Zaposlitveni portal MojeDelo.com za optimalno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z njihovo uporabo? Strinjam se Želim izvedeti več

Sistemski inženir

13.2.2018
Mikrocop d.o.o.
Ljubljana
m/ž
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestomSPLOŠNO O PODJETJU

Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih rešitev za brezpapirno poslovanje. Sodobne izzive naročnikov, povezane z zajemom, upravljanjem in dolgoročno hrambo dokumentov ter podatkov, uspešno rešujemo že več kot 40 let. S svojimi rešitvami izboljšujemo poslovne procese in organizacijam omogočamo prehod v brezpapirno poslovanje.

Mikrocop s sedežem v Ljubljani ima vlogo krovne družbe v Skupini Mikrocop, ki jo sestavljajo družbe Mikrocop Slovenija, Mikrocop Hrvaška in Mikrocop BH. Naše rešitve uporablja več kot 300 naročnikov z več kot 6.000 končnimi uporabniki v Adriatic regiji.

GLAVNE DEJAVNOSTI

V Mikrocopu organizacijam pomagamo celostno urediti in standardizirati procese zajema, upravljanja in hrambe dokumentov ter jih vodimo na poti do brezpapirnega poslovanja.

Naročnikom pomagamo digitalizirati poslovanje z dokumenti z rešitvami za:

 • skeniranje dokumentov in zajem podatkov, 
 • elektronsko upravljanje dokumentov in poslovnih procesov, 
 • hrambo elektronskih dokumentov.

V Mikrocopovih arhivskih centrih izvajamo tudi storitve fizične hrambe dokumentarnega gradiva, ki vključujejo upravljanje in hrambo papirnega in mikrofilmskega gradiva.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Mikrocop smo ljudje. Skupaj ustvarjamo okolje, v katerem se lahko razvijajo potenciali vsakega posameznika. Negujemo pripadnost in zavezanost k ciljem za skupno pot k odličnosti. Zavedamo se, da je kakovost naših storitev odvisna predvsem od naših zaposlenih, njihove strokovnosti, občutka pripadnosti in varnosti. Zato spodbujamo delovno okolje, ki omogoča razvoj tako strokovnih kompetenc kot tudi osebni razvoj, saj želimo, da zaposleni na delovna mesta vsak dan prihajajo zadovoljni ter polni elana in novih inovativnih idej.

Ključne vrednote, na katerih temelji naše poslovanje, so zanesljivost, strokovnost in varnost.

Z veseljem se pohvalimo s sproščenim vzdušjem med zaposlenimi, ki ga med drugim negujemo s športnimi, kulturnimi in drugimi dejavnostmi v okviru Društva Mikrocop. Uvajamo tudi programe, ki naše zaposlene spodbujajo, da živijo zdravo in primerno poskrbijo zase, za zdravo prehrano in sprostitev.

DELOVNA MESTA, KATERA ŽELIMO ZAPOLNITI

V letu 2017 nameravamo zaposliti kadre na področju:

Računalništvo, programiranje 4

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

V Mikrocopu cenimo strast in predanost pri delu ter radovedne in pozitivne posameznike. Ker zaposlujemo strokovnjake z različnih delovnih področij, so različna tudi naša pričakovanja. Od vseh sodelavcev pa pričakujemo:

 • strokovnost na svojem delovnem področju, 
 • samostojnost in odgovornost, 
 • vztrajnost in samozavest,
 • strast in predanost delu, 
 • inovativnost in željo po napredku, 
 • radovednost in pozitivno mišljenje, 
 • timsko naravnanost, 
 • usmerjenost k strankam.

V Mikrocopu, na osnovi svoje konstantne rasti, vsako leto zaposlujemo nove sodelavce v različnih oddelkih (razvoj, projektna pisarna, marketing, prodaja, storitve …). Zaradi pospešenega razvoja lastnih programskih rešitev bomo v tekočem letu potrebovali največ svežega znanja in moči s področja razvoja informacijskih rešitev.

Razvijajte (se) z nami!

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

V Mikrocopu lahko izkusite najboljše obeh svetov – smo družinsko podjetje s tradicijo in vodilni ponudnik v svoji panogi. Zavedamo se, da se ključ do uspeha skriva v nenehnem inoviranju in razvoju. Korak pred drugimi ostajamo le z najboljšimi sodelavci, ki jim nudimo:

 • inovativno okolje, usmerjeno v nadaljnji razvoj in napredek, 
 • urejeno, družini prijazno in sproščeno delovno okolje, 
 • delo v izkušenem kolektivu, ki z veseljem deli svoja znanja, 
 • možnost izobraževanja ter kariernega in osebnega razvoja, 
 • redno in varno zaposlitev na daljši rok, 
 • nagrajevanje za dosežene uspehe, 
 • urejene delovne prostore, 
 • skrb za varnost in zdravje zaposlenih, 
 • različne aktivnosti v okviru Društva Mikrocop.

OPIS PRODUKTOV

Skeniranje dokumentov

Papirne dokumente v svojih storitvenih centrih s skeniranjem pretvarjamo v elektronsko obliko. Z naprednimi tehnološkimi rešitvami s skeniranih dokumentov zajamemo podatke oz. vsebino dokumentov. Podatke nato v ustreznem formatu avtomatizirano uvozimo v dokumentni sistem ali druge namenske poslovne programe.

Elektronsko upravljanje z dokumenti

Z lastno programsko rešitvijo za elektronsko upravljanje dokumentov in procesov, organizacijam pomagamo poslovati hitreje in učinkoviteje. Sistem omogoča skupinsko delo na dokumentih in zagotavlja, da uporabniki lahko do vseh informacij in podatkov enostavno in hitro dostopajo kadarkoli, od kjerkoli, iz katerekoli naprave. Na klik.

Arhiviranje dokumentov

V Mikrocopu omogočamo tako elektronsko kot tudi fizično arhiviranje vseh vrst dokumentov. Elektronsko arhiviranje zagotavljamo z zmogljivo, varno in certificirano lastno programsko rešitvijo, ki omogoča zakonsko skladno dolgoročno hrambo elektronskih dokumentov na enem mestu. Ker pa je veliko dokumentacije še vedno potrebno hraniti v fizični obliki, v svojih arhivskih centrih poskrbimo tudi za varno hrambo in upravljanje dokumentov v različnih fizičnih pojavnih oblikah (papirno gradivo, mikrofilm, mikrofisch).

Svetovanje

Organizacijam svetujemo pri vpeljavi brezpapirnega poslovanja in pri prenovi procesov upravljanja in arhiviranja dokumentov. Ob tem poskrbimo, da so vsi postopki in sistemi upravljanja in hrambe zakonsko skladni.

Storitve podatkovnega centra

V svojem zmogljivem in varnem podatkovnem centru omogočamo najem virtualnih ali fizičnih strežnikov, najem prostora za kolokacijo ali pa postavitev lastnega podatkovnega centra v poslovnem objektu Mikrocop.

Ekspert – Vodja prodajnega programa


Razvijajte (se) z nami!

Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih rešitev za brezpapirno poslovanje. Z vpeljavo preizkušenih rešitev dokazano zmanjšujemo stroške, povečujemo učinkovitost in izboljšujemo kakovost poslovanja naših naročnikov.


Zaradi širitve poslovanja vabimo k sodelovanju

sistemskega inženirja m/ž.

K sodelovanju vabimo zanesljive, strokovne in proaktivne sodelavce, ki bodo sodelovali pri razvoju in vzdrževanju informacijskega sistema podjetja.

Delovno mesto sistemskega inženirja obsega sodelovanje pri načrtovanju, implementaciji in vzdrževanju sistemske infrastrukture podjetja (oskrbovalna infrastruktura, strežniška in mrežna infrastruktura, sistemska programska oprema) ter nadzor nad delovanjem informacijskega sistema.

Delo obsega tudi sodelovanje pri izvajanju nalog s področja informacijske zaščite in vodenje projektov implementacije infrastrukturnih storitev.

Pričakujemo:

Specifična znanja za delovno mesto sistemskega inženirja:

 • dobro poznavanje Microsoft Windows operacijskih sistemov,
 • dobro poznavanje Microsoft strežniških sistemov (Windows Server, SQL Server, Exchange Server, SCCM…),
 • poznavanje Cisco IOS operacijskega sistema.

Zahtevana računalniška znanja:

 • poznavanje operacijskih sistemov,
 • poznavanje računalniških omrežij,
 • delo z bazami podatkov,
 • splošno IT znanje.

Zahtevana izobrazba: 

 • najmanj V. stopnja izobrazbe in vsaj 3 leta delovnih izkušenj na primerljivih delovnih mestih,
 • Microsoft Certified Professional oziroma Microsoft Certified Solutions Expert.

Drugi pogoji: 

 • dobre prakse pri implementaciji visoko razpoložljivih sistemov,
 • dobre prakse pri implementaciji visoko performančnih sistemov, 
 • dobre prakse pri uporabi SIEM rešitev,
 • sposobnost timskega dela, 
 • natančnost, samostojnost in inovativnost.

Zahtevano znanje jezikov:

 • angleški jezik (razumevanje dobro, govorjenje dobro, pisanje dobro). 

Nudimo:

Izbranim kandidatom nudimo možnost sodelovanja pri razvoju naprednih in inovativnih informacijskih rešitev v mladem in dinamičnem razvojnem timu. 

Zagotavljamo urejeno, družini prijazno in sproščeno delovno okolje, svoje sodelavce redno izobražujemo ter za opravljeno delo ustrezno nadgradimo.

Če iščete nove karierne izzive, ste motivirani in pripravljeni na nove uspehe v mednarodnem poslovnem okolju, nam pošljite svojo vlogo z življenjepisom na naslov aleksandra.kocjan@mikrocop.com

Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.

Opis delovnega mesta

Razvijajte (se) z nami!

Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih rešitev za brezpapirno poslovanje. Z vpeljavo preizkušenih rešitev dokazano zmanjšujemo stroške, povečujemo učinkovitost in izboljšujemo kakovost poslovanja naših naročnikov.

Zaradi širitve poslovanja vabimo k sodelovanju sistemskega inženirja.
K sodelovanju vabimo zanesljive, strokovne in proaktivne sodelavce, ki bodo sodelovali pri razvoju in vzdrževanju informacijskega sistema podjetja.

Opis delovnega mesta:
Delovno mesto sistemskega inženirja obsega sodelovanje pri načrtovanju, implementaciji in vzdrževanju sistemske infrastrukture podjetja (oskrbovalna infrastruktura, strežniška in mrežna infrastruktura, sistemska programska oprema) ter nadzor nad delovanjem informacijskega sistema.
Delo obsega tudi sodelovanje pri izvajanju nalog s področja informacijske zaščite in vodenje projektov implementacije infrastrukturnih storitev.

Kaj pričakujemo

Specifična znanja za delovno mesto sistemskega inženirja:
- dobro poznavanje Microsoft Windows operacijskih sistemov,
- dobro poznavanje Microsoft strežniških sistemov (Windows Server, SQL Server, Exchange Server, SCCM…),
- poznavanje Cisco IOS operacijskega sistema.

Zahtevana računalniška znanja:
- poznavanje operacijskih sistemov,
- poznavanje računalniških omrežij,
- delo z bazami podatkov,
- splošno IT znanje.

Zahtevana izobrazba:
- najmanj V. stopnja izobrazbe in vsaj 3 leta delovnih izkušenj na primerljivih delovnih mestih,
- Microsoft Certified Professional oziroma Microsoft Certified Solutions Expert.


Drugi pogoji:
- dobre prakse pri implementaciji visoko razpoložljivih sistemov,
- dobre prakse pri implementaciji visoko performančnih sistemov,
- dobre prakse pri uporabi SIEM rešitev,
- sposobnost timskega dela,
- natančnost, samostojnost in inovativnost.

Zahtevano znanje jezikov:
- angleški jezik (razumevanje dobro, govorjenje dobro, pisanje dobro).

Kaj nudimo

Izbranim kandidatom nudimo možnost sodelovanja pri razvoju naprednih in inovativnih informacijskih rešitev v mladem in dinamičnem razvojnem timu.

Zagotavljamo urejeno, družini prijazno in sproščeno delovno okolje, svoje sodelavce redno izobražujemo ter za opravljeno delo ustrezno nadgradimo.

Izberi področje dela