Različni profili (m/ž)

12.10.2021
Petrol d.d.
Ljubljana
m/ž
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

  SPLOŠNO O PODJETJU

Petrol d.d., Ljubljana je največje slovensko podjetje po prihodkih in največja slovenska energetska družba. S svojimi podjetji smo prisotni v 10 državah in postajamo čedalje pomembnejši partner na območju JV Evrope pri prodaji energentov in trgovskega blaga, na področju energetskih in okoljskih sistemov, pri trgovanju z električno energijo.

Razvoj zaposlenih je za Petrol prioriteta in investicija v prihodnost. Zaposleni samostojno krmilijo svojo kariero z letnimi načrti in kvartalnimi pogovori. Posebno pozornost namenjamo talentiranim posameznikom. Med našimi izobraževalnimi programi so: Poslovna akademija Petrol, ki jo organiziramo skupaj z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani; mentorstvo in coaching je interni program, kjer drug z drugim razvijamo kompetence; za sodelavce na prodajnih mestih pa imamo učni center, kjer razvoj prodajnih veščin poteka s simulacijo in igro vlog. Da bi v podjetju vzpostavili še bolj odprto, kreativno in povezovalno kulturo, smo ustvarili Odprti prostor, ki je namenjen povezovanju sodelavcev, ustvarjalnemu delu in aktivnemu počitku.

Ponosni smo na to, da nudimo okolje za razvoj vseh potencialov naših sodelavcev. Merimo in spremljamo klimo, kulturo, zadovoljstvo in zavzetost zaposlenih, jim prisluhnemo in sproti uvajamo ukrepe za izboljšave. 

V Petrolu kakovostno in učinkovito delo prepoznavamo in nagrajujemo. Sistem nagrajevanja deluje na osnovi korporativne, timske in individualne uspešnosti. Prav tako nagrajujemo kreativnost in inovativnost zaposlenih – z vzpostavljenim sistemom Prima ideja identificiramo in nagradimo najboljše predloge zaposlenih za izboljšave, ki jih v praski tudi izpeljemo.

  KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Zaposlujemo srčne, odprte in pogumne posameznike, ki hočejo razvijati svoje potenciale v dinamični in ambiciozni energetski družbi. Iščemo že izkušene strokovnjake ali ambiciozne začetnike, ki so srčni in energični ter se pripravljeni učiti, rasti in postati del Petrola. Najbolj iskani profili, ki jih v Petrolu zaposlujemo, so na področju informatike, prodaje, energetike in okolja, inovativnih poslovnih modelov, logistike.


  KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

V jedru naše energetske dejavnosti smo ljudje. Naša osnovna skrb je vlaganje v razvoj sodelavcev, v njihovo karierno in osebno rast. Delovno okolje gradimo na spoštovanju, zaupanju, samoiniciativnosti in timskem delu. Spodbujamo raznolikost in jo vidimo kot našo moč. Naše delovanje vodijo spoštovanje do soljudi in okolja, zaupanje v partnerskih odnosih, odličnost pri delu, ustvarjalnost pri napredku in srčnost v vsem kar počnemo. 

Kot delodajalec smo prepoznani za svojo odličnost, ki jo izkazujemo na vseh področjih: ugleden delodajalec (MojeDelo), TOP 10 gospodar znanja (Planet GV), privlačen delodajalec (Competo), starejšim prijazno podjetje (Zlata nit), družini prijazno podjetje (Ekvilib).


Pet razlogov ZA Petrol:

 1. Stabilna zaposlitev in nadpovprečna plača v industriji.
 2. Nagrajevanje presežkov in ekip.
 3. Fleksibilen delovni čas in delovno okolje.
 4. Priložnosti za razvoj vseh potencialov s širokim naborom izobraževanj in usposabljanj.
 5. Dobro vzdušje in obilo priložnosti za šport, druženje in krepitev zdravega življenjskega sloga.

  NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

V letu 2019 načrtujemo doseči dobiček iz poslovanja (EBITDA) po dejavnostih:

 • 50% prodaja naftnih derivatov,
 • 20% prodaja trgovskega blaga,
 • 14% prodaja ostalih energentov,
 • 13% prodaja energetskih in okoljskih rešitev,
 • 3% proizvodnja električne energije iz obnovljivih virov. 

Petrolova vizija 2018 – 2022 nas zavezuje, da kot pomemben regijski ponudnik celovitih in trajnostnih rešitve povezujemo energetiko, trgovino, mobilnost in napredne storitve v odlično uporabniško izkušnjo. Z inovativnostjo, digitalnimi rešitvami in partnerstvi razvijamo uspešne poslovne modele.

  BONITETE

V Petrolu aktivno skrbimo za odlično energijo na delovnem mestu. Omogočamo uspešno usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja, skrbimo za šport, rekreacijo in druge oblike druženja zaposlenih. Tako zmanjšujemo stres pri delu in večamo zadovoljstvo zaposlenih. S polnim certifikatom Družini prijazno podjetje zagotavljamo boljše usklajevanje dela in družine. Velik pomen dajemo zagotavljanju varnosti in zdravja pri delu. S projektom Zdravo v Petrolu sodelavce osveščamo o pomenu zdravega načina življenja. Preko aplikacije Sprejmeš izziv? izvajamo športne izzive, dogodke in izobraževanja. Za rekreacijo in druženje zaposlenih vsako leto organiziramo Petrolove zimske in poletne športne igre.

Pridruži se naši prodajni ekipiZaposlitev na PetroluŠportne igre skupine PetrolPetrolov smučarski danSprejmeš izziv?Petrolov družinski danAktivne počitnice otrok zaposlenihZelena mesta PetrolCelovito upravljanje z energijo v mestih

Različni profili (m/ž)

Petrol d.d., Ljubljana je največja slovenska energetska družba, največje slovensko podjetje po prihodkih, ena največjih slovenskih trgovskih družb in vodilni ponudnik naftnih derivatov, plina in ostalih energentov v Sloveniji.

Delovna mesta, katera želimo zapolniti

Prodajalec na prodajnem mestu;

prodajni svetovalec v klicnem centru;

vodja produktne skupine;

oblikovalec uporabniške izkušnje;

vzdrževalec;

analitik za podporo uporabnikom (IT helpdesk);

 IT svetovalec/razvijalec za področje financ (SAP);

DevOps inženir;

SAP sistemski inženir;

energetski upravljavec;

nabavnik;

pravnik za področje M&A;

vodja projektov;

arhitekt poslovnih sistemov;

sodelavec v poslovnem kontrolingu.

Glavne dejavnosti podjetja

Ključne dejavnosti skupine Petrol so: prodaja proizvodov iz nafte, prodaja trgovskega blaga, prodaja plina, oskrba z električno energijo ter energetski in okoljski sistemi.

Organizacijska struktura in klima

Družbo Petrol d.d., Ljubljana organizacijsko tvorijo štirje stebri: stebri:

 • Prodaja,
 • Energija, rešitve, logistika in operativno poslovanje,
 • Nabava, kadri, procesi in splošne zadeve,
 • Finance, informacije in tveganja.

Organizacijska klima, zavzetost in zadovoljstvo zaposlenih v Petrolu je nad slovenskim povprečjem, smo zaželen in ugleden delodajalec.

Naša vizija in cilji

Vizija Petrola je postati integriran partner v energetski tranziciji z odlično »WOW« uporabniško izkušnjo. S tem se osredotočamo na svojo osnovno dejavnost zagotavljanja oskrbe z energenti, saj na tem področju v povezavi z energetsko transformacijo vidimo velik potencial in priložnosti. Naša vizija je povezana z ambicioznimi strateškimi cilji. Strateški cilji skupine Petrol do leta 2025 so:

 1. Izkoristiti celoten potencial v prodaji goriv v regiji – biti med TOP 3 na primarnih trgih Jugovzhodne Evrope v prodaji fosilnih in alternativnih goriv.
 2. Biti pripravljen na zeleno prihodnost – 35 % investicij nameniti v energetsko tranzicijo in za 40 % zmanjšati obveznosti iz energetske bilance.
 3. Agilen partner z odlično, »wow« uporabniško izkušnjo – biti prva izbira za nakupe na poti v Sloveniji, in prva izbira za projekte energetske tranzicije v regiji.

Kaj pričakujemo od svojih zaposlenih

Poleg strokovnih kompetenc, predanosti, vztrajnosti, sposobnosti hitrega prilagajanja na spremembe, pričakujemo predvsem sposobnost timskega dela.

Kaj ponujamo svojim zaposlenim

Nudimo stabilno zaposlitev, možnosti stimulativnega nagrajevanja, dinamično delovno okolje, v katerem ekipe delujejo povezano, ter številne aktivnosti na področju izobraževanja, osebnega in strokovnega razvoja.


  Ne odlašaj!
  Še 4 dni za prijavo.

  Opis delovnega mesta

  Opis podjetja
  Petrol d.d., Ljubljana je največja slovenska energetska družba, največje slovensko podjetje po prihodkih, ena največjih slovenskih trgovskih družb in vodilni ponudnik naftnih derivatov, plina in ostalih energentov v Sloveniji.

  Glavne dejavnosti podjetja
  Ključne dejavnosti skupine Petrol so: prodaja proizvodov iz nafte, prodaja trgovskega blaga, prodaja plina, oskrba z električno energijo ter energetski in okoljski sistemi.

  Organizacijska struktura in klima
  Družbo Petrol d.d., Ljubljana organizacijsko tvorijo štirje stebri: stebri:

  Prodaja,
  Energija, rešitve, logistika in operativno poslovanje,
  Nabava, kadri, procesi in splošne zadeve,
  Finance, informacije in tveganja.
  Organizacijska klima, zavzetost in zadovoljstvo zaposlenih v Petrolu je nad slovenskim povprečjem, smo zaželen in ugleden delodajalec.

  Naša vizija in cilji
  Vizija Petrola je postati integriran partner v energetski tranziciji z odlično »WOW« uporabniško izkušnjo. S tem se osredotočamo na svojo osnovno dejavnost zagotavljanja oskrbe z energenti, saj na tem področju v povezavi z energetsko transformacijo vidimo velik potencial in priložnosti. Naša vizija je povezana z ambicioznimi strateškimi cilji. Strateški cilji skupine Petrol do leta 2025 so:

  Izkoristiti celoten potencial v prodaji goriv v regiji – biti med TOP 3 na primarnih trgih Jugovzhodne Evrope v prodaji fosilnih in alternativnih goriv.
  Biti pripravljen na zeleno prihodnost – 35 % investicij nameniti v energetsko tranzicijo in za 40 % zmanjšati obveznosti iz energetske bilance.
  Agilen partner z odlično, »wow« uporabniško izkušnjo – biti prva izbira za nakupe na poti v Sloveniji, in prva izbira za projekte energetske tranzicije v regiji.


  Zaposlovanje
  Delovna mesta, katera želimo zapolniti
  • Prodajalec na prodajnem mestu;
  • prodajni svetovalec v klicnem centru;
  • vodja produktne skupine;
  • oblikovalec uporabniške izkušnje;
  • vzdrževalec;
  • analitik za podporo uporabnikom (IT helpdesk);
  • IT svetovalec/razvijalec za področje financ (SAP);
  • DevOps inženir;
  • SAP sistemski inženir;
  • energetski upravljavec;
  • nabavnik;
  • pravnik za področje M&A;
  • vodja projektov;
  • arhitekt poslovnih sistemov;
  • sodelavec v poslovnem kontrolingu.

  Kaj pričakujemo

  Poleg strokovnih kompetenc, predanosti, vztrajnosti, sposobnosti hitrega prilagajanja na spremembe, pričakujemo predvsem sposobnost timskega dela.

  Kaj nudimo

  Nudimo stabilno zaposlitev, možnosti stimulativnega nagrajevanja, dinamično delovno okolje, v katerem ekipe delujejo povezano, ter številne aktivnosti na področju izobraževanja, osebnega in strokovnega razvoja.

  Izberi področje dela