zdravo okolje.

Vzajemna se vključuje v družbeno odgovorne akcije, ki so namenjene spodbujanju zdravega načina življenja in krepitvi medgeneracijskega sodelovanja.

 • Vzajemna podpira družbeno odgovoren program NE-ODVISEN.SI, ki mlade in odrasle ozavešča o različnih pasteh zasvojenosti (od drog, alkohola, cigaret, prekomerne uporabe interneta, iger na srečo …) in gradi na pozitivni samopodobi, mlade povezuje in jih usmerja v športne in druge zdrave aktivnosti.
 • Vzajemna v okviru svojih družbeno odgovornih akcij pomaga tudi slovenskemu zdravstvu in bolnikom, ki jim želi zagotoviti čim bolj kakovostno zdravstveno oskrbo. Z donacijo je podprla akcijo »Pravi moški«, ki je bila namenjena ozaveščanju moških na področju preprečevanja in čimprejšnjega odkrivanja rakavih obolenj, za katerim pri nas letno zboli več kot 7000 moških.
 • Pridružila se je humanitarni akciji 10 krogov za 10 nasmehov, v okviru katere so zbirali finančna sredstva za socialno ogrožene družine. Od svetovnem dnevu srca je sodelovala na drugem promocijskem teku treh gorenjskih bolnišnic pod geslom Povezani s srcem za Gorenjsko. Poleg tega je podprla dogodek Tek in hoja za upanje, ki ga v mesecu boja proti raku na dojki organizira slovensko združenje Europa Donna.

Vzajemna svojim članom omogoča brezplačno članstvo v programu Varuh zdravja, v okviru katerega ponuja ugodnosti za svoje zavarovance in skozi vse leto z različnimi aktivnostmi skrbi za njihovo zdravje in dobro počutje. Spodbuja jih k zdravemu načinu življenja, zato jim na številnih družabnih dogodkih in sejmih omogoča brezplačne meritve krvnega tlaka, holesterola in krvnega sladkorja. Poleg tega svojim članom nudi nižje prijavnine na različne športne dogodke ter brezplačne tečaje teka na smučeh in smučarske tečaje za njihove otroke.

NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je namenjeno vsem, ki imajo po zakonu urejeno obvezno zdravstveno zavarovanje v Sloveniji in so zavezanci za doplačila, razen tistim, ki jih zakon obveznosti doplačil izrecno oprošča.

Zavarovanje za tujino

Zavarovanje za tujino je namenjeno vsem, ki se odpravljate v tujino, pa naj bo na izlet za en dan, na počitnice, daljša potovanja, službeno pot ali študij.

Zavarovanje Dental

Dental je zdravstveno zavarovanje, ki krije določene stroške zobozdravstvenih storitev in s katerim zavarovanec prejme izplačilo zavarovalne vsote, če zboli za rakom ustne votline.

Nezgodna zavarovanja

Ponudba nezgodnih zavarovanj je v celoti prilagojena potrebam posameznika in družine, glede na življenjski slog in ostale dejavnike, ki lahko vplivajo na vaše življenje v primeru nesreče ali nezgode. Pri izbiri nezgodnih zavarovanj so na voljo različni paketi znotraj individualnih nezgodnih zavarovanj in družinskih nezgodnih zavarovanj. Ponujamo tudi nezgodna zavarovanja za otroke in mladino ter nezgodna zavarovanja za starejše.

Zavarovanje pomoč na domu

Zavarovanje pomoč na domu vam v primeru bolezni ali nezgode olajša življenje ter omogoči dostojno in čim bolj brezskrbno okrevanje v vašem domačem okolju.

Zdravstvena polica

Zdravstvena polica je zavarovanje za kritje stroškov samoplačniških zdravstvenih storitev. Z Zdravstveno polico boste lahko hitro dostopali do kakovostnih specialističnih zdravstvenih storitev, operativnih posegov ali drugega mnenja zase in vaše otroke.

Zavarovanje za težje bolezni

Prvo pravo zdravstveno zavarovanje za najpogostejše težje bolezni v Sloveniji. Z izplačanimi sredstvi se nadomesti izgubo dohodka in primerno ter prednostno poskrbi za svoje zdravje. Dogovorjena zavarovalna vsota se izplača še pred koncem zdravljenja.

Različni profili

Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z., je največja specializirana zavarovalnica za prostovoljna zdravstvena zavarovanja v Sloveniji. Našo osnovno dejavnost predstavljajo dopolnilna zdravstvena zavarovanja, ki predstavljajo dopolnitev k obveznemu zdravstvenemu zavarovanju v Sloveniji. Poleg dopolnilnih pa nudimo tudi široko paleto drugih zdravstvenih zavarovanj, med katerimi so trenutno najbolj aktualna nezgodna zavarovanja za vse generacije, zavarovanje za primer težjih bolezni, zdravstvena polica, zavarovanje Dental in zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini.

Delovna mesta, ki jih želimo zapolniti

Komercialiste svetovalce

Glavne dejavnosti podjetja

Zavarovalništvo.

Organizacijska kultura in klima

V Vzajemni dnevno stremimo k delovanju v skladu z vrednotami podjetja, spremljamo zavzetost zaposlenih, razvitost kompetenc vodij (sistematičen razvoj vodenja) ter stremimo k izgradnji moderne organizacijske kulture. Prednost dajemo medsebojnemu sodelovanju in dialogu. Redno izvajamo razvojne in ocenjevalne pogovore ter imamo sistem nagrajevanja, ki podpira cilje podjetja in je motivacijsko naravnan (priznanja, denarne in nedenarne nagrade), pri čemer izhajamo iz ciljev in kompetenc.

Zaposleni imajo možnost osebnega razvoja in napredovanj. Prepoznavamo uspehe in inovativnost ter jo nagrajujemo. Imamo polni certifikat »Družini prijazno podjetje« in izvajamo 19 ukrepov z namenom lažjega usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja. V Vzajemni izvajamo tudi številne aktivnosti za promocijo zdravega načina življenja med zaposlenimi.

V raziskavi Ugled delodajalca, smo leta 2017 prejeli nagrado za najbolj uglednega delodajalca v panogi zavarovalništvo.

Vizija in cilji

Pri našem delu sledimo načelu vzajemnosti in stremimo k temu, da bomo postali vodilni ponudnik zavarovanj na domačem trgu.

VIZIJA: Prva izbira, kadar gre za zdravje. Prvi sogovornik, ko gre za preventivo, dolgo in kakovostno življenje. Prvi ponudnik zavarovanj, kadar gre za zdravstveno in osebno varnost.

POSLANSTVO: Vzajemno za zdravje in zdravo življenje.

Kaj pričakujemo od novih sodelavcev?

Od novih sodelavcev pričakujemo predvsem strokovna znanja in ustrezne kompetence, ki so potrebna za uresničevanje ciljev določenega delovnega mesta in so usklajeni s cilji zavarovalnice. Želimo si inovativne in ciljno usmerjene sodelavce, z željo po osebni rasti in z zmožnostjo hitrega odzivanja na spremembe

Kaj ponujamo svojim zaposlenim?

Zavedamo se, da so zaposleni ključ do uspeha, zato stalno spremljamo razvoj in zadovoljstvo zaposlenih. Investiranje v zaposlene razumemo kot dolgoročno naložbo. Spodbujamo in nagrajujemo tudi inovativnost zaposlenih. Naši zaposleni lahko sodelujejo tudi v drugih projektih, ki se izvajajo znotraj Vzajemne. Načelo učeče se organizacije je del naše organizacijske kulture, zato vsem zaposlenim omogočamo stalno izobraževanje doma in v tujini, v skladu s potrebami delovnih procesov. Med zaposlenimi spodbujamo notranji prenos pridobljenih znanj. Naši sodelavci aktivno sodelujejo v različnih interesnih združenjih in so s svojimi prispevki redni gostje različnih konferenc in drugih dogodkov. V Vzajemni zaposlenim:

 • nudimo prijetno delovno okolje (odnosi, delovna oprema …),
 • omogočamo stalno izobraževanje in strokovno osebni razvoj,
 • omogočamo fleksibilen delovni čas,
 • izvajamo ukrepe za lažje usklajevanje poklicnega in družinskega življenja,
 • nudimo zdravo in varno delovno okolje,
 • nudimo priznanja, ugodnosti in vrsto denarnih in nedenarnih spodbud.
Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.

Opis delovnega mesta

Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z., je največja specializirana zavarovalnica za prostovoljna zdravstvena zavarovanja v Sloveniji. Našo osnovno dejavnost predstavljajo dopolnilna zdravstvena zavarovanja, ki predstavljajo dopolnitev k obveznemu zdravstvenemu zavarovanju v Sloveniji. Poleg dopolnilnih pa nudimo tudi široko paleto drugih zdravstvenih zavarovanj, med katerimi so trenutno najbolj aktualna nezgodna zavarovanja za vse generacije, zavarovanje za primer težjih bolezni, zdravstvena polica, zavarovanje Dental in zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini.

Glavne dejavnosti podjetja
Zavarovalništvo.

Organizacijska kultura in klima
V Vzajemni dnevno stremimo k delovanju v skladu z vrednotami podjetja, spremljamo zavzetost zaposlenih, razvitost kompetenc vodij (sistematičen razvoj vodenja) ter stremimo k izgradnji moderne organizacijske kulture. Prednost dajemo medsebojnemu sodelovanju in dialogu. Redno izvajamo razvojne in ocenjevalne pogovore ter imamo sistem nagrajevanja, ki podpira cilje podjetja in je motivacijsko naravnan (priznanja, denarne in nedenarne nagrade), pri čemer izhajamo iz ciljev in kompetenc.

Zaposleni imajo možnost osebnega razvoja in napredovanj. Prepoznavamo uspehe in inovativnost ter jo nagrajujemo. Imamo polni certifikat »Družini prijazno podjetje« in izvajamo 19 ukrepov z namenom lažjega usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja. V Vzajemni izvajamo tudi številne aktivnosti za promocijo zdravega načina življenja med zaposlenimi.

V raziskavi Ugled delodajalca, smo leta 2017 prejeli nagrado za najbolj uglednega delodajalca v panogi zavarovalništvo.

Vizija in cilji
Pri našem delu sledimo načelu vzajemnosti in stremimo k temu, da bomo postali vodilni ponudnik zavarovanj na domačem trgu.

VIZIJA: Prva izbira, kadar gre za zdravje. Prvi sogovornik, ko gre za preventivo, dolgo in kakovostno življenje. Prvi ponudnik zavarovanj, kadar gre za zdravstveno in osebno varnost.

POSLANSTVO: Vzajemno za zdravje in zdravo življenje.

Delovna mesta, ki jih želimo zapolniti
Komercialiste svetovalce

Kaj pričakujemo

Od novih sodelavcev pričakujemo predvsem strokovna znanja in ustrezne kompetence, ki so potrebna za uresničevanje ciljev določenega delovnega mesta in so usklajeni s cilji zavarovalnice. Želimo si inovativne in ciljno usmerjene sodelavce, z željo po osebni rasti in z zmožnostjo hitrega odzivanja na spremembe

Kaj nudimo

Zavedamo se, da so zaposleni ključ do uspeha, zato stalno spremljamo razvoj in zadovoljstvo zaposlenih. Investiranje v zaposlene razumemo kot dolgoročno naložbo. Spodbujamo in nagrajujemo tudi inovativnost zaposlenih. Naši zaposleni lahko sodelujejo tudi v drugih projektih, ki se izvajajo znotraj Vzajemne. Načelo učeče se organizacije je del naše organizacijske kulture, zato vsem zaposlenim omogočamo stalno izobraževanje doma in v tujini, v skladu s potrebami delovnih procesov. Med zaposlenimi spodbujamo notranji prenos pridobljenih znanj. Naši sodelavci aktivno sodelujejo v različnih interesnih združenjih in so s svojimi prispevki redni gostje različnih konferenc in drugih dogodkov. V Vzajemni zaposlenim:

nudimo prijetno delovno okolje (odnosi, delovna oprema …),
omogočamo stalno izobraževanje in strokovno osebni razvoj,
omogočamo fleksibilen delovni čas,
izvajamo ukrepe za lažje usklajevanje poklicnega in družinskega življenja,
nudimo zdravo in varno delovno okolje,
nudimo priznanja, ugodnosti in vrsto denarnih in nedenarnih spodbud.

Izberi področje dela