Različni profili m/ž

23.4.2024
Unior d.d.
Zreče
m/ž
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

 SPLOŠNO O PODJETJU

Smo spoštovan in zaupanja vreden partner najuglednejših predstavnikov avtomobilske industrije. Smo nezamenljiv in zanesljiv prijatelj poklicnih in ljubiteljskih mojstrov. Smo izkušen in razvojno usmerjen graditelj investicijske opreme. 

Danes večino izdelkov, kar 95%, izvozimo. V zadnjih tridesetih letih razvoja smo se uveljavili kot pomemben razvojni partner evropske avtomobilske industrije. Uvrščamo se med pet največjih slovenskih proizvajalcev, po številu zaposlenih pa med deset največjih slovenskih podjetij. 

Za ojnice in dele krmilnih mehanizmov za avtomobilsko industrijo smo ena največjih kovačnic v Evropi in največji svetovni proizvajalec odkovkov za krmilne mehanizme osebnih vozil. Kar štirje od petih avtomobilov v Evropi imajo vgrajen vsaj en del, narejen v Uniorju. 

Sodimo v sam vrh, med petimi najpomembnejšimi evropskimi proizvajalci ročnega orodja, katerega razvoj usmerjamo k specialističnim rešitvam. Posebno ponosni smo na proizvodno linijo kolesarskega orodja, s katero stojimo na samem svetovnem vrhu. Postali smo globalno prepoznaven proizvajalec namenskih obdelovalnih strojev CNC za serijsko obdelavo jeklenih 

Naši kupci so ugledna imena avtomobilske industrije, kot so Volkswagen, Audi, Škoda, Porsche, Bentley, BMW, Ferrari, Renault, Dacia, Hyundai, Kia, Jaguar, Land Rover, ZF Lemförder& ZF Lenksysteme,  Volvo, Bosch Siemens Group, Daimler, ArvinMeritor in Cimos.

Smo največji dobavitelj odkovkov sistemskim dobaviteljem krmilnih sklopov ZF Friedrichshafen, THK RHYTHM, JTEKT, SEAC ter Robert Bosch.


 GLAVNE DEJAVNOSTI

V Uniorju prepričujemo s tremi dejavnostmi: Odkovki, Ročno orodje in Strojegradnjo. Naša ključna konkurenčna prednost je sinergijsko medindustrijsko sodelovanje in odličnost v procesih utopnega kovanja jekla, hladnega kovanja, strojne obdelave lastnih odkovkov, sintranja ter »turnkey« rešitvah pri namensko obdelovalnih strojih. 

Tri različne programe spretno povezujemo z enotno in jasno začrtano sinergično skupno potjo. Bogati nas raznotera ponudba izdelkov. Izvrstno dopolnjevanje in odlično sodelovanje med različnimi oddelki pa gradi našo bistveno konkurenčno prednost.


 VIZIJA IN CILJI

Prepoznavni smo kot napredno mednarodno podjetje v kovinsko predelovalni in turistični dejavnosti. Z lastnim inovativnim procesom v sodelovanju s kupci, z dobavitelji, s sorodnimi podjetji in z raziskovalnimi organizacijami razvijamo, proizvajamo in tržimo rešitve z vse višjo dodano vrednostjo. 
Smo razvojni partner pri proizvodnji, preoblikovanju in obdelavi kovin ter zaveznik narave in ljudi.


 ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

V Uniorju smo skrb za zaposlene tesno vpletli v vsa naša poslovna načrtovanja. Kot največji zaposlovalec v regiji in eden večjih v državi ter kot gospodarski subjekt, ki bistveno prispeva in oblikuje tukajšnje življenje, se namreč zavedamo, da z vlaganjem v zaposlene ne izkazujemo le odgovornosti do sodelavcev, temveč tudi odgovornost do širšega okolja.

Ustvarjamo na raznolikih področjih, zato se tudi profesionalni profili naših sodelavcev zelo razlikujejo. Zaposlujemo oblikovalce kovin, strojne in elektro tehnike, tehnike mehatronike, inženirje strojništva, mehatronike in elektrotehnike, gostinske poklice  in ljudi s številnimi drugimi poklici.

Stremimo k ustvarjalnemu, proaktivnemu, ambicioznemu in kompetentnemu kadru, ki bo v prihodnosti pripomogel k rasti in razvoju družbe. Gradimo na dolgoročnem sodelovanju in dobrih medosebnih odnosih, ki bodo prispevali k učinkovitejšemu delu in večjemu zadovoljstvu zaposlenih. UNIOR d.d.
Kovaška cesta 10
3214 Zreče
http://www.unior.si/

Dejavnost:
Kovinski izdelki in oprema; Orodjarstvo


Unior d.d. je med največjimi in izvozno najpomembnejšimi slovenskimi podjetji. S svojimi programi je družba zavezana visoki kakovosti, doseganju visoke stopnje izkoriščenosti svojih zmogljivosti, povečevanju produktivnosti in doseganju optimalne dobičkonosnosti.
Število zaposlenih:
Nad 1000 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):

 KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

 • odgovoren odnos do dela in spoštljivo komunikacijo
 • pripravljenost na  nenehno učenje in prenos znanja med sodelavci
 • inovativnost
 • pripadnost podjetju

 KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

 • stimulativno in redno plačilo
 • številne ugodnosti za zaposlene
 • različna izobraževanja in usposabljanja ter  možnost strokovnega in kariernega razvoja
 • mentorstvo pri  uvajanju v delo
 • druženje in športno udejstvovanje

 BONITETE PODJETJA

Zelo preudarno in načrtno vlagamo v svoje zaposlene na področju štipendiranja, usposabljanja in izobraževanja, kar je naložba za skupno prihodnost. Sistematično skrbimo za varnost in zdravje naših zaposlenih. Nudimo jim številne ugodnosti in nenehno skrbimo za kakovostne medosebne odnose. Spodbujamo ustvarjalnost in inovativnost.


Delo v proizvodnji - različni profili

Delniška družba UNIOR je danes eno največjih in izvozno najpomembnejših slovenskih podjetij, ki se ponaša s tradicijo strokovnosti in inovativnosti. Družba je zavezana k poslovni odličnosti, ki jo uresničuje 1569 predanih zaposlenih. Odličnost povezujemo v tri dejavnosti: Odkovki, Ročno orodje in Strojegradnjo. Družba UNIOR d.d. izvaža v več kot 120 držav po svetu 95 odstotkov svojih produktov. Blagovna znamka UNIOR je registrirana v 60 državah v svetu.

Delovna mesta, katera želimo zapolniti

Predvsem iščemo kader s področja strojnih in elektro poklicev ter mehatronike (utopni kovači, obdelovalci kovin, cnc operaterji, dežurni orodjarji, monterji, serviserji specialisti, preddelavci, projektanti strojev in opreme, tehnologi konstrukterji, …).


Skupino Unior poleg matične družbe v Zrečah sestavlja še 17 povezanih podjetij po svetu. Razvejana mreža podjetij omogoča širjenje prepoznavnosti blagovne znamke Unior, kakovostno skrb za kupce, vstopanje na nove trge in s tem povečevanje tržnega deleža in konkurenčnosti.

Trajnostni razvoj in razkrivanje ESG področij je pomemben dejavnik za dolgoročno doseganje vrednosti in uspešno uresničevanje Uniorjevih poslovnih strategij. Vsa trajnostna vprašanja obvladujemo na način, da jih skrbno postopoma vključujemo v strategije in v trajnostno poslovanje. Z vso zavzetostjo načrtujemo trajnostne aktivnosti v vse procese, s katerimi vplivamo na okolje, v katerem delujemo. Zaupanje vseh ključnih deležnikov gradimo z znanjem, strokovnim in etičnim pristopom ter visoko kakovostjo na vseh ravneh našega poslovanja.

Glavne dejavnosti podjetja

 • Kovanje, stiskanje, vtiskovanje in valjanje kovin; prašna metalurgija, proizvodnja ročnega orodja

Naša ključna konkurenčna prednost je sinergijsko medindustrijsko sodelovanje in odličnost v procesih utopnega kovanja jekla, kovanje aluminija, hladnega kovanja, strojne obdelave lastnih odkovkov, sintranja, proizvodnji ročnega orodja ter »turnkey« rešitvah pri namensko obdelovalnih strojih.

Naše osrednje sposobnosti in konkurenčne prednosti so:

 • široko tehnično in tehnološko znanje,
 • prilagodljivost,
 • osredotočenost na nove izzive,
 • prepoznavanje poslovnih priložnosti,
 • razvoj in proizvodnja tehnološko zahtevnih proizvodov,
 • strateški globalni proizvajalec in ponudnik.

Organizacijska struktura in klima

V delniški družbi Unior živimo vrednote: odgovornost, inovativnost, podjetnost in skrbnost. Zavedamo se, da so ustvarjalni, zadovoljni in motivirani zaposleni odločilni za učinkovitost in uspešnost poslovnih procesov.

Zaveze, ki jih zaposleni spoštujemo:

 • Svoje delo opravljamo odlično, strokovno, zavzeto in po najboljših močeh.
 • Ne bojimo se sprememb, iščemo inovativne rešitve na vseh področjih našega delovanja in podpiramo vse aktivnosti, ki imajo za cilj boljše ter učinkovitejše delovanje podjetja.
 • Na novo zaposlene sistematično uvajamo v delo.
 • Izobražujemo se, usposabljamo se ter pridobivamo nova znanja in vešč
 • Skrbimo za dobro počutje in zdravje na delovnem mestu.
 • Smo družbeno odgovorni in delujemo v dobro lokalne in širše skupnosti.
 • Smo družba, ki skrbno načrtuje trajnostno preobrazbo podjetja.

V delniški družbi Unior upravljamo s številnimi aktivnostmi, s katerimi izboljšujemo organizacijsko klimo. Aktivnosti usmerjamo predvsem v zagotavljanje učeče in misleče kulture. Stremimo k ustvarjalnemu, proaktivnemu, ambicioznemu in kompetentnemu kadru, ki bo v prihodnosti pripomogel k rasti in razvoju družbe. Gradimo na dolgoročnem sodelovanju in dobrih medosebnih odnosih, ki bodo prispevali k učinkovitejšemu delu in večjemu zadovoljstvu zaposlenih. Zato preudarno in načrtno vlagamo v svoje zaposlene na področju štipendiranja, usposabljanja in izobraževanja. Sistematično skrbimo za njihovo varnost in zdravje. Nudimo jim številne ugodnosti in nenehno skrbimo za kakovostne medosebne odnose.  V družbi Unior smo odgovorni do svojih zaposlenih, zato vlagamo v njihov osebnostni in strokovni razvoj. Načrtujemo zaposlovanje novih sodelavcev, ki jih skrbno uvajamo v delo.

Naša vizija in cilji

Smo napredna mednarodna družba v kovinsko predelovalni dejavnosti. Gradimo okolju prijazno in trajnostno naravnano družbo. Na več področjih smo v svetovnem merilu po tržnem deležu med vodilnimi. Z lastnimi inovativnimi procesi razvijamo, proizvajamo in tržimo proizvode ter tehnične rešitve.

Kaj pričakujemo od novih sodelavcev

Naš cilj je skrbna izbira ustvarjalnega, iniciativnega, ambicioznega in kompetentnega kadra, ki bo v prihodnosti pripomogel k razvoju in rasti družbe. Gradimo na dolgoročnem sodelovanju in dobrih medosebnih odnosih, ki bodo prispevali k učinkovitejšemu delu in večjemu zadovoljstvu zaposlenih.

Etični kodeks Uniorja nas vodi in jasno opredeljuje vedenje, ki se od nas pričakuje.

Zaveze, ki jih zaposleni spoštujemo:

 • Zavzemamo se za poštene medosebne odnose na delovnem mestu.
 • Prevzemamo odgovornost za svoje delo in dajemo pobude za spremembe.
 • Glede na svoje zadolžitve, pooblastila in odgovornosti ravnamo v skladu z internimi akti.
 • Delujemo v skladu z vrednotami podjetja.
 • Udeležujemo se usposabljanj in skrbimo za svoj lasten razvoj.

Kaj ponujamo svojim zaposlenim

V družbi Unior čutimo odgovornost do zaposlenih in zato se trudimo nuditi dobre delovne pogoje ter možnosti za izobraževanje in usposabljanje v skladu z vizijo posameznih programov in sektorjev. V skladu s potrebami organiziramo eksterna in interna usposabljanja iz različnih področij. Glede na kadrovske potrebe omogočamo tudi sofinanciranje študija ob delu. S politiko štipendiranja spodbujamo mlade k izobraževanju, predvsem za strojne ter elektro poklice in poklice s področja mehatronike.

Poleg izpolnjevanja obveznosti, ki jih ima družba po zakonodaji, Unior d.d. vlaga še v varovanje okolja, svoje zaposlene in odnose s poslovnimi partnerji. Ker smo usmerjeni v odgovorno podjetništvo, ne zagotavljamo samo ekonomske in zakonske odgovornosti, temveč je naš cilj v vsakdanje aktivnosti dodati tudi etično odgovornost, kar pomeni ravnati v skladu z družbenimi pričakovanji, ki so izražena v družbenih pravilih. Ker se v Uniorju zavedamo, da je dobro počutje zaposlenih eden od najpomembnejših dejavnikov uspešnosti, nudimo širok spekter ugodnosti (počitnikovanje, aktivnosti v okviru športnega društva, tradicionalni kovaški piknik, aktivnosti s področja promocije zdravja, …). Ponosni smo, da znamo in zmoremo prisluhniti potrebam okolja ter da smo moralna in finančna podpora širšemu družbenemu okolju.

Foto


Ne odlašaj!
Še 2 dni za prijavo.

Opis delovnega mesta

Opis podjetja
Delniška družba UNIOR je danes eno največjih in izvozno najpomembnejših slovenskih podjetij, ki se ponaša s tradicijo strokovnosti in inovativnosti. Družba je zavezana k poslovni odličnosti, ki jo uresničuje 1569 predanih zaposlenih. Odličnost povezujemo v tri dejavnosti: Odkovki, Ročno orodje in Strojegradnjo. Družba UNIOR d.d. izvaža v več kot 120 držav po svetu 95 odstotkov svojih produktov. Blagovna znamka UNIOR je registrirana v 60 državah v svetu.

Skupino Unior poleg matične družbe v Zrečah sestavlja še 17 povezanih podjetij po svetu. Razvejana mreža podjetij omogoča širjenje prepoznavnosti blagovne znamke Unior, kakovostno skrb za kupce, vstopanje na nove trge in s tem povečevanje tržnega deleža in konkurenčnosti.

Trajnostni razvoj in razkrivanje ESG področij je pomemben dejavnik za dolgoročno doseganje vrednosti in uspešno uresničevanje Uniorjevih poslovnih strategij. Vsa trajnostna vprašanja obvladujemo na način, da jih skrbno postopoma vključujemo v strategije in v trajnostno poslovanje. Z vso zavzetostjo načrtujemo trajnostne aktivnosti v vse procese, s katerimi vplivamo na okolje, v katerem delujemo. Zaupanje vseh ključnih deležnikov gradimo z znanjem, strokovnim in etičnim pristopom ter visoko kakovostjo na vseh ravneh našega poslovanja.

Glavne dejavnosti podjetja
Kovanje, stiskanje, vtiskovanje in valjanje kovin; prašna metalurgija, proizvodnja ročnega orodja
Naša ključna konkurenčna prednost je sinergijsko medindustrijsko sodelovanje in odličnost v procesih utopnega kovanja jekla, kovanje aluminija, hladnega kovanja, strojne obdelave lastnih odkovkov, sintranja, proizvodnji ročnega orodja ter »turnkey« rešitvah pri namensko obdelovalnih strojih.

Naše osrednje sposobnosti in konkurenčne prednosti so:

široko tehnično in tehnološko znanje,
prilagodljivost,
osredotočenost na nove izzive,
prepoznavanje poslovnih priložnosti,
razvoj in proizvodnja tehnološko zahtevnih proizvodov,
strateški globalni proizvajalec in ponudnik.
Organizacijska struktura in klima
V delniški družbi Unior živimo vrednote: odgovornost, inovativnost, podjetnost in skrbnost. Zavedamo se, da so ustvarjalni, zadovoljni in motivirani zaposleni odločilni za učinkovitost in uspešnost poslovnih procesov.

Zaveze, ki jih zaposleni spoštujemo:

Svoje delo opravljamo odlično, strokovno, zavzeto in po najboljših močeh.
Ne bojimo se sprememb, iščemo inovativne rešitve na vseh področjih našega delovanja in podpiramo vse aktivnosti, ki imajo za cilj boljše ter učinkovitejše delovanje podjetja.
Na novo zaposlene sistematično uvajamo v delo.
Izobražujemo se, usposabljamo se ter pridobivamo nova znanja in vešč
Skrbimo za dobro počutje in zdravje na delovnem mestu.
Smo družbeno odgovorni in delujemo v dobro lokalne in širše skupnosti.
Smo družba, ki skrbno načrtuje trajnostno preobrazbo podjetja.
V delniški družbi Unior upravljamo s številnimi aktivnostmi, s katerimi izboljšujemo organizacijsko klimo. Aktivnosti usmerjamo predvsem v zagotavljanje učeče in misleče kulture. Stremimo k ustvarjalnemu, proaktivnemu, ambicioznemu in kompetentnemu kadru, ki bo v prihodnosti pripomogel k rasti in razvoju družbe. Gradimo na dolgoročnem sodelovanju in dobrih medosebnih odnosih, ki bodo prispevali k učinkovitejšemu delu in večjemu zadovoljstvu zaposlenih. Zato preudarno in načrtno vlagamo v svoje zaposlene na področju štipendiranja, usposabljanja in izobraževanja. Sistematično skrbimo za njihovo varnost in zdravje. Nudimo jim številne ugodnosti in nenehno skrbimo za kakovostne medosebne odnose. V družbi Unior smo odgovorni do svojih zaposlenih, zato vlagamo v njihov osebnostni in strokovni razvoj. Načrtujemo zaposlovanje novih sodelavcev, ki jih skrbno uvajamo v delo.

Naša vizija in cilji
Smo napredna mednarodna družba v kovinsko predelovalni dejavnosti. Gradimo okolju prijazno in trajnostno naravnano družbo. Na več področjih smo v svetovnem merilu po tržnem deležu med vodilnimi. Z lastnimi inovativnimi procesi razvijamo, proizvajamo in tržimo proizvode ter tehnične rešitve.

Zaposlovanje
Delovna mesta, katera želimo zapolniti
Predvsem iščemo kader s področja strojnih in elektro poklicev ter mehatronike (utopni kovači, obdelovalci kovin, cnc operaterji, dežurni orodjarji, monterji, serviserji specialisti, preddelavci, projektanti strojev in opreme, tehnologi konstrukterji, …).


Kaj pričakujemo

Kaj pričakujemo od novih sodelavcev
Naš cilj je skrbna izbira ustvarjalnega, iniciativnega, ambicioznega in kompetentnega kadra, ki bo v prihodnosti pripomogel k razvoju in rasti družbe. Gradimo na dolgoročnem sodelovanju in dobrih medosebnih odnosih, ki bodo prispevali k učinkovitejšemu delu in večjemu zadovoljstvu zaposlenih.

Etični kodeks Uniorja nas vodi in jasno opredeljuje vedenje, ki se od nas pričakuje.

Zaveze, ki jih zaposleni spoštujemo:

Zavzemamo se za poštene medosebne odnose na delovnem mestu.
Prevzemamo odgovornost za svoje delo in dajemo pobude za spremembe.
Glede na svoje zadolžitve, pooblastila in odgovornosti ravnamo v skladu z internimi akti.
Delujemo v skladu z vrednotami podjetja.
Udeležujemo se usposabljanj in skrbimo za svoj lasten razvoj.

Kaj nudimo

Kaj ponujamo svojim zaposlenim
V družbi Unior čutimo odgovornost do zaposlenih in zato se trudimo nuditi dobre delovne pogoje ter možnosti za izobraževanje in usposabljanje v skladu z vizijo posameznih programov in sektorjev. V skladu s potrebami organiziramo eksterna in interna usposabljanja iz različnih področij. Glede na kadrovske potrebe omogočamo tudi sofinanciranje študija ob delu. S politiko štipendiranja spodbujamo mlade k izobraževanju, predvsem za strojne ter elektro poklice in poklice s področja mehatronike.

Poleg izpolnjevanja obveznosti, ki jih ima družba po zakonodaji, Unior d.d. vlaga še v varovanje okolja, svoje zaposlene in odnose s poslovnimi partnerji. Ker smo usmerjeni v odgovorno podjetništvo, ne zagotavljamo samo ekonomske in zakonske odgovornosti, temveč je naš cilj v vsakdanje aktivnosti dodati tudi etično odgovornost, kar pomeni ravnati v skladu z družbenimi pričakovanji, ki so izražena v družbenih pravilih. Ker se v Uniorju zavedamo, da je dobro počutje zaposlenih eden od najpomembnejših dejavnikov uspešnosti, nudimo širok spekter ugodnosti (počitnikovanje, aktivnosti v okviru športnega društva, tradicionalni kovaški piknik, aktivnosti s področja promocije zdravja, …). Ponosni smo, da znamo in zmoremo prisluhniti potrebam okolja ter da smo moralna in finančna podpora širšemu družbenemu okolju.

UNIOR d.d.
Kovaška cesta 10
3214 Zreče
http://www.unior.si/

Dejavnost:
Kovinski izdelki in oprema; Orodjarstvo


Unior d.d. je med največjimi in izvozno najpomembnejšimi slovenskimi podjetji. S svojimi programi je družba zavezana visoki kakovosti, doseganju visoke stopnje izkoriščenosti svojih zmogljivosti, povečevanju produktivnosti in doseganju optimalne dobičkonosnosti.
Število zaposlenih:
Nad 1000 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):

Izberi področje dela