Sistemski inženir za podporo strankam (m/ž)

6.6.2024
Iskraemeco d.d.
Kranj
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

SPLOŠNO O PODJETJU

Iskraemeco je med vodilnimi in tehnološko najnaprednejšimi mednarodnimi ponudniki zanesljivih, inovativnih in prilagodljivih rešitev na področju pametnega merjenja. 
Naše poslovne odločitve temeljijo na brezhibnem portfelju rešitev in strastnem odnosu do trajnostnega razvoja. Naše celovite rešitve in storitve na ključ izpolnjujejo vse zahteve trga, saj energetskim podjetjem nudijo orodja, s katerimi ta ustvarjajo prihodnost proizvodnje in upravljanja energije v digitaliziranem svetu. Od strokovnega znanja o internetu stvari (IoT) do digitalizacije prenosa podatkov, Iskraemeco skrbi za celovite energetske rešitve na vseh področjih

Zaposleni v Iskraemecu povezujejo svoje dragocene izkušnje, inovacije in odlično poznavanje potreb kupcev v celovite rešitve za upravljanje energije. Iskraemeco je kot globalna blagovna znamka s svojimi rešitvami prisoten v več kot 80 državah sveta. 

Iskraemecova vizija je vnesti znanje v energijo 
Naše pametne merilne rešitve energetskim podjetjem po vsem svetu pomagajo izboljšati učinkovitost, znižati operativne stroške in dvigniti raven storitev za stranke. Z osredotočenostjo na kakovost, zanesljivost in inovativnost predano podpiramo svoje kupce na uspešni poti digitalne transformacije. Pri doseganju glavnih ciljev naših poslovnih procesov stremimo k fleksibilnosti, agilnosti in ustvarjalnosti.

Naše poslanstvo je omogočanje učinkovite rabe energije
Kupci se obračajo na nas, ker iščejo celovite pametne rešitve za učinkovito upravljanje energije. Integracijo naših izdelkov v obstoječe poslovne procese podpirajo profesionalne storitve. Svoje celovite rešitve smo zasnovali, da bi še naprej razvijali in negovali uspešne dolgoročne odnose s kupci.

Pri nas je vedno dovolj prostora za ljudi, ki so željni novih izzivov. Dinamično mednarodno okolje in vznemirljiv razvoj industrije ponujata neverjetne priložnosti drznim posameznikom. Delujemo kot tim, skupno delovanje in sodelovanje vpliva na našo dnevno produktivnost in nam omogoča, da ideje učinkovito prenašamo v prakso.

ISKRAEMECO, d.d.
Savska loka 4
4000 Kranj
https://www.iskraemeco.com/

Dejavnost:
Merilni sistemi in naprave


Iskraemeco že več kot sedem desetletij ponuja kakovostne izdelke in storitve, ki energetskim podjetjem po vsem svetu omogočajo učinkovito rabo energije. Stabilen portfelj pametnih števcev in omrežij nam omogoča predvidevanje prihodnjih potreb na področju učinkovitega upravljanja energije. Digitalizirane rešitve, ki temeljijo na načelih interneta stvari (IoT), podatkovnih jezer in pametnih mest, elektrodistribucijam zagotavljajo potrebne podatke za upravljanje rabe energije, napovedi povpraševanja in optimizacijo stroškov. Zaposleni v Iskraemecu povezujejo svoje dragocene izkušnje, inovacije in odlično poznavanje potreb kupcev v celovite rešitve za upravljanje energije. Iskraemeco je kot globalna blagovna znamka, s svojimi rešitvami prisotna v več kot 80 državah sveta.
Število zaposlenih:
500 do 999 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

Ste ustvarjalni, proaktivni, pogumni in vedoželjni? Si želite delati v mednarodnem podjetju? Vas veseli timsko delo v dinamičnem okolju, z zanimivimi izzivi in priložnostmi? Potem je delo v Iskraemecu prava odločitev za vas!

Pridružite se predani in zavzeti ekipi sodelavcev v podjetju, ki podpira vaš karierni in osebni razvoj. Brez najmanjšega dvoma lahko rečemo, da so visoko motivirani, odgovorni in proaktivni zaposleni glavni razlog za uspeh in razvoj našega podjetja. Z neomajno prepričanostjo spodbujamo in podpiramo njihovo stremljenje k novemu znanju, osebni rasti in strokovnemu napredku. Razveselimo se vsake nove okrepitve naše ekipe talentiranih in prizadevnih strokovnjakov, ki si vneto prizadevajo za učinkovito reševanje problemov in nenehne izboljšave.

Karierna pot v Iskraemecu je vedno zanimiva, obogatena z novimi izkušnjami in oplemenitena s stalnimi usposabljanji in izobraževanji. Možnosti razvoja posameznika so neomejene – zaposlenega spremljamo, identificiramo talente in zanimanja ter v skladu s tem pripravimo karierni razvojni načrt.

V Iskraemecu si prizadevamo ustvarjati ugodne delovne pogoje, skrbimo za izobraževanja in strokovna usposabljanja, ter omogočamo zaposlenim aktivno preživljanje prostega časa.

 1. Visoko tehnološko podjetje
 2. Delo z najsodobnejšimi tehnologijami
 3. Mentorski program
 4. Lasten razvoj v Kranju
 5. Sodelovanje z izkušenimi strokovnjaki – interni prenos znanja med oddelki
 6. Možnost rotacije 
 7. Perspektivna industrija
 8. Omogočeno delo od doma
 9. Možnost štipendiranja 
 10. Možnost izbire teme za zaključno nalogo študija 
 11. Možnost vključevanja v strokovna izobraževanja

NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

Ponujamo kakovostne izdelke in storitve, ki energetskim podjetjem po vsem svetu omogočajo učinkovito rabo energije. Stabilen portfelj pametnih števcev in omrežij nam omogoča predvidevanje prihodnjih potreb na področju učinkovitega upravljanja energije. Digitalizirane rešitve, ki temeljijo na načelih interneta stvari (IoT), podatkovnih jezer in pametnih mest, elektrodistribucijam zagotavljajo potrebne podatke za upravljanje rabe energije, napovedi povpraševanja in optimizacijo stroškov, poleg tega pa pomagajo potrošnikom, da lahko ravnajo bolj trajnostno in tako znatno znižajo svoje račune za energijo. Svojim kupcem ponujamo širok izbor prilagojenih rešitev, ki vključujejo nabor različnih števcev električne energije, izdelkov za komunikacijo, programske rešitve in storitve.

BONITETE PODJETJA

Zaposlenim nudimo možnost različnih izobraževanj:
 • strokovna izobraževanja,
 • akademija talentov,
 • poslovna akademija,
 • Amcham,
 • IEDC,
 • poslovni zajtrki (komunikacija, medkulturne razlike, kako ostati pozitiven v trenutnih razmerah,…),
 • udeležba na različnih športnih dogodkih / aktivnostih (tekaški in kolesarski maratoni, tekaške vaje, fitnes…),
 • mentorski program,
 • možnost dela od doma.

Nabavnik za elektomehanske komponente


Delati v energetski industriji je izjemno raznoliko in atraktivno, saj so nove tehnologije, trendi, spreminjajoče se vedenje potrošnikov in poslovni modeli nenehno preoblikujejo panogo in ustvarjajo neskončno število priložnosti za tiste, ki želijo uspeti.

Iščemo motivirano in strokovno usposobljeno osebo s poudarkom na mobilnih in radijskih komunikacijah na delovnem mestu:

Sistemski inženir za podporo strankam (m/ž)

Kakšni bodo vaši izzivi v Iskraemeco?

 • Zagotavljanje ter izvajanje tehnične in vsebinske podpore za produkte ter programsko opremo podjetja.
 • Podpora poslovnim partnerjem (mobilnim operaterjem) pri iskanju rešitev.
 • Izvajanje storitev iz portfelja predvsem storitve podpore – reševanje tehničnih problemov na projektih v povezavi z uporabljenimi komunikacijskimi tehnologijami.
 • Sodelovanje pri definiranju tehničnih zahtev za komunikacijske rešitve.
 • Koordinacija in sodelovanje z ostalimi oddelki znotraj v podjetju (predvsem produktnim vodenjem, razvojem in validacijo).
 • Priprava različnih tipov poročil (internih in za kupca).
 • Zagotavljanje ustrezne dokumentacije za prenos znanja.
 • Občasni obiski na terenu (analiza, reševanje težav).

V ekipo se boste zlahka vključili, če odražate:

 • Zaključeno visokošolsko izobrazbo naravoslovne smeri (VI/2).
 • Vsaj 2 leti izkušenj v primerljivi vlogi.
 • Aktivno znanje angleškega jezika.
 • Poznavanje komunikacijskih tehnologij (2G, 3G, 4G tudi NB-IoT, LTE-M, 5G).
 • Poznavanje drugih radijskih in žičnih komunikacij (ISM radijske komunikacije, Ethernet, PLC,…).
 • Osnovno poznavanje dela s SIM platformami (diagnostika, vnos novih SIM kartic, spreminjanje SIM profilov) ter komunikacijskih protokolov (TCP/IP, UDP…).
 • Proaktivnost pri iskanju rešitev in zmožnost samostojnega dela.
 • Prednost je znanje s področja projektnega vodenja.
 • Odlične pisne in ustne komunikacijske spretnosti.

Kaj vam ponujamo?

 • Pogodbo za nedoločen čas s 5-mesečnim poskusnim delom.
 • Strokoven uvajalni seminar, s pomočjo katerega se boste že v prvem mesecu seznanili z organizacijo ter portfeljem podjetja.
 • Podporo pri vaši karierni rasti, krepitev veščin na področju strokovnih kompetenc ter mehkih veščin.
 • Udeležbo na poslovnih zajtrkih, s katerimi krepimo medsebojno sodelovanje in skrbimo za dobro počutje zaposlenih.
 • Vaše zdravje nam je pomembno, zato vas bomo podprli v različnih športnih (maratoni, fitnes ...) in kulturnih dejavnostih. Vsak teden je na razpolago sveže sadje.
 • Organiziramo različna neformalna druženja v obliki team buildingov.
 • Gibljiv delovni čas. Prihod med 7 – 9h, prav tako fleksibilen odhod.
 • Možnost hibridnega dela.

Iskraemeco je globalno priznana blagovna znamka, katere rešitve za energijo, vodo, e-mobilnost in digitalne platforme so prisotne v več kot 80 državah po vsem svetu.

Svojim strankam pomagamo pri obvladovanju njihove poti digitalne preobrazbe k bolj trajnostni in energetsko učinkoviti prihodnosti.

Gradite svojo kariero v Iskraemecu.

Vabimo vas, da nam svoj življenjepis pošljete na elektronski naslov kariera@iskraemeco.com, najkasneje do 30. 6. 2024

Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

Delati v energetski industriji je izjemno raznoliko in atraktivno, saj so nove tehnologije, trendi, spreminjajoče se vedenje potrošnikov in poslovni modeli nenehno preoblikujejo panogo in ustvarjajo neskončno število priložnosti za tiste, ki želijo uspeti.

Iščemo motivirano in strokovno usposobljeno osebo s poudarkom na mobilnih in radijskih komunikacijah na delovnem mestu:
Sistemski inženir za podporo strankam (m/ž)

Kakšni bodo vaši izzivi v Iskraemeco?
- Zagotavljanje ter izvajanje tehnične in vsebinske podpore za produkte ter programsko opremo podjetja.
- Podpora poslovnim partnerjem (mobilnim operaterjem) pri iskanju rešitev.
- Izvajanje storitev iz portfelja predvsem storitve podpore – reševanje tehničnih problemov na projektih v povezavi z uporabljenimi komunikacijskimi tehnologijami.
- Sodelovanje pri definiranju tehničnih zahtev za komunikacijske rešitve.
- Koordinacija in sodelovanje z ostalimi oddelki znotraj v podjetju (predvsem produktnim vodenjem, razvojem in validacijo).
- Priprava različnih tipov poročil (internih in za kupca).
- Zagotavljanje ustrezne dokumentacije za prenos znanja.
- Občasni obiski na terenu (analiza, reševanje težav).

Kaj pričakujemo

V ekipo se boste zlahka vključili, če odražate:
- Zaključeno visokošolsko izobrazbo naravoslovne smeri (VI/2).
- Vsaj 2 leti izkušenj v primerljivi vlogi.
- Aktivno znanje angleškega jezika.
- Poznavanje komunikacijskih tehnologij (2G, 3G, 4G tudi NB-IoT, LTE-M, 5G).
- Poznavanje drugih radijskih in žičnih komunikacij (ISM radijske komunikacije, Ethernet, PLC,…).
- Osnovno poznavanje dela s SIM platformami (diagnostika, vnos novih SIM kartic, spreminjanje SIM profilov) ter komunikacijskih protokolov (TCP/IP, UDP…).
- Proaktivnost pri iskanju rešitev in zmožnost samostojnega dela.
- Prednost je znanje s področja projektnega vodenja.
- Odlične pisne in ustne komunikacijske spretnosti.

Kaj nudimo

Kaj vam ponujamo?
- Pogodbo za nedoločen čas s 5-mesečnim poskusnim delom.
- Strokoven uvajalni seminar, s pomočjo katerega se boste že v prvem mesecu seznanili z organizacijo ter portfeljem podjetja.
- Podporo pri vaši karierni rasti, krepitev veščin na področju strokovnih kompetenc ter mehkih veščin.
- Udeležbo na poslovnih zajtrkih, s katerimi krepimo medsebojno sodelovanje in skrbimo za dobro počutje zaposlenih.
- Vaše zdravje nam je pomembno, zato vas bomo podprli v različnih športnih (maratoni, fitnes ...) in kulturnih dejavnostih. Vsak teden je na razpolago sveže sadje.
- Organiziramo različna neformalna druženja v obliki team buildingov.
- Gibljiv delovni čas. Prihod med 7 – 9h, prav tako fleksibilen odhod.
- Možnost hibridnega dela.

Iskraemeco je globalno priznana blagovna znamka, katere rešitve za energijo, vodo, e-mobilnost in digitalne platforme so prisotne v več kot 80 državah po vsem svetu.

Svojim strankam pomagamo pri obvladovanju njihove poti digitalne preobrazbe k bolj trajnostni in energetsko učinkoviti prihodnosti.

Gradite svojo kariero v Iskraemecu.

Vabimo vas, da nam svoj življenjepis pošljete na elektronski naslov kariera@iskraemeco.com, najkasneje do 30. 6. 2024

ISKRAEMECO, d.d.
Savska loka 4
4000 Kranj
https://www.iskraemeco.com/

Dejavnost:
Merilni sistemi in naprave


Iskraemeco že več kot sedem desetletij ponuja kakovostne izdelke in storitve, ki energetskim podjetjem po vsem svetu omogočajo učinkovito rabo energije. Stabilen portfelj pametnih števcev in omrežij nam omogoča predvidevanje prihodnjih potreb na področju učinkovitega upravljanja energije. Digitalizirane rešitve, ki temeljijo na načelih interneta stvari (IoT), podatkovnih jezer in pametnih mest, elektrodistribucijam zagotavljajo potrebne podatke za upravljanje rabe energije, napovedi povpraševanja in optimizacijo stroškov. Zaposleni v Iskraemecu povezujejo svoje dragocene izkušnje, inovacije in odlično poznavanje potreb kupcev v celovite rešitve za upravljanje energije. Iskraemeco je kot globalna blagovna znamka, s svojimi rešitvami prisotna v več kot 80 državah sveta.
Število zaposlenih:
500 do 999 zaposlenih

Prihodki (zadnji razpoložljivi podatek):

Izberi področje dela