Svetovalec (m/ž) v enoti Kontaktni center in podpora strankam

17.11.2022
UniCredit Banka Slovenija d.d.
Ljubljana
m/ž
 Prijavi se na to delovno mesto
Povej naprej
Kompatibilnost
Kompatibilnost
Aktiviraj svoj karierni profil in si oglej kako se ujemaš z delovnim mestom

SPLOŠNO O PODJETJU

Skupina UniCredit je enostavna, uspešna, vseevropska komercialna banka, s povsem integriranim poslovanjem s podjetji in investicijskim bančništvom. S svojo obsežno bazo strank omogoča dostop do edinstvene poslovne mreže v zahodni, srednji in vzhodni Evropi. Z lokalnim in mednarodnim znanjem Skupina podpira svoje stranke ter jim zagotavlja dostop do vodilnih bank na svojih 13 ključnih evropskih trgih, z razvejano mednarodno mrežo predstavništev in podružnic pa je UniCredit strankam v pomoč v dodatnih 16 državah po svetu.

UniCredit Banka Slovenija d.d. je na slovenskem trgu prisotna že od leta 1991. Osredotočamo se na učinkovite in preproste rešitve, s katerimi pomagamo posameznikom, družinam, podjetnikom ter podjetjem vseh velikosti, med njimi tudi mednarodnim strankam, ki poslujejo na slovenskih tleh, pri njihovih prizadevanjih za širitev poslovanja v tujino. 

GLAVNE DEJAVNOSTI

  • Bančništvo
  • Drugo denarno posredništvo

VIZIJA IN CILJI

Želimo razumeti izzive in priložnosti, s katerimi se naše stranke srečujejo v vsakodnevnem življenju, ter njihove ambicije podpreti s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami ter ponudbo optimalnih finančnih rešitev. Verjamemo, da čisto vsi prispevamo k skupnemu uspehu. Z odločnostjo, ustvarjalnostjo in inovativnostjo spreminjamo obstoječe načine dela in iščemo preproste rešitve za kompleksne izzive.

Naša glavna prednostna naloga, vsako minuto dneva, je služiti svojim strankam po svojih najboljših močeh (Stranka je na prvem mestu). Da bi to uresničili, se zanašamo na kakovost in predanost naših sodelavcev (Razvoj ljudi), ter na naše sposobnosti za sodelovanje in ustvarjanje sinergij v okviru "ene Banke, ene UniCredit" (Sodelovanje in sinergije). Prevzemamo prave vrste tveganj (Upravljanje s tveganji), hkrati pa smo zelo disciplinirani pri izvajanju naše strategije (Izvedba in disciplina). 

ORGANIZACIJSKA KULTURA IN KLIMA

Naše vrednote so temeljni dejavniki preoblikovanja dobička v trajno vrednost in nas, skupaj z inovativnostjo in učinkovitim pristopom, razlikujejo od naše konkurence. Za doseganje trajnostnih rezultatov delamo tisto, kar je pomembno za naše stranke, skupnosti in sodelavce ter zagotavljamo konkretne rešitve za resnične potrebe oz. za doseganje otipljivih rezultatov.

Vrednoti »Etičnost in spoštovanje« nas združujeta in hkrati opredeljujeta kulturo naše Skupine – način sprejemanja naših odločitev in delovanja. Naredi, kar je prav! je preprosto, vodilno načelo, ki nam pomaga udejanjati ti vrednoti vsak dan in povsod.

Z rednimi raziskavami o zadovoljstvu zaposlenih in strank merimo napredek pri naših prizadevanjih za ohranitev in povečanje uspešnosti poslovanja ter za ustvarjanje delovnega okolja, v katerem sodelavci lahko izražajo svoje potenciale. Povratne informacije nam služijo kot osnova za pripravo aktivnosti z namenom dodatnega izboljšanja kakovosti odnosov in storitev ter posledično zadovoljstva naših sodelavcev in strank.

DELOVNA MESTA, KATERA ŽELIMO ZAPOLNITI

Bančništvo, finance x
Kadrovanje, HR x
Marketing, PR x
Matematika, fizika in naravoslovje x
Mediji x
Pravo in družboslovje x
Računalništvo, programiranje x


KAJ PRIČAKUJEMO OD NOVIH SODELAVCEV?

Želimo postati najboljši poslovni partner za sposobne in motivirane sodelavce, prisluhniti njihovim predlogom in jih spodbujati na njihovi poslovni poti. Zato je naša obveza učenje, usposabljanje, trening pridobljenega ter kreiranje novih idej in priložnosti za napredek vseh; naših sodelavcev, naših poslovnih partnerjev in okolja, v katerem delujemo. V storitvenem podjetju je ključen človeški faktor, zato svojim sodelavcem omogočamo strokovno rast in razvoj. Zavedamo se, da samo rast vsakega posameznika vodi tudi v rast Banke kot celote, zato zaposlujemo prodorne in motivirane ljudi, ki znajo uživati v svojem delu, so samostojni in obenem odlični v timskem delu. Poleg poštenosti in želje po osvajanju novih znanj še posebej cenimo samoiniciativnost in fleksibilnost. Omenjene vrednote so izrednega pomena tudi za ohranjanje naše kredibilnosti.

KAJ PONUJAMO SVOJIM SODELAVCEM?

  • Odprto, fleksibilno delovno okolje
  • Fleksibilen delovni čas
  • Koriščenje presežka ur
  • Cenovno najugodnejše produkte in storitve banke (vsak/a sodelavec/ka je obravnavan/a kot »najboljša stranka«)
  • Delo od doma – selektivno
  • Mlad kolektiv
  • Možnost mednarodne kariere

Sodelavcem poleg stimulativnega delovnega okolja lahko ponudimo strokovno in osebno rast v mednarodnem okolju, dinamično delo v timih in (mednarodnih) projektnih skupinah, odgovorno delo od prvega dne dalje ter okolje, ki spodbuja sprejemanje samostojnih odločitev. V okviru skupine UniCredit med drugim izvajamo tudi program za razvoj mladih talentov, namenjen tistim, ki si želijo nadgrajevati svoje znanje v mednarodnem okolju. Prijavi se lahko vsak zaposleni, ki je na začetku svoje kariere, ima potencial in ambicije, tekoče govori angleški jezik (uradni jezik v skupini UniCredit) ter je pripravljen na mobilnost. Če je v selekcijskem postopku izbran, skozi enoletni izobraževalni program spoznava različne kulture in področja dela na enem izmed mnogih mednarodnih projektov, ki jih predlagajo poslovne divizije v okviru skupine UniCredit. Sodelovanje v projektu večinoma poteka virtualno, preko interneta, videokonferenc ter s pomočjo izmenjave dokumentacije in mnenj preko e-room-ov.

Zaposlene in njihove rezultate redno spremljamo, nagrajujemo na podlagi uspešnosti poslovanja Banke in na podlagi uspešnosti posameznika glede na individualno postavljene cilje. Proces postavljanja in ocenjevanja doseženih ciljev v UniCredit Bank izvajamo že leta. Odprt pogovor med vodjo in zaposlenimi o osebni rasti v podjetju se je izkazal kot eden od elementov, ki povečuje zadovoljstvo naših sodelavcev z opravljenim delom, obenem pa zaposleni s tem procesom dobijo možnost aktivnega sodelovanja pri postavitvi ciljev svojega dela ter razvoju in izpopolnjevanju svojih znanj.

OPIS PRODUKTOV

V UniCredit Banka Slovenija d.d. stranke postavljamo v središče našega delovanja in si prizadevamo, da jim s celovitimi in inovativnimi rešitvami zagotavljamo optimalno uporabniško izkušnjo.

Digitalna revolucija že in bo tudi v prihodnje krojila storitve za stranke, čemur sledimo tudi v skupini UniCredit. Sodoben potrošnik je mobilen in želi preproste rešitve, oblikovane po svoji meri in dostopne preko sodobnih komunikacijskih poti, kadarkoli in kjerkoli.

Svetovalec/ka

Ne odlašaj!
Še 6 dni za prijavo.
 Prijavi se zdaj

Opis delovnega mesta

UniCredit je vseevropska komercialna banka z edinstvenimi storitvami v Italiji, Nemčiji, srednji in vzhodni Evropi. Naša cilja sta podpora skupnostim pri napredku in ponujanje najboljših storitev vsem našim deležnikom. Služimo več kot 15 milijonom strankam po vsem svetu, ki jih postavljamo v središče poslovanja. Skupina UniCredit deluje v štirih regijah, svoje storitve pa deli na dva dela - poslovne rešitve in rešitve za prebivalstvo. Digitalizacija in zavezanost načelom ESG sta ključni sestavini naših storitev.

V enoti Kontaktni center in podpora strankam strankam iščemo osebo, ki ima veliko veselje pri komunikaciji s strankami, verjame v moč timskega sodelovanja, čuti odgovornost do svojega dela in tima ter želi prispevati k prijaznejšemu delovnemu okolju. Glavne naloge novega sodelavca ali sodelavke bodo usmerjene v prodajne kampanje ter nudenje tehnične podpore zunanjim in internim strankam. Potrebujemo nekoga, ki ima prodajno znanje ter v tem delu prepozna možnost za osebni in karierni razvoj ter mu novosti z razgibanim delom predstavljajo izziv.

V dinamičnem delovnem okolju si prizadevamo za ohranjanje ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem, s številnimi priložnostmi za izobraževanje pa postavljamo temelje za strokovno in osebnostno rast naših zaposlenih. Delo v mednarodni skupini prinaša dodatne možnosti razvoja in proaktivnega sodelovanja.

Kaj pričakujemo

• najmanj V. stopnjo izobrazbe (ekonomske ali druge smeri, gimnazijski maturant), k prijavi vabljeni tudi diplomanti, ki iščete prvo zaposlitev in vam razpisano delovno mesto predstavlja ustrezen karierni izziv,
• tehnično usmerjenost in digitalno naravnanost
• veselje do dela z ljudmi in do pisne ter telefonske komunikacije,
• dobro razvite organizacijske in komunikacijske sposobnosti,
• samostojnost, natančnost in zanesljivost,
• veselje do timskega dela ter željo po stalnem razvoju
• aktivno znanje slovenskega jezika in dobro znanje angleškega jezika,
• zaželeno je poznavanje bančnih produktov in storitev ter sistemov in aplikacij.

Kaj nudimo

Nudimo zaposlitev za določen čas enega leta 3-mesečno poskusno dobo in z možnostjo podaljšanja, zanimivo in
dinamično delo, priložnosti za strokovno in osebnostno rast, mednarodno sodelovanje s kolegi iz tujine ter možnost dela od doma. Prijave z življenjepisom in s spremnim pismom sprejemamo prek spletnega obrazca do 02. decembra 2022.

Izberi področje dela