Strokovni sodelavec VII/2

28.5.2021
Institut "Jožef Stefan"
Ljubljana
m/ž
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom
Institut "Jožef Stefan"
Spletna stran:

Strokovni sodelavec VII/2


Strokovni sodelavec VII/2


Odsek za elektronsko keramiko na Institutu "Jožef Stefan" izvaja raziskave ter sodeluje pri raziskovalno – razvojnih projektih in izobraževanju na področju sinteze, lastnosti in uporabe materialov za elektroniko.

Iščemo kandidatko ali kandidata za doktorski študij ter zaposlitev na Institutu "Jožef Stefan" na področju raziskav materialov z eksotičnimi električnimi in magnetnimi lastnostmi, kot so multikalorični materiali za nove, okolju prijazne hladilne sisteme na osnovi trdnih snovi. Delo bo zajemalo pripravo materialov in kompozitnih elementov, strukturno karakterizacijo in raziskave fizikalnih lastnosti pripravljenih vzorcev. S posebnimi eksperimentalnimi metodami bomo v okviru našega novoustanovljenega Laboratorija za materiale - ULTRACOOL (http://www-k5.ijs.si/sistem-za-nanasanje-trdnih-delcev-v-curku-aerosola/;http://www-k5.ijs.si/oprema/ultracool-laboratorij-financiran-iz-direktorjevega-sklada-2017/) raziskovali pripravo dobrih multikaloričnih kompozitov.  Delo bo potekalo pod mentorstvom doc. Dr. Hane Uršič Nemevšek (https://scholar.google.com/citations?user=Ijc7xS4AAAAJ&hl), na Odseku za elektronsko keramiko (http://www-k5.ijs.si/), Instituta "Jožef Stefan". 

PRIČAKUJEMO:

  • Magisterij iz kemije, fizike, kemijske tehnologije, nanotehnologije, materialov ali druge naravoslovno-tehnične smeri.
  • Zanimanje za raziskovalno delo in sposobnost samostojnega reševanja problemov.
  • Dobro pisno in ustno izražanje v angleščini.

Ponujamo:

  • Raziskovalnega mentorja, ki najprej skrbi za hitro pridobitev potrebnih znanj in nato usmerja nadaljnji raziskovalni razvoj.
  • Vpis na doktorski študij ter primerno okolje in pomoč za uspešno dokončanje študija.
  • Fleksibilen delovni čas.

Vaše prijave pričakujemo na enaslov hana.ursic@ijs.si do 20.6.2021.

Ne odlašaj!
Še 1 dan za prijavo.

Opis delovnega mesta

Iščemo kandidatko ali kandidata za doktorski študij ter zaposlitev na Institutu "Jožef Stefan" na področju raziskav materialov z eksotičnimi električnimi in magnetnimi lastnostmi, kot so multikalorični materiali za nove, okolju prijazne hladilne sisteme na osnovi trdnih snovi. Delo bo zajemalo pripravo materialov in kompozitnih elementov, strukturno karakterizacijo in raziskave fizikalnih lastnosti pripravljenih vzorcev. S posebnimi eksperimentalnimi metodami bomo v okviru našega novoustanovljenega Laboratorija za materiale - ULTRACOOL (http://www-k5.ijs.si/sistem-za-nanasanje-trdnih-delcev-v-curku-aerosola/;http://www-k5.ijs.si/oprema/ultracool-laboratorij-financiran-iz-direktorjevega-sklada-2017/) raziskovali pripravo dobrih multikaloričnih kompozitov. Delo bo potekalo pod mentorstvom doc. Dr. Hane Uršič Nemevšek (https://scholar.google.com/citations?user=Ijc7xS4AAAAJ&hl), na Odseku za elektronsko keramiko (http://www-k5.ijs.si/), Instituta "Jožef Stefan".

Kaj pričakujemo

Magisterij iz kemije, fizike, kemijske tehnologije, nanotehnologije, materialov ali druge naravoslovno-tehnične smeri.
Zanimanje za raziskovalno delo in sposobnost samostojnega reševanja problemov.
Dobro pisno in ustno izražanje v angleščini.

Kaj nudimo

Raziskovalnega mentorja, ki najprej skrbi za hitro pridobitev potrebnih znanj in nato usmerja nadaljnji raziskovalni razvoj.
Vpis na doktorski študij ter primerno okolje in pomoč za uspešno dokončanje študija.
Fleksibilen delovni čas.

Izberi področje dela