Sodelavec za kadrovske zadeve in razvoj zaposlenih - m/ž

14.10.2021
Pošta Slovenije d.o.o.
Maribor
m/ž
VROČ OGLAS DANES
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

SPLOŠNO O PODJETJU

Pošta Slovenije je nacionalni poštni operater oziroma izvajalec univerzalne poštne storitve v Republiki Sloveniji. Zagotavljamo zakonsko določeno dostopnost oz. pokritost poštnega omrežja. V skladu s poslanstvom in vizijo podjetja stremimo k tehnološki odličnosti, podjetnosti in poslovni uspešnosti. Smo zanesljiva vez med ljudmi pri pretoku informacij, denarja in blaga. To je naše poslanstvo, ki ga izpolnjujemo z ljudmi, ki obvladajo svoje delo in ga opravljajo z osebno odgovornostjo.

V poslovnem letu 2020 smo v Skupini Pošta Slovenije  prejeli nekaj odmevnih domačih in tujih nagrad in priznanj, med njimi tudi spominski znak Vlade Republike Slovenije kolektivu Pošte Slovenije za požrtvovalnost v boju z epidemijo. Pri PostEuropu smo se s projektom Strategija energetske učinkovitosti in trajnostnega razvoja prijavili na razpis »Utrip srca« na področju »Družbena odgovornost podjetij – kategorija Okolje« (Corporate Social Responsibility Environmental Category 2020 CSR Coups de Cœur) in bili izbrani med 20 najboljših operaterjev in njihovih praks. Prav tako je Pošta Slovenije v lanskem letu že drugič zapored prejela srebrno plaketo za kakovost dostave mednarodnih EMS-pošiljk v Sloveniji, EMS Performance Awards, ki jo podeljuje Svetovna poštna zveza (SPZ).

Skupaj s svojimi odvisnimi družbami, ki tvorijo Skupino Pošta Slovenije, smo pomemben del slovenske družbe in nepogrešljiv partner gospodarstvu. #zanesljivozvami


GLAVNE DEJAVNOSTI

Celotna Skupina razvija poslovanje v okviru petih strateških stebrov –  logistične storitve, paketi, pisma z direktno pošto, IT-rešitve in prodaja na mreži.

Primarna dejavnost Pošte Slovenije je izvajanje univerzalne poštne storitve, ključne za rast in uspešnost pa so paketne in logistične storitve. Z načrtovanimi in že uvedenimi novostmi svoje storitve še bolj približujemo uporabnikom: tam, kjer so, in takrat, ko te storitve potrebujejo.


ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Zadovoljni zaposleni so srce Skupine Pošta Slovenije in ključ do zadovoljnih uporabnikov. V podjetju skrbimo za kulturo, ki temelji na spoštovanju, strokovnosti in odličnosti izvedbe. Stalno skrb posvečamo strokovnemu izobraževanju ter varnosti in zdravju pri delu. 

Skupina Pošta Slovenije je ekološko usmerjena in si prizadeva za uporabo transportnih sredstev, prijaznih do okolja, in za izvajanje energetske učinkovitosti pri stavbah.

Trajnost je zaveza, ki je vpeta v vse vidike našega poslovanja, od logističnih operacij, kjer si prizadevamo za elektrifikacijo voznega parka in izboljšanje okoljske učinkovitosti na vseh področjih poslovanja, do komercialnega in družbenega vidika našega poslovanja.

Pošta in poštne storitve so od nekdaj pomemben del kakovosti življenja ljudi. Z odgovornim zaznavanjem sprememb in potreb v družbi  smo ponosni deležnik številnih uspešnih zgodb s področja družbene odgovornosti. S podpiranjem humanitarnih, izobraževalnih, športnih, kulturnih in drugih projektov ter aktivnosti na področju zdravstva, izobraževanja, raziskav in drugih dejavnosti nadgrajujemo naše osnovno poslanstvo. Skupaj zmoremo več. Tako vračamo družbi.


 NAŠA VIZIJA IN CILJI

S svojimi rešitvami in visoko kakovostjo storitev smo in bomo tudi v prihodnje nepogrešljivo vpeti v potrebe državljanov, podjetij in države, tako da bomo: 
 • izvajalec univerzalne poštne storitve na celotnem ozemlju Republike Slovenije,
 • vodilni poštni operater, ki nudi celovito podporo prebivalstvu in podjetjem v Sloveniji in celovito logistično podporo podjetjem v regiji,
 • vrhunski ponudnik celovitih logističnih storitev v Sloveniji in eden ključnih ponudnikov na območju  jugovzhodne Evrope,
 • pomemben izvajalec IT-storitev v Sloveniji in regiji.
Ob upoštevanju sprememb v okolju, zamenjavi klasičnih storitev z e-storitvami (e-substitucija) in spremenjenih navadah uporabnikov načrtujemo nadaljnjo rast Skupine Pošta Slovenije.

Strateške smernice so tako predvsem osredotočenost virov Skupine Pošta Slovenije v poslovne segmente paketnih in logističnih storitev. V obeh strateških poslovnih segmentih se bomo osredotočili na povečanje kapacitet, učinkovitost in kakovost storitev ter na krepitev na regionalnih trgih, kjer smo že prisotni. Trg paketnih pošiljk se že nekaj let širi tako v Sloveniji kot tudi globalno in ta trend se bo kot posledica rasti spletne prodaje in oskrbovalnih verig nadaljeval tudi v prihodnje.

V skladu z našo strategijo pa bomo v prihodnosti še vedno ohranjali vodilni tržni delež na področju poštnih storitev ter status izvajalca univerzalne poštne storitve na celotnem območju Republike Slovenije v skladu s predpisano kakovostjo, kjer pa bo ključna prilagoditev kakovosti dejanskim potrebam uporabnikov in spremenjenim razmeram na trgu poštnih storitev.

DELOVNA MESTA, KI JIH ŽELIMO ZAPOLNITI

Delovno mesto PISMONOŠA (m/ž)

Naloge dela: sprejemanje pošiljk, dostavljanje vseh vrst pošiljk, opravljanje denarnih storitev na terenu, sprejem in dostava pošiljk in sklepov v poslovnih prostorih uporabnikov, dostavljanje poštnih pošiljk v poštne depoje, izpraznjevanje poštnih nabiralnikov, nakladanje in razkladanje pošiljk, prevzemanje, prevažanje, izmenjavanje in odpravljanje pošiljk in poštnih sklepov, vzdrževanje delovnih sredstev, izvajanje drugih opravil skladno z usposobljenostjo in navodili.

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Poleg formalnih zahtev pozitivno energijo in veselje do dela z ljudmi. Za opravljanje dela pismonoše so primerni posamezniki s sposobnostjo za organizacijo lastnega dela.  
Od pismonoša se pričakuje, da ima dobre komunikacijske sposobnosti, saj pismonoša vzpostavi prvi stik s stranko ter s svojim odnosom do stranke predstavlja Pošto Slovenije, družbo kot celoto. Njegov odnos do strank in poznavanje vseh vrst storitev so ključnega pomena za družbo. Delo pismonoša predstavlja neposredno odgovornost za kakovost opravljenih storitev, prav tako pa med njegove naloge spada tudi delo z gotovino, vrednostnimi papirji in drugimi plačilnimi sredstvi.
 • Strokovna izobrazba: nižja poklicna izobrazba ali končana osnovna šola in 5 let delovnih izkušenj.
 • Zahtevana znanja: vozniški izpit B kategorije, osnovno računalniško znanje, osnovno znanje slovenskega jezika.
 • Priporočena znanja: vozniški izpit A kategorije.
 • Zahtevana potrdila: potrdilo o nekaznovanosti.
 • Psihofizične sposobnosti: komunikativnost, sposobnost dela s strankami, motorična koordinacija, popolnoma zdrava gibala, urejenost, razločen govor.

KAJ PONUJAMO SVOJIM ZAPOSLENIM?

 • Fleksibilno in dinamično delo, zato je primerno za posameznike, ki ne marajo statičnega, sedečega in monotonega dela.
 • Možnost izpopolnjevanja in usposabljanja, redno plačilo, zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu (cepljenje proti gripi, cepljenje proti klopnemu meningoencefalitisu,  preventivni pregledi).
 • Stimulativno nagrajevanje, možnost napredovanja, možnost osebnega in poklicnega razvoja.

Sodelavec na pošti I - Novo mesto z okolicoPošta Slovenije smo ljudje

Okrepiti želimo svoj tim sodelavcev, zato medse vabimo:

Sodelavec za kadrovske zadeve in razvoj zaposlenih - m/ž

Skupino Pošta Slovenije poleg družbe Pošta Slovenije sestavlja še šest odvisnih družb z med seboj povezanimi dejavnostmi. Smo na pomembnem delu poti, ko se iz ponudnika klasičnih poštnih storitev preoblikujemo v modernega, razvojno usmerjenega poštno-logističnega operaterja in ponudnika elektronskih storitev. Ključna področja za rast in uspešnost Skupine Pošta Slovenije so paketne, logistične in informacijske storitve.

Smo uspešna gospodarska družba v 100-odstotni lasti Republike Slovenije. Z zanesljivim, kakovostnim in odgovornim izvajanjem univerzalne poštne storitve na celotnem območju Republike Slovenije upravičujemo vlogo najpomembnejšega izvajalca poštnih in z njimi povezanih denarnih in logističnih storitev.

Opis del in nalog:

 • izvajanje strokovnih in operativnih kadrovskih opravil,
 • ter podpora pri izvajanju izobraževanj, razvoja zaposlenih. 

Pogoji:

 • Za zasedbo prostega delovnega mesta se zahteva strokovna izobrazba dipl. organizator — manager (VS) oz. drugi ustrezni poklici visokošolskega izobraževanja prve stopnje in podobnega izobraževanja.
 • Alternativa: višješolsko strokovno izobraževanje in 5 let delovnih izkušenj s področja dela.
 • Zahteva se najmanj 1 leto delovnih izkušenj na enakih ali podobnih delih.

Dodatna funkcionalna znanja: 

 • poznavanje delovnopravne zakonodaje (ST1), 
 • vozniški izpit B kategorije, 
 • obvladovanje tujega jezika na ravni Al-angleščina (Z) Word in Excel-osnovno znanje, 
 • interni preizkus iz varstva pri delu in požarne varnosti, 
 • slovenski jezik-visoka raven. 

Priporočena znanja: 

 • poznavanje sodobnih orodij za strokovni razvoj zaposlenih (ST1). 

Psihofizične sposobnosti: 

 • komunikativnost, 
 • sposobnost dela s strankami, 
 • verbalna in pisna komunikacija, 
 • samoiniciativnost, 
 • fleksibilnost, 
 • organizacijske sposobnosti in 
 • natančnost. 


Z izbranim kandidatom oz. kandidatko se sklene pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas 6-ih mesecev, s poskusnim delom 6-ih mesecev. K prijavi je potrebno priložiti potrdilo o nekaznovanosti. 

Obravnavane bodo prošnje prispele do vključno 16.10.2021.

Prošnje na razpis pošljite na naslov: POŠTA SLOVENIJE, d. o. o., Slomškov trg 10, 2000 Maribor

Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

Opis del in nalog:
-izvajanje strokovnih in operativnih kadrovskih opravil
-ter podpora pri izvajanju izobraževanj, razvoja zaposlenih.

Kaj pričakujemo

Drugi pogoji: Za zasedbo prostega delovnega mesta se zahteva strokovna izobrazba dipl. organizator — manager (VS) oz. drugi ustrezni poklici visokošolskega izobraževanja prve stopnje in podobnega izobraževanja. Alternativa: višješolsko strokovno izobraževanje in 5 let delovnih izkušenj s področja dela. Zahteva se najmanj 1 leto delovnih izkušenj na enakih ali podobnih delih.

Dodatna funkcionalna znanja:
poznavanje delovnopravne zakonodaje (ST1) (Z),
vozniški izpit B kategorije (Z),
obvladovanje tujega jezika na ravni Al-angleščina (Z) Word in Excel-osnovno znanje (Z),
interni preizkus iz varstva pri delu in požarne varnosti (S),
slovenski jezik-visoka raven.

Priporočena znanja:
poznavanje sodobnih orodij za strokovni razvoj zaposlenih (ST1) (Z).

Psihofizične sposobnosti:
komunikativnost,
sposobnost dela s strankami,
verbalna in pisna komunikacija,
samoiniciativnost,
fleksibilnost,
organizacijske sposobnosti in
natančnost.

Kaj nudimo

Z izbranim kandidatom oz. kandidatko se sklene pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas 6-ih mesecev, s poskusnim delom 6-ih mesecev. K prijavi je potrebno priložiti potrdilo o nekaznovanosti.

Obravnavane bodo prošnje prispele do vključno 16.10.2021, na naslov:

Prošnje na razpis pošljite na naslov: POŠTA SLOVENIJE, d. o. o., Slomškov trg 10, 2000 Maribor

Izberi področje dela