Referent nabave in prodaje (m/ž/d) (Oddelek Administracija, Finance, Logistika)

4.6.2024
Labena d.o.o.
Ljubljana
m/ž
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom
Labena d.o.o.
LABENA d.o.o.
Verovškova ulica 64
1000 Ljubljana


Dejavnost:
Medicinska in laboratorijska oprema; Trgovina; Farmacija

Število zaposlenih:
50 do 99 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):


Spletna stran:

Strokovni sodelavec za prodajo na področju »Life Science«

Radi delate v več funkcionalnem timu in v sodelovanju s kolegi in vodstvom prispevate k uspešnemu in nemotenemu izvajanju procesov in tako k uspešnemu poslovanju podjetja? Imate ideje in/ali znanja o tem, kako bi lahko procese izvajali drugače in si želite delati v okolju, kjer vaše predloge lahko preizkusite v delovnem procesu? Ste proaktivna oseba, ki hitro, samostojno in konstruktivno pristopi k reševanju izzivov? Bi vas veselilo delo v dinamičnem timu, kjer priložnosti za učenje nikoli ne zmanjka? Če ste na zgornja vprašanja odgovorili z da, potem berite dalje. Spodaj se morda nahaja opis vašega novega, vznemirljivega kariernega izziva.

Referent nabave in prodaje (m/ž/d)
(Oddelek Administracija, Finance, Logistika)

Za kaj sploh gre?

V skupini Labena iščemo osebo, ki je ključna pri podpori in nemotenem izvajanju nabavnih in prodajnih procesov v vseh oddelkih skupine Labena. Iščemo posameznika, ki blesti v procesih nabave in prodaje, ima samostojen in proaktiven pristop do dela, in bo odgovoren za ključne nabavne in prodajne aktivnosti na sedežu podjetja. Referent nabave bo tesno sodeloval z nadrejenimi in sodelavci pri komunikaciji s kupci, prodajnih in marketinških akcijah, ki so nujne za nadaljnji uspeh in rast celotne skupine Labena. Iščemo osebo, ki je vešča transparentne,  jasne in natančne komunikacije s kolegi v komerciali, administraciji, financah ter v skladišču, saj verjamemo, da je odlična komunikacija pogoj za dobro sodelovanje v več funkcionalnem timu, ki v svoji celoti skrbi za uspešno nabavo in prodajo opreme in storitev. Oseba bo odgovorna za pripravo, urejanje in nadzor nabavne dokumentacije, prodajnih dokumentov za storitve in opremo v portfelju podjetja Labena in bo skrbela tudi za reševanje in spremljanje reklamacij vezanih na dobavo blaga. 

Lokacija dela: Ljubljana, Slovenija – na sedežu podjetja

Delo in odgovornosti Referenta nabave in prodaje obsegajo:

 • Priprava na, koordinacija in finalizacija javnih razpisov.
 • Sprotno reševanje reklamacij vezanih na dobavo blaga.
 • Sodelovanje z nadrejenimi in sodelavci v vseh podjetjih skupine Labena.
 • Delo v pisarni (naročila blaga pri dobaviteljih, prejem in vnos blaga v računalniški ERP sistem/program, odprema blaga, priprava predračunov in računov, plačila, skrb za urejenost in čistočo pisarne, inventura in stalna kontrola zalog, komunikacija s strankami glede dobav in količin, ipd.).
 • Priprava komercialnih dokumentov (predračuni, računi, cirkularna pisma).
 • Dobro poznavanje, oziroma izkušnje z uporabo IT programov za izdajo računov in pripravo poročil o realizaciji po programih.
 • Odgovarjanje na povpraševanja za potrošno blago.
 • Priprave predračunov za potrošni material in kontrola naročil s kupci.
 • Nadomeščanje odsotnih sodelavcev in v zvezi s tem prevzemanje odgovornosti za pravilno pripravljeno dokumentacijo za javne razpise, predračune, kupoprodajne pogodbe in ostalih del, ki so vezana na nabavo ali prodajo in roke za oddajo dokumentov kupcem.
 • Skrb za dobro komunikacijo s kupci in dobavitelji, redno obveščanje kupcev o novostih in usklajevanje referenčne liste kupcev.
 • Dokumentarno urejanje poslov in vodenje evidence.
 • Pomoč pri organizaciji sejmov, predstavitev in pri pripravi promocije proizvodov.
 • Pomoč drugim podjetjem v Skupini Labena: dobave, priprave blaga, odpreme.
 • Priprava poročil in nadomeščanje odsotnih sodelavcev pri pripravi poročil v skladu s predpisi (intrastat, odpadna embalaža, itd.).
 • Delovanje v skladu z vsemi pravilniki in SOP-ji, ki so pomembni za to delovno mesto.
 • Po potrebi opravljanje vseh del, ki jih odredi delodajalec in so potrebna za nemoteno poslovanje podjetja.

Kaj lahko pričakujete?

 • Z izjemno rastjo Labena skupine se obetajo tudi izjemne možnosti napredovanja in rasti, horizontalno oz. vertikalno v podjetju.
 • Konkurenčen paket, prijazno in prilagodljivo delovno okolje.
 • Kontinuirano izpopolnjevanje, priložnosti za strokovno usposabljanje in izobraževanje na delovnem mestu v dinamičnem in mednarodnem okolju.
 • Urejeno in stabilno delovno mesto.
 • Delovno razmerje za določen čas, zaradi nadomeščanja daljše bolniške in porodniške odsotnosti, z možnostjo kasnejše sklenitve pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas.

Koga iščemo?

Izobrazba in znanja (minimalne zahteve):

 • Dodiplomska izobrazba s področja ekonomije, poslovnih ved ali drugega sorodnega področja.
 • Vsaj 3 leta delovnih izkušenj na podobnem delovnem mestu ali s podobnim opisom delovnih nalog.
 • Izkušnje iz področja priprave dokumentacije za javne razpise.
 • Znanje o zunanje trgovinskih smernicah in pravilih za uvoz in izvoz.
 • Izkušnje iz področja analitike poslovanja in poslovnih procesov.
 • Dobro znanje slovenskega in angleškega jezika, zaželeno tudi znanje hrvaškega ali srbskega jezika.

Ključne kompetence:

 • Izredno dobra sposobnost samoorganizacije, samoiniciativnost, vztrajnost in osredotočenost na zaključevanje delovnih nalog.
 • Hitrost in sposobnost večopravilnosti.
 • Odlična sposobnost sodelovanja in odprtega komuniciranja s sodelavci.
 • Dobre komunikacijske in medosebne spretnosti, ključne za transparentno interno komunikacijo s sodelavci in eksterno komunikacijo s kupci/strankami/partnerji.
 • Pozitiven in proaktiven pristop do dela in komunikacije z ljudmi.
 • Točnost, vestnost in natančnost.
 • Hitra prilagodljivost in pozitiven odnos do ljudi.
 • Obvladovanje dela z računalnikom, posebno v paketu MS Office in v Excelu.

O podjetju Labena:

Labena je družinsko podjetje, ustanovljeno leta 1993, s sedežem v Sloveniji in izpostavami na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Severni Makedoniji in Črni gori. Podjetje je pričelo s prodajo in servisno podporo visoko specializirane laboratorijske, proizvodne in procesne opreme, ki se uporablja v farmacevtski in živilski industriji ter industriji materialov, raziskovalnih inštitutih in akademski sferi. Do danes se je skupina Labena razvila v hitro rastočo in agilno organizacijo s štirimi glavnimi poslovnimi stebri: (1) oddelek za distribucijo, servisiranje in podporo pri uporabi laboratorijske in procesne opreme; (2) organizacija za razvoj, projektiranje, izdelavo in montažo laboratorijskega pohištva; (3) organizacija za storitve raziskav in razvoja za (bio)farmacevtsko in biotehnološko industrijo; (4) pospeševalnik Labena Ventures za razvoj zagonskih podjetij in inovacij na področju biotehnologije v srednji in vzhodni Evropi.
Od leta 2016 smo v skupini Labena poslovanje dodatno diverzificirali z nakupom in prevzemom laboratorija za raziskovalne, razvojne in analitične storitve BIA Separations CRO (ang. Contract Research Organisation), certificiranega za dobro proizvodno prakso GMP (ang. Good Manufacturing Practice), ki je akreditiran tudi s strani Javne Agencije za Zdravila in Medicinske Pripomočke (JAZMP) oz. Evropska agencija za zdravila EMA (ang. European Medicines Agency) in pa ameriške agencija za prehrano in zdravila FDA (ang. Food and Drug Administration). Ob prevzemu je CRO zaposloval skupaj 12 ljudi in je obsegal "analitični laboratorij", ki se je osredotočal na oblikovanje in razvoj protokolov za proizvodnjo zdravil ter na analitično testiranje aktivnih farmacevtskih sestavin in generičnih zdravil ter njihovo skladnost z Evropsko in Ameriško farmakopejo.
Danes je v Labenini enoti BIA Separations CRO zaposlenih več kot 55 kolegov. V skupini Labena pa ima več kot 20 naših sodelavcev doktorat znanosti.
Leta 2017 je podjetje investiralo v širitev enote BIA Separations CRO s postavitvijo laboratorijev za molekularno biologijo, leta 2019 pa tudi laboratorijev za proteinsko biokemijo, ki se danes osredotoča na razvoj procesov za proizvodnjo bioloških zdravil (kot so na primer monoklonska protitelesa) ter na splošno na pogodbene razvojno-raziskovalne projekte za farmacevtsko industrijo ter analizno preskušanje zdravil. Dejavnosti in storitve v CRO enoti smo podkrepili tudi z izgradnjo in krepitvijo kapacitet in storitev na področjih bioinformatike in mikrobiologije. Širitev podjetja Labena na področja raziskovalnih, razvojnih in analitičnih storitev v okviru enote BIA Separations CRO ter naložbe v rast nabora storitev sta spodbudila širitev podjetja Labena iz področij prodaje, aplikativne podpore in servisiranja opreme v raziskovalne in razvojne projekte s srednje velikimi in velikimi (bio)farmacevtskimi podjetji po vsem svetu.
Danes nas je v skupini Labena že več kot 130 zaposlenih in se še naprej širimo na področjih raziskovalnih in razvojnih storitev z odprtjem laboratorijev, ki se specializirajo na področju okoljske DNK (ang. eDNA) ter z odprtjem kliničnega diagnostičnega laboratorija BIA Genetics v Zagrebu, na Hrvaškem.
Z lansiranjem projekta Labena's Grant Challenge leta 2017 je Labena začela intenzivno vlagati v spodbujanje sodelovanja z institucijami, fakultetami, podjetji in zagonskimi podjetji na področjih znanosti o življenju, in sicer z dodeljevanjem raziskovalnih nepovratnih sredstev, pri čemer je svoje znanje, vire, prostore in opremo namenila raziskovalnim in razvojnim idejam z največjim potencialom za nadaljnjo trženje. Vendar se pri tem ne bomo ustavili: februarja 2023 je Labena lansirala Labena Ventures, pospeševalni program, ki se osredotoča na globalni razvoj prelomnih inovacij na področju biotehnologije, zdravstvene tehnologije in farmacije z izvorom v Srednji in Vzhodni Evropi.
Naše poslanstvo je transformirati inovacije in ideje, da lahko skupaj ustvarimo boljšo, bolj zdravo in trajnostno prihodnost.
V skupini Labena smo zavezani spodbujanju inovacij in omogočanju novih odkritij.

Labena. Driving Innovation, Enabling Discoveries.

Prijave z življenjepisom pošljite najkasneje do 18.6.2024 preko e-sistema portala Mojedelo.com.
Za dodatne informacije nam pišite na:info@labena.si

Ne odlašaj!
Še 2 dni za prijavo.

Opis delovnega mesta

Radi delate v več funkcionalnem timu in v sodelovanju s kolegi in vodstvom prispevate k uspešnemu in nemotenemu izvajanju procesov in tako k uspešnemu poslovanju podjetja? Imate ideje in/ali znanja o tem, kako bi lahko procese izvajali drugače in si želite delati v okolju, kjer vaše predloge lahko preizkusite v delovnem procesu? Ste proaktivna oseba, ki hitro, samostojno in konstruktivno pristopi k reševanju izzivov? Bi vas veselilo delo v dinamičnem timu, kjer priložnosti za učenje nikoli ne zmanjka? Če ste na zgornja vprašanja odgovorili z da, potem berite dalje. Spodaj se morda nahaja opis vašega novega, vznemirljivega kariernega izziva.

Za kaj sploh gre?
V skupini Labena iščemo osebo, ki je ključna pri podpori in nemotenem izvajanju nabavnih in prodajnih procesov v vseh oddelkih skupine Labena. Iščemo posameznika, ki blesti v procesih nabave in prodaje, ima samostojen in proaktiven pristop do dela, in bo odgovoren za ključne nabavne in prodajne aktivnosti na sedežu podjetja. Referent nabave bo tesno sodeloval z nadrejenimi in sodelavci pri komunikaciji s kupci, prodajnih in marketinških akcijah, ki so nujne za nadaljnji uspeh in rast celotne skupine Labena. Iščemo osebo, ki je vešča transparentne, jasne in natančne komunikacije s kolegi v komerciali, administraciji, financah ter v skladišču, saj verjamemo, da je odlična komunikacija pogoj za dobro sodelovanje v več funkcionalnem timu, ki v svoji celoti skrbi za uspešno nabavo in prodajo opreme in storitev. Oseba bo odgovorna za pripravo, urejanje in nadzor nabavne dokumentacije, prodajnih dokumentov za storitve in opremo v portfelju podjetja Labena in bo skrbela tudi za reševanje in spremljanje reklamacij vezanih na dobavo blaga.

Lokacija dela:
Ljubljana, Slovenija – na sedežu podjetja

Delo in odgovornosti Referenta nabave in prodaje obsegajo:
● Priprava na, koordinacija in finalizacija javnih razpisov.
● Sprotno reševanje reklamacij vezanih na dobavo blaga.
● Sodelovanje z nadrejenimi in sodelavci v vseh podjetjih skupine Labena.
● Delo v pisarni (naročila blaga pri dobaviteljih, prejem in vnos blaga v računalniški ERP sistem/program, odprema blaga, priprava predračunov in računov, plačila, skrb za urejenost in čistočo pisarne, inventura in stalna kontrola zalog, komunikacija s strankami glede dobav in količin, ipd.).
● Priprava komercialnih dokumentov (predračuni, računi, cirkularna pisma).
● Dobro poznavanje, oziroma izkušnje z uporabo IT programov za izdajo računov in pripravo poročil o realizaciji po programih.
● Odgovarjanje na povpraševanja za potrošno blago.
● Priprave predračunov za potrošni material in kontrola naročil s kupci.
● Nadomeščanje odsotnih sodelavcev in v zvezi s tem prevzemanje odgovornosti za pravilno pripravljeno dokumentacijo za javne razpise, predračune, kupoprodajne pogodbe in ostalih del, ki so vezana na nabavo ali prodajo in roke za oddajo dokumentov kupcem.
● Skrb za dobro komunikacijo s kupci in dobavitelji, redno obveščanje kupcev o novostih in usklajevanje referenčne liste kupcev.
● Dokumentarno urejanje poslov in vodenje evidence.
● Pomoč pri organizaciji sejmov, predstavitev in pri pripravi promocije proizvodov.
● Pomoč drugim podjetjem v Skupini Labena: dobave, priprave blaga, odpreme.
● Priprava poročil in nadomeščanje odsotnih sodelavcev pri pripravi poročil v skladu s predpisi (intrastat, odpadna embalaža, itd.).
● Delovanje v skladu z vsemi pravilniki in SOP-ji, ki so pomembni za to delovno mesto.
● Po potrebi opravljanje vseh del, ki jih odredi delodajalec in so potrebna za nemoteno poslovanje podjetja.

Kaj pričakujemo

Koga iščemo?
Izobrazba in znanja (minimalne zahteve):
● Dodiplomska izobrazba s področja ekonomije, poslovnih ved ali drugega sorodnega področja.
● Vsaj 3 leta delovnih izkušenj na podobnem delovnem mestu ali s podobnim opisom delovnih nalog.
● Izkušnje iz področja priprave dokumentacije za javne razpise.
● Znanje o zunanje trgovinskih smernicah in pravilih za uvoz in izvoz.
● Izkušnje iz področja analitike poslovanja in poslovnih procesov.
● Dobro znanje slovenskega in angleškega jezika, zaželeno tudi znanje hrvaškega ali srbskega jezika.

Ključne kompetence:
● Izredno dobra sposobnost samoorganizacije, samoiniciativnost, vztrajnost in osredotočenost na zaključevanje delovnih nalog.
● Hitrost in sposobnost večopravilnosti.
● Odlična sposobnost sodelovanja in odprtega komuniciranja s sodelavci.
● Dobre komunikacijske in medosebne spretnosti, ključne za transparentno interno komunikacijo s sodelavci in eksterno komunikacijo s kupci/strankami/partnerji.
● Pozitiven in proaktiven pristop do dela in komunikacije z ljudmi.
● Točnost, vestnost in natančnost.
● Hitra prilagodljivost in pozitiven odnos do ljudi.
● Obvladovanje dela z računalnikom, posebno v paketu MS Office in v Excelu.

Kaj nudimo

Kaj lahko pričakujete?
● Z izjemno rastjo Labena skupine se obetajo tudi izjemne možnosti napredovanja in rasti, horizontalno oz. vertikalno v podjetju.
● Konkurenčen paket, prijazno in prilagodljivo delovno okolje.
● Kontinuirano izpopolnjevanje, priložnosti za strokovno usposabljanje in izobraževanje na delovnem mestu v dinamičnem in mednarodnem okolju.
● Urejeno in stabilno delovno mesto.
● Delovno razmerje za določen čas, zaradi nadomeščanja daljše bolniške in porodniške odsotnosti, z možnostjo kasnejše sklenitve pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas.

Prijave z življenjepisom pošljite najkasneje do 18.6.2024 preko e-sistema portala Mojedelo.com. Za dodatne informacije nam pišite na: info@labena.si

LABENA d.o.o.
Verovškova ulica 64
1000 Ljubljana
http://www.labena.si/

Dejavnost:
Medicinska in laboratorijska oprema; Trgovina; Farmacija
Število zaposlenih:
50 do 99 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):

Izberi področje dela