Strokovni sodelavec na področju poslovne inteligence (m/ž)

14.1.2020
Telekom Slovenije, d. d.
Ljubljana
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestomSPLOŠNO O PODJETJU

Telekom Slovenije je celovit ponudnik komunikacijskih storitev v Sloveniji. Prepoznaven je kot vodilni pri uvajanju in povezovanju novih generacij mobilnih in fiksnih komunikacij, sistemske integracije in storitev v oblaku ter multimedijskih vsebin. Z inovativnimi tehnologijami navdihujemo svoje uporabnike. Odpiramo jim nove poslovne in osebne poti ter skupaj z njimi ustvarjamo okolje za razvoj družbe priložnosti. Z odprtostjo, prilagodljivostjo ter nadgradljivostjo izdelkov, storitev in privlačnih vsebin uporabnikom ves čas zagotavljamo učinkovita, uporabna, zanesljiva, zabavna in vedno nova orodja za posel in prosti čas.

GLAVNE DEJAVNOSTI

Telekom Slovenije skupaj s svojimi odvisnimi družbami deluje tudi na trgih JV Evrope. Dejavnost Skupine Telekom Slovenije obsega fiksne in mobilne komunikacije, digitalne vsebine in storitve, multimedijske storitve in digitalno oglaševanje, sistemsko integracijo in storitve v oblaku, gradnjo in vzdrževanje telekomunikacijskih omrežij ter ohranjanje naravne in kulturne dediščine na območju Krajinskega parka Sečoveljske soline. Ob tem ima skupina največje, najbolj kakovostno in zanesljivo telekomunikacijsko omrežje v Sloveniji ter upravlja eno najkompleksnejših hrbteničnih omrežij v regiji jugovzhodne Evrope.

VIZIJA IN CILJI

V Skupini Telekom Slovenije smo zaupanja vreden partner svojih uporabnikov, s katerimi skupaj ustvarjamo družbo priložnosti.

Zaposleni ustvarjamo v kreativnem okolju, naše osnovno vodilo pa je zadovoljen uporabnik naših storitev. S kakovostjo, zanesljivostjo, inovativnostjo in prilagodljivostjo uporabnikom nudimo možnost svobodne izbire pri združevanju in prepletanju naših storitev, paketov, vsebin in izdelkov. V družbi in okolju, kjer delujemo, se vedemo etično, srčno, odgovorno in trajnostno. Spodbujamo razvoj znanja, izmenjavo izkušenj, ustvarjanje inovativnih rešitev ter okolju in ljudem prijazno delovanje.

Slovenski trg telekomunikacijskih storitev je primerljiv z razvitejšimi zahodnoevropskimi trgi, za katere analitiki prvotnim operaterjem napovedujejo upadanje prihodkov in tržnih deležev od osnovnih telekomunikacijskih storitev. Tem trendom se zoperstavljamo tako, da širimo ponudbo prek osnovne dejavnosti, izvajamo pospešeno digitalizacijo, širimo optično dostopovno omrežje ter se prek optimizacije notranjih procesov, IT infrastrukture in kadrovskega prestrukturiranja preoblikujemo v agilno podjetje, ki se bo še naprej aktivno prilagajalo zahtevam in potrebam uporabnikov.

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

V Telekomu Slovenije si nenehno prizadevamo za krepitev organizacijske kulture, skrb za kulturo organizacije in njena transformacija, ki bo skladna z zastavljeno strategijo, pa je tudi sestavni del petletnega strateškega poslovnega načrta družbe. Pri tem največji poudarek namenjamo konstruktivnemu slogu, ki spodbuja usmerjenost zaposlenih k uporabniku, razvoj storitev in poslovno odličnost, zaposleni pa se med seboj podpirajo, si izmenjujejo ideje, so proaktivni in skupaj iščejo rešitve za konkretne izzive.

Dobro organizacijsko klimo ohranjamo z dobrimi odnosi med zaposlenimi na vseh nivojih, odprto komunikacijo, spremljanjem in usmerjanjem sodelavcev pri delu ter povezovanjem med organizacijskimi enotami. Osredotočamo se na področje komunikacije, vodenja ter motiviranja in razvoja kariere zaposlenih.
DELOVNA MESTA, KATERA ŽELIMO ZAPOLNITI

Iščemo nove sodelavce na področju informatike v širšem smislu, kar zajema tudi poznavanje IKT tehnologij in ostalih naprednih znanj in sistemov. Prav tako iščemo specialiste na področju prodaje in produktnega vodenja, projektne vodje ter sodelavce, ki imajo poslovno žilico, znajo razmišljati izven okvirjev, si upajo tvegati in imajo željo po soustvarjanju skupne prihodnosti. Poznavanje telekomunikacij in tehnologij na splošno je seveda prednost, so pa izredno pomembne tudi ostale kompetence in posameznikove lastnosti, s katerimi se lahko posameznik pohvali in dokaže.

KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Pomembno je, da imajo naši sodelavci radi tehnologijo in da spremljajo tehnološki razvoj. Od sodelavcev pričakujemo navdušenost za delo pri nas, odprtost za spremembe ter željo po novih izzivih in soustvarjanju skupne prihodnosti. Pri tem iščemo sodelavce, ki razmišljajo širše, so pri delu kreativni, iščejo nove rešitve, si upajo tvegati in za svoje delo prevzamejo odgovornost. Želimo, da se naši sodelavci dobro znajdejo v okolju s hitrim tempom dela, so inovativni in marketinško usmerjeni, ob tem pa imajo dobre komunikacijske, razumejo trende ter želje in pričakovanja uporabnikov komunikacijskih storitev

Pričakujemo tudi visoko stopnjo strokovnega znanja ter željo po dodatnem razvoju in osebnem razvoju.

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

Svojim zaposlenim ponujamo:

1. delo v visoko tehnološki in razvojno usmerjeni organizaciji,
2. dinamično in urejeno delovno okolje,
3. ambiciozno in prijetno ekipo sodelavcev,
4. delo z vrhunskimi strokovnjaki,
5. delo v družbi, kjer lahko vsakdo prispeva k njenemu razvoju,
6. možnost osebnega in strokovnega razvoja,
7. skrb za zaposlene in njihove družinske člane v skladu s certifikatom Družini prijazno podjetje,
8. skrb za zdravje zaposlenih v sklopu programov za promocijo zdravja,
9. in dodatne ugodnosti.Ne odlašaj s prijavo!
Bodi med prvimi.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

Vstopi z nami v digitalni svet priložnosti. Pridruži se nam kot
 
strokovni sodelavec na področju poslovne inteligence (m/ž)
 
V Telekomu Slovenije, vodilnem slovenskem ponudniku najsodobnejših komunikacijskih storitev, iščemo sodelavca oz. sodelavko, ki ima poslovno širino, analitične podatke, pridobljene iz obstoječega podatkovnega in informacijskega okolja, pa uspešno prenaša v podlago za sprejemanje poslovnih odločitev. V širšo ekipo vabimo sodelavca, ki razume potrebe in zahteve uporabnikov komunikacijskih storitev, pozna trende in zna samostojno pripraviti strokovne predloge za nadaljnje delo.
 
Če želite s pripravo analiz in podatkovnih analitičnih modelov soustvarjati marketinške in produktne aktivnosti, se nam pridružite.
 
Vsebina dela:
-analiziranje podatkov o komunikacijskih potrebah uporabnikov,
-pretvorba podatkov v poslovno koristne informacije,
-identifikacija podatkovnih virov, njihovo združevanje, priprava in strukturiranje za pripravo analiz,
-komunikacija z informacijsko podporo ter nudenje pomoči pri postavljanju podatkovnih modelov,
-sodelovanje pri pripravi novih poslovnih modelov, produktov in storitev,
-samostojna priprava dashboard poročil, ki bodo podpora nadaljnjim poslovnim odločitvam,
-aktivno sodelovanje pri razvoju analitike tako v ožjem kot v širšem timu (tako z vidika razumevanja kot z vidika uporabe -podatkov),
-pripravljanje strokovnih podlag in navodil,
-sodelovanje v projektih.

Kaj pričakujemo

-zaželena VII. stopnja strokovne izobrazbe (1. oz. 2. bolonjska stopnja),
-aktivno poznavanje MS Office orodja,
-odlično poznavanje Excela.
-poznavanje dela s CRM orodji,
-znanje angleškega jezika

Zaželena znanja:
-poznavanje orodij za analizo podatkov (kot npr. Tableau, SAS Enterprise Guide, SAP BO Web Inteligence ali druga orodja za -obdelovanje podatkov),
-poznavanje jezika SQL,
-poznavanje mobilnih in fiksnih storitev.
 
Osebnostne lastnosti, ki nas navdušijo  
-analitičnost,
-natančnost,
-usmerjenost k reševanju problemov in predlaganju rešitev,
-dobre komunikacijske sposobnosti,
-proaktivnost,
-samoiniciativnost,
-timsko delo,
-odločnost,
-vztrajnost.

Kaj nudimo

-delo v visoko tehnološki in razvojno usmerjeni organizaciji,
-dinamično in urejeno delovno okolje,
-ambiciozno in prijetno ekipo sodelavcev,
-delo z vrhunskimi strokovnjaki,
-delo v družbi, kjer lahko vsakdo prispeva k njenemu razvoju,
-možnost osebnega in strokovnega razvoja,
-skrb za zaposlene v skladu s certifikatom Družini prijazno podjetje,
-skrb za zdravje zaposlenih v sklopu programov za promocijo zdravja,
-dodatne ugodnosti.
 
 Delovno mesto je v Ljubljani, pogodba o zaposlitvi pa bo sklenjena za nedoločen čas s polnim delovnim časom.
 
 Na razpis se lahko prijavite do vključno 28. 1. 2020.

Izberi področje dela