Sodelavec za razvoj programske opreme in DEVOPS (m/ž)

22.2.2021
Petrol d.d.
Ljubljana
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

  SPLOŠNO O PODJETJU

Petrol d.d., Ljubljana je največje slovensko podjetje po prihodkih in največja slovenska energetska družba. S svojimi podjetji smo prisotni v 10 državah in postajamo čedalje pomembnejši partner na območju JV Evrope pri prodaji energentov in trgovskega blaga, na področju energetskih in okoljskih sistemov, pri trgovanju z električno energijo.

Razvoj zaposlenih je za Petrol prioriteta in investicija v prihodnost. Zaposleni samostojno krmilijo svojo kariero z letnimi načrti in kvartalnimi pogovori. Posebno pozornost namenjamo talentiranim posameznikom. Med našimi izobraževalnimi programi so: Poslovna akademija Petrol, ki jo organiziramo skupaj z Ekonomsko fakulteto v Ljubljani; mentorstvo in coaching je interni program, kjer drug z drugim razvijamo kompetence; za sodelavce na prodajnih mestih pa imamo učni center, kjer razvoj prodajnih veščin poteka s simulacijo in igro vlog. Da bi v podjetju vzpostavili še bolj odprto, kreativno in povezovalno kulturo, smo ustvarili Odprti prostor, ki je namenjen povezovanju sodelavcev, ustvarjalnemu delu in aktivnemu počitku.

Ponosni smo na to, da nudimo okolje za razvoj vseh potencialov naših sodelavcev. Merimo in spremljamo klimo, kulturo, zadovoljstvo in zavzetost zaposlenih, jim prisluhnemo in sproti uvajamo ukrepe za izboljšave. 

V Petrolu kakovostno in učinkovito delo prepoznavamo in nagrajujemo. Sistem nagrajevanja deluje na osnovi korporativne, timske in individualne uspešnosti. Prav tako nagrajujemo kreativnost in inovativnost zaposlenih – z vzpostavljenim sistemom Prima ideja identificiramo in nagradimo najboljše predloge zaposlenih za izboljšave, ki jih v praski tudi izpeljemo.

  KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Zaposlujemo srčne, odprte in pogumne posameznike, ki hočejo razvijati svoje potenciale v dinamični in ambiciozni energetski družbi. Iščemo že izkušene strokovnjake ali ambiciozne začetnike, ki so srčni in energični ter se pripravljeni učiti, rasti in postati del Petrola. Najbolj iskani profili, ki jih v Petrolu zaposlujemo, so na področju informatike, prodaje, energetike in okolja, inovativnih poslovnih modelov, logistike.


  KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

V jedru naše energetske dejavnosti smo ljudje. Naša osnovna skrb je vlaganje v razvoj sodelavcev, v njihovo karierno in osebno rast. Delovno okolje gradimo na spoštovanju, zaupanju, samoiniciativnosti in timskem delu. Spodbujamo raznolikost in jo vidimo kot našo moč. Naše delovanje vodijo spoštovanje do soljudi in okolja, zaupanje v partnerskih odnosih, odličnost pri delu, ustvarjalnost pri napredku in srčnost v vsem kar počnemo. 

Kot delodajalec smo prepoznani za svojo odličnost, ki jo izkazujemo na vseh področjih: ugleden delodajalec (MojeDelo), TOP 10 gospodar znanja (Planet GV), privlačen delodajalec (Competo), starejšim prijazno podjetje (Zlata nit), družini prijazno podjetje (Ekvilib).


Pet razlogov ZA Petrol:

 1. Stabilna zaposlitev in nadpovprečna plača v industriji.
 2. Nagrajevanje presežkov in ekip.
 3. Fleksibilen delovni čas in delovno okolje.
 4. Priložnosti za razvoj vseh potencialov s širokim naborom izobraževanj in usposabljanj.
 5. Dobro vzdušje in obilo priložnosti za šport, druženje in krepitev zdravega življenjskega sloga.

  NAŠI PRODUKTI IN STORITVE

V letu 2019 načrtujemo doseči dobiček iz poslovanja (EBITDA) po dejavnostih:

 • 50% prodaja naftnih derivatov,
 • 20% prodaja trgovskega blaga,
 • 14% prodaja ostalih energentov,
 • 13% prodaja energetskih in okoljskih rešitev,
 • 3% proizvodnja električne energije iz obnovljivih virov. 

Petrolova vizija 2018 – 2022 nas zavezuje, da kot pomemben regijski ponudnik celovitih in trajnostnih rešitve povezujemo energetiko, trgovino, mobilnost in napredne storitve v odlično uporabniško izkušnjo. Z inovativnostjo, digitalnimi rešitvami in partnerstvi razvijamo uspešne poslovne modele.

  BONITETE

V Petrolu aktivno skrbimo za odlično energijo na delovnem mestu. Omogočamo uspešno usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja, skrbimo za šport, rekreacijo in druge oblike druženja zaposlenih. Tako zmanjšujemo stres pri delu in večamo zadovoljstvo zaposlenih. S polnim certifikatom Družini prijazno podjetje zagotavljamo boljše usklajevanje dela in družine. Velik pomen dajemo zagotavljanju varnosti in zdravja pri delu. S projektom Zdravo v Petrolu sodelavce osveščamo o pomenu zdravega načina življenja. Preko aplikacije Sprejmeš izziv? izvajamo športne izzive, dogodke in izobraževanja. Za rekreacijo in druženje zaposlenih vsako leto organiziramo Petrolove zimske in poletne športne igre.

Pridruži se naši prodajni ekipiZaposlitev na PetroluŠportne igre skupine PetrolPetrolov smučarski danSprejmeš izziv?Petrolov družinski danAktivne počitnice otrok zaposlenihZelena mesta PetrolCelovito upravljanje z energijo v mestih

Sodelavec za razvoj programske opreme

Prosto delovno mesto:

SODELAVEC ZA RAZVOJ PROGRAMSKE OPREME IN DEVOPS
(M/Ž) 

OPIS DELOVNEGA MESTA

Iščemo novega sodelavca v ekipi, ki skrbi za arhitekturo in razvoj Petrolove DevOps platforme, izvajalnih okolij ter razvoj ostale programske opreme. 

LOKACIJA DELA

Dunajska 50, Ljubljana 

ODGOVORNOSTI IN ZADOLŽITVE

Spodaj naštevamo odgovornosti celotne DevOps ekipe na področju načrtovanja in razvoja ter naprednega programiranja. Izbrani kandidat bo opravljal le del teh nalog – pri tem se bomo prilagodili njegovim izkušnjam in interesom. 

Načrtovanje in razvoj na naslednjih področjih: 

 • izvajalna okolja Petrolovih aplikacij (docker, swarm, kubernetes);
 • platforme in ogrodja za upravljanje z identiteto in dostopi (IAM);
 • platforme in ogrodja za upravljanje življenjskega cikla aplikacij (DevOps);
 • platforme za upravljanje z aplikacijskimi dnevniki, metričnimi podatki, nadzorom in alarmiranjem (log management, metrics, monitoring, alerting);
 • arhitektura informacijskih sistemov.

Napredno programiranje na področjih:

 • komponent Petrolove DevOps platforme;
 • internih spletnih aplikacij in storitev; 
 • razširitev infrastrukturnih komponent omenjenih zgoraj (načrtovanje in razvoj).

Novi sodelavec bo sodeloval tudi pri integracijah različnih komponent informacijskega sistema. Rešitve in razvito programsko opremo bo sodelavec tudi dokumentiral in testiral. Vključen bo v delo z notranjimi ekipami in zunanjimi partnerji. 

ZAHTEVANE VEŠČINE IN ZNANJA

 • Izobrazba računalniške ali druge ustrezne smeri;
 • znanje angleškega jezika;
 • zanesljivost, samoiniciativnost, ambicioznost;
 • pripravljenost na timsko delo, pripravljenost na dodatna strokovna usposabljanja. 

ZAHTEVANE IZKUŠNJE

Zelo zaželene izkušnje s področij:

 • Kubernetes tehnologij in orodij (Docker, Kubectl, Kustomize, Kubespray, Cluster API, Custom CRD, Addons, Operators, Helm, ... );
 • DevOps tehnologij in praks (Teraform, JenkinsX, FluxCD, ArgoCD, Ansible, Nexus, Jenkins + groovy, Maven, GitOps, GitFlow, ...);
 • Javanskih tehnologij (Eclipse Microprofile, ...).

Dobrodošlo je poznavanje tudi:

 • razvoja na infrastrukturi v oblaku;
 • build orodij (Gradle, Maven, Npm);
 • linux operacijskih sistemov, protokolov (ssh, telnet, smtp, ...);
 • različno skriptno programiranje (groovy, javascript, vue, angular, ionic);
 • obvladovanje protokolov (SOAP, REST, LDAP, OAUTH,...);
 • poznavanje razvoja spletnih aplikacij;
 • poznavanje razvoja mobilnih in javascript aplikacij. 

KAJ PONUJAMO

 • Urejeno, inovativno, dinamično, delovno okolje;
 • uporabo najsodobnejših informacijskih tehnologij;
 • sodelovanje z vodilnimi IT podjetji;
 • osebni in strokovni razvoj;
 • strokovno izobraževanje;
 • stimulativno plačilo.

Delovno razmerje s kandidatom (M/Ž) bomo sklenili za nedoločen čas, s 6-mesečno poskusno dobo. Prijave z življenjepisom sprejemamo najkasneje do 28.2.2021 na tej povezaviNe odlašaj!
Še 3 dni za prijavo.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

OPIS DELOVNEGA MESTA
Iščemo novega sodelavca v ekipi, ki skrbi za arhitekturo in razvoj Petrolove DevOps platforme, izvajalnih okolij ter razvoj ostale programske opreme.

LOKACIJA DELA
Dunajska 50, Ljubljana

ODGOVORNOSTI IN ZADOLŽITVE
Spodaj naštevamo odgovornosti celotne DevOps ekipe na področju načrtovanja in razvoja ter naprednega programiranja. Izbrani kandidat bo opravljal le del teh nalog – pri tem se bomo prilagodili njegovim izkušnjam in interesom.

Načrtovanje in razvoj na naslednjih področjih:
- izvajalna okolja Petrolovih aplikacij (docker, swarm, kubernetes);
- platforme in ogrodja za upravljanje z identiteto in dostopi (IAM);
- platforme in ogrodja za upravljanje življenjskega cikla aplikacij (DevOps);
- platforme za upravljanje z aplikacijskimi dnevniki, metričnimi podatki, nadzorom in alarmiranjem (log management, metrics, monitoring, alerting);
- arhitektura informacijskih sistemov.

Napredno programiranje na področjih:
- komponent Petrolove DevOps platforme;
- internih spletnih aplikacij in storitev;
- razširitev infrastrukturnih komponent omenjenih zgoraj (načrtovanje in razvoj).

Novi sodelavec bo sodeloval tudi pri integracijah različnih komponent informacijskega sistema. Rešitve in razvito programsko opremo bo sodelavec tudi dokumentiral in testiral. Vključen bo v delo z notranjimi ekipami in zunanjimi partnerji.

Kaj pričakujemo

ZAHTEVANE VEŠČINE IN ZNANJA
- Izobrazba računalniške ali druge ustrezne smeri;
- znanje angleškega jezika;
- zanesljivost, samoiniciativnost, ambicioznost;
- pripravljenost na timsko delo, pripravljenost na dodatna strokovna usposabljanja.

ZAHTEVANE IZKUŠNJE
Zelo zaželene izkušnje s področij:
- Kubernetes tehnologij in orodij (Docker, Kubectl, Kustomize, Kubespray, Cluster API, Custom CRD, Addons, Operators, Helm, ... );
- DevOps tehnologij in praks (Teraform, JenkinsX, FluxCD, ArgoCD, Ansible, Nexus, Jenkins + groovy, Maven, GitOps, GitFlow, ...);
- Javanskih tehnologij (Eclipse Microprofile, ...).

Dobrodošlo je poznavanje tudi:
- razvoja na infrastrukturi v oblaku;
- build orodij (Gradle, Maven, Npm);
- linux operacijskih sistemov, protokolov (ssh, telnet, smtp, ...);
- različno skriptno programiranje (groovy, javascript, vue, angular, ionic);
- obvladovanje protokolov (SOAP, REST, LDAP, OAUTH,...);
- poznavanje razvoja spletnih aplikacij;
- poznavanje razvoja mobilnih in javascript aplikacij.

Kaj nudimo

- Urejeno, inovativno, dinamično, delovno okolje;
- uporabo najsodobnejših informacijskih tehnologij;
- sodelovanje z vodilnimi IT podjetji;
- osebni in strokovni razvoj;
- strokovno izobraževanje;
- stimulativno plačilo.

Delovno razmerje s kandidatom (M/Ž) bomo sklenili za nedoločen čas, s 6-mesečno poskusno dobo. Prijave z življenjepisom sprejemamo najkasneje do 28.2.2021 na tej povezavi.

Izberi področje dela