Pravosodni policist m/ž

26.4.2024
Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij
Ljubljana
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom
Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij
UPRAVA RS ZA IZVRŠEVANJE KAZENSKIH SANKCIJ
Beethovnova ulica 3
1000 Ljubljana


Dejavnost:
Ni podatka.

Število zaposlenih:
500 do 999 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):


Delo v proizvodnji - različni profili

Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij je organ v sestavi Ministrstva za pravosodje. Skrbimo za izvrševanje kazenskih sankcij in pripora s ciljem zagotavljati za družbo, zaprte osebe in za zaposlene varne zapore, ki zagotavljajo možnost resocializacije zaprtim osebam. Za varnost v zaporu skrbijo pravosodni policisti in pravosodne policistke, pa tudi drugi profili zaposlenih.

Delovna mesta, katera želimo zapolniti

 • pravosodni policist in pravosodna policistka

Vsa prosta delovna mesta v Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij objavljamo na enotnem portalu državne uprave GOV.SI: https://www.gov.si/zbirke/delovna-mesta/ , kjer je zainteresiranim kandidatom na voljo tudi obrazec za prijavo.

    


Glavne dejavnosti podjetja

Osnovno poslanstvo Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij je zagotavljanje izvrševanja kazenskih sankcij, prestajanje pripora, kazni zapora, nadomestnega zapora in vzgojnega ukrepa oddaje mladoletnika v prevzgojni dom. Ob tem omogočamo možnost resocializacije zaprtih oseb v družbo. Obravnavo zaprtih oseb organiziramo tako, da posameznike usposabljamo za življenje na prostosti in jih odvračamo od ponavljanja kaznivih dejanj, da bodo po prestani kazni lahko živeli po veljavnih pravnih in moralnih normah. Za družbo, zaprte osebe in zaposlene zagotavljamo varne zapore.

Organizacijska struktura in klima

Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij deluje na 15 lokacijah po vsej državi in zaposluje preko 900 sodelavcev.

Naša vizija in cilji

Vizija Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij je razvijati sodoben, human in resocializacijsko usmerjen zaporski sistem. Delujemo za učinkovito izvajanje kazenskih sankcij in vzpostavljanje odličnega javnega zaporskega sistema. Usposobljeno, motivirano in ciljem predano osebje se uspešno spoprijema z izzivi razvijajoče se družbe. Izvajata se uspešna podpora in sodelovanje pri programih socialne reintegracije obsojenih oseb, pri čemer je v ospredju zagotavljanje in ohranjanje njihovega dostojanstva. Zavedamo se, da z aktivnim zaporskim sistemom oblikujemo varnejšo družbo, zato si prizadevamo za pametno, vključujočo in trajnostno družbeno rast.

Naše vrednote so:

 • zakonitost, nepristranskost in strokovnost;
 • dostojanstvo, spoštovanje in zaupanje;
 • odgovornost in sodelovanje.

Zadovoljstvo

Kaj pričakujemo od novih sodelavcev

Delovno razmerje pravosodnega policista in pravosodne policistke lahko sklene, kdor izpolnjuje naslednje formalne pogoje:

 • V. stopnja izobrazbe – srednje tehniško in drugo strokovno izobraževanje/srednja strokovna izobrazba ali srednje splošno izobraževanje/srednja splošna izobrazba;
 • najmanj 6 mesecev delovnih izkušenj;
 • državljanstvo Republike Slovenije;
 • vozniško dovoljenje B kategorije;
 • ni pravnomočno obsojen zaradi kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in ni obsojen na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev; zoper njega ni vložena pravnomočna obtožnica zaradi kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti; zoper njega ni izdana pravnomočna odločba o storjenem prekršku zoper javni red in mir z elementi nasilja oziroma pravnomočna odločba o storjenem prekršku v zvezi s proizvodnjo in prometom s prepovedanimi drogami ali pravnomočna odločba o storjenem prekršku v zvezi z orožjem;
 • imeti mora ustrezne psihofizične sposobnosti in ne sme uživati prepovedanih drog;
 • biti mora varnostno preverjen in zanj ne smejo obstajati varnostni zadržki.

Kandidati, ki izpolnjujejo vse navedene pogoje, se uvrstijo v izbirni postopek, znotraj katerega opravijo razgovor z izbirno komisijo ter psihološko testiranje in zdravniški pregled. Opravi se tudi preverjanje verodostojnosti listin in varnostno preverjanje. Z izbranim kandidatom bo sklenjena pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas, s polnim delovnim časom. V 18. mesecih od sklenitve delovnega razmerja mora opraviti predpisano usposabljanje in zahtevan strokovni izpit. Od kandidatov in kandidatk za prosta delovna mesta poleg izpolnjevanja formalnih pogojev pričakujemo predvsem primerne osebnostne značilnosti, da imajo občutek za komuniciranje, empatijo in skupinsko delo. Naša želja je pridobiti pravosodne policiste in pravosodne policistke, ki bodo s svojim delom, komunikacijo in zgledom ustvarjali strpne in spoštljive medsebojne odnose tako med zaprtimi osebami kot tudi med zaprtimi in uslužbenci. Varnost v najširšem pomenu besede želimo zagotavljati predvsem s primernimi socialnimi odnosi.

Kaj ponujamo svojim zaposlenim

Zaposlenim omogočamo:
 • zaposlitev za nedoločen čas;
 • dinamično delo;
 • redna izobraževanja in usposabljanja;
 • redno plačilo;
 • stabilno delovno okolje;
 • vplačilo obveznega dodatnega pokojninskega zavarovanja;
 • karierni in osebni razvoj: Pravosodni policist = »Poklic, s katerim rasteš!«.
V okviru drugega programskega sklopa usposabljanja, ki je namenjeno pridobivanju osnovnih teoretičnih in praktičnih znanj ter veščin za opravljanje dela, zagotavljamo tudi brezplačno bivanje in prehrano.

Ne odlašaj!
Še 2 dni za prijavo.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

Opis podjetja
Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij je organ v sestavi Ministrstva za pravosodje. Skrbimo za izvrševanje kazenskih sankcij in pripora s ciljem zagotavljati za družbo, zaprte osebe in za zaposlene varne zapore, ki zagotavljajo možnost resocializacije zaprtim osebam. Za varnost v zaporu skrbijo pravosodni policisti in pravosodne policistke, pa tudi drugi profili zaposlenih.

Glavne dejavnosti podjetja
Osnovno poslanstvo Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij je zagotavljanje izvrševanja kazenskih sankcij, prestajanje pripora, kazni zapora, nadomestnega zapora in vzgojnega ukrepa oddaje mladoletnika v prevzgojni dom. Ob tem omogočamo možnost resocializacije zaprtih oseb v družbo. Obravnavo zaprtih oseb organiziramo tako, da posameznike usposabljamo za življenje na prostosti in jih odvračamo od ponavljanja kaznivih dejanj, da bodo po prestani kazni lahko živeli po veljavnih pravnih in moralnih normah. Za družbo, zaprte osebe in zaposlene zagotavljamo varne zapore.

Organizacijska struktura in klima
Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij deluje na 15 lokacijah po vsej državi in zaposluje preko 900 sodelavcev.

Naša vizija in cilji
Vizija Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij je razvijati sodoben, human in resocializacijsko usmerjen zaporski sistem. Delujemo za učinkovito izvajanje kazenskih sankcij in vzpostavljanje odličnega javnega zaporskega sistema. Usposobljeno, motivirano in ciljem predano osebje se uspešno spoprijema z izzivi razvijajoče se družbe. Izvajata se uspešna podpora in sodelovanje pri programih socialne reintegracije obsojenih oseb, pri čemer je v ospredju zagotavljanje in ohranjanje njihovega dostojanstva. Zavedamo se, da z aktivnim zaporskim sistemom oblikujemo varnejšo družbo, zato si prizadevamo za pametno, vključujočo in trajnostno družbeno rast.

Naše vrednote so:

zakonitost, nepristranskost in strokovnost;
dostojanstvo, spoštovanje in zaupanje;
odgovornost in sodelovanje.
Zadovoljstvo

Kaj pričakujemo

Kaj pričakujemo od novih sodelavcev
Delovno razmerje pravosodnega policista in pravosodne policistke lahko sklene, kdor izpolnjuje naslednje formalne pogoje:

V. stopnja izobrazbe – srednje tehniško in drugo strokovno izobraževanje/srednja strokovna izobrazba ali srednje splošno izobraževanje/srednja splošna izobrazba;
najmanj 6 mesecev delovnih izkušenj;
državljanstvo Republike Slovenije;
vozniško dovoljenje B kategorije;
ni pravnomočno obsojen zaradi kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in ni obsojen na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev; zoper njega ni vložena pravnomočna obtožnica zaradi kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti; zoper njega ni izdana pravnomočna odločba o storjenem prekršku zoper javni red in mir z elementi nasilja oziroma pravnomočna odločba o storjenem prekršku v zvezi s proizvodnjo in prometom s prepovedanimi drogami ali pravnomočna odločba o storjenem prekršku v zvezi z orožjem;
imeti mora ustrezne psihofizične sposobnosti in ne sme uživati prepovedanih drog;
biti mora varnostno preverjen in zanj ne smejo obstajati varnostni zadržki.
Kandidati, ki izpolnjujejo vse navedene pogoje, se uvrstijo v izbirni postopek, znotraj katerega opravijo razgovor z izbirno komisijo ter psihološko testiranje in zdravniški pregled. Opravi se tudi preverjanje verodostojnosti listin in varnostno preverjanje. Z izbranim kandidatom bo sklenjena pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas, s polnim delovnim časom. V 18. mesecih od sklenitve delovnega razmerja mora opraviti predpisano usposabljanje in zahtevan strokovni izpit. Od kandidatov in kandidatk za prosta delovna mesta poleg izpolnjevanja formalnih pogojev pričakujemo predvsem primerne osebnostne značilnosti, da imajo občutek za komuniciranje, empatijo in skupinsko delo. Naša želja je pridobiti pravosodne policiste in pravosodne policistke, ki bodo s svojim delom, komunikacijo in zgledom ustvarjali strpne in spoštljive medsebojne odnose tako med zaprtimi osebami kot tudi med zaprtimi in uslužbenci. Varnost v najširšem pomenu besede želimo zagotavljati predvsem s primernimi socialnimi odnosi.

Kaj nudimo

Kaj ponujamo svojim zaposlenim
Zaposlenim omogočamo:
zaposlitev za nedoločen čas;
dinamično delo;
redna izobraževanja in usposabljanja;
redno plačilo;
stabilno delovno okolje;
vplačilo obveznega dodatnega pokojninskega zavarovanja;
karierni in osebni razvoj: Pravosodni policist = »Poklic, s katerim rasteš!«.

V okviru drugega programskega sklopa usposabljanja, ki je namenjeno pridobivanju osnovnih teoretičnih in praktičnih znanj ter veščin za opravljanje dela, zagotavljamo tudi brezplačno bivanje in prehrano.

UPRAVA RS ZA IZVRŠEVANJE KAZENSKIH SANKCIJ
Beethovnova ulica 3
1000 Ljubljana

Dejavnost:
Ni podatka.
Število zaposlenih:
500 do 999 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):

Izberi področje dela