Samostojni računovodja

4.5.2021
Inpos d.o.o.
Celje
m/ž
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

SPLOŠNO O PODJETJU

V 30 letni zgodovini družbe smo iz nekaj kvadratov pisarniških prostorov, ter enim zaposlenim ustvarili visoko konkurenčno družbo z velikim številom strokovnjakov. Postali smo zelo prepoznavni tako v Sloveniji kot v tujini.

Danes SKUPINO INPOS sestavljajo 4 družbe:

 • Inpos, d.o.o., Celje
 • Inpos d.o.o, Beograd
 • Lesoprodukt d.o.o., Celje 
 • Mersteel SSC d.o.o., Naklo

V družbi Mersteel SSC ima INPOS 50% lastniški delež; glavna dejavnost pa je trgovina na debelo z metalurškimi izdelki in prodaja polizdelkov in storitev iz steel service centra. Nakup poslovnega deleža družbe Mersteel v letu 2019 posredno pomeni znatno anorgansko rast na področju veleprodaje metalurških izdelkov in potencialno koriščenje sinergij.  

V družbi Lesoprodukt je INPOS 25%, lastnik, preostanek pa je v lasti večinskega lastnika družbe Inpos. 

Skupaj navedene družbe na letni ravni ustvarijo preko 124 mio EUR realizacije in v zadnjem letu preko 4,3 mio EUR dobička iz poslovanja.

V omenjenih družbah je skupaj zaposlenih 397 sodelavcev. Komercialni kader je visoko kakovostno usposobljen za nabavo in prodajo proizvodov svetovno priznanih proizvajalcev. Naša kadrovska struktura je zelo raznolika, saj so med nami od doktorjev znanosti do ljudi z bogatimi komercialnimi ter trgovskimi izkušnjami. Med cca. 10.000 poslovnimi partnerji, predstavljajo tuji partnerji približno polovico.

V preteklih letih je INPOS zgradil 5 tehnično prodajnih centrov (Celje, Krško, Prevalje, Slovenska Bistrica in Sevnica) in 4 centre za razrez in oblikovanje lesa skupaj z ustreznimi skladiščnimi prostori. Družbi INPOS in Lesoprodukt razpolagata  s  skoraj 65 mio EUR premoženja, ki je financirano z 32 mio EUR kapitala. 

GLAVNE DEJAVNOSTI

INPOS d.o.o. je v slovenskem in mednarodnem prostoru prepoznaven kot uspešno trgovsko podjetje z raznovrstno ponudbo tehničnih izdelkov, storitev in svetovanja. Poslanstvo družbe je prodaja kvalitetnih tehničnih izdelkov industriji, podjetjem, obrtnikom, domačim mojstrom in končnim porabnikom katerim zagotavlja celovito oskrbo.

VIZIJA IN CILJI

INPOS je slovenska družba vpeta v mednarodni prostor z raznovrstno ponudbo tehničnih izdelkov, storitev in svetovanja. Poslanstvo družbe je prodaja kvalitetnih tehničnih izdelkov industriji, podjetjem, obrtnikom, domačim mojstrom in končnim porabnikom, katerim zagotavlja celovito oskrbo. Vizija družbe je postati eden vodilnih trgovcev s tehničnim blagom na celotnem območju Slovenije. Z učinkovito in dinamično veleprodajo in sodobnimi prodajnimi centri bo družba dosegalo odličnost in zanesljivost v oskrbi občanov in podjetij.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

V Inposu zaposleni soustvarjamo delovno okolje, ki spodbuja timski duh, sodelovanje, angažiranost, pozitivno naravnanost, z namenom krepiti kulturo udejstvovanja, razvijanja in sprejemanja sprememb. Podpiramo vse zaposlene, da dosežejo svoj polni potencial in skupaj pospešujemo razvoj in rast naše družbe. Naša organizacija je usklajena s poslovno strategijo in organizacijsko kulturo, ki temelji na angažiranih, dinamičnih, odgovornih in strokovno usposobljenih zaposlenih. Cenjene vrednote zaposlenih so strokovnost, zanesljivost in prijaznost, ki postajajo tudi odsev in prepoznavni znak celotnega podjetja. Zaposleni v Inposu so ponosni na svoje dosežke in verjamejo v uspešno prihodnost podjetja.KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Zaposlujemo sodelavce, ki hočejo razvijati svoje potenciale v dinamični in ambiciozni družbi. Iščemo že izkušene strokovnjake ali ambiciozne začetnike, ki so se pripravljeni učiti, rasti in postati del Inposa. Od novega sodelavca pričakujemo, da pozna in razume vizijo ter strateške usmeritve podjetja ter spoštuje vrednote podjetja, kot tudi, da do sodelavcev in strank spoštljivo komunicira in s svojo naravnanostjo skrbi za ugled podjetja.

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

Naša osnovna skrb je vlaganje v razvoj sodelavcev, v njihovo karierno in osebno rast. Delovno okolje gradimo na spoštovanju, zaupanju, samoiniciativnosti in timskem delu. Naše delovanje vodijo spoštovanje do sodelavcev in okolja, odličnost pri delu ter zaupanje v partnerskih odnosih.

Zaposlenim v Inposu nudimo:
 • delo v dinamičnem podjetju
 • urejeno delovno okolje s stalnim izboljševanjem delovnih pogojev
 • možnost dolgoročne zaposlitve
 • delo v uspešnem in razvojno usmerjenem kolektivu
 • možnost za osebni in strokovni razvoj
 • poleg rednega plačila vas lahko ob preseganju zastavljenih ciljev še dodatno nagradimo
 • neformalna druženja: novoletna zabava, športna druženja…

NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

Naš prodajni program zajema izdelke metalurgije, gradbenega materiala, orodja, vijakov, okovja, vodovoda, ogrevanje, elektro materiala, kemije, barv, lesnih izdelkov, blaga za zaščito pri delu, embalaže, zelenega programa in široke potrošnje. Upravljamo preko 10 mio EUR zalog, ki jih predstavlja več kot 70.000 različnih izdelkov.

V povezani družbi Mersteel SSC je glavna dejavnost trgovina na debelo z metalurškimi izdelki in prodaja polizdelkov in storitev iz steel service centra.

Povezana družba Lesoprodukt je specializirani lesni trgovec, distributer tujih dobaviteljev za področje Slovenije, dela Avstrije in Hrvaške za mizarske repro-materiale in lesno industrijo ter proizvajalec polproizvodov za mizarske mojstre. Osnovna dejavnost družbe je trgovina na debelo z lesom, posredništvo pri prodaji lesa in lesnega materiala.

BONITETE PODJETJA

INPOS je s svojo dolgoletno prisotnostjo na trgu ugleden in zanesljiv delodajalec in partner. V letu 2019 je bil podjetju dodeljen Zlati certifikat bonitetne odličnosti. Bisnode Slovenija s certifikatom potrjuje, da podjetje dosega mednarodni standard bonitetne odličnosti in spada v zlati razred bonitetne odličnosti v Sloveniji, kar pomeni, da spada med najbolj zanesljive slovenske poslovne subjekte, ki so upravičeni do uporabe mednarodno priznanega statusa Zlata odličnost, ki je simbol standarda bonitetne odličnosti.

Sodelavec za področje marketinga


K sodelovanju vabimo:

Samostojni Računovodja

Delovne naloge bodo:

 • samostojna izdelava mesečnega DDV obračuna
 • samostojna izdelava bilanc, obračuna davka od dohodkov pravnih oseb in sestava računovodskega dela letnega poročila 
 • knjiženje prejetih računov 
 • izdaja računov 
 • kontrola in usklajevanje analitičnih evidenc z evidencami glavne knjige 
 • priprava podatkov in sodelovanje z zunanjimi revizorji 
 • spremljanje in upoštevanje predpisov s področja računovodske in davčne zakonodaje 
 • ostala računovodska dela in dela po navodilih nadrejenega

Od vas pričakujemo:

 • najmanj 3 leta delovnih izkušenj  v računovodstvu s poudarkom na obračunu DDV 
 • najmanj VI. stopnjo izobrazbe ekonomske ali druge ustrezne smeri
 • zanimanje za to področje dela in željo po strokovnem napredovanju
 • natančnost ,urejenost  in doslednost 
 • poznavanje MS Office produktov (s poudarkom na napredno znanje excela).

Nudimo vam:

 • dinamično delovno okolje in zaposlitev s polnim delovnim časom za nedoločen čas ter s šest mesečno poskusno dobo. 

Če vas odlikujejo: visoka motiviranost, samoiniciativnost, usmerjenost k cilju, odgovornost, vztrajnost ter  pozitivna naravnanost, z veseljem pričakujemo vašo prijavo s predstavitvijo ter poudarkom na vaših dosedanjih delovnih izkušnjah, v roku 14 dni od dneva objave tega oglasa, na naslov:  INPOS, d.o.o., Celje, Opekarniška cesta 2, 3000 Celje oz. na e-naslov:  zaposlitev@inpos.eu.


Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.

Opis delovnega mesta

K sodelovanju vabimo:

Samostojni Računovodja


Delovne naloge:

- samostojna izdelava mesečnega DDV obračuna
- samostojna izdelava bilanc, obračuna davka od dohodkov pravnih oseb in sestava računovodskega dela letnega poročila
- knjiženje prejetih računov
- izdaja računov
- kontrola in usklajevanje analitičnih evidenc z evidencami glavne knjige
- priprava podatkov in sodelovanje z zunanjimi revizorji
- spremljanje in upoštevanje predpisov s področja računovodske in davčne zakonodaje
- ostala računovodska dela in dela po navodilih nadrejenega

Kaj pričakujemo

- najmanj 3 leta delovnih izkušenj v računovodstvu s poudarkom na obračunu DDV
- najmanj VI. stopnjo izobrazbe ekonomske ali druge ustrezne smeri
- zanimanje za to področje dela in željo po strokovnem napredovanju
- natančnost ,urejenost in doslednost
- poznavanje MS Office produktov (s poudarkom na napredno znanje excela ).

Kaj nudimo

Če vas odlikujejo: visoka motiviranost, samoiniciativnost, usmerjenost k cilju, odgovornost, vztrajnost ter pozitivna naravnanost, z veseljem pričakujemo vašo prijavo s predstavitvijo ter poudarkom na vaših dosedanjih delovnih izkušnjah, v roku 14 dni od dneva objave tega oglasa, na naslov: INPOS, d.o.o., Celje, Opekarniška cesta 2, 3000 Celje oz. na e-naslov: zaposlitev@inpos.eu.

Nudimo vam dinamično delovno okolje in zaposlitev s polnim delovnim časom za nedoločen čas ter s šest mesečno poskusno dobo.

Izberi področje dela